| הודעות קודמות |
| zaigm |
נכתב - 11/30/2014 : 04:09:55 שאלה, האם ביטוח לאומי מכיר כסוג נכות כל שהיא תסמונת דום שינה בדרגה חמורה מאד. שבוע טוב. |
| 8 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
| tishrey |
Posted - 10/24/2015 : 17:24:05 דום נשימה בשינה היא לקות רפואית הרשומה בספר הנכויות https://www.btl.gov.il/Laws1/02_0001_150700.pdf של הביטוח הלאומי ו"מזכה" באחוזי נכות על פי חומרת הבעיה. על חומרת הבעיה לומדים בביטוח לאומי בבדיקת שינה שאינה בדיקה ביתית כפי שנהוג לפחות בחלק מקופות החולים. לאחר שהגשתי תביעת נכות כללית לביטוח לאומי בין היתר בגין דום נשימה בשינה, הופניתי (עח"ש ב. לאומי) למעבדת השינה ברמב"ם. למי שרגיל לישון עם סיפאפ לילה לילה ובלעדיו לא מסוגל לישון יותר מ15 דקות מסוייטות בין יקיצה ליקיצה, כמוני, לילה שכזה מאחל לדעא"ש ושאר ירקות. בכל מקרה, דום נשימה בינוני עד חמור "יזכה" אותי כנראה לבדו ב 30% נכות... חשש מה התגנב לליבי כאשר נשאלתי בב. לאומי האם אמרו לי משהו בענין נהיגה... אדגיש שהשימוש היעיל בCPAP מאפשר לי להיות עירני היטב בזמן נהיגה ובשעות הערות אך העייפות (שרק חלק ממנה כתוצאה מדנ"ש) שיכנעה אותי לישון לעיתים קרובות בצהריים (עם CPAP) וזה כבר בונוס של ממש המשפר פלאים את איכות החיים (וגם את הזוגיות). מומלץ למי שיכול. |
| jzomer |
Posted - 12/05/2014 : 19:53:08 הגבלת הנהיגה לא קשורה לנכות אלא לעייפות או הרדמות על ההגה. ברגע שמטופלים היטב בסיפפ אין מניעה לנהוג. זה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ששיך למשרד הבריאות ולא לתחבורה. |
| n-avraham |
Posted - 12/04/2014 : 23:23:26 בד"כ לא עושים עניין כשמדובר ברישיון נהיגה דרגה B . ברגע שמגישים בקשה לדרגות רישיון לרכב משא או רכב ציבורי, הנהג מוזמן למרב"ד ושם עליו להציג נתוני שינה של חודש אחרון מה-CPAP. ברגע שהנתונים מציגים שינה ללא הפסקות נשימה, מאשרים את הרישיון המבוקש. |
| johndewey |
Posted - 12/04/2014 : 22:08:03 >לא מובן מה הקשר לרשיון נהיגה
אפשרי שמשרד התחבורה יחשוב שכיוון שיש לאדם מסוים נכות בגלל דום נשימה בשינה, הוא סובל מחוסר שינה חמור ולכן מהווה סכנה בכבישים. בד"כ הם מתענינים בהקשר זה רק בנהגים מקצועים (משאיות, אוטובוסים וכדומה). |
| zaigm |
Posted - 12/02/2014 : 03:29:35 לא מובן מה הקשר לרשיון נהיגה. האם אין נכים שנוהגים! |
| jzomer |
Posted - 12/01/2014 : 21:49:25 עד כמה שאני יודע אנשים שהיו להם בעיות בריאות ואחוזי נכות משמעותיים אבל לא מספיקים לקבלת הטבות מסוימות הוסיפו את האיבחון של דום נשימה בשינה וקיבלו עוד כמה נקודות ועברו את הסף |
| johndewey |
Posted - 12/01/2014 : 20:25:18 יכול להיות שמי שיקבל את אחוזי הנכות הנכספים יצתרך לוותר על רשיון הנהיגה באותה הזדמנות |
| יצחק |
Posted - 11/30/2014 : 15:24:27 מבירורים והתכתוביות שנעשו כאן בעבר בנושא זה, עלה שביטוח לאומי לא מאשר אחוזי נכות משמעותיים (המזכים בהטבות כלכליות משמעותיות) רק בשל בעיית הפסקות נשימה בשינה, אלא אם מתלוות לתופעה בעיות בריאותיות נלוות נוספות.
אם לאחד הגולשים יש מידע מעודכן יותר נשמח לשמוע. |