סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מים מזוקקים למעשיר לחות

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
עמוס פורת נכתב - 04/10/2015 : 10:38:04
האם לדעתכם אפשר לסמוך על המים המזוקקים שקונים בסופר או רצוי לקנות בבית מרקחת?
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
izibizi Posted - 05/16/2016 : 22:43:49
 אני משתמש במים מאוסמוזה הפוכה ומרתיח כליטר וחצי ושם במיכל שפעם קניתי מים מזוקקים. לא היתה לי שום בעיה.
avis Posted - 05/15/2016 : 16:56:07
ניקוי בחומץ או לימון, התוצאה זהה, לימון יכול להשאיר ריח נעים יותר, אם כי אני לא מרגיש בריח.
אני כעת מנקה את המיכל פעם בחודש, במים שאני משתמש רק אחרי חודש רואים סימני משקעים שניתן להסיר בשטיפה, אבל בכל זאות במעט לימון זה עדיף.
jzomer Posted - 05/15/2016 : 14:49:54
לא מים ממזגן ולא מים ממיבש כביסה
מים ממחליף יונים טובים וגם מאוסמוזה הפוכה.
אם רוצים אז מים רגילים שנשארו בקומקום אחרי רתיחה גם בסדר
ולנקות עם חומץ פעם בחודש את המיכל לא נורא
avis Posted - 05/15/2016 : 10:39:48
אני עברתי למים מבית המרקחת של הסופר פארם. מאוד מרוצה מבחינת המחיר, האיכות וניקיון המיכל.
dan bar-or Posted - 05/14/2016 : 22:27:14
טכנית כן, אבל לא הייתי בונה על זה! ישנם מים מזוקקים אשר ניתן לרכוש בבית מרקחת למטרת שימוש במעשיר לחות מחומם למניעת הופעת אבנית על הפלטה.
מים מזוקקים ממיבש הכביסה (מיבש בשיטת קונדנסר) אשר נאגרים במיכל ריקון מיוחד יכילו שאריות דטרגנטים ועוד כל מיני ריחות מהכביסה ויחד עם זאת אני לטףא ממש בטוח ברמת הזיקוק שלהם.
לאחר שבדקתי את הנושא, בהגדרתם מדובר על מים מזוקקים שהרי מדובר במים שהפכו לאדים ולאחר מכן שוב למים לפי אופן פעולתו של מיבש הכביסה.
דגן, עשה טובה, אל תיסתבך, גש לבית מרקחת ורכוש בגרושים בודדים מים מזוקקים.
שבוע טוב לכולם...
דן.
דגן Posted - 05/14/2016 : 06:47:07
שלום
אני קצת מעיר את הפוסט הזה האם מים ממיבש כביסה הם מים מזוקקים?
avis Posted - 10/05/2015 : 19:38:23
פעם גם אני הייתי עושה כמוך,
לפני חצי שנה, התחלתי לקנות מים מזוקקים במיכלים של 5 ליטר מהום סנטר וכדומה במחיר של 13 שקל בערך, ומאז אין לי אבנית אין לי משקעים ופעם בחודשיים שלוש אם אני נזכר ומתחשק לי שוטף את המיכל עם סבון נוזלי.
בינתיים אני חי, אם אמות מזה, אשתדל להודיע לכם.
sefush Posted - 10/05/2015 : 11:40:48
בשנציים הראשונות הייתי מרתיח מים ופעם בשבוע שם חומץ לנקות מהאבנית.
עם השנים והעצלות אני משתמש היום במים רגילים אבל עדיין פעם בשבוע מנקה עם חומץ (להשרות ל15 דקות)
vev Posted - 10/04/2015 : 16:27:04
בכמות קטנה זה לא מזיק, בכמות גדולה זה מסכן חיים.
txeng Posted - 10/03/2015 : 21:02:55
שלום,

זו תגובה לפוסט שפורסם לפני כמה ימים.

האם מותר לשתות מים מזוקקים ?

חד משמעית כן ! במיוחד אם האדם שותה גם משקאות אחרים במשך היום.

הראיה. בארץ משווקים מכשירים ביתיים לטיפול במי שתיה, אשר מבוססים על אוסמוזה הפוכה; מכשיר כזה מייצר מים באיכות של מים מזוקקים.

בנוסף, קיים בארץ תקן ישראלי רשמי [ת"י 1505] עבור מכשירים מבוססים על אוסמוזה הפוכה לצורך אספקת מי שתיה לבתים פרטיים.

בנוסף. אם ברצונכם להכין אספרסו באחת מהמכונות מסוג נספרסו או דומיו, מומלץ להשתמש במים שעברו אוסמוזה הפוכה או מים מזוקקים - זה משפר מאד את טעם הקפה. על כך יעידו אורחים רבים שמבקרים אותי כבר כמה שנים.

סיכום: בהחלט אפשר להשתמש במים מזןקקים לצורך מעשיר לחות [אני סבור שזהו מקור השירשור הזה] וכמו כן מותר לשתות אותם [אף כי יהיה להם טעם קצת שונה מהרגיל].

דוד מ
tishrey Posted - 09/30/2015 : 23:07:28
אכן סערה בכוס מים.
כל הסיפור הוא להשתמש במיים שלא יצרו משקעים. אני משתמש באופן קבוע במי גשם או במי מזגן. אני שומר אותם במיכלי פלסטיק שקופים כמו מיכלי גלון של חומץ (שטופים כמובן)במקום חשוך למניעת התפתחות אצות.
אגב, אם משתמשים במי ברז ונוצרת אבנית במיכל מכשיר הלחות, ניתן לנקות בקלות רבה בעזרת תמיסת חומץ (זה מהמיכלים) ולשטוף במי ברז.
כמויות החידקים הטינופת שאנחנו נושמים עצומות ועל כן אין אפילו בדל משמעות לסטריליות המים.
העסק סה"כ פשוט והתאוריות מפליגות...
Vyaakov Posted - 05/26/2015 : 11:09:01
היי לכולם . אני חדש .

חייב רק הערה קטנה

כל מיים מזוקקים ותהייה שיטת הזיקוק ואיכות הזיקוק באשר תהייה , אינם ראויים לשתייה. מעצם היותם מזוקקים (בעלי ריכוז מינרלים נמוך) ומעודדי אוסמוזה.

לכן אין להסיק מהכיתוב 'אינו ראוי למאכל' מאומה.

avis Posted - 04/26/2015 : 13:51:41
היובש בפה נגרם ממיקום הלשון בזמן שינה, גם לי זה קורה לפעמים כאשר אני לא ישן עם לשון צמודה לחייך,
אם הלשון במשך רוב השינה צמודה וקבועה בחייך אין מעבר אויר לכוון הפה, והלשון לא מתיבשת.
במסכה אפית או נחיריים, מעבר האויר צריך להיות דרך האף לכיוון הריאות, כך שהלשון יכולה להיות צמודה לחיך העליון וזה לא אמור להפריע. (בתנאי שאין לשון גדולה שצונחת לאחור וסותמת את המעבר לריאות) במקרה שהלשון לא צמודה לחייך, נוצר לחץ בפה והוא בורח מהפה ומיבש את הפה, בסוג זה של מסכות בריחת אויר גדולה מהרגיל יכולה להעיד על יובש בפה.
אלו שמשתמשים במסכה על כל הפנים, בדרך כלל סובלים מבריחת אויר דרך הפה, כלומר הלשון לא צמודה לחייך. היובש מחמיר אם משתמשים במסכת פנים כיון שמסכה זו מעבירה אויר דרך הפה והלשון לא צמודה לחיך לכן נגרם יובש.
מסקנה, עדיף לותר על מסכה אפית ולהשתמש במתקן שסותם את הפה, תוך הקפדה על מיקום הלשון צמודה לחייך.
אני לא רופא לכן, יתכן שהניתוח הנ"ל הוא ניתוח בגרוש.
עמוס פורת Posted - 04/25/2015 : 12:16:07
המכשיר הוא אוטומטי. אני לא מרגיש דליפות בכלל עם מסכת הנחירונים p10 החדשה (אין הרגשה של אויר קר בממשק למסכה). בדקתי גם נתוני דליפה. מותר עד 40 ליטר לדקה ואני עומד בזה.
vev Posted - 04/24/2015 : 20:09:50
סיבות אפשריות
לחץ גבוה מדי/מכשיר שלא מספק הקלה מספיקה בנשיפה (הפה נפתח כדי לשחרר גזים רעילים)/או שפשוט הפה נפתח במהלך הלילה מסיבות שונות (שרירים רפויים, מבנה לסת ושיניים).

פתרונות אפשריים: להוריד לחץ, לנסות מכשיר עם הקלה טובה יותר בנשיפה (אפילו BiPap אם אתה עובד עם לחצים גבוהים למדי, למשל באיזור 10), רצועת סנטר, מסיכת פול פייס שגם אם הפה נפתח לא יברח ממנו אוויר (אם הפה נפתח בצורה רצינית זה לא יעזור ליובש כי האוויר יברח דרך הפה, למקרים קלים זה יעזור. הגזים יעזבו דרך פתחי הCO2 של המסיכה)
יצחק Posted - 04/23/2015 : 23:03:33
היי עמוס,

הייתי בכל מקרה עושה בדיקה רפואית ובדיקת דם מקיפה
ליובש בפה יכולות להיות סיבות רפואיות שונות שאינן קשורות רק ל- CPAP
משתמש וותיק כמוך אמור לדעת להתאים לחצים ולא לסבול מדליפות אוויר.
בכל אופן כדאי תמיד גם להעזר בשירותיו הטובים של דן
עמוס פורת Posted - 04/23/2015 : 17:30:46
תודה דני,
אני משתמש במסכת נחירונים p10 של רסמד. זה היה לי גם במסכה הקודמת שהייתה גם נחירונים.
אנא שלח לי מייל או פקס לאן לשלוח את התוצאות.
המייל שלי yaafporat@hotufi.net
dan bar-or Posted - 04/23/2015 : 13:44:30
שלום עמוס, יובש בפה נגרם כתוצאה מלחץ אוויר לא נכון או מדליפת אוויר מהצינור או המסכה או מאחד החיבורים במכשיר. אין דרך למנוע יובש כזה ע"י שימוש במעשיר לחות מחומם. כאשר הפה מתייבש זו תוצאה של פתיחת הפה במהלך השימוש כאשר אתה ישן ואינך מרגיש זאת, לעתים כתוצאה מחוסר אוויר הפה נפתח פשוט כדי לנשום ואז התוצאה היא התעוררות עם פה יבש ולעיתים במצב הפוך כתוצאה מעודף אוויר הפה נפתח כדי לשחרר עודפים ואז מתייבש. הדרך למנוע זאת פשוטה, בצע פריקת נתונים וחפש דליפות אוויר, באם ישנן כאלה בדוק שנית את התאמת המסיכה (חפש דליפות) הנח את המסיכה על הפנים וחפש רעשים מוזרים של דליפות אוויר בדוק האם פתחי החמצן במסיכה סגורים היטב, נתק את הצינור מהמכשיר חפש חורים קטנים, סתום את הצינור בצד אחד בעזרת האגודל שלך ונשוף בחוזקה לצידו האחר בדוק אם יש ואקום (כאשר אתה מנתק את הצינור היזהר שלא לקרוע אותו, אחוז רק בסופיות הגומי) במידה ואין דליפות מהמסיכה או הצינור או החיבורים שלח אלי את פריקת הנתונים ונבדוק אופציה להעלות או להפחית את הלחץ.
חג עצמאות שמח , דן.
עמוס פורת Posted - 04/23/2015 : 08:19:33
למרות שאני משתמש במעשיר לחות בדרגת חימום מקסימלית יש לי יובש נוראי בפה. האם זה אומר שאני צריך להשתמש במסכת אף-פה?
עמוס פורת Posted - 04/23/2015 : 06:46:03
לידיעתכם: בהוראות מעשיר הלחות של רסמד מופיעה רק הערה אחת:
Do I have to use
distilled water
in the water
chamber?
Using distilled water will maximize the life of the water chamber and reduce mineral
deposits.

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.