| מחבר |
נושא  |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/19/2009 : 09:52:50
|
בהמשך לשאלות מעצים אחרים. אני בן 42 ללא בעיות רפואיות מיוחדות. שקלתי 100 קילו וכיום לאחר דיאטה 89 קילו. גובה 180 ס"מ אני סובל מהפסקות נשימה בשינה.אובחנו לי בעבר כ- 34 בשעה. אני מטופל ב- CPAP של רספרוניקס אוטומטי עם הפחתת לחץ בנשיפה REMSTAR אני ישן עם המכשיר ללא בעיה 8 שעות בלילה. עם זאת אני עדיין סובל מעייפות. מקריאת תוצאות המכשיר עולה שהלחץ שלי ב- 90% מהלילה הוא כ- 9.5 ויש לי כ- 5 הפסקות נשימה חלקיות בשעה בממוצע.
אני עדיין חש עייפות ומידי פעם כאבי ראש. ניסיתי זמן קצר גם לחץ קבוע של 9 (לפי עצת רופא) אולם כאבי הראש גברו כיום המכשיר מכויל על לחץ מינימלי 6 ומקסימלי 11
האם יכול להיות שיש לי גם הפסקות נשימה מרכזיות? איך בודקים נושא זה? האם כדאי לי לעשות בדיקת שינה במעבדה ולא רק ביתית (עשיתי שתיים ביתיות באמצעות מעבדת אסותא)
אודה על תשובותיכם. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2009 : 15:48:49
|
אני מתחבט באותה שאלה. אני מעביר את השאלה ליעקב זומר. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 08/20/2009 15:49:32 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2009 : 16:02:13
|
המקור מוסר לי: באשר לשאלתך+יצחק,התשובה היא: לא אין שום קשר בין כאבי הראש לבין הפסקות נשימה מרכזיות. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2009 : 21:19:06
|
| עדיין הייתי רוצה לדעת האם הבעיה הכללית שלי ההיא בהפסקת נשימה מרכזית או חסימתית |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2009 : 21:29:28
|
לדעתי זה דורש בירור עם רופא שינה. אולי גם יש צורך לבצע בדיקות נוספות. לא נראה לי שתקבל תשובה אמינה בפורום כיוון שרופאים לא נוהגים להשיב בפורום זה. אתה יכול לנסות בפורומי שינה. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 08/20/2009 : 22:35:39
|
כאבי ראש יש מסוגים שונים כאב נפוץ בהפרעת נשימה בשינה הוא עקב עליה בדו תחמוצת הפחמן שמעלה את חומציות הדם וגורמת להתרחבות כלי דם . הכאב מתואר כפועם וממוקם מאחורי העיניים או בצידי הראש קדימה. הוא עובר לאחר היפרונטילציה- התנשפות חזקה כמה דקות- זהירות -בישיבה שלא תרגיש סחרחורת. סוג אחר של כאב ראש בשינה קשור להתיבשות - שתה מים -שתי כוסות לפני השינה. אפשר לאוורר את המסכה יותר מאשר החריצים הקיימים על ידי פתיחת הפתחים המיועדים לתוספת חמצן. אני מאד מקווה שלא חסמת את פתחי האיוורור הבנוים במסכה-יש חכמים בלילה שעושים זאת וטוענים שהיתה דליפה. עייפות עלולה לנבוע מהרבה גורמים -תנועות רגל מחזוריות בשינה למשל או חוסר בויטמינים או מינרלים-בי12 למשל. ד"ר נווה טוב מתמצא בזה -אם העצות שנתתי לא עוזרות-נסה לפנות אליו. הפסקות נשימה מרכזיות ניתן לראות בבירור בבדיקת השינה -בקש את המידע מהמעבדה שביצעה אותן.יש סוג מסוים שנקרא ציין סטוקס והוא קשור לבעיות לבביות - הסיפפ האוטומטי לא יכול לטפל בהן ואפשר לנסות סיפפ רגיל בלחץ קבוע. אפשר לבצע בדיקת שינה עם שתי חגורות ואוקסימטר ומד תנועות רגל תוך כדי השימוש בסיפפ כדי לקבל מידע מה קורה בזמן הסיפפ- לא ברור לי אם זו הבדיקה שעברת. חזור אל הפורום אחרי שניסית ודווח. בברכה |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/30/2009 : 21:01:21
|
תודה על העזרה. חזרתי מחו"ל ואנסה חלק מההצעות ואדווח אגב בחו"ל השתמשתי בהתקן דנטלי |
 |
|
|
abi
חבר חדש מהשקית
15 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2010 : 16:43:41
|
שלום יצחק , כיוון שהמכשיר שלך אוטומטי אני מציע לך להגדיל את הלחץ המקסימלי לרמה של 11 או 12 , גם כך המכשיר אוטומטי יתן לך רק את הלחץ הרצוי. מניסיון זה יפתור לך את הבעיה שכן עם הזמן בד"כ הלחץ לו אתה זקוק עולה.
דווח לי אם עצתי עזרה לך !! |
נערך על ידי - abi בתאריך 06/10/2010 16:44:48 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2010 : 17:09:55
|
תודה ABI. ההודעה שלי היתה לפני למעלה משנה. בינתיים אני סובל עדיין מכאבי ראש ועייפות לפעמים. המכשיר שלי מכוייל למקסימום 12 ומקראית הנתונים אני עובר לעיתים רחוקות בלבד לחץ של 10 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 06/10/2010 : 19:15:49
|
חד משמעית בירור מול רופא מומחה בשינה עם אופצייה לביצוע בדיקת שינה מסוג ספציפי שיוגדר על ידי הרופא המומחה לצורך בירור הנושא. נתקלתי בלקוחות אשר על אף השימוש במכשיר נמצאו הפסקות נשימה, אמנם מדובר במקרים מאד חריגים ולא שכיחים אך יש לבצע בירור אבחנתי בנושא. אני מניח שבדיקת שינה עם מכשיר הCPAP במעבדת שינה נייחת תהיה אינדיקציה מצויינת לנושא ולחשש לקיום הפסקות נשימה. בנוגע לעייפות וכאבי ראש -בירור מול רופא מומחה בשינה יכול לפתור נושא זה.
בהצלחה
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 06/11/2010 : 07:06:18
|
בבדיקה לשים לב אם יש תנועות רגל מחזוריות .לעיתים תופעה זו מתערבבת עם הפסקות נשימה ואפילו גורמת להפסקות נשימה קלות חלקיות בגלל השינויים ברמת הערות.לא לוותר על פרמטר חשוב זה ועל פיענוח מיקצועי .אפשר גם בבדיקה ביתית אבל בדיקה רחבה הכוללת תנועות רגליים . חוץ מזה צריך לבדוק אם התופעות הללו קורות גם בלי הסיפפ .לכאבי ראש יש המון סיבות וגם לעייפות. ויטמין בי12,תירואיד,אנמיה,חוסר ויטמין די,חוסר מינרלים כמו מגנזיום או אבץ ,וסתם חוסר שינה מספקת ,תופעות לואי של תרופות שונות שלוקחים למטרות אחרות ,כל אלו ויותר מאלו משפיעים על עייפות ושינה. כמו כן ניתן לנסות ביפפ במקום הסיפפ אם מדובר למשל באי ספיקת לב. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
katdavid
חבר חדש מהשקית
37 הודעות |
נכתב ב - 06/20/2010 : 20:18:25
|
אותה בעיה בדיוק יש לי. למרות שימוש משך 8 חודשים ב-CPAP קבוע, אין כל הטבה בתחושת העייפות היומית וכאבי הראש בבוקר. ומקריאת נתוני המכשיר נמדדות בממוצע 9 הפסקות נשימה בשעה (מהן 4 מלאות ו-5 חלקיות) כאשר בבדיקת השינה שלי בה אובחן דום הנשימה מדדו 20 הפסקות בשעה. על דעת עצמי ניסיתי להעלות לחצים (הלחץ שנרשם לי לאחר בדיקת השינה בשנה שעברה הוא 6 ס"מ מים) והתוצאות דומות. בשבוע שעבר חזרתי לבדיקת שינה חוזרת, הפעם ביתית ועם שימוש ב-CPAP כדי שבתקווה יוכלו להבין מדוע למרות השימוש ב-CPAP אני עדין סובל מהפסקות נשימה מעבר לנורמה ומתחושת עייפות. החשש שלי הוא שבעוד כמה ימים לאחר שיבדקו את תוצאות הבדיקה החוזרת יקראו לי ממכון השינה לבוא לבצע התאמת לחצים חדשה למרות שכבר הסברתי להם שניסיתי במהלך השנה האחרונה לישון עם לחצים גבוהים יותר והדבר לא שינה את התוצאות. עד כדי כך שבחודשיים האחרונים זנחתי את ה-CPAP בארון כיוון שמה הטעם לישון עם מכשיר ומסיכה בזמן שעדין יש הפסקות נשימה ועייפות. |
 |
|
|
cheri
חבר חדש מהשקית
36 הודעות |
נכתב ב - 06/20/2010 : 22:43:02
|
| לפחות יש לך שיפור, זה גם משהו. |
 |
|
| |