סיפאפ פורום ישראל
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 נחירונים או מסיכת בד? ומה עם מוסיף לחות?

שימו לב , עליכם להירשם לפני הוספת התגובה.
להרשמה, ליחצו כאן.

רזולוציית מסך:
שם משתמש:
סיסמא:
מצב עיצוב:
עיצוב: מודגשאיטליקקו תחתוןקו חוצה יישור לשמאלממורכזיישור לימין קו מפריד קישורמיילתמונה חוקציטוטרשימה

הודעה:

* HTML לא פעיל
* הקוד פעיל
פרצופים
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] קול [8D] ביישן [:I]
לשון [:P] רשע [):] חיוך [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] מספר שמונה [8] מבואס [:(] ביישן [8)]
אני בהלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

הודעות    קודמות
David78 נכתב - 02/04/2013 : 16:33:55
שלום לכולם, היום אני מתחיל לראשונה להשתמש במסיכת CPAP. רציתי לדעת אם יש במשתמשים, כאלה שניסו גם מסיכת בד וגם נחירונים, ולשאול איך הם הרגישו עם האפשרויות: מבחינת נוחות/אפקטיביות.

דבר שני רציתי לדעת אם יש מישהו שמשתמש במוסיף לחות. אם כן.איך הוא הגיע למסקנה שהוא צריך, והאם זה אכן שיפר לו את איכות השינה.

בתודה,
דוד.
20   תגובות    אחרונות    (החדשים ראשונים)
avis Posted - 02/17/2013 : 19:55:14
בקשתי הצעת מחיר מחו"ל יחד עם S9 כמכשיר נוסף בכוונתי ליבא את זה
יצחק Posted - 02/17/2013 : 19:33:02
שיהיה בהצלחה אבי.
איפה אתה מתכוון לרכוש אותה?
avis Posted - 02/17/2013 : 16:16:40
תודה דוד ויצחק
בכוונתי לנסות את הבד, מובן שאעדכן לאחר הרכישה.
אפנאי Posted - 02/14/2013 : 19:09:35
דויד - הנחירונים יכולים להתאים רק למי שמוכן לעבור תקופת הסתגלות של מספר ימים ומבין איך משתמשים בהם (לא אמורות להיות דליפות וכד׳).
אם אתה לא מסתדר עם נחירונים פשוט תנסה מסכות אחרות חבל שתתענה לשווא.

אני משתמש בנחירונים בגלל שהמסכה האפית עשתה יותר רעש, הייתה יותר מסורבלת והרגשתי קלסטרופוביה איתה. הנחירונים החדשים עשויים עם דפנות כפולות והלחץ הטיפולי אמור להיות יציב יותר ובממוצע נמוך יותר. בנוסף, לאפית הרגילה יש אינסוף חלקי חילוף וצריך שעות של התעסקות עם הנקיונות. היה לי גם קשה לישון על הצד עם האפית ובבוקר הייתי קם עם סימנים על הפנים שלא עברו במשך מספר שעות.

כל העולם הולך לכיוון של קטן יותר, יעיל יותר, מתוחכם יותר. לא רציתי להישאר מאחור

הייתי ממליץ לכל מי שמתחיל עם מסכות שיתחיל עם הנחירונים.
יצחק Posted - 02/14/2013 : 12:19:34
תקרא על המסיכה כאן

http://www.cpap.com/productpage/sleepweaver-advance-improved-zzzephyr-seal-cpap.html
David78 Posted - 02/14/2013 : 08:52:50
הי אבי, חפש SleepWeaver. הם מציעים התנסות. אני עוד לא התנסתי בזה - אם אתה מנסה אני אשמח שתאמר מה התחושה לגביה. אני רק עם הנחירונים בינתיים ...שלא עושים את העבודה
avis Posted - 02/12/2013 : 13:07:05
חברים שלום,

מי יכול להפנות אותי לפרטים על מסכת בד שדויד מציין בנושא.
אף פעם לא שמעתי על זה ואשמח להכיר ולהתעדכן,
אני מוכן תמיד ללמוד ולהכיר דברים חדשים.
יצחק Posted - 02/09/2013 : 18:04:57
כמה עיצות:

1. תבקש מהטכנאי שסיפק לך את המכשיר, ורצוי גם ממעבדת השינה שלך, או מרופא שינה פרטי לנתח את תוצאות השימוש במכשיר באופן מקצועי.רצוי תוצאות של שבוע.

2. האם אתה משתמש בלחץ קבוע או אוטומטי?. בהנחה שבאוטומטי. יש אנשים שרק בלחץ קבוע המותאם להם אישית על ידי מעבדת השינה. מגיעים לתוצאות טובות. גם בלחץ אוטומטי ניתן לשנות את טווח הלחצים.

3. האם אתה משתמש במנגנון הפחתת לחץ בנשיפה?. ניתן לשנות גם הגדרות אלה.

4. אם אתה מרגיש חוסר נוחות עם המסיכה נסה מסיכות נוספות.

5. נסה לפחות מכשיר אחד נוסף.

David78 Posted - 02/09/2013 : 11:41:43
למכשיר קוראים sleepCube והוא מחברת DevilBiss (בתוספת מעשיר לחות).
המסיכה היא מסכת נחירונים (שמה opus מחברת fisher & paykel) קיבלתי אותם לניסיון.

קיימת בניתוח המדדים הבחנה בין תופעות Apnea/HypoPnea (אינדקס AHI)
לבין NonResponding event כאשר הבנתי שהאחרון מדבר על חסימות מרכזיות.

מסיבה כלשהי אני לא מצליח לרדת אל מתחת לעשר תופעות Apnea בשעה.

דבר מוזר נוסף הוא שבמעבדת השינה דווח לי כי אין לי תופעות חסימה מרכזיות, ואילו כאן אני רואה שהמדד NonResponding event קפץ ל15 בשעה.

לסיכום - 10תופעות Apnea בשעה, ו 15 תופעות NonResponding event בשעה.
המכשיר נמצא על הרצפה. לא מבין למה אני לא מצליח לישון כמו שצריך.
אפנאי Posted - 02/08/2013 : 20:41:27
דעתי שונה משל יצחק אבל ליצחק יש נסיון רב שנים.
למען גילוי נאות - אני קניתי שתי מסכות (אחת אפית והשניה נחירונים) ואני משתמש רק בנחירונים מהרבה שיקולים שפורטו כאן.
יצחק ניסה נחירונים ולא הסתגל ומשתמש באפית.

אני לא אוהב שמרפים את ידי אלו שמנסים נחירונים - צריך לקבל החלטה רק לאחר תקופת ההסתגלות ולא לוותר מראש כי מישהו כאן בפורום לא הסתגל.

דוד - בהתחלה יש כאבים באף. זה לוקח כמה ימים עד שהאף מסתגל. לי היו כאבים חזקים במשך מספר ימים, אצלי מדובר היה בכאבי הסתגלות שלא הייתה להם שום השפעה רפואית.

בחורף יש גם קצת רגישויות ויובש - אם יש מעשיר לחות אז זה אמור לפתור בעיות אלו.
את ההחלטה לגבי מה עדיף תיקח רק אחרי תקופת ההסתגלות.

יצחק Posted - 02/08/2013 : 20:34:01
דוד, אני מציע לך כאמור לנסות להסתגל למסיכה אפית.

ההסתגלות אליה יותר קלה בשלב הראשון.
David78 Posted - 02/08/2013 : 17:09:02
בתור מתחיל, אני עם הנחירונים והמסיכה עדיין לא נוחה – כאביים בנחיריים – אבל אני אתן לזה את תקופת ההסתגלות. המסיכה האפית נראית לי נוחה יותר, כיוון שהיא לא צריכה להיכנס ממש לאף. אני משתמש במילה "נראית" כיוון שטרם התנסיתי בה (רק מדדתי אותה דקה, וזה לא היה בשינה). אני סבור ששבוע הבא אנסה גם אותה.

קטע מוזר - לפני יומיים הוספתי מעשיר לחות, וכן העלו לי את הלחץ מ 3-7 ל 3-8 . מאז השינה שלי פחות טובה! במצב של לחץ 3-7 ללא מעשיר לחות, מספר תופעות ה apnea שלי היה 8.5 בשעה. ובלחץ החדש (3-8) עם מעשיר הלחות, מספר תופעות הapnea עלה ל 10.5 בשעה.

האם מישהו הצליח לרדת למספר של 4 תופעות בשעה ומטה?
יצחק Posted - 02/08/2013 : 12:44:25
אין לי סימנים מהרצועה יש לי סימנים מהסיליקון של המסיכה
avis Posted - 02/08/2013 : 10:17:18
כל אלו שסובלים מסמנים של הרצועות - מפנה אתכם להודעה שכתבתי על רצועות למסכה
יצחק Posted - 02/07/2013 : 19:33:57
quote:
Originally posted by אפנאי

זה לא רק אסטתיקה.
אני גם חדש ובחנתי את שני הסוגים והעדפתי נחירונים.
הנחירונים הרבה יותר נוחים, פחות מסורבלים, יותר שקטים, פחות תחושת מחנק, יש פחות בעיות של דליפות, לחץ פחות תנודתי ואולי בממוצע נמוך יחסית לאפיות, הרבה פחות חלקי חילוף (יש היום מסכות עם רצועת סיליקון אחת).

אני משתמש במסיכה אפית (אגב הכי פשוטה)

אין לי דליפות
היא מאד מאד נוחה לי
היא מאד שקטה
אין לי תחושת מחנק
אין לי לחץ תנודתי והלחץ 95% שלי הוא בסביבות 10
אני לא משתמש במעשיר לחות

המסיכה שלי עולה גם 50% ממסיכת נחירונים.

הייתרון העיקרי של נחירונים בגינו ניסיתי להסתגל אליהם הוא הסימנים בפנים שמשאירה המסיכה האפית.

אפנאי Posted - 02/07/2013 : 18:52:29
למען הסר ספק - לא דוחף בכח נחירונים (גם אין לי שום אינטרס כאן - אולי רק לאזן את הדעה החזקה של חובבי האפיות). בנוסף, מי שהנחירונים גורמים לו לבעיה רפואית חייב להפסיק מייד את השימוש במסכה ולעבור לאפית.

זה לא רק אסטתיקה.
אני גם חדש ובחנתי את שני הסוגים והעדפתי נחירונים.
הנחירונים הרבה יותר נוחים, פחות מסורבלים, יותר שקטים, פחות תחושת מחנק, יש פחות בעיות של דליפות, לחץ פחות תנודתי ואולי בממוצע נמוך יחסית לאפיות, הרבה פחות חלקי חילוף (יש היום מסכות עם רצועת סיליקון אחת).
אני בטוח ששכחתי עוד כמה יתרונות. למעשה אני לא מבין מדוע אנשים שיכולים להשתמש בנחירונים עדיין משתמשים במסכות אפיות (אולי בגלל הקשיים של תקופת ההסתגלות).
אה כן, טקס הנקיון של המסכה האפית אמור לקחת פי 5 זמן.

דרך אגב - רכשתי גם מסכה אפית (מסכת הג׳ל החדשה של רסמד) לגיבוי אבל בדיעבד זו הייתה הוצאה מיותרת (נראה לי שגם המחיר שלה היה מאוד גבוה).

בעבר חשבו שהלפטופ הוא המלך והיום אנשים קונים רק טאבלטים.
אנשים גם קונים מכוניות קטנות וזה לא קשור לאסטתיקה.
אין מה לעשות ואי אפשר לעצור את הקידמה.
לגבי מחיר - אני חושב שבזמנו היה פער של 100 או 150 שקלים אבל אולי אני טועה. בכל אופן הקידמה תגרום להורדת המחירים וגם לא חייבים לקנות רסמד.

זו גם שאלה מעניינת אם אתה לוקח 3 שנים כולל תחזוקה מי יותר יקרה (עם אינסוף חלקי החילוף של האפיות)?

לגבי מעשיר - מסכים איתך.

יצחק Posted - 02/07/2013 : 17:36:41
אין בעיה.

רק שלא ישתמע מדבריך שיש בכח לנסות להסתגל דווקא נחירונים.

מי שנוח לו עם מסיכה אפית יכול להישאר איתה

ומי שנוח לו עם מסיכת פנים מלאה יכול להשיאר איתה.

אין יתרון מובנה דווקא לנחירונים מלבד ייתרון אסתטי, שהיא תופסת פחות שטח פנים ולכן יותר "סקסית" וכן שהיא פחות משאירה סימנים על הפנים בבוקר.

מאידך היא כמעט תמיד כן מחייבת שימוש במעשיר לחות שזה חיסרון.אגב הן גם הרבה יותר יקרות ממסיכות אפיות בדר"כ.

לסיכום דווקא למשתמש מתחיל החווה קשיי הסתגלות רבים, הן נפשיים והן פיזיים, הייתי ממליץ דווקא להתחיל עם מסיכה אפית פשוטה שהינה יותר קלה להסתגלות.

לאחר מכן בהחלט אפשר לנסות גם מסיכות נחירונים.
אפנאי Posted - 02/07/2013 : 15:43:24
המסר שלכם כללי מדי ולא ממש תורם לדיון.

אף אחד לא אומר שיש להשתמש במסכה אם היא לא נוחה

מה שכן נאמר הוא שע"מ להבין אם נחירונים נוחים או לא על המטופל לעבור מספר ימים של הסתגלות לנחירונים ובאותם ימים הוא יסבול מתופעות שונות כמו כאבים באף, רטיבות, רגישות, יובש וכד' (ובחורף מן הסתם התופעות בולטות יותר).
מטופל שינסה נחירונים עלול לחשוב שמדובר בתופעות קבועות שנובעות מהנחירונים ולוותר על השימוש במסכה (שהינה בעלת יתרונות על פני שאר סוגי המסכות).
זאת לטענתי, לקיחת החלטה פזיזה ולא מושכלת שמושתתת על אותם ימים ראשונים של ההסתגלות ולא על הנוחות / אפקטיביות של המסכה.
משתמשי CPAP לא יכולים להרשות לעמצם להיות חלשים.

רק לאחר אותה תקופת הסתגלות ניתן להגיע אל המסר הכללי שלכם ...
עוד מסרים שאתם יכולים להוסיף: "הכל בראי המתבונן"; "על טעם ועל ריח אין להתווכח" - שגם לא ממש מועילים לדיון .

שימו לב - הביקורת ברוח טובה נא לקחת ללב

יצחק Posted - 02/07/2013 : 11:14:36
quote:
Originally posted by avis

חברים, מסכה ונוחות זה עניין אינדיבידואלי מאוד, לאחד זה כך ולשני זה אחרת, מבנה הפנים, האף, הגודל, סיבולת רגישות בחלקים שונים בפנים, צורת שינה , כרית - כל אלו משתנים חשובים ושונים אצל כל אחד.
לכן כל המלצה היא בגדר המלצה ועל המשתמש להחילט לבד מה נוח לו,יש כל כך הרבה סוגים בחברות השונות שיכולים להתאים למגוון רחב של משתמשים, לכן אין טעם לתת המלצות,

מסכים מאד עם הדברים

לכן בדיוק חשוב להתנסות עם מספר רב של מסיכות עד למציאת המסיכה האולטימטיבית
avis Posted - 02/07/2013 : 08:54:36
חברים, מסכה ונוחות זה עניין אינדיבידואלי מאוד, לאחד זה כך ולשני זה אחרת, מבנה הפנים, האף, הגודל, סיבולת רגישות בחלקים שונים בפנים, צורת שינה , כרית - כל אלו משתנים חשובים ושונים אצל כל אחד.
לכן כל המלצה היא בגדר המלצה ועל המשתמש להחילט לבד מה נוח לו,יש כל כך הרבה סוגים בחברות השונות שיכולים להתאים למגוון רחב של משתמשים, לכן אין טעם לתת המלצות,

סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.