סיפאפ פורום ישראל - יובש בפה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 יובש בפה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

elik_1
חבר חדש מהשקית

Israel
1 הודעות

נכתב ב - 07/04/2015 :  14:01:49  Show Profile  תגובה עם ציטוט
רכשתי מכשיר חדש מחברת קלנטיקה ולאחר נסיונות שונים עם מספר מסכות אני מתעורר בלילה עם יובש חזק בפי למי יש פתרון??

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/04/2015 :  20:31:26  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
יובש בפה היא תופעה מאד ידועה בשימוש ב- CPAP
האם אתה משתמש במעשיר לחות?
ייתכן והוא יוכל לעזור לך

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 07/05/2015 :  00:47:07  Show Profile  Reply with Quote
על יובש בפה דובר כאן רבות, ניתן לבצע חיפוש. יובש בפה אינו קשור למעשיר לחות, יובש בפה ניגרם כתוצאה מעודף לחץ במהלך השינה בהמשך לפתיחות פה לא רצוניות לשחרור אוויר עודף (לרוב לאחר דליפת אוויר ועלית לחץ כתוצאה מכך במכשירים אוטומטיים לרוב) בזמן השינה כאשר נושמים מהפה בלוטות הרוק לא מפרישות רוק ואז הפה מתייבש. במצב כזה עליך ליבדוק את התאמת המסיכה לפנים ולדאוג שלא יהיו לך דליפות אוויר לפני השינה, הרצועות צריכות להיות מתוחות כמה שיותר ויש למצוא את עמק השווה בין מסכה רפויה ודולפת לבין הדוקה וכואבת, פשוט למנוע דליפות אוויר. אם זה לא מצליח עליך לבקש מהסוכן שיחליף למסיכה אחרת.
במקרים מסוימים ניתן גם להגביל את הלחץ העליון במכשיר אם מדובר במכשיר אוטומטי וזה יכול לפתור את הבעיה.
לעיתים (בעיקר באוכלוסיה מבוגרת) ישנן פתיחות פה לא רצוניות ללא קשר ללחץ האוויר ואז הפיתרון הוא מסיכת פנים מלאה (full face) איתה ניתן לנשום גם דרך הפה.
לעיתים המצב הפוך (בעיקר במכשירים בלחץ קבוע) כאשר אין מספיק אוויר ואז ישנן פתיחות פה לא רצוניות פשוט כדי לקבל עוד אוויר כתוצאה מחוסר. כאן ניתן לבצע התאמת לחצים ע"י שימוש במכשיר אוטומטי למספר לילות ולקבוע לחץ מתאים.
אני חושב שעניתי כאן על כל האפשרויות (אין לי מספיק נתונים כדי להיות נקודתי יותר)
מעשיר לחות ניתן במיקרים של יובש באף או בדרכי הנשימה או במצב של צינון/נזלת אלרגית כתוצאה מהשימוש במכשיר בעיקר כאשר ישנים בחורף או עם מזגן בקרור כל הלילה, לכן מעשיר לחות קצת פחות קשור כאן.
מקווה שעזרתי, אל תהסס להתקשר אלי לשאלות נוספות. דן.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

דני מאור
חבר חדש מהשקית

Israel
12 הודעות

נכתב ב - 08/18/2015 :  15:08:21  Show Profile  Visit דני מאור's Homepage  Reply with Quote
שלום אליק1
למטופלים שלי שמתלוננים על יובש פה (בין אם בזמן שימוש בהתקן דנטלי ובין אם סתם כי רגילים לנשום מהפה) אני מציע לישון עם פלסטר מיקרופור (רוחב 2.5 סמ') , באורך קצת גדול מרוחב הפה, מקופל בקצוות כדי שיהיה קל להסיר .ניתן להשיג בכל "פארם".
פיתרון זה נלקח מטכניקת "BUTEYKO".
מומלץ לנסות ראשית בערות לזמן מה כדי להרגיל את עצמך לתחושה.
בהצלחה

דר' דני מאור, רופא שיניים, מטפל בדום נשימה חסימתי ונחירות בעזרת התקנים דנטליים מסוג סומנומד 0544646430

נערך על ידי - דני מאור בתאריך 08/18/2015 16:01:42
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/28/2015 :  17:40:29  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אתה בעד סתימת פיות?????

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/28/2015 :  19:22:42  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
זומר מאיפה הגחת?
מזמן לא נראית במחוזותינו
חוש ההומור היבשושי שלך חסר לנו

למעלה

דני מאור
חבר חדש מהשקית

Israel
12 הודעות

נכתב ב - 08/29/2015 :  12:41:31  Show Profile  Visit דני מאור's Homepage  Reply with Quote
לגמרי כן! אין כמו סתימת פיות בלילה.ככה גם לא בולעים זבובים.

דר' דני מאור, רופא שיניים, מטפל בדום נשימה חסימתי ונחירות בעזרת התקנים דנטליים מסוג סומנומד 0544646430
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/30/2015 :  20:08:01  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
סבלתי בניכר.בגלות.הפלגה בתעלת להמאנש כנס שינה בסיאטל טיול ברוקיס הקנדים והפלגה באלסקה.ביניהם ביביסיטר לנכדיי בסיאטל.קשה קשה .הכי טוב פה.אבל לא ביולי אוגוסט.

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/30/2015 :  20:09:28  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
דני- המלצה ותיקה שלי לקחת סיפפ לטיול תרמילאים ושקי שינה.להשחיל את הצינור לשקש ולסגור עד הסוף.עוזר נגד מאלאריה.

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 09/09/2015 :  04:25:04  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  Reply with Quote
גם לסובלים מסכרת (כך שמעתי) יש יובש בפה בשימוש ב סיפאפ. זה כנראה לא תלוי במעשיר לחות.

עמוס פורת
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 09/09/2015 :  11:31:20  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
לסובלים מסכרת יש תופעת יובש בפה עם CPAP או בלעדיו
ייתכן שהשימוש ב- CPAP מגביר את התחושה.
אני כן חושב ששימוש במעשיר יכול לעזור גם ביובש והייתי מנסה

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.