סיפאפ פורום ישראל - נהיגה ושימוש במכשיר Cpap
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 נהיגה ושימוש במכשיר Cpap
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

amirhail
חבר חדש מהשקית

Israel
2 הודעות

נכתב ב - 01/20/2020 :  14:47:10  Show Profile  תגובה עם ציטוט
אני משתמש חדש ונמצא בשלב של בחירת מכשיר
היום נאמר לי שיש חובת דיווח למשרד התחבורה על שימוש במכשיר Cpap

מי יודע להגיד לי יותר פרטים על הנושא ?
תודה
עמיר.

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
430 הודעות

נכתב ב - 01/20/2020 :  21:43:05  Show Profile  Reply with Quote
שלום עמיר וברוך הבא, כאשר רופא משפחה מפנה מטופל לבדיקת שינה עליו לדווח על כך למשרד התחבורה, למעשה חלק מהרופאים מדווחים וחלק אחר לא מדווח, הסיבה לדיווח למשרד הרישוי הינה מטעמי בטיחות שהרי אנשים אשר סובלים מהפרעות שינה עלולים לסכן את עצמם או את משתמשי הדרך בזמן נהיגה בכך שחלילה כתוצאה מאותן הפרעות שינה ירדמו בזמן נהיגה ויעשו תאונה.
במשך שנות עבודתי הרבות בתחום נתקלתי לא מעט באנשים אשר סבלו מהפסקות נשימה בשינה ותארו מצבים בהם נרדמו בזמן נהיגה וגרמו לתאונות דרכים.
הרעיון מאחורי הדיווח של הרופא המפנה הינו לוודא באופן חד משמעי שעם קבלת התוצאות החיוביות ממעבדת השינה (תוצאת בדיקה אשר מדגימה הפסקות נשימה בשינה) הנבדק אכן ממלא אחר ההמלצות ומטפל באופן מידי בבעיה.
בישראל קיימים מליוני אנשים אשר מחזיקים ברשיון נהיגה לרכב מנועי ומשרד הרישוי לא יכול לפנות לכולם ולכן נוצר מצב שבו מתבצעת אכיפה רק לחלק קטן מהנבדקים.
לאחר הדיווח של רופא המשפחה בעניין ההפניה לבדיקת השינה ולאחר קבלת תוצאות הבדיקה, יקבל הנבדק מכתב בו נדרש להציג את תוצאות הבדיקה ולאחר מכן אף ידרש להציג דו"ח פריקת נתונים ממכשיר cpap אשר ילווה במכתב חתום אשר ילמד על שימוש קבוע במכשיר cpap משך 90 לילות אחרונים לפחות 5/6 שעות בכל לילה. לאחר תשלום אגרה והצגת הנתונים לרופא במשרד הרישוי יהיה רשאי להמשיך ולנהוג ברכב מנועי. במידה ויתעלם חלילה מהדרישה יהיה רשאי משרד התחבורה לשלול ממנו את השימוש ברכב וזאת עד להגשת החומר הנדרש במכתב. ואז זה בעצם יהיה כמו לנהוג בזמן שלילת רשיון! זה מסוכן , זה אסור ובמידה ונגרמת תאונה במצב כזה, חברת הביטוח עלולה שלא להכיר במבוטח שהרי לפי החוק אדם אשר נוהג ברכב מנועי חייב להחזיק ברשיון נהיגה בתוקף.
בעברי נתקלתי בנבדקים אשר למרות התוצאה החריגה לרעה בבדיקת השינה שלהם סרבו להשתמש ב cpap והמשיכו לנהוג כפצצה מתקתקת ובכך סיכנו את עצמם ואת הסובבים אותם.
עמיר, במידה ותקבל מכתב (בכלל לא בטוח שתקבל) אתה יכול לפנות אלי ואנסה לסייע, אבל במידה ואתה סובל מהפסקות נשימה בשינה ולא תשתמש ב cpap לא תוכל להמשיך לנהוג.
בעניין בדיקת השינה שלך, מה התוצאה ? מהי דרגת החומרה? האם אתה כבר מנסה מכשיר כל שהוא? במידה וכן באיזה מכשיר אתה משתמש ? בין מה למה אתה מתלבט?
אהי מזמין אותך להתקשר אלי במידה ותרצה ואנסה לסייע ולתרום מנסיוני. מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה.
בינתיים אני מאחל לך הצלחה רבה וברוך הבא אלינו.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

amirhail
חבר חדש מהשקית

Israel
2 הודעות

נכתב ב - 01/21/2020 :  14:18:42  Show Profile  Reply with Quote
תודה רבה דן
למעלה

mike56
חבר פחות חדש

201 הודעות

נכתב ב - 09/30/2024 :  08:29:46  Show Profile  Reply with Quote
הדיווח למשרד הרישוי עלול להביא למצב שבו אנשים יבחרו שלא לבדוק אם הם סובלים מדום נשימה בשינה מחשש לאיבוד הרישון.
כך שאני לא יודע אם זה נכון.
ידוע שחלק גדול קרוב ל50%, פעם קראתי, לא מסתגלים לשינה עם הסיפאפ ומסירים אותו מיד לאחר שנרדמים כך שאין להם 5- 6 שעות שינה בלילה עם המכשיר. ועלולים לאבד את הרשיון
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.