סיפאפ פורום ישראל - מים מזוקקים למעשיר לחות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מים מזוקקים למעשיר לחות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
הדף הבא
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא
דף: מתוך 2

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/10/2015 :  10:38:04  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  תגובה עם ציטוט
האם לדעתכם אפשר לסמוך על המים המזוקקים שקונים בסופר או רצוי לקנות בבית מרקחת?

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת ב 04/10/2015 10:38:58

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 04/10/2015 :  19:50:48  Show Profile  Reply with Quote
שלום עמוס, שימוש במים מזוקקים במעשיר לחות מחומם מיועד למניעת הופעת אבנית, אין ספק שישנן דרגות זיקוק שונות, אך אני חושב שאין לכך חשיבות, מקסימום, במידה ומופיעה אבנית ניתן לנקות את מעשיר הלחות במלח לימון או בחומר מסיר אבנית. נקודה נוספת למחשבה הינה סימון על המוצר על כך שאינו מיועד לצרכים רפואיים, ועל כך יש לשים דגש, אני באופן אישי הייתי רגוע יותר לאחר שיחה עם רוקח לגבי מטרות השימוש במים ולאחר מכן במידה ויאשר לנסות ולהשתמש במים.אני

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/11/2015 :  02:20:08  Show Profile  Reply with Quote
שלום לכולם,

לדעתי ניתן לסמוך על מים מזוקקים שקונים בסופר או בתחנת דלק.

כללית, מים מזוקקים אמורים להיות ללא המינרלים שיוצרים אבנית או משקעים אחרים כאשר מאיידים את המים [בדרך כלל סידן, מגנזיום ומלח בישול]. לרוב, מה שנקרא בשפת היום-יום "מים מזוקקים" איננו מים מזוקקים אלא מים מהם הורחקו המינרלים ע"י מחליפי יונים. באופן פשטני [אך נכון] מחליף יונים הוא ציוד שמיועד לסלק מינרלים מהמים. מחליפי יונים הם ציוד אמין עם נסיון מעשי רב מאד ומשתמשים בהם גם לשימושים קריטים והם מאד מקובלים בתעשיה, כולל ביצור תרופות. הם בהחלט מפיקים מים אשר מתאימים למכשירי הלחות בציוד הנשימה.

אינני מבין את הערותיו של דן בר-אור לגבי "דרגות זיקוק שונות". אמנם קיימים מפרטי נקיון שונים של מים המיועדים לשימוש במחוללי קיטור בלחץ גבוה; אם אינכם משתמשים בטורבינת קיטור כמו חברת חשמל למשל, עניין זה לא אמור להטריד אותכם.

מים מזוקקים לשימוש רפואי, לדעתי, אינם חיוניים למכשיר לחות ומחירם הגבוה איננו מוצדק לשימוש כזה.

לסיכום: מים מזוקקים [אשר כאמור, אינם מתקבלים מזיקוק] מתאימים למכשיר לחות גם כאשר רוכשים אותם בסופר או בתחנת דלק. זה מוצר זול ולדעתי אין תמריץ רב לזייף אותו [דבר שניתן להעשות בקלות]. אישית, אני קונה בתחנת דלק כי לא מצאתי מים מזוקקים בסופר בו אני נוהג לבקר.

הערה אחרונה. צדק דן בר-אור בזה שבמקרה הגרוע ביותר תמצאו אבנית במכשיר הלחות, תנקו אותו כפי שמנקים קומקום, ותחליפו את הספק שמכר לכם מוצר ירוד.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.

נערך על ידי - txeng בתאריך 04/11/2015 02:24:32
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/11/2015 :  08:21:08  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  Reply with Quote
דן ודוד, תודה על הערותיכם.

עמוס פורת
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/11/2015 :  12:44:11  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  Reply with Quote
הלכתי לסופר לבדוק. כתוב על המיכלים במפורש:"לא למאכל". אני אמשיך ואקנה מים מזוקקים בבית מרקחת.

עמוס פורת
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 04/13/2015 :  10:14:47  Show Profile  Reply with Quote
אני משתמש במים מזוקקים שקניתי בהום סנטר, כ-14 ש"ח למיכל 5 ליטר למרות שכתוב על זה לא למאכל או לא לשתיה. בינתיים אני חי, לא להרבה זמן אבל מבטיח להודיע לכם כשאתפגר.
הסימון לא לשתיה או מאכל נדרש כיון שאין למים אלו ערך תזונתי ואסור שיהיו תחליף למים מינרלים לשתיה. אין לזה קשר לצרכים שלנו שהרי אין הם משמשים אותנו לשתיה קבועה אלא ליצירת לחות.
זו דעתי.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/13/2015 :  12:58:34  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

מים מזוקקים למעשיר לחות ולשימושים ביתיים אחרים ניתן לקנות בביטחון בסופר מרקט או בתחנת דלק. הסיבה שרשום עליהם "לא למאכל" היא חיסכון בהוצאות הייצור. מוצרים המיועדים למאכל מחייבים מתקני ייצור מיוחדים [אשר ניתנים לפירוק וניקוי יומיומי] עם תהליכי ניקוי מיוחדים ובדיקות נוספות בהתאם לדרישות התקנות - חבל על הכסף במקרה זה.

נקודה מעניינת. "מים מזוקקים" בדרך כלל אינם מזוקקים; מייצרים אותם בעזרת ציוד הנקרא מחליף יונים. מחליפי יונים משמשים כבר שנים רבות בתעשיית המזון, באופן חלקי בתעשיית התרופות וכמובן בתעשיות אחרות.

תפקיד מחליף יונים הוא להרחיק מינרלים מהמים וכך למנוע משקעים [כמו בקומקום למשל]. למים מזוקקים יש דרגות טוהר שונות אך אם אינכם בתעשיית מוליכים למחצה, או אינכם מפעילים טורבינת קיטור כמו חברת חשמל - אין צורך להתלבט עם דרגות טוהר. מחליפי יונים, הנקראים בשפה עממית זאליון [על שם יצרנית המתקן בפופולרי לקבלת מים מזוקקים] מפיקים מים מזוקקים העומדים בדרישות לשימוש ביתי.

הערה נוספת. מחליפי יונים אינם מתאימים ולא נועדו לסילוק חיידקים. חיידקים עלולים להתפתח במשך הזמן גם כאשר המים מזוקקים נמצאים במיכל סגור. אני נוהג לא להשתמש לשתיה [לצורך הכנת קפה טעים] או נשימה, במים מזוקקים הנמצאים אצלי יותר משבועיים [אין בעיה למשתמשים עבור מגהץ, למשל]. אין לי נתונים מדעיים לבסס את הנ"ל, אך זו התוצאה של "שיקול הנדסי" המסתמך בין השאר על נהלי הניקיון בבית ועל העלות הנמוכה של המוצר.

לצערי זה נראה מסובך אך אילו הם החיים - אם רוצים לדעת מה קורה.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 04/13/2015 :  14:45:08  Show Profile  Reply with Quote
תודה לדוד,
האם כדאי להרתיח את המים המזוקקים לפני השימוש, במיוחד אלו שעמדו מעבר לשבועיים,
אני מבין שאתה מקפיד לא להשתמש בהם מעבר לשבועיים אך האם יש פסול או יתרון בהרתחה?

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  09:37:24  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  Reply with Quote
איך מזקקים מים בבית מרקחת? באותה שיטה?
בבית מרקחת זה עולה 3 שקל לליטר.

עמוס פורת

נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 04/14/2015 09:38:29
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  09:51:49  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

הרתחת המים למשך 3 דקות אמורה לחסל חיידקים. בנוסף, אני הייתי שוטף את המיכל הריק עם מעט מים מיד אחרי ההרתחה [בערך 10% -5 מנפח המיכל הריק] ואח"כ מחזיר את המים שהורתחו והתקררו אל המיכל השטוף. זה לא ממש חיטוי של המיכל לפי הספר, אך זה תורם.

צריך לזכור שבחיי יום-יום אנו נושמים כל מה שנמצא באויר, כולל חיידקים, והגוף בדרך כלל מתמודד עם זה. במכשיר נשימה האויר מוזרם ישר אל תוך הריאות ולכן רצוייה זהירות נוספת.

לסיכום, הרתחת המים עבור מעשיר לחות נראית לי כצעד נבון וכך אני נוהג. עם זאת הייתי נמנע מלהשתמש במים "עתיקים" ששוכבים בבית יותר מחודשיים משיקולי עלות מול תועלת, כפי שהזכרתי בעבר.

דוד מ

למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  10:03:19  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

תגובה לעמוס. *** ערוכה אחרי מחשבה שניה. ***

אינני יודע אם המים המזוקקים של בית מרקחת התקבלו מזיקוק או ממחליף יונים. בתעשיית התרופות משתמשים ב"מים להזרקה" לייצור חלק מהתרופות - אלו מים שעברו זיקוק ונבדקו לסטריליות בשבע עיניים. אני משוכנע שהמוצר שנמכר בבתי מרקחת איננו "מים להזרקה" ולכן סביר להניח שאילו "מים מזוקקים" ממחליף יונים [אשר בהחלט מתאימים למטרתם].

אני סבור שההמלצה לשימוש במים מזוקקים מיועדת למניעת משקעים מינרלים במיכל המים במעשיר הלחות. חיטוי [לא עיקור] של המים המזוקקים שהצעתי דומה בעקרון לחיטוי המבוצע במכשירים ביתיים למים לשתיה.

דוד מ

נערך על ידי - txeng בתאריך 04/14/2015 10:58:59
למעלה

biohazard
חבר חדש

86 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  15:44:55  Show Profile  Reply with Quote
במקרה אני עובד בתעשיית התרופות. Purified Water מוגדרים על פי המפרט ולא על פי שיטת הייצור - Reverse Osmosis, Distillation, Ion Exchange. השיטה הנפוצה היא דווקא Reverse Osmosis, כמו במתקני ההתפלה.
המפרט הבקטריאלי הוא 100 CFU/mL , סכום לא מבוטל. לכן כן הייתי ממליץ להרתיח, אבל איכות המים עוברים בקרה קפדנית. מים להזרקה זה עניין אחר, על פי הארופאים שמשרד הבריאות מתיישר לעומתם זה חייב להיות מים מזוקקים והגבול הוא 10 CFU/100ML , שזה כמעט סטרילי.

מכשיר: Weinmann SOMNObalance
מסיכה: Weinmann Joyce
מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  19:17:21  Show Profile  Reply with Quote
אני חושב שהגעתם למחוזות רחוקים מידי, קצת הגזמה.
אנשים משתמשים במי ברז מסוננים מאבנית וזה מספיק טוב למאשיר לחות. המטרה שהמכשיר לא ייסתם מאבנית.
הגוף יודע להתמודד עם החיידיקים שבמים רגילים. הראות מתמודדות היטב כשנושמים אויר לח באזורי מישור החוף ולא יקרה כלום מאדים של מי ברז.
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/14/2015 :  20:59:11  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

מסכים עם ההערה האחרונה - קצת נסחפנו.

דוד מ

למעלה

vev
חבר חדש

59 הודעות

נכתב ב - 04/15/2015 :  16:09:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by n-avraham
מאבנית וזה מספיק טוב למאשיר לחות. המטרה שהמכשיר לא ייסתם מאבנית.
הגוף יודע להתמודד עם החיידיקים שבמים רגילים. הראות מתמודדות היטב כשנושמים אויר לח באזורי מישור החוף ולא יקרה כלום מאדים של מי ברז.

על מחלת הליגיונרים שמעת? חובה להרתיח לפני השימוש.
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 04/15/2015 :  22:12:07  Show Profile  Reply with Quote
יש כאן בפורום עשרות משתמשים, מעט מתוכם משתמשים במאשיר לחות וחלק קטן מאוד מהמשתמשים מרתיחים מים עם בכלל.
האם מישהו חלה באיזשהי מחלה שנובעת מאי הרתחת המים?
אנא האירו את עיניי....
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 04/15/2015 :  23:53:45  Show Profile  Reply with Quote
במשך הרבה מאוד שנים השתמשתי במים רתוחים. הכל היה בסדר. לפני חצי שנה התחלתי להשתמש בפילטר באקטרי ומאז התחלתי להריח ריח של מים מעופשים.
לכן התחלתי להשתמש במים מזוקקים ומאז הכל בסדר גם עם הפילטר הבקטרי.
אגב, ראיתי שהחברות בארץ לא מציעות את המעשיר למשתמשים החדשים. נראה לי שלא רוצים להבריח את החדשים שגם כך המומים מהמכשיר ולא רוצים להרתיע אותם בתשלום נוסף למעשיר.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

biohazard
חבר חדש

86 הודעות

נכתב ב - 04/16/2015 :  10:25:17  Show Profile  Reply with Quote
צריך להרתיח את המיים. חיידקים הם דבר דינמי וגודל. הם אוהבים להתיישב בצינורות ולפתח מושבות biofilm שקשה מאוד להיפטר מהן. במים בארץ יש חיידקים מאוד אגרסיביים. לחץ חיובי עוקף את חלק מההגנות הטבעיות של הגוף. הרבה משתמשי CPAP ישנן בעיות בריאות נוספות. לכן כן הייתי ממליץ להרתיח, גם מים מזוקקים מבית המרקחת. לא להשתמש במים להזרקה, בגלל שהם נקיים מדי הם קורוסיביים למתכות (מוציאים מהן את היונים).

מכשיר: Weinmann SOMNObalance
מסיכה: Weinmann Joyce
מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic

נערך על ידי - biohazard בתאריך 04/16/2015 10:27:28
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 04/20/2015 :  19:17:00  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
לא הייתי משתמש בפילטר אנטי בקטריאלי במוצא מכשיר עם מעשיר לחות.הפילטר נרטב ונסתם .עדיף להקפיד על פילטרים בכניסה טובים

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 04/21/2015 :  11:28:31  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

מצטרף לדעתו של BIOHAZARD בעניין הרתחת המים המזוקקים, גם אם הם נשמרים בבקבוק סגור [איננו סגור בפני חיידקים]. להזכירכם עניין דומה; בכל מכשיר ביתי להכנת מי-שתיה [תמי 4 ודומיו] מצוי רכיב שתפקידו לסלק או להשמיד חיידקים - לזה יש סיבות טובות.

יש אנשים שמוותרים על החיטוי של מים למעשיר לחות וכבר שנים לא נגרם להם נזק. זה מזכיר לי את ימי הילדות בהם נהגנו לקפוץ מקומה שניה על ערימת חול בחצר - לאף ילד לא נגרם שום נזק... עד שיום אחד דני שבר רגל. מאז, למרות שעשינו זאת תקופה ארוכה, אנו לא קופצים מהגג.

בברכת יום עצמאות שמח,
דוד מ

למעלה

עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות

נכתב ב - 04/23/2015 :  06:46:03  Show Profile  Visit עמוס פורת's Homepage  Reply with Quote
לידיעתכם: בהוראות מעשיר הלחות של רסמד מופיעה רק הערה אחת:
Do I have to use
distilled water
in the water
chamber?
Using distilled water will maximize the life of the water chamber and reduce mineral
deposits.

עמוס פורת
למעלה
דף: מתוך 2 נושא קודם נושא נושא הבא  
דף הבא
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.