סיפאפ פורום ישראל - מכוני שינה - מאתר משרד הבריאות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכוני שינה - מאתר משרד הבריאות
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 3

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 07/24/2009 :  21:44:19  Show Profile
להלן קישור לרשימת מכוני השינה המאושרים מאתר משרד הבריאות.

עמוס, שקול צרוף קובץ זה לקבצים הסגורים שבראש הפורום.

http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=45&catId=684

לפי הנחיות המשרד, יש לבצע בדיקות רק שם.

נערך על ידי - מנחם ב 07/24/2009 21:46:04

דגן
חבר פחות חדש

127 הודעות

נכתב ב - 07/24/2009 :  22:20:06  Show Profile
מנחם שים לב על תאריך המסמך?
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  07:44:18  Show Profile
זה עדיין רישמי ונכון. להזכירך, זה מפורסם באתר משרד הבריאות. אולי לא היה צורך לעדכנו מאז, כי המידע מאז לא השתנה.

אני לא הייתי חורג ממנו בטרם בדיקה.

האם יש יסוד לדעתך לחשוב שהמסמך לא מעודכן?

נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/25/2009 07:46:21
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  08:56:51  Show Profile
1. למה אסותא לא מופיע שם?
2. יש בדיקות בבית, שזה לא מכונים, והם מוכרים ע"י קופות החולים ויש החזר עם השתתפות עצמית (שווה לפי דעתי) לדוגמה הקלינקה של ד"ר נווה טוב.
3. לא כל קופה מכירה בכל המעבדות שיינה.
א.

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  11:58:03  Show Profile
אתי שלום,

גם אני הופתעתי לגלות שהרשימה חסרה. אני סבור שיש סיבה לכך שגופים מסויימים אינם ברשימה. בעבר, כשבדקתי הרשאות לנושאים בריאותיים אחרים, מצאתי שתמיד יש סיבה לאי רישום. אני מקפיד תמיד לפנות רק לרופאים שהתמחותם מאושרת ולמרפאות מוכרות ומאושרות. לפעמים החוק מתיר פעילות, למרות אי הופעה ברשימה. אפילו אמבולנסים פרטיים דורשים רישוי במשרד הבריאות, תוך ציון הסוג.

אכן, אסותא לא ברשימה וזה תמוה, אין לי ספק שאסותא רוצים להופיע ברשימה כזאת, במיוחד כשהכותרת שלה היא מכונים מוכרים לרפואת שינה וההערה היא: שרק במכונים המופיעים ברשימה יש להבדק.

מציע לפנות לאסותא, (או לחלופין למשרד הבריאות), כפניית ניסיון ולשאול אותם ישירות מדוע אינם מופיעים ברשימה.

בעייני זה חשוב להיבדק רק במכון שמשרד הבריאות מאשר. האינך סבור כך?

להערה האחרת: יש הבדל בין המצאות ברשימה לבין הכרה של הקופה שזה רק עיניין טכני. קופ"ח כללית לא אישרה לי בדיקות בשיבא וזה אדמיניסטרטיבי-פוליטי בלבד. לא הרי זה, כהרי זה.

עמוס מה דעתך להרים את הכפפה?

נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/25/2009 12:07:43
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  13:56:43  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
פניתי במייל לעמית גרין, מנהל מעבדות השינה של אסותא:

שלום עמית,

האם יש לך הסבר לעובדה שמכוני השינה של אסותא אינם נמצאים ברשימת מכוני השינה המאושרים?

עמוס פורת
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  14:14:25  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
העתק מייל למשרד הבריאות:

שלום לאנשי נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי,
משרד הבריאות,

ברצוני לדעת מדוע מכוני השינה של אסותא אינם מופיעים ברשימת מכוני השינה המאושרים של משרד הבריאות.

קופת חולים מכבי שולחת לשם חולים בקביעות.
במידה ואין זה באחריותכם, אנא העבירו את המייל לכתובת הנכונה.

בברכה ובתודה,
עמוס פורת
מנהל פורום משתמשי CPAP

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/25/2009 14:15:19
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  16:37:51  Show Profile
עמוס באתר הזה יש גם פורומים בנושא בריאות.
אולי תיפתח שם פורום סיפאפ?
אתה תהיה המומכה ואני יהיה מכה את המומכה חחחחחחחח

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/25/2009 :  21:12:32  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
תשובת עמית גרין מנהל אדמיניסטרטיבי של אסותא:

עמוס שלום,
מכוני השינה של "אסותא" זכו להכרה של משרד הבריאות והם בעלי הכרה בת תוקף. בנוסף, מכוני השינה ב"אסותא" הם היחידים בארץ בעלי תו תקן ISO-9001 של מכון התקנים המבטיח איכות בדיקה ושירות.

מכיוון שאינני אחראי על האתר של משרד הבריאות השאלה צריכה להיות מופנית למשרד הבריאות .

בברכה

עמית גרין
מנהל אדמניסטרטיבי
מכון שינה אסותא

עמוס פורת
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  02:18:17  Show Profile
אפילו בשבת עובד
מי שיודע מה זה תו תקן בנושא???
סליחה למשהו יש פה נייר טאלט?????
א.

נערך על ידי - itayzzz בתאריך 07/26/2009 02:20:51
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  09:56:17  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
שמחתי לראות שלמעבדת שינה בשינקין 80 יש הכרה למרות שהבנין נהרס ובמקומו נבנה כעת בית מגורים.
עידכון זה דבר חשוב.

לגבי בדיקות ביתיות- משרד הבריאות מכיר במכונים ולא בשירות ביתי.ההכרה דנה בגודל חדרי השינה ,הציוד הקיים בחדרים כמו איאיגי , קפנוגרף,וידיאו במעגל סגור וכדומה.
לבדיקות שינה בבית כל זה לא רלוונטי.במילא הבדיקות בבית הן קרדיורספירטוריות ללא איאיגי וללא קפנוגרף.

הכי חשוב הוא שהרופא המנהל יהיה רופא שינה מוכר ושיפגש -או הוא עצמו או רופא מטעמו ובאחריותו עם החולה לסיכום הממצאים והחלטה על טיפול.
רופא השינה חייב לחתום על כל התשובות .
ראו את החוזר האחרון
http://www.health.gov.il/download/forms/a3447_mr10_2009.pdf

למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  11:46:36  Show Profile
יעקב שלום.
מדעתך על נושא ISO-9001 .
דעתך חשובה
א.

למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  13:29:05  Show Profile
סיפורי מעשיות !!!!!!!!!!! חסכו מאיתנו את השטויות. כל זמן שמעבדה לא ברשימה, היא לא ברשימה וזהו !!!

מבחינתי, יש לפעול עפ"י הנחיות המשרד. בארץ מתוקנת, מעבדה שלא ברשימה היתה נסגרת ע"י המשטרה! בארץ מתוקנת, איש לא היה פונה למעבדה שמשרד הבריאות לא מציב את שמה ברשימה.

לא אני צריך לפנות למשרד ולשאול. אני כצרכן פשוט לא פונה למעבדה שלא נימצאת ברשימה. אופתע אם יתברר לי שמנהל המעבדה באסותא שמע לראשונה מעמוס שהמעבדה לא ברשימה. אופתע אם יתברר לי שהנ"ל לא יודע מדוע מעבדתו לא ברשימה.

בכל מקרה, עכשיו כשהוא יודע זאת ומכיוון שיש לו את כל האישורים המתאימים, כפי שהוא מציין ואני מאמין לו, אין בעייה שהוא ידרוש ממשרד הבריאות לתקן את התקלה, שהרי שם המעבדה רק נישמט כניראה בטעות.

יוצא איפה שתוך יום-יומיים נימצא רשימה מתוקנת.

כך צריך וראוי שיהיה. נחכה וניראה.

נחכה גם לתשובת משרד הבריאות ולהסברו. אגב אם השם רק נישמט בטעות, נעשה לאסותא עוול גדול עליו מישהו חייב להתנצל.

למר זומר אומר: אם כניסה לרשימה מותנית בסוג הכרית ובגודל החדר וזה מה שהמשרד חושב שחשוב, אזי זה חשוב !

המשרד היחיד בארץ המוסמך לאשר הוא משרד הבריאות.הרשימה היחידה שקובעת היא רשימה המופקת ע"י משרד הבריאות.

אני מתפלא על מר זומר איש רפואה ותיק, הלועג למשרד ויוצר לו דה לגיטימציה ואף יוצק נופך של חוסר רצינות לנושא. אני סבור שבדיחות הדעת יפה, אך אינה יאה לכל דבר, ודאי לא לעינייני בריאות.

אם נפלה שגגה מאל ידו של המשרד, יש להצביע עליה ולפעול לתיקונה ולא ללעוג. לפגוע במשרד הבריאות זה כמו לפגוע בעצמך.

כל זלזול ויחוס חוסר רצינות למשרד ממשלתי חשוב, יהפוך אותנו לרפובליקת בננות.

בעיני כל העיניין מאוד רציני ולגבי דידי הוא לא הגיע לפתרון הולם.
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  14:13:32  Show Profile
לפי דעתי אף אחד לא קרא את השורה האחרונה בלינק שמנחם שם לנו.
השורה היא: עודכן בתאריך 19.06.2006
מנחם חשוב לקראו עד השורה האחרונה במיוחד מי שדואג עד לקוצו של יוד.

אז בכל אופן מנחם, עוד נקים רשימת הסיפאפ לכנסת , ואתה תהיה בראשה

נערך על ידי - itayzzz בתאריך 07/26/2009 14:22:32
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  15:29:32  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage
כולם קראו את זה.העדכון האחרון הוא התקף והוא היחידי הקיים באתר משרד הבריאות:

http://www.health.gov.il/default.asp

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/26/2009 15:31:15
למעלה

n/a
deleted

1340 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  19:02:29  Show Profile
שלום
בנוהל של מנהל הבריאות לגבי מעבדות השינה
שעודן לאחרונה ב 08.03.09
http://www.health.gov.il/download/forms/a3447_mr10_2009.pdf

משך את תשומת ליבי פרק 6 ובמיוחד סעיף 6.1.

שאלתי היא: האם כל אותם מכונים המבצעים בדיקות שינה בבית
הניבדק, אמנם עומדים בדרישות הנוהל???
האם הבדיקות הביתיות אמינות??

בברכה

נערך על ידי - n/a בתאריך 07/26/2009 19:06:47
למעלה

מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  19:15:03  Show Profile
הללויה !!!

זה רק מוכיח כמה קפדניות ומקיפות הבדיקות שצריך לעבור מכון ע"מ לקבל אישור ולהירשם ברשימה. זה מוכיח עד כמה רציני משרד הבריאות שלנו ועד כמה ירדו שם לפרטים בנושא.

גאה בהם !

ועכשיו אני שואל שוב: מדוע יש מי שלא רשום ???????

ובאשר לשאלתך מר רובין:
אני לא הייתי הולך לבצע בדיקה שלא במכון מורשה, בדיוק כפי שלא הייתי עולה לאמבולנס לא מורשה ולא הייתי מצטלם במכון רנטגן לא מורשה !!!

נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/26/2009 19:17:27
למעלה

fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  19:35:14  Show Profile
עמוס שלום רב.

בנושא המעניין הנ"ל כמו כמעט בכל תחום בחיינו כמובן שיש אינטרסים רבים (ולעיתים מנוגדים) המסתתרים מאחור.

אני לא משפטן אבל חוזר מנכ"ל משרד הבריאות כפי שהוא כתוב די שולל בדיקות בייתיות (להלן "אמבולטוריות") מהסיבות הבאות:

1. אין בנמצא הרבה ציודים ניידים הכוללים ערוצי EEG מלאים ובמידה ויש, מאוד קשה ויקר להתאים ציוד מסוג זה בסביבה בייתית ולהבטיח את איכות התוצאה , בוודאי במידה והציוד מותאם בבית החולים ואז הנבדק נשלח לבייתו , בסבירות גבוהה משהוא ישתבש בדרך (במידה וכוחות הביטחון לא יחסלו את הנבדק בדרכו הבייתה מחשש שמדובר במחבל מתאבד...)

2. מצד שני ישנה התייחסות לבדיקות אלו בסעיף 7.1 ועוד כך שלכאורה אין מניעה?..

אישית אני חושב שהכוונה היא שגוף מוכר הפועל לפי הנחיות משרד הבריאות וממלא את כל הדרישות יכול לעשות גם בדיקות אמבולטוריות - קיימים סימני שאלה לגבי סוג הציוד שיש לעשות בו שימוש ואני משכונע שכל מעבדה תיתן אינתרפרטאציה משלה בנדון.

בעולם אגב כולל בארה"ב שהיא די מובליה עולמית בתחום הוחלט כבר לפני שנה שלגבי בדיקות שינה בייתיות מספיק למדוד 7 משתנים קרדיו ואסקולאריים ונשימתיים בכדי לבסס דום נשימה בשינה ולהטוות טיפול.
הפרמטרים הנבדקים הם: FLOW (זרימת אוויר באף/פה) ריווי חמצן בדם, דופק / קצב הלב , מאמץ נשימתי (בטן וחזה - ע"י רצועות) תנוחה, תנועות ידים / רגליים.

לפי אגודת רופאי השינה בארה"ב זה מספיק - לראייה כל היצרני ציוד לבדיקות שינה בעולם פועלים בכיוון זה (לרבות חברת אס אל פי בישראל..).

ההמלצות של משרד הבריאות שלנו יגיעו לאותה המסקנה בעוד מספר שנים - אני משכונע ( פשוט מי שיושב בוועדות הרלוונטיות וממליץ למשרד הבריאות בנדון לרוב עומד גם בראש מעבדת שינה.. ומי שהיה פעם נגד בדיקות בייתיות - עכשיו בעד.. ולכן נראה שההמלצות ישתנו בהתאם בעתיד הלא רחוק...)

ארז
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  20:13:44  Show Profile  Visit jzomer's Homepage
למנחם
הפעם ברצינות
לא הבעתי שום דיעה נגד משרד הבריאות .רק ציינתי שבדיקות ביתיות הן שירות נוסף על בדיקות במעבדה .ההכרה דנה רק במכונים פיזיים -למשל מותנה שיש לפחות שני חדרי שינה במכון כדי להיות מוכר .
בדיקה ביתית אמבולטורית איננה עומדת בקריטריונים ולמרות זאת יש לה תפקיד נכבד בחקר השינה -אחרת התורים היו הרבה יותר ארוכים למשל וגם זה חשוב.
נכון שעדיף שמומחה לטיפולי שורש יעשה טיפול שורש אבל גם רופא שיניים רגיל יכול לבצע . כנל עקירה וכו......
טיטרצית לחצים של סיפפ טובה יותר אם עושים אותה יחד עם בדיקת שינה אבל ברור שאם אי אפשר אז עושים בלי ואפילו בבית ואפילו על ידי טכנאי מטעם חברה שמוכרת סיפפ .ובלבד שרופא שינה יפענח את התוצאות ויחתום על ההחלטה המסכמת.
בקיצור- אני חושב שיש לשים את הדגש על רופא השינה ,הטכנאי והמיכשור -בסדר זה- ומיקום הבדיקה פחות חשוב.יש יתרונות בבדיקה ביתית שנעשית במיטתו ובתנאיו הרגילים של החולה ,ויש חסרון בהיותה ללא השגחה ומודדת פחות ערוצים.ככה זה בחיים.אין אידיאלי.
למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  20:16:13  Show Profile
1. אני בעד סעיף 8.8
2.כאשר מגיעם למעבדת שינה מחברים אותך למליון חוטים מיטה לא נשלך, נוצר מצב שהבדיקה לא מדויקת ואפילו סעיף 8.8 לא רלוונטי לבדיקה.
אני בעד בדיקה ביתית על אף "החסרונות בא"
א.

למעלה

itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות

נכתב ב - 07/26/2009 :  20:23:17  Show Profile
שאלה ליעקב
האם ניתקלתה בשני תוצאות בדיקה שונות, אחד במעבדה ואחד בבית אצל אותו מטופל, בפרק זמן קצר יחסית.
ומה היו האסדלים עם ידוע לך?

למעלה
דף: מתוך 3 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  נושא נעול
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.