סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 יובש בפה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
elik_1 נכתב - 07/04/2015 : 14:01:49
רכשתי מכשיר חדש מחברת קלנטיקה ולאחר נסיונות שונים עם מספר מסכות אני מתעורר בלילה עם יובש חזק בפי למי יש פתרון??
10   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
יצחק Posted - 09/09/2015 : 11:31:20
לסובלים מסכרת יש תופעת יובש בפה עם CPAP או בלעדיו
ייתכן שהשימוש ב- CPAP מגביר את התחושה.
אני כן חושב ששימוש במעשיר יכול לעזור גם ביובש והייתי מנסה
עמוס פורת Posted - 09/09/2015 : 04:25:04
גם לסובלים מסכרת (כך שמעתי) יש יובש בפה בשימוש ב סיפאפ. זה כנראה לא תלוי במעשיר לחות.
jzomer Posted - 08/30/2015 : 20:09:28
דני- המלצה ותיקה שלי לקחת סיפפ לטיול תרמילאים ושקי שינה.להשחיל את הצינור לשקש ולסגור עד הסוף.עוזר נגד מאלאריה.
jzomer Posted - 08/30/2015 : 20:08:01
סבלתי בניכר.בגלות.הפלגה בתעלת להמאנש כנס שינה בסיאטל טיול ברוקיס הקנדים והפלגה באלסקה.ביניהם ביביסיטר לנכדיי בסיאטל.קשה קשה .הכי טוב פה.אבל לא ביולי אוגוסט.
דני מאור Posted - 08/29/2015 : 12:41:31
לגמרי כן! אין כמו סתימת פיות בלילה.ככה גם לא בולעים זבובים.
יצחק Posted - 08/28/2015 : 19:22:42
זומר מאיפה הגחת?
מזמן לא נראית במחוזותינו
חוש ההומור היבשושי שלך חסר לנו
jzomer Posted - 08/28/2015 : 17:40:29
אתה בעד סתימת פיות?????
דני מאור Posted - 08/18/2015 : 15:08:21
שלום אליק1
למטופלים שלי שמתלוננים על יובש פה (בין אם בזמן שימוש בהתקן דנטלי ובין אם סתם כי רגילים לנשום מהפה) אני מציע לישון עם פלסטר מיקרופור (רוחב 2.5 סמ') , באורך קצת גדול מרוחב הפה, מקופל בקצוות כדי שיהיה קל להסיר .ניתן להשיג בכל "פארם".
פיתרון זה נלקח מטכניקת "BUTEYKO".
מומלץ לנסות ראשית בערות לזמן מה כדי להרגיל את עצמך לתחושה.
בהצלחה
dan bar-or Posted - 07/05/2015 : 00:47:07
על יובש בפה דובר כאן רבות, ניתן לבצע חיפוש. יובש בפה אינו קשור למעשיר לחות, יובש בפה ניגרם כתוצאה מעודף לחץ במהלך השינה בהמשך לפתיחות פה לא רצוניות לשחרור אוויר עודף (לרוב לאחר דליפת אוויר ועלית לחץ כתוצאה מכך במכשירים אוטומטיים לרוב) בזמן השינה כאשר נושמים מהפה בלוטות הרוק לא מפרישות רוק ואז הפה מתייבש. במצב כזה עליך ליבדוק את התאמת המסיכה לפנים ולדאוג שלא יהיו לך דליפות אוויר לפני השינה, הרצועות צריכות להיות מתוחות כמה שיותר ויש למצוא את עמק השווה בין מסכה רפויה ודולפת לבין הדוקה וכואבת, פשוט למנוע דליפות אוויר. אם זה לא מצליח עליך לבקש מהסוכן שיחליף למסיכה אחרת.
במקרים מסוימים ניתן גם להגביל את הלחץ העליון במכשיר אם מדובר במכשיר אוטומטי וזה יכול לפתור את הבעיה.
לעיתים (בעיקר באוכלוסיה מבוגרת) ישנן פתיחות פה לא רצוניות ללא קשר ללחץ האוויר ואז הפיתרון הוא מסיכת פנים מלאה (full face) איתה ניתן לנשום גם דרך הפה.
לעיתים המצב הפוך (בעיקר במכשירים בלחץ קבוע) כאשר אין מספיק אוויר ואז ישנן פתיחות פה לא רצוניות פשוט כדי לקבל עוד אוויר כתוצאה מחוסר. כאן ניתן לבצע התאמת לחצים ע"י שימוש במכשיר אוטומטי למספר לילות ולקבוע לחץ מתאים.
אני חושב שעניתי כאן על כל האפשרויות (אין לי מספיק נתונים כדי להיות נקודתי יותר)
מעשיר לחות ניתן במיקרים של יובש באף או בדרכי הנשימה או במצב של צינון/נזלת אלרגית כתוצאה מהשימוש במכשיר בעיקר כאשר ישנים בחורף או עם מזגן בקרור כל הלילה, לכן מעשיר לחות קצת פחות קשור כאן.
מקווה שעזרתי, אל תהסס להתקשר אלי לשאלות נוספות. דן.
יצחק Posted - 07/04/2015 : 20:31:26
יובש בפה היא תופעה מאד ידועה בשימוש ב- CPAP
האם אתה משתמש במעשיר לחות?
ייתכן והוא יוכל לעזור לך

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.