סיפאפ פורום ישראל - ביטוח לאומי
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 ביטוח לאומי
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 11/30/2014 :  04:09:55  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שאלה, האם ביטוח לאומי מכיר כסוג נכות כל שהיא תסמונת דום שינה בדרגה חמורה מאד.
שבוע טוב.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 11/30/2014 :  15:24:27  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
מבירורים והתכתוביות שנעשו כאן בעבר בנושא זה, עלה שביטוח לאומי לא מאשר אחוזי נכות משמעותיים (המזכים בהטבות כלכליות משמעותיות) רק בשל בעיית הפסקות נשימה בשינה, אלא אם מתלוות לתופעה בעיות בריאותיות נלוות נוספות.

אם לאחד הגולשים יש מידע מעודכן יותר נשמח לשמוע.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 12/01/2014 :  20:25:18  Show Profile  Reply with Quote
יכול להיות שמי שיקבל את אחוזי הנכות הנכספים יצתרך לוותר על רשיון הנהיגה באותה הזדמנות
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/01/2014 :  21:49:25  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
עד כמה שאני יודע אנשים שהיו להם בעיות בריאות ואחוזי נכות משמעותיים אבל לא מספיקים לקבלת הטבות מסוימות הוסיפו את האיבחון של דום נשימה בשינה וקיבלו עוד כמה נקודות ועברו את הסף

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 12/02/2014 :  03:29:35  Show Profile  Reply with Quote
לא מובן מה הקשר לרשיון נהיגה. האם אין נכים שנוהגים!
למעלה

johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות

נכתב ב - 12/04/2014 :  22:08:03  Show Profile  Reply with Quote
>לא מובן מה הקשר לרשיון נהיגה

אפשרי שמשרד התחבורה יחשוב שכיוון שיש לאדם מסוים נכות בגלל דום נשימה בשינה, הוא סובל מחוסר שינה חמור ולכן מהווה סכנה בכבישים. בד"כ הם מתענינים בהקשר זה רק בנהגים מקצועים (משאיות, אוטובוסים וכדומה).
למעלה

n-avraham
חבר פחות חדש

Israel
233 הודעות

נכתב ב - 12/04/2014 :  23:23:26  Show Profile  Reply with Quote
בד"כ לא עושים עניין כשמדובר ברישיון נהיגה דרגה B .
ברגע שמגישים בקשה לדרגות רישיון לרכב משא או רכב ציבורי, הנהג מוזמן למרב"ד ושם עליו להציג נתוני שינה של חודש אחרון מה-CPAP.
ברגע שהנתונים מציגים שינה ללא הפסקות נשימה, מאשרים את הרישיון המבוקש.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/05/2014 :  19:53:08  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
הגבלת הנהיגה לא קשורה לנכות אלא לעייפות או הרדמות על ההגה.
ברגע שמטופלים היטב בסיפפ אין מניעה לנהוג.
זה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ששיך למשרד הבריאות ולא לתחבורה.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

tishrey
חבר חדש מהשקית

7 הודעות

נכתב ב - 10/24/2015 :  17:24:05  Show Profile  Reply with Quote
דום נשימה בשינה היא לקות רפואית הרשומה בספר הנכויות https://www.btl.gov.il/Laws1/02_0001_150700.pdf של הביטוח הלאומי ו"מזכה" באחוזי נכות על פי חומרת הבעיה. על חומרת הבעיה לומדים בביטוח לאומי בבדיקת שינה שאינה בדיקה ביתית כפי שנהוג לפחות בחלק מקופות החולים.
לאחר שהגשתי תביעת נכות כללית לביטוח לאומי בין היתר בגין דום נשימה בשינה, הופניתי (עח"ש ב. לאומי) למעבדת השינה ברמב"ם. למי שרגיל לישון עם סיפאפ לילה לילה ובלעדיו לא מסוגל לישון יותר מ15 דקות מסוייטות בין יקיצה ליקיצה, כמוני, לילה שכזה מאחל לדעא"ש ושאר ירקות. בכל מקרה, דום נשימה בינוני עד חמור "יזכה" אותי כנראה לבדו ב 30% נכות... חשש מה התגנב לליבי כאשר נשאלתי בב. לאומי האם אמרו לי משהו בענין נהיגה...
אדגיש שהשימוש היעיל בCPAP מאפשר לי להיות עירני היטב בזמן נהיגה ובשעות הערות אך העייפות (שרק חלק ממנה כתוצאה מדנ"ש) שיכנעה אותי לישון לעיתים קרובות בצהריים (עם CPAP) וזה כבר בונוס של ממש המשפר פלאים את איכות החיים (וגם את הזוגיות). מומלץ למי שיכול.
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.