הודעות קודמות |
Akiva Berkovitz |
נכתב - 12/28/2017 : 20:28:22 שלום רב אני מאובחן בדום נשימה חמור מעל 35 הפסקות בשעה וירידה בחמצן ל 89% מטופל במכשיר CPAP מדגם A20 של ויינמן (מרוצה מהמכשיר)בבוקר בבדיקה 0 דום נשימה ו 0 דליפה מהמסכה את הבדיקה ביצעתי בערכה ביתית ע"י מכון מור שאלות 1- האם יש הבדל בתוצאות בין הבדיקות בערכה ביתית ובין מעבדת שינה בבית חולים 2- האם דום נשימה הוא לכל החיים או נגמלים מזה בשלב מסויים תודה רבה לכל המגיבים |
2 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 12/29/2017 : 17:52:22 שלום עקיבא, לשאלותיך:
1. יכולות להיות תוצאות שונות לבדיקות שונות לא משנה איפה, כי איכות השינה שלנו שונה בבית מאשר מעבדת השינה. מזג אויר שונה, אף קצת סתום ועוד הרבה גורמים יכולים להביא לשינויים. מסוימים. אבל בהיקף הפסקות הנשימה שלך זה לא משנה אם יש לך 35 הפסקות או 30 אתה זקוק לטיפול ב CPAP.
2. ירידה במשקל יכולה לעזור ולהקל אך בדר"כ מי שסובל מהבעיה ברמה חמורה כמו שלך לא יכול להיתר לחלוטין מהבעיה באמצעות ירידה במשקל אלא רק להקל. בכל מקרה מומלץ לרדת אם יש עודף משקל כמובן. אני ירדתי עכשיו 17 קילו והלחץ הממוצע של המכשיר שלי ירד מ- 13 ל 10. זה אומר שעדיין יש לי הפסקות נשימה אבל המכשיר צריך להפיק פחות לחץ לפתור אותן כי החסימה קלה יותר. ככל שהלחץ נמוך יותר המכשיר פחות מפריע, יש פחות בריחות אוויר ורעש והשינה טובה יותר. |
avis |
Posted - 12/29/2017 : 11:16:10 1. לא אמור להיות הבדל אם הבדיקה נעשתה בתנאים זהים, אין סיבה שיהיה הבדל אלא אם יום אחד אתה עייף יותר או שתיתה אלכהול וכולי'. 2. זה לכל החיים אלא אם ירדת במשקל או חלילה תנאי הבריאות השתנו. מחלה וכד'
לדוגמה אצלי הלחצים והתוצאות היו מאוד דומים מלפני 25 שנה, (שינויים קלים בעקבות דיאטות קצרות). מסך המכשיר לא עבר את הסיפרה 3 והממוצע היה פחות מ-2. לאחרונה עברתי צינתור וקבלתי תרופות חדשות, מאז התוצאה במסך קרובה ל-8 שזו עלייה משמעותית, למרות זואת איכות השינה לא השתנתה משמעותית. |
|
|