סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מתלבט... צריך עזרה

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
Menachem נכתב - 06/10/2014 : 11:24:17
שלום חברים,
האמת, נחפשתי לפורום לפני למעלה מ-5 שנים כשאובחנתי לראשונה עם דום נשימה בשינה קשה, זה עזר לי מאוד לגעת בקצה קצהו של הנושא הזה, שיש בו הרבה מאוד מה ללמוד. בעיקר אני רוצה להקדים ולומר תודה ליצחק, מנהל הפורום, ולמשתתפים הקבועים שעוזרים ועונים בסבלנות רבה לכל מי שפונה. דוגמה ומופת לעזרה הדדית ואכפתיות, שלצערנו לא מצויה כל כך במקומותינו.

אז הסיפור שלי הוא ככה, אני מתנצל מראש על אורך הדברים:
היום אני בן 73, סובל מסכרת סוג ב' ולפני כשנתיים עברתי אירוע מוחי קל, שלשמחתי לא השאיר תופעות לוואי.
קניתי את ה CPAP הראשון לפני 5 שנים, מחברת מדטכניקה. היתה תקופת הסתגלות לא קלה אבל הצלחתי לשמחתי. בתחילה גם הרגשתי שיפור משמעותי, ממש הייתי קם רענן ולא עייף במשך היום.
היו כמה דברים שהפריעו לי במשך הזמן: מסכות שלא היו נוחות, רעש מהמכשיר עצמו ורעש של אוויר שנפלט בלחץ כשהמסיכה זזה... במשך הזמן גם ההשפעה הטובה של השינה עם המכשיר כאילו פגה, אולי כי התרגלתי. הדרך היחידה לדעת אם המכשיר עובד כמו שצריך ועושה את עבודתו היתה לשלוח את כרטיס ה SD לחברה שיקראו אותו או להגיע לסוכן. חייב להודות שכל האינטראקציה עם השרות של החברה דרך הסוכן לא היתה מוצלחת, לא הרגשתי שיש לי למי לפנות ופשוט משך הזמן הזנחתי את השימוש במכשיר. לא השתמשתי בו תקופה די ארוכה, עד שלפני שנתיים קיבלתי אירוע מוחי. כאמור יצאתי מזה למזלי בשלום, אולם משיחה עם הרופאים היה ברור שאני חייב, ממש חייב ואין קיצורי דרך, להשתמש במכשיר כל הזמן.
כשניסיתי להפעיל שוב את ה CPAP, הוא לא פעל. בבדיקה הסתבר שכנראה היתה חדירת מים למנוע(?) או משהו כזה, המכשיר מקולקל. מאחר ולא הייתי זכאי עדיין להחזר מקופ"ח על מכשיר חדש, הוצע לי לרכוש מכשיר (משומש מן הסתם) בעלות של 1,000 ש"ח כשהובטח לי שברכישת מכשיר חדש בבוא הזמן (אחרי 5 שנים), יזכו אותי ב-1000 ש"ח. מדובר ב REMSTAR M Series Heated Humidifier, יש לציין שאני לא משתמש ב humidifier.
בשנתיים האחרונות כל לילה במכשיר, אבל עם תופעות של בריחת אוויר דרך הפה רוב הזמן, הפה פתוח ומשם יוצא אוויר בלחץ בתנוחת שינה על הגב. אשתי ממש מסכנה, היא לא מסוגלת לישון לידי... :-( מכיוון שאין לי גישה לרישום הנתונים במכשיר, אין לי מושג אם זה עשה את הפעולה שצריך. אני רק יודע שאני עייף במשך היום ונרדם, ויש גם ירידה בזיכרון. אולי זאת לא הסיבה היחידה, יש ברקע סכרת. כיוון שכבר עברו 5 שנים מאז רכישת המכשיר, התחלתי שוב את התהליך של בדיקה במעבדת שינה לקראת רכישת מכשיר חדש.

לפני כחודש עברתי שוב בדיקה במעבדת שינה של קופ"ח מאוחדת בירושלים (בי"ח משגב לדך), והתוצאות:
ריוויון חמצן בסיסי 94%, החולה בילה 9% מהלילה מתחת לריווי חמצן 90%. נחירה, נשימה פרדוקסלית, ריבוי הפסקות נשימה בצפיפות של 75 בשעה. מלוות התעוררויות וירידה בסטורציה עד 78%. מתוכם נצפו 60 אפניאות חסימתיות ו-15 היפופניאות.
סיכום: דום נשימה חסימתי בדרגה קשה עם המלצה לטיפול חוזר NCPAP ומעקב במרפאת ריאות. בדו"ח אין קביעה לאיזו תוצאה (מיטבית) אני אמור להגיע בעת השימוש במכשיר, גם הרופא לא קבע את זה. אני מבין שצריך לחתור למקסימום שיפור, כלומר מינימום הפסקות נשימה, אבל לכמה אפשר להגיע? לא ברור.

אחרי קבלת התוצאות, קיבלתי במעבדת השינה לניסיון מכשיר אוטומטי מסוג APEX
משהו סיני/ספרדי, עם מסכנה JOYCE של WEINMANN. הטכנאית (שמצייגת את החברה שמוכרת את המכשיר הזה ספציפית) קבעה לחץ בין 4 ל -14, ואחרי שבוע חזרתי לבדיקת התוצאות. בבדיקה נראה שהפסקות השינה ירדו ל-8 עד 9 בשעה. היא לא היתה מוכנה למסור מידע נוסף מעבר לזה, זה מה שנותנים (?). המכשיר מאוד שקט, והמסכה נוחה לי, אין בריחת אוויר והכל לכאורה בסדר.

כאן מתחילות השאלות שלי.
קראתי המון המון פוסטים בפורום, וככל שקראתי יותר מצד אחד יש לי כיוון די ברור, ומצד שני המון שאלות. נכנסתי גם לאתרים בחו"ל, קראתי על מכשירים, על מסכות, עם חימום, עם לחות, בלי לחות, מתי צריך לחץ קבוע, בקיצור, הראש שלי כבר מתפוצץ
אני מתלבט בין שני המכשירים המתקדמים S9 AUTOSET של ResMed לבין המכשיר של RESPIRONICS שמשווקת מדטכניקה. יש הרבה המלצות על S9, לא כל כך ראיתי על RESPIRONICS.
ברור לי ששני המכשירים מתקדמים ומצוינים, לא מבין מספיק כדי לקבוע מה עדיף. חשוב לי שהמכשיר יהיה שקט, חשוב לי השרות והיכולת לקבל בצורה נוחה מידע שוטף על התוצאות, בלי צורך לרכוש תוכנה נוספת. אני צריך שזה יהיה פשוט וזמין, ולא להיות תלוי בסוכן או בצורך לשלוח כרטיס לפענוח בחברה וכו'.
אני גר בירושלים, יש למדטכניקה סוכן שמגיע ירושלים אבל לא הייתי מרוצה במיוחד.
השאלה: האם לקלנטיקה יש סוכן שמגיע לירושלים או שצריך כל פעם להגיע אליהם, לחולון או לחיפה(??). מתי בכלל אני זקוק להגיע פיסית לחברה או להגיע לסוכן? כלומר, עד כמה זה חשוב המרחק ועד כמה אני תלוי בזה?
מקריאת פוסט של אבי הבנתי שב S9 יש אפשרות נוחה לקבל המון מידע. לא ידוע לי על המכשיר של RESPIRONICS.

שאלה: בעניין העלות, לא כל כך ברור לי איך זה הולך. נאמר לי שההשתתפות שלי היא כ-2200 ש"ח, לא משנה מה המכשיר שאני מזמין. לא ברור לי אם יש תקרה מקסימלית להשתתפות הקופה עצמה, ואז אם המכשיר יקר, אצטרך להוסיף כסף? מישהו מכם יכול להסביר איך זה הולך?

שאלה: קראתי די הרבה גם על האפשרות להזמין מחו"ל. אין לי עם זה בעיה, יש לי כתובת בחו"ל. אני צריך כמובן לברר מול מאוחדת אם הם אפשר לקבל החזר על רכישה בחו"ל, ממה שכתוב בפורום לא הצלחתי לקבל תמונה ברורה.
השאלה:
מלבד עניין ההחזר מול מאוחדת, מה החסרונות או הבעיות הצפויות לי אם אני מזמין את הכול מחו"ל?

שאלה:האם יש טעם לבדוק לניסיון את שני המכשירים ורק אחר כך להחליט? איך אני אקבע איזה מהם עדיף? מבחינתי הסובייקטיבית יכול להיות ששניהם יהיו "בסדר", כמו ש"בסדר" לי עכשיו במשך שבוע עם ה APEX והרי ברור לי שאותו לא אזמין.

שאלה:
המסכה שקיבלתי לניסיון, של WEINMANN דווקא נוחה לי. חוץ מעניין הנוחות הסובייקטיבית, האם יש מסכות יותר טובות/יעילות? עם מכשיר זה או אחר? מה משפיע בעצם על על היעילות ועל התוצאות - המכשיר או המסכה? האם עם מסכה מסוימת יבואו לידי ביטוי טוב יותר תכונות מתקדמות של המכשיר?

שאלה: אתם חוזרים המון על העצה לקבל לניסיון כמה מסכות עד שמחליטים על המסכה המתאימה, אבל לא ברור מי יהיה מוכן לתת כמה מסכות לניסיון? העצה טובה, אבל איך לממש את זה?

מצטער על כמות השאלות ועל אורך הפוסט. אם אפשר היה לפנות למישהו מהמומחים בפורום טלפונית, היה אפשר לקצר בכתיבה... מקווה מאוד לקבל תשובות בהקדם האפשרי.
תודה מראש, ושוב יישר כוח על השרות ועל האכפתיות.
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 06/27/2014 : 17:02:48
עמרם איך הולך?
azrco Posted - 06/22/2014 : 20:04:34
היי מנחם!
יצחק ענה בצורה מדוייקת.
קודם כל לא בהכרח שמסיכת פנים מלאה היא הפתרון היחידי. יתכן שאולי דווקא אתה תסדר עם מסיכת נחירונים (נגיד ה SWIFT FX), למרות שבד"כ מסיכות נחירונים הם למתקדמים ולא כולם מסוגלים להתמודד איתם. היתי מנסה גם עוד כמה מסיכות אפיות כמו ה- MIRAGE MICRO, ואחרות...
לגבי ה N10, זה מסיכה חדשה מאד שבארץ עוד לא שווקה. דרך אגב הבנתי שלא כל היצע המסיכות שיש ברסמד העולמי הם משווקים גם בארץ. לתשומת ליבך!
יום טוב
יצחק Posted - 06/19/2014 : 18:57:55
שלום מנחם,

תוצאות השימוש במכשיר מבחינת הפסקות נשימה מראות שהטיפול אכן אפקטיבי.

המכשיר האוטומטי יודע להתגבר על בריחת אוויר באמצעות הגברת הלחץ עד גבול מסויים.

מה שיעור בריחת האוויר שלך?
אגב אם בבוקר המכשיר מראה פרצוף ירוק מחייך זה בעיקרון אומר שבריחת האוייר במסגרת התקין.

למסיכת פנים מלאה הרבה יותר קשה להסתגל.

לגבי ה- N 10 היא עדיין חדשה וייתכן שהיבואן בארץ עדיין לא קיבל אותה.
Menachem Posted - 06/19/2014 : 17:55:14
אחרי שבוע שימוש ב S9, בדקו היום את הנתונים והתוצאה השבועית היא ממוצע 4 AHI, חסימות 0.9, בלחצים עד 12, אבל יש בריחת אוויר. אני לא כל כך מרגיש את זה אבל אשתי מעירה אותי מידי פעם כי יש רעש, או שהפה פתוח קצת. לקחתי לניסיון מסיכה FACIAL מסוג MIRAGE QUATTRO, אני בכלל לא בטוח שאצליח להתרגל...
רציתי לשאול, לפי התוצאות המכשיר עושה את עבודתו. נאמר לי שבריחת האוויר שנרשמה לא משפיעה על אפקטיביות הטיפול, אשמח לשמוע מכם. אם זה רק עניין של קצת רעש אוכל לחיות עם זה, העיקר הרי זה שמבחינה רפואית הכל בסדר.
שאלה נוספת: ביקשתי היום לנסות את המסיכה N10 שעמרם המליץ עליה, נאמר לי שלא מכירים מסיכה כזאת (?), לכאורה זה לא שלהם... כבר חשבתי שאני מתבלבל, אבל בדקתי באינטרנט כשחזרתי הביתה וזה כן של RESMED. הסוכנת של קלינטיקה עשתה רושם אמין באופן כללי והשרות טוב, אבל התשובה הזאת ממש לא מריחה לי טוב.
עמרם: על סמך מה החלטת להזמין את ה N10, האם ניסיתי אותה קודם? איך? אשמח לעצה בעניין.
תודה לכולכם על תשובותיכם, זה מאוד עוזר.
Menachem Posted - 06/18/2014 : 09:22:20
שלום חברים, ותודה רבה על התגובות הנוספות. לך עמרם תודה מיוחדת, למדתי ממך הרבה (למרות שאני משתמש ותיק...)
אז לגבי החוויות שלי עם המכשיר מיום חמישי כשקיבלתי אותו: בלילה הראשון ירדתי מ-75 הפסקות נשימה (!) ל-6.4. אחרי זה, בכל הלילות התוצאה היא מתחת ל-5, לפעמים אפילו 3. לפחות מזה לא הגעתי, אבל הבנתי שזה בסדר גמור. מהידוע לכם, האם זה נכון או שיש דרך להוריד את זה עוד יותר? ואיך? השינה באמת יותר עמוקה ואני מתחיל להרגיש שאני פחות עייף מקודם. ב-2 הלילות הראשונים ישנתי בלי מכשיר הלחות, קמתי עם פה יבש ואז בלילות הבאים אני עם מכשיר הלחות והכל בסדר.
המסיכה שיש לי עכשיו, ה SOFT GEL נוחה לי, אבל פה ושם יש כנראה בכל זאת בריחת אוויר כי אשתי שומעת ואז היא מעירה אותי. אני מסדר את המסיכה קצת או משנה תנוחה וזה מסתדר. ה N10 נשמעת אחלה מסיכה, והייתי רוצה לנסות אותה. מחר יש לי פגישה עם הסוכנת ואני אבקש. היו לי בעבר כמה מסיכות של RESPIRONICS ולא היו לי נוחות כל כך.
עניין נוסף: לגבי נתונים נוספים שלא ניתן לקבל במכשיר עצמו: התקנתי את התוכנה RESCAN (נדמה לי שזה השם), של RESMED אבל אין לי מושג איך אני קורא את הנתונים. גם נעלו לי במכשיר את כל האופציות לשנות משהו, אז אני תלוי לגמרי בסוכנת עכשיו, וזה בדיוק מה שאני לא רוצה. מישהו יכול לייעץ בקשר לזה?
אני בטוח לגמרי שזה המכשיר הנכון, אבל ההפרש בין מחיר הרכישה של כל החבילה בארץ לעומת עלות הרכישה בחו"ל די מרתיע... אני מתלבט.
יצחק Posted - 06/14/2014 : 10:03:28
הנה קישור:

http://www.cpap.com/productpage/resmed-airfit-n10-nasal-cpap-mask-headgear.html

עמרם בקשר ל COMFORT CLASSIC תבדוק איזו מידה הזמנת. יש שתי מידות.
n-avraham Posted - 06/14/2014 : 09:37:51
היי AZRCO
יש לך במקרה קישור למסיכה שציינת N10 AIRFLOW ?
תודה
avis Posted - 06/13/2014 : 16:25:55
זה קורה לי בכל פעם שהתרגלתי למסכה חדשה שהיא יותר נוחה מהקודמת, קשה לי לחזור אחורה למשהו שהוא פחות נוח, הכל יחסי כמובן.
בפעם האחרונה זה היה לפני מספר שבועות כאשר הייתי בחו"ל ונדרשי להשתמש במסיכה ספייר שעד לא מזמן הייתה גם המסכה הראשית שלי, סוג מסיכה שהשתמשתי בו לפחות שנתיים, עם רצועה אחת, לא לוחצת ולא משאירה סימנים, לא האמנתי שארגיש בהבדל בינה לבין החדשה. אומנם הצלחתי לישון איתה, אבל ההבדל היה מורגש מאוד.
כבר ציינתי שעם כל המסכות שניסיתי בחיים שלי יכולתי לשחק סימני דרך מרחובות עד אילת.
זקן אבל ישן טוב,

יצחק Posted - 06/13/2014 : 13:47:42
אני אישית מאד אוהב את ה- COMFORT CLASSIC אבל זה באמת עניין אינדבידואלי

מוזר שהיא הייתה נוחה לך בניסיון ועכשיו לא

לדעתי תמשיך לשחק עם הכיוונונים שלה
azrco Posted - 06/13/2014 : 10:57:25
היי מנחם!
מסכת ה N10 AIRFLOW זוהי מסכה אפית (לא נחירונים, אלא מסיכה שמתלבשת על כל האף בלי הפה, כמו מה שקיבלת מקלינטיקה לניסיון). זוהי מסיכה מאד חדשה ומתקדמת של חברת RESMED. כמעט שלא מרגישים אותה. ההוצאה/חיבור של הרצועות היא ע"י מגנט (מדהים כמה שזה נוח)ולא ע"י תופסני חגורה (כמו במסיכה שיש לך כרגע) או סקוטש. האפון שיושב על האף הוא קטן יחסית לשאר המסיכות ויושב ממש כמו אפון של ליצן. לטעמי זה נוח בצורה יוצאת מן הכלל! היא כמעט שלא מורגשת על הפנים. חוץ מאשר החלק התחתון של האפון שיושב באזור השפם/שפה עליונה. הוא קצת מציק אבל ברוב המסיכות זה ככה. צריך להתרגל ולשחק עם כיווני הרצועות למעלה ולמטה. שלא יהיה מחזק מידי אבל לא משוחרר מידי.
האינדקס הכי טוב לבדוק איך המסיכה יושבת על הפנים, הלחץ שהיא מפעילה על הפנים, והאם יש בריחות אוויר, זה רק כשאתה שוכב על המיטה והמכשיר עובד ולחצת על כפתור ה START כדי שאוויר יתחיל לצאת... תבדוק את המסיכה טוב טוב כשאתה על הגב וכשאתה מסתובב לשני הצדדים. אסור שיהיו בריחות אוויר! וכמובן שלא יהיה לוחץ מידי או משחורר מידי.
קניתי בנוסף מסיכת COMFORT CLASIIC של רספקוניקס. משום מה הלילה האחרון ניסיתי אותה ולא הסתדרתי איתה. המסיכה לחצה על הפנים ובמיוחד על השפה העליונה/אזור השפם, ולא משנה כמה שיחקתי לא הגעתי לתוצאה הרצויה. בנוסף התחילו בריחות אוויר והרגשתי גם מים מהמכשיר לחות על גבי הפנים שלי. השיא היה ב 2 בלילה כשהתעוררתי בגלל זה. היה 12 M/L של בריחת אוויר. ובכלל היו לי הפרעות שינה רבות שהמכשיר התמודד איתם. (בהצלחה רבה, ה AHI היה 0.2). בכל מקרה החלפתי חזרה בשתיים בלילה למסיכה של ה N10 של RESMED, ותשקט הארץ, כמו שאומרים. בעיקרון אני בימים האחרונים מצונן עם שיעולים יבשים ולעיתים ליחה. יתכן שזה לא היה המצב האופטימאלי לשינה. אבל עדיין... ולצערי אני לא יכול להחליף את המסיכה, כי זה נקנה בחו"ל. (אמרתי לך שיש יתרון ברכישה בארץ).
מה שמוזר שבעקבות ההמלצה של יצחק מנהל הפורום ניסיתי את מסיכת ה COMFORT CLASSIC של רספקוניקס דרך חברת קלינטיקה בתקופת הניסיון שהיה לי לפני חודש(בהתחלה היא לא רצתה לתת לי כי זה חברה מתחרה והם מעדיפים שיתנסו רק במסיכות שלהם), ואז דווקא היא תיפקדה בסדר גמור ולא היו בעיות איתה ובעקבות זה קניתי אותה (הייתה במחיר מצוין של 40 דולר מהאתר בחו"ל). את האמת, אני לא יודע מה קרה הפעם??!
מקווה שנתתי לך עוד אור על הדברים
שמח לעזור.
עמרם
Menachem Posted - 06/12/2014 : 20:18:29
תודה רבה, הבהרה חשובה.
אצטרך אם כך להחליט אם אני מזמין הכל בארץ או בחו"ל.
דרך אגב, השתמשת כבר במסכה N10? איך אתה מתרשם ממנה?
azrco Posted - 06/12/2014 : 17:44:42
מנחם ידידי, הבהרה חשובה!
1) אתה לא יכול להשתמש בשני השיטות גם דרך טופס 17 וגם דרך החזר של 50 אחוז.
2) אם השתמשת בשיטה של קבלת החזר של 50 אחוז, ורכשת בארץ את הדגם הכי מתקדם
של RESMED או כל מכשיר CPAP אחר לצורך העניין. לא תוכל לקבל החזר נוסף על אביזרים כמו מסכות, מחזיר לחות,צינורות וכו'... ובכלל כשקונים את מכשיר ה CPAP כדאי לקנות ממקום אחד ושהיה רשום שהכל זה בעצם חבילת CPAP. כי קופת החולים לא מכירה בכך שמכשיר הלחות והצינורות וכו'.. זה אביזרים שבאים בנפרד, מבחינתם זה אביזרים חיצוניים. אבל כשזה רשום בחשבונית כחבילה, אזי זה מוכר בערכה מלאה שעליה יש החזר.
3) פעם בשנה אתה רשאי לרכוש אביזרים מתכלים (מסכות, צינורות, פילטרים, חלקי חילוף למסכות, אבל לא מכשירים , זה פעם ב 5 שנים) כאשר במאוחדת זה 30 אחוז החזר ובקופת חולים כללית זה החזר מלא (עד 1000 ש"ח תקרה כמדומני).
יום טוב ושבת שלום!
Menachem Posted - 06/12/2014 : 16:02:56
שלום חברים,
זהו, בשעה טובה קיבלתי היום לניסיון את המכשיר + התקן לחות + מסכה SOFTGEL. מקווה מאוד ללילה טוב ושקט באמת...
עלה בדעתי שאפשר בעצם לקנות את המכשיר עצמו אצל החברה בארץ כדי ליהנות מהשרות והאחריות, ולרכוש מסכה + מכשיר לחות + צינור + פילטרים
דווקא בחו"ל. לפי החישוב שלי אני מקבל את החבילה המלאה, כשהעלות לי אחרי השתתפות הקופה היא ס"ה 3000 ש"ח, הפרש קטן יחסית לעומת הרכישה
של הכל בחו"ל.
מה אתם אומרים?

Menachem Posted - 06/11/2014 : 20:39:17
ערב טוב ותודה לשניכם על התשובות.
מחר אני אמור לקבל לניסיון את המכשיר, אחרי התנסות בפועל אהיה יותר חכם מכל הבחינות,
גם אבין יותר איך מוציאים נתונים וכו'. זה לא נראה לי תורה מסיני, גם העניין התקנת התוכנה במחשב
לא מפחיד אותי. הרעיון של הזמנה מחו"ל לא ירד מהפרק מבחינתי, לפחות בשבלב זה. בכל זאת מדובר
בסכום מאוד משמעותי.
בקיצור, אחזור עם התרשמויות וכמובן עם שאלות אם יתעוררו...
שוב תודה על הנכנות לעזור.
avis Posted - 06/11/2014 : 19:08:42
אם כך, זה ההחזר הכי גבוה בין כל קופות החולים למיטב ידיעתי.
בכללית מקבלים פחות!
azrco Posted - 06/11/2014 : 17:07:42
אבי,
בזמנו עשיתי סימולציה עם הסניף של קופת החולים מאוחדת שמטפל בי.
הזנו כל מיני סכומים וראינו שהחזר שהמחשב מחשב מגיע למקסימום 5900 או 5999 כמדומני.

avis Posted - 06/11/2014 : 15:50:52
עמרם,
בהמשך להסבר החזרים מהקופה שהסברת להלן, האם אתה בטוח במאה אחוז שאפשר לרכוש מכשיר ב-12000 ש"ח ולקבל 50% מזה כלומר 6000 ש"ח החזר, או שעלות מכשיר עד 6000 ש"ח מכסימום כלומר לקבל 3000 ש"ח מכסימום.
azrco Posted - 06/11/2014 : 15:11:56
היי מנחם!
אני שמח שקבעת עם קלינטיקה!
לגבי שאלתך על המחיר:
1) בקופות החולים מאוחדת ישנן 2 שיטות לרכישה. דרך התחייבות של הקופה (טופס 17), או החזר לאחר הצגת חשבונית וקבלה מקורית של 50 אחוז מהמחיר שרשום על החשבונית/קבלה.
2) במסגרת מודל ההתחייבות, ישנם רק כמה דגמים של RESMED שהם הבסיסים ביותר (דגמי ESCAPE) או לחץ קבוע או אוטומטי. וכן או עם מסיכת נחירונים או עם מסיכה אפית. שים לב! דגם RESMED S9 ELITE ובטח ובטח שהדגם שעליו דיברנו בשרשור זה: RESMED S9 AUTOSET (הדגל של החברה, המכשיר הכי יקר והכי מקצועי), לא משתתפים במכרז מול מאוחדת במסגרת מודל ההתחייבות שעליה כתבת מקודם שעולה 2300-2600 ש"ח (תלוי לפי הדגם והמסיכה).
3) במסגרת מודל ההחזר מהקופה, תוכל לקנות כל מכשיר מכל חברה כולל מסיכה ומכשיר לחות, ולקבל החזר של 50 אחוז. התקרה המקסימאלית להחזר מגיעה בערך ל 6000 שקל.
4) מכשיר ה RESMED S9 AUTOSET עולה בקלינטיקה 6500 ש"ח כולל מסיכה אפית, תוסיף עוד 500 ש"ח לצינור החימום החכם עבור מכשיר הלחות, עוד 1000 ש"ח למכשיר לחות עצמו, ובערך 100 שקל לכמה פילטרים. כולל איזה הנחה של 100-200 שקל. ויצא לך 7900-8000 ש"ח. על זה תעשה 50 אחוז הנחה. יוצא 4000 ש"ח.
5) לגבי הנתונים, לא כל הנתונים אפשר לראות דרך המכשיר, וחלק מהם אפשר לראות רק אם נכנסים למצב מתקדם במכשיר, שכדאי שיהיה לך רקע טכני והבנה מה עושה כל פונקציה. ולכן יש את התוכנה שבה אפשר לראות את כלל הנתונים. אבל! כפי שהמלצנו לך כאן. נראה לנו שלך יתאים דבר להעזר בקלינטיקה ובסוכנים שלה, שיתנו לך שירות, תמיכה ואחריות לאורך 5 שנים.
בהצלחה חבר!
avis Posted - 06/11/2014 : 14:11:16
מנחם,
הסיכוי שהמכשיר יתקלקל הוא קלוש מאוד, הספק אולי יכול ללכת.
בכל 20 שנות השימוש הלך לי פעם אחת ספק של RESPRONICS ועלה לי 120 או 200 ש"ח להחליף. המכשירים של היום אמינים מאוד. במקרים חריגים תוכל להפעיל את האחריות באמצעות משפחתך בחו"ל.
האינפורמציה שאפשר להוריד במכשיר S9 היא גדולה, מגוונת ומועילה. ע"פ קריאת הנתונים תוכל לכוון מחדש ולתקן בעיות בשינה. אם אינך בקי, יתכן שבתחילה אולי תדרש לעזרה של הפורום.
כנ"ל המסכה, רק אתה יודע מה מתאים לך ואיזה מסכה תתלבש עליך כמו כפפה ליד.
נראה לי שהמחיר שעמרם שילם דומים לאלו מהאתר שציינתי קודם. עמרם הוא משתמש חדש ובכל זאות רכש מחו"ל.
בסיכומו של דבר, אנחנו יכולים לתת הרבה עצות, אך אתה הוא שצריך להחליט ולשאת בתוצאות ובהוצאות.
יצחק Posted - 06/11/2014 : 14:01:11
מנחם אנו רוצים רק בטובתך ואין שום בעיה עם שאלותיך אנו שמחים עליהם

לעניין קניית המכשיר נראה לי שאתה עדיין לא סגור על דגם המסיכה.

היבואן בארץ יכול אולי לתת לך מסיכות לנסיון ולהחליף דבר שבחו"ל לא יעשו עבורך

אתה זקוק לתמיכה בקריאת נתונים מהמכשיר ופענוח וגם בזה אולי יעזור לך היבואן.

כדאי לברר הכל ואז להחליט

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.