הודעות קודמות |
txeng |
נכתב - 06/21/2014 : 09:53:13 שלום לכולם,
אני משתמש ותיק, 15 שנים, אך מצטרף חדש לפורום.
במשך השנים בהם השתמשתי במכשירים מתוצרת רספירוניקס לא היו תקלות מכשיר ולא נזקקתי לשרות. לאחרונה מכשיר ביפאפ של רספירוניקס דורש שרות. תשובת הנציג בארץ, מדטכניקה, הייתה שזה מכשיר שהם "אינם מכירים" כי לא יובא על ידם.
זו כמובן אגדה מכיוון שהמכשיר המיובא על ידם והמכשיר שנקנה בארה"ב הם מכשירים זהים למעט, אולי, שינויי במספר זיהוי של המכשיר. מצד שני, זה כמובן משרת את האינטרס שלהם לדחוף את המשתמש לרכוש מכשיר דרכם במחיר של 300% מהמחיר בארה"ב [בערך 10 ש"ח לדולר - בדוק!]. נכון, העלות למשתמש תהיה קטנה יותר אחרי השתתפות קופ"ח.
השאלה: האם ידוע למישהו על טכנאי CPAP שעובד כעצמאי [אולי בסופי שבוע וכדומה] ואשר מוכן לטפל בתקלות מיכשור ? אמנם יש בעיה של השגת חלקי חילוף אך אני סבור שגם את זה ניתן לפתור.
נראה לי שזו בעיה שתתחיל להיות יותר נפוצה עם הגדלת מספר המשתמשים הרוכשים את הציוד באופן ישיר מחו"ל. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון בהקשר זה.
בתודה, דמ |
20 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
jzomer |
Posted - 07/06/2014 : 09:21:07 http://apneaboard.org/topic/8271086/1/ |
txeng |
Posted - 07/05/2014 : 13:00:42 שלום,
כפי שדיווחתי לפני כשבועיים, הזמנתי מכשיר רספירוניקס חדש בארה"ב כי לא ניתן היה לתקן **בארץ** את המכשיר הקיים שלי. המכשיר החדש, רספירוניקס ביפאפ אוטומטי מודל 760 עם מכשיר לחות [אותו לא רציתי] התקבל אתמול ועשה את עבודתו היטב. אתמול היה הלילה הראשון מזה כשלושה שבועות בו ישנתי ברציפות.
הבעיה המיידית שלי נפתרה, אך אני ממשיל לבדוק אפשרות לתקן מכשיר נשימה בארה"ב עבור אלה שאינם מקבלים שרות כזה בארץ.
אני אדווח על ניסיון רכישת המכשיר שלי בקישור נפרד עבור אלה שמעונינים לרכוש בארה"ב. הניסיון שלי שונה במעט ממה שדווח בעבר באתר הזה. דמ |
avis |
Posted - 06/27/2014 : 16:52:30 אין לי ספק שרספרוניקס הוא מכשיר טוב, אולי כמו רסמד. אפילו במשך 20 שנה עד שלא היה לי אחר, חשבתי שהוא הכי טוב. התצוגה של רסמד נראית עדיפה בעיני. עד הפעם הבאה שנצטרך מכשיר, אין לי ספק שיצאו דגמים חדשים ואז נבחן שנית את השוק. |
txeng |
Posted - 06/27/2014 : 13:03:02 תודה אבי, תשובה טובה. חבל שלא ציינת כמה שעות מנוע יש על מכשיר רסמד בו השתמשת, או בו אתה משתמש. היות וגם אני בא מהתחום הטכני אציין שנושא הנצילות של המכשיר איננו משמעותי בעיני כי עלות החשמל היא שולית במכלול השיקולים. עניין ההתחממות חשוב, אך בשלושת המכשירים שהיו לי לא הבחנתי בתופעה זו. עם כל זאת אתה גורם לי לחשוב פעם נוספת, ואשמח לשמוע מה באופן ספציפי נראה לך כעדיפות של מכשיר רסמד. זה איננו דחוף מבחינתי כי לפעם הזו, בה אני זקוק למכשיר באופן דחוף, הפור נפל והרספירוניקס בדרך אלי. דמ |
avis |
Posted - 06/27/2014 : 09:33:41 רותי, כנסי ללינק הבא, ותרכשי את החלקים: מכסה + מיכל חדש הכל בפחות מ-50$ - כך יהיה לך מכשיר נוסף ספייר (תוכלי להשאיר אותו בארה"ב ולא לקחת מכשיר איתך בנסיעות לשם), או תוכלי למכור כיון שהוא יהיה תקין. בכל מקרה, טוב שרכשת אחד חדש. http://www.cpap.com/productpage-replaceparts/resmed-s9-escape-cpap-machine.html |
יצחק |
Posted - 06/26/2014 : 23:29:00 אני משתמש כבר 5 שנים רצוף במכשיר של RESMED ללא תקלות
היה לי בעבר גם מכשיר של רספרוניקס. גם הוא היה מכשיר טוב אבל רועש יותר ביחס למכשיר של RESMED |
n/a |
Posted - 06/26/2014 : 22:05:36 הרסמד שלי מחזיק כ4.6 שנים, אך לאחרונה איבדתי את מכסה הפילטר באחת הנסיעות ומעשיר הלחות (הפלסטיק) נשבר. לכן ביקשתי מקופ"ח הקדמת רכישה וקיבלתי. עם קבלת האישור בכתב אקנה חדש. |
avis |
Posted - 06/26/2014 : 19:20:47 התחלתי את דרכי עם רספרוניקס לפני כ- 20 שנה. כל פעם החלפתי מכשיר במכשיר חדיש יותר, 5 מכשירים כולם רספרוניקס. היו לי תקלות ב-2 מכשירים. באחד אחרי 4 שנים, ובשני אחרי שנתיים. כאיש טכני, לדעתי הנצילות של מכשירי רספרוניקס לא גבוהה במיוחד, צריכת החשמל גבוהה והמכשירים התחממו, עובדה שמוכיחה כי הנצילות אינה גבוהה, נראה שהחום הוא מקור התקלות. רכשתי מאותה חברה במשך שנים כי זה המכשיר הראשון שדחפו לי במעבדת השינה. לא ידעתי ולא חיפשתי מתחרים. אגב, אף פעם לא הסכימו לתת לי את התוכנה לקריאת הנתונים. לפני למעלה משנה רכשתי מכשיר מחברה אחרת, רק אז הבנתי שיש עוד מכשירים בעולם. מכשיר שעולה בטכנולוגיה בהנדסת אנוש על הקודמים שהיו לי. זה לא רק בתצוגה, גם בהנדס האנוש והתפריט העשיר והחשוב שיש במכשיר ובתוכנה שלו. האמת, את ההשראה למכשיר קבלתי מאנשי הפורום שלימד אותי הרבה וגרם לי לחשוב על הנושא. לא רק להיות פסיבי. |
דגן |
Posted - 06/26/2014 : 15:39:57 כן לי מאז 2007 עם אותו מכשיר של רסמד בלי בעיות נקנה מקלנטיקה
|
txeng |
Posted - 06/26/2014 : 15:01:17 אבי,
שאלה טובה: למה אותו מכשיר?
תשובותי: א. כפי הנראה, השרות בארץ בעייתי באותה מידה עבור מכשירים שהגיעו מחו"ל. לא ראיתי בשום מקום שקלנטיקה נותנת שרות טוב יותר מאשר מדטכניקה. אם יש עובדות אחרות אשמח שיאירו את עיני. ב. המכשיר שלי עבד ללא בעיות 11,200 שעות. לכן אינני חושב שזה מכשיר בעייתי אף כי היה נחמד להגיע ל: 13 או 15 אלף שעות. ג. בבדיקות ספרות ודיווחים שעשיתי בזמנו בארה"ב ציוד של רסמד ורספירוניקס נחשבו כרמה העליונה ואמינים מאד, עם העדפה קלה לרספירוניקס. ד. 15 שנה אני עם מכשירי רספירוניקס - התרגלתי לזה, למרות הצג המסכן בו הם משתמשים.
אם כבר עוסקים בזה. האם יש למישהו המשתמש בציוד רסמד ניסיון חיובי שעולה על 4 שנים למכשיר ?
דמ |
avis |
Posted - 06/26/2014 : 12:57:16 גם אני במקומך הייתי רוכש מכשיר חדש. רק למה בדיוק אותו דבר אם אתה יודע שהשרות והמכשיר עושים בעיות ?
|
txeng |
Posted - 06/26/2014 : 12:08:33 שלום,
בראש ובראשונה תודה לאלה שעזרו ברעיונות או בעיצות. אני סבור שאדם צריך להכיר את הגבולות שלו - אני הגעתי לשם. אחרי כל הניסיונות, ההצעות והרעיונות שניסיתי החלטתי להזמין מכשיר חדש וכאשר יגיע להפסיק להתעסק עם המכשיר התקול.
הזמנתי מארה"ב מכשיר רספירוניקס זהה למכשיר שנמצא בידי; כאשר יגיע אעדכן את הפורום כדי שאחרים יוכלו להפיק תועלת מניסיוני.
דמ |
avis |
Posted - 06/25/2014 : 09:08:27 אין לי מאגר נתונים, אני מחפש עבורך באינטרנט - לא מצאתי של 750. מציע לך לפנות לרספרוניקס העולמית ולבקש את עזרתם ואל תשכח לציין שפנית לנציג המקומי שדחה אותך ואמר שלא יכול לעזור ולא מצא לך פתרון לבעיה, זה לא השרות שאתה מצפה מרספרוניקס. בקש מהם פתרון ישיר וסכמה חשמלית. תציין שכאשר רכשת את המכשיר הייתה בארה"ב ולאחר מכן עברתה לגור בישראל.
|
txeng |
Posted - 06/25/2014 : 09:06:54 יצחק, מסכים אתך לחלוטין בקשר לצינור מהסוג החדש, הלבן. אני משתמש בצינור האפור, מהסוג הישן, כי אצלי יש פחות בעיות איתו. אינני בטוח שזה פתרון הבעיה במכשיר שלי אך אני ממשיך לנסות. דמ |
יצחק |
Posted - 06/24/2014 : 22:37:52 ניסיתי בעצמי את הצינור הלבן הזה
הוא נחשב נוח יותר כי הוא יותר קל. זה הכל. חוץ מזה אין בו שום דבר מיוחד.
אני לא מצאתי אותו נוח
שוב אני חוזר, חזור לצינור האפור ותראה אם זה פותר לך את כל הבעיה |
txeng |
Posted - 06/24/2014 : 21:28:48 שלום לכל המתייחסים.
*ירון: רעיון מעניין אך זה לא המקרה הנוכחי.
*יצחק: הצינור הלבן בו אני משתמש חוא חדש ונחשב ע"י רספירוניקס למשוכלל יותר. השתמשתי בצינור הקודם וכאמור הכל היה בסדר 2 לילות - נראה איך יהיה בהמשך.
*אבי: תודה על העיצות ועל הקישור לחוברת של רספירוניקס. האם במקרה יש לך קישור לחוברת דומה העוסקת במודל ביפאפ 750 ?
שוב תודה לכולם, דמ |
avis |
Posted - 06/24/2014 : 12:11:52 צודק צחי, ביחוד אם הוא כבר עובד מעל 4 שנים! |
יצחק |
Posted - 06/24/2014 : 11:56:21 quote: Originally posted by txeng
שוב שלום לכולם,
א. עד כה לא ראיתי בדפי הפורום שום הצעה מעשית כיצד לתקן בארץ מכשיר שנקנה בחו"ל ואשר הנציגות בארץ "איננה יכולה" לתקן. אם למישהו יש רעיון - אשמח לבדוק.
ב. בימים האחרונים עשיתי מספר בדיקות במכשיר התקול שלי והנה מה שמצאתי. עלי להזהיר מראש שבהמשך יש פרטים רבים לא ממש מרתקים - אך זה מה שיש בידי.
כאמור מכשיר שלי הוא רספירוניקס SYSTEM-ONE AUTO BIPAP 750P. המכשיר מפסיק לעבוד אחרי כשעה עד שעתיים. במקרה כזה אני מנתק את אספקת החשמל [וגורם ל: RESET] אחרי כדקה או שתיים ניתן להפעיל את המכשיר מחדש. היות וזה קורה מספר פעמים בלילה לא ניתן לדבר על שינה נורמלית.
המכשיר [למרות שהוא אוטומטי] מכוון לשתי רמות לחץ שנקבעו בבדיקה במעבדת שינה. כמו כן ביטלתי את המצב בו המכשיר מגיב באופן אוטומטי על מצבי ON או OFF.
נושא מעניין הוא צינור האויר. הבחנתי שהצנור בו השתמשתי "מתעקם" במשך השינה ולפעמים יוצר מצב שנראה כמו חסימה חלקית של מעבר אויר. צריך להזכיר שזה צינור חדש שמוגדר ע"י רספירוניקס כ: "HIGH PERFORMANCE", הוא בצבע לבן והוא דק וקל יותר מהצינור של פעם [בצבע אפור]. כאשר השתמשתי, 2 לילות, בצינור הישן "הכבד" לא היו הפסקות של המכשיר. אם למי מהקוראים יש ניסיון או ידע שמתייחס לתופעות האלה אשמח אם יחלוק זאת איתי.
בתודה, דמ
אני מבין מדבריך שהבעיה מתרחשת רק עם הצינור הלבן הדק. אם כך מדוע לא לחזור לצינור האפור הרגיל???.
לדעתי הצינור הדק הזה הוא בעייתי בכל מקרה, הוא נוטה להשבר ומכיון שהוא צר יותר המכשיר צריך להפעיל יותר לחץ.
תבדוק הנושא |
avis |
Posted - 06/24/2014 : 11:39:52 מה שירון כותב זה מאוד הגיוני. אם הבעייה עדיין לא נפתרה אני מציע לך לכתוב לפיליפס בחו"ל ולהתיעץ איתם ולבקש סכמה חשמלית אן כל דבר שיכול לעזור. בקשר למקום שמבצע תיקונים, אין מישהו שמתמחה במכשירי CPAP, רק טכנאים שיש להם כלים וגישה טכנית לבצע תקון אם יוכלו, לא בטוח שיצליחו וזו רק אופציה אחרונה רק אם התיאשתה ואתה מוכן לקחת סיכון. אחד כזה נמצאה בת"א רחוב לוינסקי - ניסים אלקטרוניקה, לא רחוק מפינת שדרות הר ציון. (אולי גם א. אבן אלקטרוניקה ב-שד' הר ציון, מכיר מישהו שיכול לעזור) שים לב, אין לי ניסיון איתו וכדאי לתאם את ההגעה מראש. עוד לינקים: http://internetmed.com/sites/default/files/Respironics_BiPAP-ST_Ventilator_-_Service_manual.pdf תמשיך לעדכן אותנו.
|
ירון |
Posted - 06/24/2014 : 00:18:08 הזכרת שהבעיה נפתרת בהחלפת צינור האוויר, זה באמת מאוד מעניין. אני חושב על כיוון הפוך לחסימה: האם יתכן שיש בצינור איזה קרע, שרק בזוויות מסוימות של הצינור האוויר דולף ממנו ואז המכשיר מפסיק אוטו' כי הוא חושב שהסרת את המסכה?
|