סיפאפ פורום ישראל - פרופ פינלקשטיין
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 פרופ פינלקשטיין
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

havich
חבר חדש מהשקית

10 הודעות

נכתב ב - 08/24/2009 :  17:11:54  Show Profile
אבקש חוד על פרופ פינקלשטיין
מדוע בפורמים מסוימים קוראים לו קצב

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 08/24/2009 :  18:46:03  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
אני נגד כינויים כאלו.
אם ההודעה נכתבה ברצינות הרי שגישתו היא לתקוף את מקור הבעיה שהיא חלקיקי הריקמה החוסמים את מעבר האויר ולכן יש להסיר אותם.

עמוס פורת
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/25/2009 :  07:59:11  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
קשור לנשיא לשעבר??????????

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

לואיזה
חבר חדש מהשקית

42 הודעות

נכתב ב - 08/26/2009 :  17:56:59  Show Profile
הייתי אצל פרופ' פינקלשטיין, הוא מאד רציני, תכליתי ונראה כמבין עניין להבדיל מכל החאפרים שמסתובבים סביב ה-cpap-ים. זו התרשמותי האישית, אני כמובן לא רופאה, פסיכיאטרית או פסיכולוגית.
מכל המעבדות שינה, הטכנאים ונציגי המכירות שמאד לא עוררו את אמוני, הוא היחיד שאמר דברי חכמה והיה אמין בעיני ולי דווקא המליץ להמשיך עם ה-cpapלהוריד במשקל (יש לי כ-10 קילוגרמים מיותרים) ואז לבדוק שוב במעבדת שינה אם חל שיפור שמאפשר לזרוק את המכשיר (הלוואי) והוא לא הציע שום הצעה שכוללת סכינים !
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/27/2009 :  08:30:54  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
פרט לזריקת המכשיר (אתן לך כתובת לאן לשלוח במקום זאת) אלו העצות הרגילות - להפחית משקל-הלואי שהייתי יודע איך .........ולבדוק שוב במעבדה - אין לי מושג מי יתן לך טופס 17 עבור מעקב -אולי בארה"ב .
גם להיות צעיר ולשנות קצת את הגנטיקה יכול להיות מועיל........

וכמו שאמר גליליאו - ובכל זאת הסיפפ נוע ינוע .....

נכתב באחד באפריל

למעלה

לואיזה
חבר חדש מהשקית

42 הודעות

נכתב ב - 08/27/2009 :  09:04:40  Show Profile
אני כמובן לא אזרוק את המכשיר, הוא תמיד יישאר בסטנד ביי, להעלות במשקל הרבה יותר קל מלרדת כפי שכולנו יודעים.

עד שאני אוריד 10 קילו, נכון שזה קשה, אבל היו דברים מעולם. ואז הרופאה שלי בטוח תתן לי טופס 17. גם בתעשייה הזו כולנו יודעים שיש הרבה פרנסה מסביב. ואם לא- יש מעבדות פרטיות שגם להן יש פרנסה כנראה.

והאמת שלא רציתי להציג את המקרה הפרטי שלי, אלא להעיד על פרופ' פינקלשטיין שלא הציע במקרה שלי לחתוך בבשר החי והיה מאד קואופרטיבי וענייני (וכמובן תמורת תשלום פעוט).
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/29/2009 :  08:00:54  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
כמו שאמר המת לעיוור
נחיה ונראה

למעלה

לואיזה
חבר חדש מהשקית

42 הודעות

נכתב ב - 08/29/2009 :  18:36:35  Show Profile
אמרת 10% מההודעה חומור, אם הבנתי אותך נכון.
העיוור והמת זה 50% לפי החשבון שלי
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 09/04/2009 :  08:58:52  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
קורה
נסחפתי

למעלה

פרופסור יהודה פינקלשטין
חבר חדש מהשקית

31 הודעות

נכתב ב - 09/20/2009 :  20:38:50  Show Profile
שלום רב,
ראשית כל השאלה תמוהה מאד. אינני מכיר פורום אחד שבו אני מכונה כך. ואם היה כזה הרי שהיה מטופל בהתאם.
לעצם העניין, נחירה ודום נשימה חסימתי בשינה נוצרים עקב עליה בתנגודת דרכי הנשימה העליונות. כלומר באזור הלוע-לשון-חיך שהם חלק מהמערכת ראש-פנים. העליה בתנגודת לזרימת האוויר נגרמת עקב אנומליות אנטומיות אותן יש לאבחן. מי שיכול לעשות זאת הוא רק רופא אא"ג העוסק באנומליות והנעזר גם בהדמיה רנטגנית כהשלמה לבדיקתו. כך כאשר הגורם האנטומי בפציינט האידיווידואלי ידוע, וסבלו של האיש אם רעש הנחירה, אם איכות השינה הירודה וכדומה ידועים, הרי שבהתאם לאופי הפציינט ומצב בריאותו ניתן להציע לו תוכנית טיפולית. הבדיקה במעבדת השינה היא בדיקה תיאורית ואין בה כל מידע ספציפי. הפציינט יכול בביתו להיעזר בבני משפחתו שישקיפו על נשימתו בשינה ואף יכמתו את הפסקות הנשימה של באמצעות שעון עצר. המידע המתקבל במעבדת השינה איננו משנה מהותית את האבחנה וודאי שאין בו מידע ספציפי הנחוץ לתכנון הטיפול. פציינטים שונים שלכולם אותו מספר הפסקות נשימה סובלים בעצם מבעיות רפואיות שונות שהטיפול בהן שונה. ראיית הפציינט מבעד לבדיקת השינה היא צפיה רדודה ודו-ממדית. אין ברפואה מצב שאנשי מעבדה המבצעים בדיקת עזר גם מציעים טיפול. האם רנטגנולוג שהוא רופא מציע טיפול? הפציינט עם הבדיקה הרנטגנית חוזר לרופא המטפל. כפי שכבר הסברתי בפתח דברי רופא מטפל לא יכול להיות מי שאיננו רופא אא"ג. רופא פנימי, רופא ריאות, נוירולוג ועוד אינם יכולים לבדוק את הפציינטים הללו שבעייתם כלל איננה בתחום מומחיותם. האם הוגן הדבר לא לגלות לפציינט שניתן לאבחן ולהציע לו טיפול מתאים, וכך להותירו ללא בחירה לחסדי הסיפאפ בלבד?
אנו עוסקים ברפואה וברפואה רק הקלינאי היכול לבדוק את הפציינט יכול להיות הרופא המטפל. אינני דוגל בכירורגיה ואינני דוגל בסיפאפ. אני מבצע הערכה מליאה ומדוקדקת. הערכה שאיש מעובדי המעבדה איננו יכול לעשות. מבצע אינטגרציה מליאה של כל הנתונים, פורש בפני הפציינט תיאור מלא של בעייתו והגורמים לה. ומאפשר לו לבחור את באופציה הטיפולית המתאימה לו בין האופציות הטיפוליות היעילות במקרה שלו. במידה והפציינט יכול להנות מניתוח מסויים הרי שאני מסביר לו מה יוכל להשיג בניתוח וכמדומני שלאחר אלפי ניתוחי במרוצת השנים אני יכול לאמר בסיפוק שהפציינטים שנמצאו מתאימים לניתוח זה או אחר זכו לניתוח העשוי היטב ורובם הגדול מרוצים מאד.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין
http://fiyehuda.co.il/

פרופסור יהודה פינקלשטין
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 09/20/2009 :  22:22:13  Show Profile
פרופסור פינקלשטיין היקר.

א - אני לא רופא ואו מדען כך שאבקש את סבלנותך
ב. קראתי בעיון רב את דברייך ואני מזהה מגמה שחוזרת על עצמה בדברייך - אתה פוסל לחלוטין את תקפות ממצאי מעבדות השינה ומוריד אותן לדרגה של חפריות חובבית במקרה הטוב שהרי לדברייך קרובי המשפחה של המטופל יכלו לעשות לא פחות טוב בהסתכלות מהצד..

אני קצת משתומם שאתה מרשה לעצמך לנקוט בזו הלשון ובכזות נחרצות! מה כולם חוץ ממך טיפשים שאינם יודעים כלום? שהרי קופות החולים משלמות הרבה כסף לביצוע הבדיקות הנ"ל ( וזה גם המצ"ב בכל העולם הנאור ) הרי לפי ההוראות של אגודת רופאי השינה בארה"ב יש לבצע בדיקת שינה (פוליסומנוגרפיה ואו 7 ערוצים בלבד בכדי לבסס OSA ) ובאגודה זו רבים מחברים הם רופאי אאג לא? בדקתי ומצאתי שבחלק ניכר מהמקרים מנהלי מעבדות שינה הם רופאי אאג (בחו"ל).

למיטב הבנתי ברוב המקרים דום נשימה בשינה מסוג חסימתי נובע מירידה במתח השרירים בשינה - מצב אשר גורם לחכך להתרופף ובכך לחסום את מעבר האוויר בדרכי הנשימה העליונים באופן חלקי ואו מלא - מצב אשר עלול לחזור על עצמו עשרות ואפילו מאות פעמים בלילה - אין ספק שישנם גורמים נוספים אשר עלולים להקשות על האוויר לזרום כגון אותן אנומאליות עליהן אתה מדבר אבל , הן ככול הנראה מייצגות רק חלק קטן יחסית ולא את העיקר.

מעבר לכך הרשה לי להסב את תשומת ליבך לכך שהרבה מעמיתיך למקצוע דהיינו רופאי אאג מפנים את המטופלים למעבדות השינה כחלק מברור מלא ושככול שידוע לי מרבית מעבדות השינה כוללות גם רופאי אאג ואו מתייעצות איתם במקרה הצורך.

לסיכום אדוני בשלב בו אנו נמצאים בדיקות שינה וטיפול בסיפאפ ממומנים ומומלצים ע"י קופות החולים ומשרד הבריאות - כך שאני חושב שאתה אומנם משתמש במילים חזקות ובצורה נחרצת אבל אתה ככול הנראה בדעת מיעוט ולא בקרב הדיוטות כמוני אלה בקרב עמיתייך למקצוע!

שינה טובה..

ארז
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.