אני יודעת שיש מאמרים המראים על הנזקים הרפואיים של תסמונת דום הנשימה בשינה. אבל קראתי את הספר פרץ לביא - ושם הוא כותב שאין הוכחות בספרות על זה ש CPAP משפר תוחלת חיים !!!! אלא רק איכות חיים ואז ההסבר הוא שכנראה הנזקים מצטברים בגיל מאוד צעיר אבל גם זה לא בטוח. אודה על תגובות, כי אז זה משנה את כל אופן הטיפול וכל ההסברים שאנו מקבלים
מי שלא ישן עם CPAP או אמצעי אחר מסכן את עצמו (ראי נושא ראשי מהם הסכנות לאי שימוש ב CPAP) בעיקר בעיות לב. הסיכון לתאונות דרכים, חוסר ריכוז, לחץ דם,אפשרות לשטף דם במוח, סיכון למות בשינה, סכרת, דיכאון ויש אפילו מחקר של פרץ לביא על ניבוי תמותה וכל כך הרבה בעיות.
שיר השערה לוגית פשוטה... אם דנ"ש גורם לנזק ו CPAP מונע דנ"ש המסקנה הבלתי נמנעת היא ששימוש בCPAP משפר תוחלת חיים אלא אם כן ישנה קנוניה רצינית והמכשיר רק מפחית את רעש הנחירה וכל הדוחות שלו מנווטים כך שיראה שלכאורה אין גם דום נשימה בשינה... אבל לא נראה לי
עד כמה שידוע לי ונראה גם הגיוני מניעת דום נשימה בשינה מאריך חיים מבחינת החשיפה למחלות הקשורות ללב ריאות לחץ דם וכדומה. תוחלת החיים זה סיפור מורכב -למשל-אם נערב סיבות מוות אחרות כגון תאונות דרכים או סרטן נטשטש את המסקנה הכללית לגבי תוחלת החיים. יש גם השערה די מעניינת שדווקא חמצן גבוה מעלה את הסיכון לסרטן ושדום נשימה בשינה בדרגה קלה מאריך חיים כמו אנטיאוקסידנטים אחרים.- ראה אריכות חיים בהרים גבוהים ובאויר דל חמצן. עוד אפשרות היא שעומס קל על מערכת הלב גורם להתפתחות כלי דם עוקפים -קולטרלים-בלב ומקטין את הסיכון למוות בעת התקף לב . אבל-למרות הכל-ברוך השם אני נושם!!!!!!!!!