| מחבר |
נושא  |
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/12/2009 : 19:15:52
|
האם זה נראה לכם נכון?
"כמה מהפציינטים יכולים לישון עם CPAP? לאורך זמן רק כ-7% (שבעה אחוז!) מכלל הפציינטים ממשיכים לישון אתו. השאר נוטשים אותו בתסכול לאחר ההוצאה כספית."
לי נראה שהציטוט הזה מהאתר של פרופסור פינקלשטיין אינו נכון. http://fiyehuda.co.il/apage/37676.php
האם למישהו יש סטטיסטיקה מדויקת יותר? אנא כתבו ועל מה אתם מסתמכים.
איל, יעקב, מירי, דודו, ארז, ודים, וכל הגולשים - מה דעתכם?
אם היה מצב כזה, רוב המפעלים בעולם היו מפסיקים לייצר סיפ-אפים. בפועל עוד ועוד מפעלים מצטרפים וגם סינים, ובתנופה מלאה! |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת ב 07/12/2009 22:04:39 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/12/2009 : 22:45:13
|
לא ניתן לדעת עם זה נכון או לא. היה ניתן לדעת את זה רק במידה וגורם מחקרי בילתי תלוי יקח את כל הניבדקים של המעבדות שצריכים סיפאפ, ויבדקו את זה. אבל מכיוון שזה סודיות רפואית לא ניתן לבדוק את זה. המעבדות לא יכולות לבדוק את זה, כי סביר שהם לא ינסרו את הענף שהם יושבים עליו. כנ"ל איל, יעקב, מירי, דודו, ארז, ודים. ואולי כן הם יתנו תשובות אבל שהם היו על ענף אחד כי זה היה מצחיק מאוד ליראות אותם נופלים ביחד   . לגבי המשתמשים: לפי דעתי בפורום יש אולי 5% מכל משתמשי הסיפאפ בארץ ואולי הגזמתי באיזה 4%. ובנוסף מי משתתף בפורום אז הוא משתמש עם הוא לא היה משתמש הוא לא היה פה. א. |
 |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 08:52:07
|
ואפשר לטבוע בנהר שעומקו הממוצע 50 ס"מ............ 7% ממה? מהנוחרים? מהפונים לרופא אאג? מנבדקי מעבדת שינה? ממאובחני דנש? ממנסי סיפפ בהשאלה? מרוכשי סיפפ? מליוני סיפפ נמכרים בעולם ויש מדינות שבהן נותנים סיפפ ללא תשלום - כולם טיפשים? פיליפס רכשה את רספירוניקס כי בפיליפס יש רק מטומטמים ולא קוראים אתרים בעברית ? המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מחזיר רשיון רק למי שמוכיח שוב ושוב שהוא משתמש קבוע- אז 93% נוסעים בלי רשיון??? הניר סובל הכל והאינטרנט אפילו יותר מזה.
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 09:51:17
|
ליעקב 1. תיקרא טוב מה כתוב באדום ציטוט:"השאר נוטשים אותו בתסכול לאחר ההוצאה כספית." (עזרתי לך) 2. אז גם 93% קונים את המכשיר. 3. תגיד לי - למה אני לא יכול לאמין לך למה שתיכתוב בנושא? ובאמת מוכר הגלידה שבפינה ליד הבית שלך יספר לנו כמה אנשים לא אהבים את הגלידה שהוא מייצר. נ.ב. גלידה פגווין בכפר סבא מצוינת יש גם גלידה מצוינת בשדרות הגעתון בנהריה, עמוס מה שם הגלידה? א. |
 |
נערך על ידי - itayzzz בתאריך 07/13/2009 09:52:29 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 10:14:06
|
איתי, יש כמה. גם פינגווין. "תגיד לי - למה אני לא יכול לאמין לך למה שתיכתוב בנושא?"
אני רואה שהתחלת להתקיף את זומר. אני דורש שתפסיק. |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/13/2009 10:33:55 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 10:51:00
|
עמוס זה לא התקפה זו שאלה. ומה שכתבתי זה לפני שזומר כתב והתיחסות שלי לכולם ולא באופן אישי. תיבדוק מחקרית את מה שאני כותב ותירא שזה נכון א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 11:59:27
|
| מצד שני הסטטיסטיקות של הצלחות ניתוחי הלוע (על פי השמועה) נמוכות ביותר. בעצמי שמעתי מפי לפחות שני מנותחים על כך שנאלצו להשתמש ב CPAP כשנתיים לאחר הניתוח הזה. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 12:02:00
|
נו עמוס וכולם לוקחים את התרופות שהרופא נותן להם. א. |
 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 12:42:01
|
לעמוס ולגולשים שלום
אינני מסכים עם משפט המפתח לדיון זה. יש כל כך הרבה מחקר בנושא ואף אחד לא מסתיר את העובדה שלישון עם מכשיר CPAP אף אחד לא ממש רוצה וכל משתמש (שהסתגל או שלא הסתגל)היה מעוניין לזרוק את המכשיר מהחלון בהזדמנות הראשונה שתזדמן לו בכל שלב נתון בחיים כמובן ברגע שיהיה פתרון ראוי שפותר את תסמונת דום הנשימה בשינה. אך... פגשתי לאורך השנים המון סוגי פציינטים שרוכשים CPAP , אני משוכנע שדרגת החומרה משפיעה משמעותית על ההיענות לטיפול לאורך זמן כמו גם השפעת החברה שמטפלת/מוכרת לפציינט את הציוד. האם היא מבצעת פריקות נתונים אחת לתקופה?...האם ישנה גמישות סביב השאלת הציוד ומיגון מסיכות רחב ?...האם אנשי השירות והמכירות מקצועיים דיים?..וכו' וכו' וכו' . מעבר לכך יש כל כך הרבה פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע ומשתנים ממדינה למדינה , חתך אוכ' סוציו אקונומי...גברים אל מול נשים ...וכו' וכו' וכו'
בסופו של דבר אני משוכנע שמי שאובחן ועבר תהליך אבחון רפואי ראוי הכולל בדיקה, שיחת רופא והתאמת CPAP מקצועית ... ( ואכן סובל מדנ"ש בינוני /קשה) יסתגל יפה , ייהנה מהשימוש במכשיר ויתמיד לאורך חודשים/שנים רבות .
מניסיוני ייתכן ואוכ' בעלת דנ"ש קל ו/או רק נחירות שעוברת את התהליך ורוכשת מכשיר ...צפויה להתמיד פחות ופחות לאורך זמן עקב העובדה שהתרומה לא תמיד דרמטית לאיכות השינה והעירנות ביום יום.
אייל ירימי חברת מדטכניקה
|
נערך על ידי - Eyal בתאריך 07/13/2009 23:09:50 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 13:51:35
|
איל, לפי המידע שברשותך, או לפי הערכתך, כמה מתוך אלו הרוכשים מכשיר משתמשים בו? בחתך כללי. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
orllyt
חבר חדש מהשקית
36 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 13:55:51
|
לדעתי האישית בלי שום קשר לנתונים בשטח או למחקרים על טיב טיפול זה או אחר, מטרתם של סוכני ה- CPAP למכור ולקבל עמלה - זאת הפרנסה שלהם. ומטרתו של הפרופסור למכור את הניתוחים שלו כי זאת הפרנסה שלו. אני רואה במאמר מלבד לעובדות גם פירסום שיווקי של פעילות הפרופסור. ושוב יש כמוני שנהנים מה- CPAP ומתרומתו לאיכות השינה והחיים. אלה יגידו תודה למי שמכר אותו ויש כאלה לאומת זאת שאת אותה תודה יגידו למנתח.
יום טוב, אורלי. |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 14:45:23
|
| מקור בכיר המתמצא בנושא מדבר על סדר גודל עולמי של 30% ~. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 15:57:23
|
עמוס לא תאמין אני מסכים אם אייל, אבל ברור לך שאני מסכים גם אם אורלי. עמוס יש לי בקשה מימך, על תאמיד את אייל במצב לו נוח ותישאל אותו כמה קנו ולא משתמשים במכשיר. כי אתה פוגע בפרנסה של ספקים. א. |
 |
 |
|
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 16:49:50
|
איתי, אתה שוב מתחיל? סיכמנו שאתה חוזר לפורום ולא מתקיף את איל. |
עמוס פורת
|
 |
|
|
fox4x4
חבר פחות חדש

188 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 17:20:43
|
עמוס שלום רב.
האתר של הפרופסור הנכבד מגמתי ולוקה באי דיוקים גסים : הוא משתלח במעבדות השינה ובתקפות ההמלצה הרפואית שלהם ולצורך העניין מעוות את האמת - למשל לכך שמעבדות השינה אינן לוקחות בחשבון את המאמץ הנשימתי כפקטור הגורם ליקיצה - דבר שהוא לא נכון כלל ובהחלט נמדד ונלקח בחשבון, מעבר לכך שהוא די בודד בצריח כי משרד הבריאות וקופות החולים אכן מכירות בתקפות הממצאים של מעבדות השינה ובסיפאפ כטיפול יעיל בהפרעות נשימה בשינה מסוג חסימתי ולכן ממנות את הטיפול (הוא מצוי בסל התרופות של מדינת ישראל) כך שהנושא נבדק ע"י גורמים מקצועיים רבים לרבות רופאי אאג.
הדבר זהה בכל המדינות המפותחות ויש הסכמה כללית שנכון להיום טיפול זה הינו היעיל ביותר וקיימים מאות מחקרים ומאמרים המאמתים את הממצאים הנ"ל.
יש לציין שסיפאפ לא מתאים לכל מטופל ולכן יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהציע לו את האלטרנטיבה הטיפולית המתאימה ביותר - דבר אשר כל מעבדות השינה עושות (רוב רובן כוללת צוות מולטי דיספלינארי הכולל : רופאי אאג - ניורולוגים - פסיכולוגים ויועץ תזונתי.
החלופה הכירורגית בה מצדד הפרופסור לא מתאימה לכל אחד גם כן ויש לשקול בכובד ראש אלטרנטיבות לפני שמקבלים החלטה בכיוון מאחר וקיימים סיכונים כמו בכל הליך כירורגי וישנם מאות מחקרים המעידים על הצלחה נמוכה מאוד לאורך שנים של הליכים מסוג זה.
לגופו של עניין : ההעינות לטיפול סיפאפ לאורך שנים תלוייה מאוד במספר גורמים: אבחון נכון התאמת הציוד המתאים - וניסיון קליני ליווי של גורמים מקצועיים לאורך זמן
באם התנאים הנ"ל מתקיימים אחוזי ההצלחה הטיפולית לאורך שנים עולה על 50% ויותר במדינות המערב (עד 75% באירופה) ונתון נמוך בהרבה בארה"ב בהעדר תמיכה מתאימה).
מצ"ב קצת מחקרים ומאמרים - אני משוכנע שבחיפוש כליל באינטרנט ניתן למצוא עוד הרבה.
נכון שאני מתפרנס למחייתי ממכירת הציוד הנ"ל ולכן יש לקחת את דברי בערבון מוגבל - כמו כן אנני רופא / חוקר אבל נהנה מנסיון רב שנים בתחום ויודע לקרוא..
ארז
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WX7-4BWW9XH-R&_user=10&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=955875254&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=793164119cab37081faaae517b2a1274 |
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 07/13/2009 18:33:41 |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 21:20:11
|
עמוס לא התקפתי את אייל אמרתי שהוא צודק. ואולי התקפתי אותך בזה שאמרתי לך לא לשים את אייל במבחנים שיכשילו אותו. במידה מסוימת גם אורלי כותבת שמטרת הסוכנים זה להרויח כסף. ואפשר לתרגם את זה שהם לא יתנו איפורמציה שתחשיל אותם. גם ארז כותב: ציטוט "נכון שאני מתפרנס למחייתי ממכירת הציוד הנ"ל ולכן יש לקחת את דברי בערבון מוגבל" נו אז מה אפשר להבין ממה שארז כותב. עמוס אני חושב שאתה צריך לחשוב בגדול יותר ולא לכתוב על מה שלא נירא לך שאני תוקף. יש בקשה מזומר אייל וארז להגיד לי העם התקפתי אותם בשירשור הזה? ממתין לתשובה א. |
 |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 07/13/2009 : 23:15:10
|
עמוס:
אם אינני טועה המחקר היבש הכוללני מעיד על סדר גודל של 45-50 אחוזים של הצלחה בשימוש בקרב הפציינטים.
מבלי להיכנס לאחוזים ומספרים, אני יכול להעיד שבחברת מדטכניקה האחוז גבוה משמעותית מהמספר שציינתי.
היצרן משקיע תשומות של זמן עצומות בנו סוכני המכירות לצורך לימוד והדרכה סביב נושא זה - שמירת היענות גבוהה מצד הלקוחות בשימוש במכשיר. האינטרס שלו ברור ופשוט , היות ובמידה והפציינט/הלקוח יתמיד בשימוש נוכל למכור יותר ציודים בטווח הרחוק. זהו גם אחד מההסברים להשקעה העצומה סביב פיתוח מסיכות ומכשירים לאורך השנים.
אייל |
 |
|
|
orllyt
חבר חדש מהשקית
36 הודעות |
נכתב ב - 07/14/2009 : 07:14:21
|
היי אייל,
זה הגיוני ונכון, מערך יעיל של קשרי/שימור לקוחות תורם לעסק. הלקוח מרוויח והעסק מרוויח. זה ידוע גם בחברות כבלים,אינטרנט,סלולרי ועוד...
אורלי. |
 |
|
|
itayzzz
חבר כבר הרבה זמן

Israel
560 הודעות |
נכתב ב - 07/14/2009 : 07:33:55
|
אייל שלום האם הכוונה שלך ש 45-50 נוטשים את המכשיר או מחליטים לא לשתמש? |
 |
 |
|
|
הראלה
חבר פחות חדש

164 הודעות |
נכתב ב - 07/14/2009 : 08:10:48
|
שלום חברים, חשבתי לעצמי שהמבחן לבדיקת הנתונים שבמחקר יכול להיות ע"פ אלו שקונים מכשיר CPAP בפעם השניה או השלישית. נגיד שיש כאלו שאובחנו כסובלים מדום נשימה קנו מכשיר ולא משתמשים בו ,הרי הגיוני שלא יקנו מכשיר בשנית או בשלישית לכן אפשר לדעתי לבדוק ע"פ נתונים כמה מהנבדקים חוזרים וקונים מכשיר אחרי שנה או שנתיים וככה נדע כמה מניחים למכשיר וכמה ממשיכים בשמוש. אגב נתקלתי כבר בכמה מאובחני דום נשימה שעשו דיאטה דרסטית ולכאורה הפסיקה להם התופעה או הופחתה במידה ניכרת ואז לאט לאט הם מעלים שוב במשקל אבל הם מבחינתם "כבר הבריאו מהדום נשימה" בגלל האי נוחות/בושה שבשמוש במסכה ישנם אנשים שמעדיפים להתעלם ולהדחיק את הצורך ב-CPAP הם בעצם משקרים רק את עצמם!!! בריאות טובה,הראלה. |
 |
|
|
Eyal
חבר פחות חדש

Israel
445 הודעות |
נכתב ב - 07/14/2009 : 09:32:36
|
הראלה, ההיגיון של הדברים שכתבת נכון בחלק מהמקרים אך בחלק מהמקרים לא, עקב העובדה שבמקרים לא מעטים שדרוג למכשיר ו/או מסיכה "חכמים"יותר/נוחים יותר מביא לעלייה בהיענות ולכן קחי בחשבון שבלא מעט מקרים פציינטים מחליפים מכשיר(משדרגים) וכן מצליחים לישון עימו טוב יותר
אייל |
 |
|
נושא  |
|