| מחבר |
נושא  |
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 07/26/2009 : 21:45:57
|
לגבי דידי כל הדיון שלנו מתייחס לשני נושאים:
1. המצאותה של רשימת מכוני שינה מאושרים ע"י משרד הבריאות אשר רק אליהן הייתי פונה לבדיקה.
2. בנסיבות אלה, בולטת אי ההתיחסות לבדיקה הביתית המהווה אלטרנטיבה. אני סבור שבולט הצורך להגדיר בבירור גם סטנדרט לבדיקה בייתית. אין מקום להחלטה ו/או ח"ד סוביקטיבית של מומחה כזה או אחר (שכבודו במקומו מונח). רק הגוף המוסמך צריך להגדיר ולאשר.
בחייכם, אמבולנס פרטי צריך להרשם, להיבדק ולקבל אישור המתפרסם באתר המשרד, על אחת כמה וכמה בדיקת שינה בייתית.
ולכל זה, טובה שעה אחת קודם. [b]
|
נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/26/2009 22:34:55 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/26/2009 : 23:13:47
|
לאיתי הבדל יש גם אם מודדים לחץ דם בהפרש של 10 דקות או בישיבה לעומת עמידה יש הבדלים בין שתי בדיקות שינה עוקבות במעבדה - קוראים לזה אפקט הלילה הראשון. אבל!!!!!!אין הבדל גדול ומשמעותי בין המסקנות הרפואיות של שתי בדיקות שינה ואפילו בין מכונים שונים אם הנבדק דיווח בבוקר שישן כרגיל. המסקנות שניתן לחלקן ל: סובל מדנש קל קשה או בינוני וזקוק לסיפפ או לבירור אף אוזן גרון ולהפחתה במשקל הן של הרופא הפוגש את החולה והבדיקה מהווה רק חלק מהמידע . למשל - החלטה על ביפפ במקום סיפפ תלויה בעיקר בהבדל בין ריווי החמצן בערות לעומת בשינה וברמת דו תחמוצת הפחמן באויר הננשף בערות -אם הרופא טורח לבדוק זאת בשיחת הסיכום.
כמו כן רציתי להעיר את תשומת הלב שההכרה במכון מתבססת על קיום הציוד ולא על ביצוע הבדיקות על ידי הציוד. רישום איאיגי למשל באיבחון דום נשימה בשינה הוא אופציה שדורשת הדבקת חוטים רבים ומפריעה מאד לנבדק , ואם הנבדק לא ישן היטב נאבחן פחות הפסקות נשימה מאשר יש לו בביתו . הציוד משמש לפי הצורך ושוב החלטת הרופא קובעת.לאיבחון נרקולפסיה נדרש רישום רחב של שלבי שינה בעוד שלאיבחון דום נשימה בשינה או נדודי שינה זה עלול להפריע לנבדק לישון. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/26/2009 : 23:25:04
|
לאיתי סעיף 8.8 שכל כך התלהבת ממנו הוא דוגמא טובה . מדובר בבדיקת זיקפה לילית לאיתור אימפוטנציה אורגנית ולהבדילה מאימפוטנציה פסיכולוגית. בשנת חלום יש סיכוי גדול לזיקפה ולכן מחברים לרישום מלא של שלבי שינה וגם מלבישים טבעות שבודקות זיקפה -אתה מנחש כבר איפה . הבעיות- אם הנבדק לא ישן טוב ואין לו כמעט שנת חלום-אי אפשר לקבוע כלום. לכן חוזרים על הבדיקה יומיים ויש בארהב שחוזרים עד שבוע לילה לילה עד שהנבדק מתרגל ומוצאים זיקפה. הבדיקה מהימנה באון מלא רק אם היא חיובית-כלומר אם היתה זיקפה בריאה וממושכת . אם לא -אמינות הבדיקה לא גדולה ותמיד אפשר לטעון שהנבדק חש חרדה מהבדיקה ולא ישן כמו שצריך.אבל אם הופיעה שנת חלום ברורה ללא שינוי בזיקפה- הגיוני שיש אימפוטנציה . פעם זה היה חשוב לפני השתלת תותבים. היום נותנים ויאגרה ורואים מה קורה (או מזריקים פאפאורין ורואים.) הבדיקה משמשת גם מדיקולגלית לבדוק אנסים שטוענים לחפותם כי הם אימפוטנטים. ובברכת : עלה והצלח ! שלך יעקב
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/26/2009 : 23:36:56
|
למנחם מסכים איתך בעולם אידיאלי. מסכים גם עם ארז לנעשה בארצות הברית שזה עולם לא אידיאלי אבל די ריאלי. אם אני פצוע וזרוק בשולי הכביש אעלה גם על אמבולנס ללא אישור ואולי אפילו על עגלה עם סוסה . אם התור לבדיקות שינה במכונים מגיע לחצי שנה ויותר הייתי נותן גם לבדיקות אחרות צאנס. ההכרה במכוני שינה בעיקר מגדירה את רופאי השינה והכשרתם ולמעשה לא מגדירה את מאפייני הבדיקה .ההנחה היא שהרופא האחראי יקבע את הערוצים והפיענוח כפי שצריך. טוב שיש רגולציה אבל היא צריכה להיות מקיפה והגיונית ומפורטת ולצערי היא עדיין לא כך.
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 07:22:55
|
לעמוס אתה רואה, גם על בדיחה שלי אפשר ללמוד ולקבל תשובה מענינת ורצינית. "אחרי כל פרצוף של ליצן יש אדם רציני" למנחם, יחיאל ועמוס תילבשו לפעמים את מסכת הליצן זה טוב לחיים. א. |
 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 08:45:26
|
זומר שאני מחזיק ממנו כמומחה גדול והוא תורם לפורום רבות ועל כך הערכתי כותב: "כמו כן רציתי להעיר את תשומת הלב שההכרה במכון מתבססת על קיום הציוד ולא על ביצוע הבדיקות על ידי הציוד".
ובפוסט אחר הוא כותב: "הכי חשוב הוא שהרופא המנהל יהיה רופא שינה מוכר ושיפגש -או הוא עצמו או רופא מטעמו ובאחריותו עם החולה לסיכום הממצאים והחלטה על טיפול. רופא השינה חייב לחתום על כל התשובות"
בפוסט נוסף: " ההכרה במכוני שינה בעיקר מגדירה את רופאי השינה והכשרתם ולמעשה לא מגדירה את מאפייני הבדיקה .ההנחה היא שהרופא האחראי יקבע את הערוצים והפיענוח כפי שצריך.
כלומר גם הוא מאשר שהרישוי מתייחס לצדדים הפיזיים, לרמת הרופאים למומחיותם ומי שקורא את החוזר רואה שהמסמך אפילו מגדיר דרכי עבודה.. זאת ועוד: קיומו של הציוד, מניח שימוש בו. זאת על כל פנים רוח המיסמך.
ועוד הוא כותב: "אם אני פצוע וזרוק בשולי הכביש אעלה גם על אמבולנס ללא אישור ואולי אפילו על עגלה עם סוסה ".
כאן יש לי בעייה. א'- אין מדובר במצב חירום בבחינת פצוע וזרוק בשוליים. ב' - משפט כזה הבא מפי מומחה, יכול להתפרש כלגיטימציה למי שנותן פחות מהמתחייב וככזה הוא בעייתי.
גם לניתוחי לב פתוח, מחכים לעיתים זמן רב. האם נסכים להתפשר על חדר ניתוח מיושן וכו' ...
ריבוי ההתניות שהם הכרח לפני קבלת הכרה ואישור המשרד, רק מוכיחים את חשיבות ההליך. ע"מ שאיש לא יעשה קיצורי דרך !
ואת התורים צריך לקצר, כאן ובכל מקום אחר. אך הסירבול ועובדת חיינו בעולם לא אידיאלי, אסור שידחפו אותנו לפשרות ועיגול פינות.
|
נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/27/2009 19:31:10 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 09:30:27
|
מנחם קיבלתה 100 במיבחן   |
 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 15:03:47
|
טוב ,שיהיה ככה. אגב -אני משוכנע שלאסותא יש הכרה -לפחות לחלק מהסניפים הותיקים.כל סניף חדש צריך לעבור תהליך בדיקה בנפרד. |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 16:46:35
|
| / |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/27/2009 19:28:54 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/27/2009 : 19:26:15
|
מנחם עבדתי קשה בישבילך, שתוכל לישון טוב בלילה, והסגתי בישבילך אישור ממשרד הבריאות למעבדות השינה של אסותא.
 שהיה לך לילה טוב ותגיד איך היתה הבדיקה א. נ.ב. תפרגנו על המימצאים שלי ועל העבודה שעשיתי |
 |
נערך על ידי - itayzzz בתאריך 07/27/2009 19:42:08 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2009 : 09:19:22
|
כל 5 דקות ניכנסתם לאתר, על הנושא אישורים ממשרד הבריאות. תוך 15 דקות מהרגע שהחלטתי לבדוק את הנושא, בקשר לאסותא קיבלתי תשובה. ואתם כבר 12 וחצי שעות לא כותבים כלום ולא מפרגנים על המחקר המצוין שלי. הההההההההההההההההההההההההההההההההה א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2009 : 10:33:24
|
איתי, אני אבקש מהנהלת פורטן להעניק לך עוד כוכב. חוץ מזה, תגלה לנו את מי שיחדת בשביל להשיג את המכתב הזה? בתכלס' יצרנו הרבה בַרבֶרֶת בשביל עניין שהיה פתור, אך לא עודכן ברשימה. אולי עכשיו לאחר פנייתי למשרד הבריאות, יכניסו לרשימה. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/28/2009 10:37:15 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2009 : 10:49:25
|
עמוס כידוע לך אחרי כל פרצוף של ליצן יושב אדם רציני... צור איתי קשר בטלפון ונדבר בנושא א. |
 |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 07/28/2009 : 16:40:37
|
איתי, ברכות ותודה.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/29/2009 : 09:28:31
|
איתי- כל הכבוד !!!!!נגייס אותך למוסד!
למה עובדות כאלו לא מעודכנות באתר משרד הבריאות?אולי שיעשו קישור אליך במקום לעדכן?
שים לב שמדובר על רישוי מוסדות ומכשירים.
המצב של בדיקות ביתיות עדיין מעורפל היות ומדובר בשירות רפואי ולא במוסד. לדוגמא: אפשר לעשות בדיקת תיפקודי ריאה ביחידת ריאות בבית חולים - והוא מוסד מוכר, אבל כל רופא ריאה שאני מכיר מבצע זאת בקליניקה הפרטית שלו. |
 |
|
|
מנחם
חבר כבר הרבה זמן

592 הודעות |
נכתב ב - 07/29/2009 : 11:13:12
|
בהכירי איך הולכים העיניינים בעולם, היה חשוב לי לעורר מודעות. מה שאצלינו בחיתוליו, כמו חוק מקצועות פארה רפואיים (רישוי למרפאים בעיסוק, תזונאים פיזיותרפיסטים), שנחקק רק לאחרונה וספיחים ממנו ובעיקבותיו נדונים עדיין בבג"צ, בעולם ברור כבר שנים רבות.
יש לי ביקורת על משרד הבריאות, שכניראה מוציא שגגה מעל ידיו. אך אם הבאתי אנשים למודעות שחייבים לבדוק הסמכה ורישוי, עשיתי את שלי!
לדעתי, כמו שרופא המגיע הביתה, אמבולנס ופיזיוטרפיסט בבית, עובדים תחת רישוי והסמכה, כך צריך לקרות גם עם הבדיקות הביתיות, שהרי אחרת כל שרלטן וזב חוטם, יוכל לבצע בדיקה כנ"ל - הלא כן?
וגם הערה לעמוס. חרה לי שאמרת באחד הפוסטים האחרונים ששפכנו דברים לריק ("ברברת") על עיניין פתור. מאיפה צריך היה לדעת שהעיניין פתור. כאן אתה לדעתי צריך לנזוף באסותא ובמשרד הבריאות המטעה את הציבור.
מצטער, אני חולק עליך. לא ברברנו לריק והעיניין לא היה פתור, עד שאיתי פתר אותו !!! |
נערך על ידי - מנחם בתאריך 07/29/2009 11:16:23 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/29/2009 : 13:19:04
|
מנחם שלום
מיפלגת הגמלאים מיתכנסת שוב לבחירות הבאות. אנחנו מטעם מפלגת הסיפאפ מצרפים אותך לשם, לתפקיד שר הבריאות. אל תאכזב אותנו, כי בנזרי עשה את התפקיד מצוין.
               א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/30/2009 : 08:16:54
|
מנחם, זה לא עניין של דיעה. זה עניין של טעות של משרד הבריאות. לא ידענו מראש שאסותא ברשימה.לכן בעצם העלינו השערות והתווכחנו על דבר שלא היה. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 08/12/2009 : 16:09:44
|
תשובת משרד הבריאות:
11 אוגוסט 2009 מספרנו:19791409 (במענה אנא ציין מספרנו)
לכבוד מר פורת עמוס באמצעות אימייל: yaaf_porat@bezeqint.net
שלום רב,
הנדון: מכוני שינה מוכרים ע"י משרד הבריאות סימוכין: מכתבך לנציבת קבילות הציבור לחוק ביטוח בריאות ממלכתי מיום 25.7.09
מבדיקה שערכנו עולה כי כל מכוני השינה המוכרים ע"י משרד הבריאות אינם מופיעים ברשימת המוסדות המאושרים ע"י משרד הבריאות באתר המשרד באינטרנט.
בימים אלה אנו פועלים להוספת רשימה זו לאתר.
בכבוד רב,
ד"ר י. לוטן ראש האגף לרישוי מוסדות ומכשירים רפואיים והממונה על הרישוי
העתק: גב' א. סממה, נציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי עו"ד ט. פורשטט, עוזרת ראשית לנציבת הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי
תיק: מכוני שינה
|
עמוס פורת
|
 |
|
נושא  |
|