הודעות קודמות |
azrco |
נכתב - 05/02/2014 : 16:19:38 שלום רב לכולם! לאחר שקראתי כמה ימים פוסטים נרחבים בפורום וכן באתרים בחו"ל, קיבלתי המון ידע על עולם ה CPAP. כל הכבוד על הפורום הנהדר הזה  אני בן 34, שמן יחסית (אבל למזלי גבוה). מגיל קטן היה לי בעיות שינה (גם שהייתי יותר רזה) ואובחנתי במעבדת שינה של תל השומר בגיל 21 כסובל מנחירות והפסקות נשימה חלקיות עם ירידות חמצן למינימום. כמדומני טענה רופאת א.א.ג שיש לי פוליפ באף שמפריע לנשימה וגורם גם לנחירות. בנוסף אני מאובחן כ ADHD ולאחרונה גם עם מחלת כבד אוטואימיונית שנקראית PBC שגם גורמת לעייפות נוראית. לא טיפלתי בעניין וכך עברו השנים. לצערי אבי ז"ל, שהיה אדם שמן מאד, נפטר מדום נשימה (הלך לישון ולא קם). לכן הרופאים שמטפלים בי בגלל סיבות רפואיות נוספות, חוששים שחס ושלום לא אגיע למצב של אבי ולכן הפנו אותי שוב למעבדת שינה. הפעם עשיתי אבחון במעבדת השינה של משגב לדך בירושלים. התוצאות לא הפתיעו. דום נשימה ברמה בינונית (ממוצע של 15 הפסקות נשימה לשעה)כאשר הסטורציה הגיעה ל- 80 אחוז. מנהל המעבדה ד"ר קאהן קלמנט, המליץ על CPAP. מי שקיבל אותי במקום היה נציגה של קלניטיקה. נתנו לי את המכשיר האוטומטי של RESMED S9 AUTOSET, יחד עם מסכה בסיסית ULTAR MIRAGE 2. לאחר הסבר מצד הסוכנת, נשלחתי לביתי עם הציוד. השבוע הראשון היה פשוט מדהים! נרדמתי מאד מהר, אשתי טענה שלא היו נחירות וגם המכשיר שקט. ובאמת שקמתי בבוקר, מלבד עייפות בוקר טבעית לכל אדם, היום שלי היה נפלא! ללא נפילות עייפות ונמנום, ללא כאבי ראש, וכל התופעות הידועות. עבר שבוע. אתמול הייתי שוב בפגישה במעבדה עם הנציגה שלאחר שבדקה את הנתונים מהכרטיס, טענה שהנתונים מדהימים! ה AHI הכי נמוך היה 0.1 והכי גבוה 0.7. בנוסף הלחץ שלי בחצי שעה הראשונה עמד על 6 והכי הרבה הגיע ל 9 או 10 כמדומני. בהתחלה המליצה לי שיתכן שכדאי לי מכשיר עם לחץ קבוע עקב הנתונים הללו, אבל אם אני מתכוון להרזות ולעשות פעילות גופנית, עדיף את האוטומטי. מה שכן, עקב זה שאני סובל מנזלת אלרגית-כרונית מילדות, ביקשתי לקחת לבדיקה גם את מכשיר הלחות לראות האם הוא יעזור לי שלא יהיה לי אף סתום במהלך הלילה. בנוסף ביקשתי לנסות גם את מסכת הנחירונים SWIFT. חיברתי את הכל והלכתי לישון עם מסכת הנחירונים. חזרתי למסכה האפית. פה חשוב לי להגיד שבמהלך ההתנסות במכשיר במהלך השבוע האחרון, כל פעם לפני שאני הולך לישון אני מזיז את המסיכה כמה דקות על הפרצוף, מזיז את הרצועות וכו'...כי אני לא מרגיש שזה אוטם לגמרי. לדוגמא, אם אני יושב על המיטה ומזיז את הראש כלפי מטה, המסכה נהיית רפויה ויש בריחת אוויר. רק אם אני שוכב על הגב אני מרגיש שהיא נמתחת על הפנים כמו שצריך (אך לפעמים יש לחץ חזק על השפה העליונה של הפה) אבל בתזוזות לצד שוב יש טיפה ריפיון. בכל מקרה הפעם לאחר שחזרתי למסכה האפית כי מסיכת הנחירונים חירפנה אותי,הידקתי את הרצועות על הראש דבר שגרם לי ללחצים בשכיבה, ולכן שוב שיחררתי מעט, שוב הידקתי, שוב שיחקתי איתה על הפנים. אבל ההרגשה הייתה ששיניתי את כל האיזון הטוב יחסית שהיה לי במהלך השבוע האחרון ושבטח לא אשן טוב. אשתי טענה בבוקר שבמהלך הלילה המסיכה הרעישה כמו רעש של נחירות. מצד שני, AHI במכשיר הראה 0.7 שזה נתון מצויין . בעיקרון יום חמישי הבא, תם תקופת הניסון של השבועיים ואני צריך להחליט על מה אני הולך. כל מה שעברתי עד עכשיו גרם לי לכמה תהיות ושאלות: 1) האם נתוני ה AHI באמת מדוייקים, יתכן שירדתי מ 15 הפסקות נשימה לשעה לפני ה CPAP, ל 0.1-0.7 ללילה??? במיוחד שכתבתי לכם שהיו מקרים שהרגשתי שהמסיכה לא יושבת טוב על הפנים ויש בריחת אוויר וכו'.. 2) האם באמת מכשיר הלחות יסייע לי? יתכן שאוכל אך לפתור את הבעיה ע"י ספריי של אבאמיס. 3) אולי כדאי לנסות עוד מסכות, נגיד ה EASYLIFE ששמעתי פה שהיא מצויינת (השאלה אם יתנו לי לנסות אותה), או דגם מתקדם של RESMED כמו MIRAGE ACTIVE או SOFTGEL וכו'.. ? 4) אני תמיד הולך מכות עם הצינור במהלך הלילה. יש הצעות לייעול? 5) בעיקרון קיבלתי מחירון של מאוחדת מהסוכנת . שם כתוב שהמחיר של AUTOSET עם מסיכה אפית עולה 2300 ש"ח השתתפות עצמית (למאוחדת עדיף/שיא). לשאלתי למה כתוב למעלה בפירוט של סדרת S9 שיש גם מכשיר לחות, היא גמגמה ואמרה שבעיקרון מאוחדת לא יודעת שזה לא חלק אינטגראלי מהמכשיר ולכן אם אצטרך גם מכשיר לחות, נסתדר. השאלה היא מה דעתכם? ואם ארצה לקנות גם צינור חימום, מאוחדת תשתתף?
זהו, אשמח לקבל חוות דעתכם על סיפורי האישי ותשובות לשאלותיי  בברכת שבת שלום, עמרם כהן
|
20 תגובות אחרונות (החדשים ראשונים) |
יצחק |
Posted - 06/30/2014 : 14:45:52 אני אישית לא עשיתי קריאת נתונים מפורטת כבר 4 שנים
ישן טוב עם המכשיר. מידי פעם מסתכל על הצג ורואה AHI נמוך וזה מספיק
לא כל אחד אוהב וצריך להסתכל ולנתח כל הזמן נתונים
קריאת נתונים מפורטת חשובה מאד להתחלת השימוש ואח"כ אם יש שינויים מהותיים בנוחות השימוש, עייפות, שינוי משמעותי בקריאת AHI מהמכשיר וכו'. רק במקרים אלה צריך להעמיק. |
avis |
Posted - 06/30/2014 : 12:43:41 צחי, בשביל זה אנחנו פה, לשרת את האחרים, כל מי שצריך עזרה ויש לו מחשב, אני מוכן לעזור לו, חשוב שהאנשים יוכלו לשלוט על המכשיר כי הוא ישן ביחד עם הבת/בן זוג.
 |
יצחק |
Posted - 06/30/2014 : 11:34:44 אבי אתה משתמש מיוחד ואיש מיוחד (ראה התרומה האדירה שלך לפורום)
רוב האנשים אינם טכניים ואינם רוצים או יכולים לבצע קריאות נתונים מפורטות או להתעסק עם תוכנת המכשיר
לגבי מי שכן בהחלט חשוב שיש את האפשרויות האלה |
avis |
Posted - 06/30/2014 : 09:27:21 נכון, הלחות יעילה ומורגשת במסכת נחיריים. ברצוני להוסיף על דברי צחי, כי כדאי גם להוריד נתונים ולעשות השוואת וניתוח נתוני שינה עם או בלי. אני מתקומם נגד הגישה שחברות מנסות למכור לך דבר נוסף למכשיר, כיום זה חלק מהמכשיר, אתה יכול לותר עליו, אך כיום כל מכשיר חדיש לא חשוב של איזו חברה, יש לו את האופציה של לחות. חברות שעושות מחקר ומבססות את המכשירים על מחקר שעשו. לדעתי, יש לראות את זה כחלק מהתפתחות במכשירים, כשהתחלתי עם מכשיר פשוט ולא חכם, שרק במעבדה יכולים להריד נתונים חלקיים ביחס למה שיש כיום עם כל החוכמה והטכנולוגית לנוחות שאיפה ונשיפה, חיישנים וכולי. מטבעי איני שמרן, בעד טכנולוגיה ופתוח לניסויים ומתרגל בקלות לשינויים. |
יצחק |
Posted - 06/29/2014 : 22:48:50 אני אינני משתמש במעשיר לחות ואינני זקוק לו
בנסיון בעבר בשימוש עם המעשיר דווקא הרגשתי חוסר נוחות
מעשיר לחות הינו אביזר נלווה ל- CPAP ובוודאי שאינו חובה
מי שיכול בלעדיו עדיף כך. גם מהסיבות שצוינו קודם.
עם זאת, יש בהחלט כאלה שאינם יכולים בלעדיו או שהוא משפר מאד את נוחות השימוש שלהם במכשיר ואז בוודאי שהוא נחוץ.
בשימוש במסיכת נחירונים הוא בדר"כ הרבה יותר חיוני כי המסיכה מזרימה אוויר ישירות לנחיריים ומגרה אותם עם אוויר קר ויבש ואז מעשיר הלחות חשוב יותר.
אני מציע לכל משתמש חדש לנסות עם מעשיר ובלעדיו ואז להחליט.
נסיון חשוב שיהיה יותר מליילה אחד. לפחות 3 לילות ורצוי יותר. |
avis |
Posted - 06/29/2014 : 18:17:40 דעתי שונה: העלויות בטלות בשישים ביחס לתועלת שאני מפיק מזה, מאז השימוש במכשיר לחות, אין לי בעיות וכאבי ראש מהסינוסים, וגם תופעת האף הסתום נעלמה. הפה פחות יבש בזמן השינה. בחורף ניסיתי לישון ללא לחות וקמתי בבוקר עם הצטננות מזרימת האויר. בקיץ זה פחות מורגש. אני מקפיד לשים מים רתוחים ומנקה את המיכל פעם בשבוע עד חודש, תלוי אם הצטברה אבנית. במכשיר שלי לאחר השימוש, קיימת מערכת איורור אשר ממשיכה לעבוד בכדי ליבש את הצינור. צינור יכול להיות מקור לזיהומים גם אם אין מתקן לחות, פעם בכמה חודשים אני רוחץ אותו. כן, תודה לאל אני בריא גם לאחר 6 שנות שימוש במתקן לחות. ברור שזה מאוד אישי וכל אחד מרגיש אחרת, אך אם למשתמש הוא מועיל, כל שאר הדברים בטלים לעומת התועלת.
|
txeng |
Posted - 06/29/2014 : 17:06:53 שלום,
ברצוני לצרף עוד דעה לנושא: CPAP *עם או בלי* מכשיר לחות.
הדבר הקובע הוא כמובן נוחיות המשתמש. הניסיון שלי ושל עוד שני חברים, כל אחד מעל 10 שנות CPAP, הוא שמכשיר לחות איננו נחוץ לאנשים רבים, אף כי החברות המשווקות "דוחפות" מכשירים אלה.
למכשיר לחות יש חסרונות מובנים אותם קשה לנטרל. [א] חיידקים. סביבה לחה מעודדת התפתחות חיידקים [בקטריות] ואלה כמובן אינם מוסיפים בריאות. לפיכך במכשיר עם רטיבות יש חובה להקפיד על ניקיון ותנאי היגיינה מחמירים. צריך לזכור שהמשתמש איננו יכול לקבוע, או אפילו לדעת, אילו חיידקים יבחרו להתיישב במערכת המכשיר והצנרת שלו, יתכנו גם חיידקים ממש גרועים. זה סיכון שחייבים לקחת בחשבון. [ב] תנאי האקלים באגן הים התיכון בדרך כלל אינם מצדיקים הוספת לחות לאויר אותו אנו נושמים - זה בהחלט לא נכון לגבי צפון ארה"ב, קנדה ומדינות קרות אחרות. אבל אצלנו הלחות באה חופשי עם האויר. [ג] מצד שני, אויר שעבר מזגן הוא יותר יבש מהאויר הטבעי שבסביבה. במבני ציבור בהם פועלות מערכות מיזוג אויר מרכזיות נהוג להוסיף לחות לאויר הממוזג; אני מניח שהדבר נכון לגבי מרבית בתי המלון המודרניים ובתי חולים [מקווה שלא תזדקק להם]. במידה והמשתמש ישן בבית ממוזג אויר צריך לקחת זאת בחשבון. [ד] למכשיר נשימה עם תוספת לחות יש עלויות נוספות מעבר למכשיר רגיל. פרט למכשיר הלחות עצמו כעת מודרני להשתמש בצינור אויר מחומם ו"להלביש" מעיל על הצינור. בנוסף, צריך להחליף את מיכל המים מידי תקופה.
אם המגבלות והטירטור הנ"ל פחות משמעותיים מהנוחיות שהלחות נותנת, אזי מכשיר לחות צריך לעניין את המשתמש. בהרבה מקרים זה לא כדאי. בברכה, דמ
|
Menachem |
Posted - 06/11/2014 : 10:54:50 איזה מקרה, המון תשובות קיבלתי רק מקריאת התכתבות הזאת עם עמרם... גם ירושלמי, גם מדבר על אותו מכשיר... גם גיליתי שאפשר היה לקבל את המכשיר S9 לניסיון ולא זכיתי... |
יצחק |
Posted - 06/10/2014 : 21:23:18 שמחים לשמוע עמרם שהיה המון בהצלחה עם המכשיר החדש!!! |
azrco |
Posted - 06/10/2014 : 20:12:00 שלום חברים יקרים!! נעלמתי טיפה אך הנני כאן! תודה שוב לאבי שדה על הדאגה לשלומי :) לשמחתי היום בצהריים קיבלתי את הפתק המיוחל, וסוף סוף לאחר כמעט חודש מרגע ההזמנה (כולל השליחה ע"י הדודים שלי), קיבלתי את הציוד. שילמתי מע"מ 221 ש"ח, כי הם חישבו שערך המכשיר המוצהר הוא ערך המכשיר האמיתי (350 דולר), ולכן לפי החישוב זה יוצא 221 ש"ח. וזהו, ללא תשלום עבור המכס! גם על זה יש לי השגות למה אני משלם מע"מ על מכשיר רפואי משומש ועל כמה בגדים משומשים לילדים שלי (דחפו על מנת לרפד את הקופסה). אני עכשיו לומד להגדיר את המערכת ולכוון את טווח הלחץ האוטומטי וכו'.. תודה לכולם על הכל! בברכה, עמרם |
יצחק |
Posted - 05/22/2014 : 09:14:10 היי עמרם,
יש לי מסיכה של RESMED מסוג MIRAGE שאני לא משתמש בה. אתה מוזמן לקחת אם אתה רוצה אני תל אביבי |
azrco |
Posted - 05/21/2014 : 19:55:24 רק רציתי להביע את הערכתי לאבי שהתקשר ויצא מגדרו לעזור לי בעניין השאלת מכשיר (בסוף לא יצא לפועל כי מתברר שאין לאבי מסיכה אפית בשבילי ולי אין מסיכות בבית) ובנוסף מידע על המשלוח לארץ. ממש ריגש אותי הדאגה והאיכפתיות. וכמובן הערכתי הגדולה גם צחי מנהל הפורום שייעץ לי וענה על שאלותיי תמיד. וכמובן לשאר החברים בפורום. אחלה קהילה יש לנו :) עמרם |
avis |
Posted - 05/21/2014 : 19:02:02 עמרם, חזרתי לארץ, רוצה מכשיר בהשאלה? יש לי מכשיר RESPERONICS משמש אותי כספייר. |
azrco |
Posted - 05/21/2014 : 16:48:50 שלום חברים! הכל בסדר בינתיים אני בלי מכונה (הייתי צריך להחזיר לקניטיקה), וגם דרך יד שרה לא הצלחתי כי הם נתונים מכשיר בלחת קבוע ללא מסיכה. הדברםי נשלחו אלי ב 15 לחודש ע"י הדודים שלי, כמובן לפי ההוראות שכתבתם פה. בעיקרון אמרו להם שזה עד 6 ימים יגיע. לפי מעקב חבילות בדואר האמריקאי זה נשלח מוודמיר ניו-יורק ב 15 לחודש ו ב 17 זה יצא לארץ. לא מבין איפה זה או מה קורה אם זה?? לפי האתר בדואר בארץ זה נשלח מארה"ב ב 17 לחודש וזהו! איך אפשר לבדוק, כדאי להתקשר למכס ואם כן מה המספר? (אולי כדאי לא לעורר שאלות מצידם) אשמח לעצתכם! עמרם |
avis |
Posted - 05/17/2014 : 14:24:20 תודה, עמרם פנה אלי אבל אני עדיין בחול ולא יכולתי לעזור לו. |
יצחק |
Posted - 05/16/2014 : 17:47:39 דיברתי איתו בטלפון לפני כמה ימים והוא אמר לי שהישיג מסיכה אחרת והוא עושה את ההזמנה מחו"ל נקווה שימשיך לעדכן בשלומו |
avis |
Posted - 05/16/2014 : 17:18:41 עמרם, מה שלומך? מה חדש?
|
avis |
Posted - 05/12/2014 : 21:50:47 חבל שאני בחו"ל ולא יכולתי לענות לך או לעזור לך. אל תלחץ ותפעיל את הראש. הרצועות לא צריכות ללחץ חזק והמסכה צריכה להתאים כמו כפפה בלי לחץ. תדאג שהצינור יהיה צמוד לגוף שלך אם נוח לך שהוא בא מלמטה. כך שינוע איתך בלילה ולא ימשוך אם יפעיל כח על המסכה. היה כדאי אם אדם כלשהו חיצוני היה עוזר לך להתאים לך אותה לפנים התאמה ראשונה. אבל רק אתה יכול להרגיש איך זה מונח עליך בנוחיות ועם מינימום בריחת אוויר. אגב, יש מידות - S L M - ודא שזה הגודל שלך, מסכה לא מתאימים בלילה אחד. מחזיק לך ידיים שתצליח. אגב, אם יקחו לך את המכשיר, בדוק עם יד שרה שיתנו מכשיר בהשאלה. אם אין בסניף שלידך מכשיר, תגיד להם שיבררו באיזה סניף יש. אם הייתי בארץ, הייתי משאיל לך את המכשיר ספייר שיש לי. |
azrco |
Posted - 05/12/2014 : 07:17:55 לעזעזל המסכה הזאת!! בגללה הלילה לא ישנתי עם מכשיר CPAP. היא לחצה לי על הצורה של השפה העליונה (בטוח שבגלל זה התנפחו לו החניכיים יום קודם). התחילו להיות בריחות אוויר מכל כיוון. פתאום לא הבנתי איך היא יושבת על הפרצוף. הרצועות לחצו. בקיצור זוועות עולם! עכשיו אין לי מסיכה אחרת. אשתי על הבוקר אמרה לי שנחרתי חזק. ואני מרגיש גם את זה מבחינת עייפות. מקווה שאמצא סוכן עכשיו בירושלים שיחליף לי את המסיכה... :( |
azrco |
Posted - 05/11/2014 : 18:03:42 נראה לי שעשיתי טעות פטאלית! כפי שכתבתי, לקחתי לבדיקה את המסיכה RESMED SOFT GEL. והחזרתי את כל שאר המסיכות. היום בבוקר, קמתי עם חניכיים עליונות נפוחות ויתכן אף דלקתיות! הרגשתי שוב שהמסיכה הזאת יושבת לי עם הג'ל חזק על השפה העליונה, למרות ששחררתי כמה שיכלתי לפני שנרדמתי. יש מצב שזה נגרם מזה? אולי זה גם נובע ממכשיר הלחות? עכשיו אין לי מסיכה אחרת להחליף!  קלינטיקה מגיעה רק ביום חמישי לירושלים (זה גם היום שאני מחזיר כבר את כל הציוד שהלוו לי לניסיון) מה עושים?! עמרם |
|
|