מחבר |
נושא  |
|
I.K
חבר חדש מהשקית
Israel
3 הודעות |
נכתב ב - 07/10/2019 : 10:35:22
|
לכל הותיקים והיועצים האם אתם לוקחים איתכם לחו"ל את המכשיר הגדול הביתי שיש לכם, או שיש מכשיר נוסף קטן שאיתו אפשר לנסוע לטיול של 10 ימים בחו"ל?? אם כן, אז איזה מכשיר מומלץ לחול, והאם זה תלוי במצבו של כל אחד ואחד, או שאפשר להתאים אותו לבן אדם ספציפי??
ובהמשך ישיר לשאלה,, האם קופ"ח מכבי לצורך הענין, מסבסדת כזה מכשיר נוסף רק לטיולים? |
|
I.K
חבר חדש מהשקית
Israel
3 הודעות |
נכתב ב - 07/10/2019 : 14:40:23
|
138 איש עד עכשיו קראו את השאלה שלי, לאף אחד אין מידע על נושא מכשיר Cpap לחו"ל ?? |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 07/10/2019 : 17:06:32
|
שלום וברוך הבא, רבות דובר כאן על מכשירי cpap קטנים, מה שנקרא "travel cpap" אני באופן אישי לוקח איתי את המכשיר הקבוע שלי בו אני משתמש מידי לילה לכל מקום וכמובן אם אני נוסע לחו"ל (בחו"ל הכי חשוב לי לישון טוב ולהתעורר רענן). לצערי אני חושב שהמכשירים הקטנים המוגדרים travel cpap עדיין לא ממש טובים ואיכותיים כמו המכשירים הגדולים או הבינוניים אבל בהחלט מתקרבים אליהם. הבעיה הגדולה ביותר עם המכשירים הקטנים האלה זה הרעש שהם מיצרים בזמן ההפעלה, ובחדר שינה שקט זה עלול להטריד מאד ! ככל שאני מבקר בכנסים ובתערוכות בעולם אני רואה יותר ויותר יצרנים אשר מנסים למזער את המכשירים אך ללא הצלחה מרובה... המכשירים עדיין רועשים ופחות איכותיים מהגדולים... יתרה מזאת לי באופן אישי קשה לעבור ממכשיר למכשיר אחרי שהתרגלתי לישון עם מכשיר מסוג אחד קשה לעבור לאחר. (לכל מכשיר אלגוריתם פעולה אחר). מכשירי ה cpap המודרניים (אפילו אלה המסופקים ע"י מכבי) לא כל כך גדולים בהשוואה לשאר ואני בהחלט ממליץ לך שלא להכניס את עצמך להוצאות מיותרות. ואגב, כאשר אתה עולה למטוס, קח את המכשיר איתך ועלה איתו למטוס, מדובר בציוד רפואי אשר אינו נספר כחלק מכבודת היד שלך! רוב מכשירי ה cpap אשר נמכרים כיום בישראל מתאימים לשימוש בחו"ל ואפילו ניתן להשתמש ברובם במשך הטיסה. (במטוסים מסויימים ניתן להתחבר לחשמל). ובהמשך לשאלתך האחרונה, קופת חולים מכבי מאפשרת לרכוש רק את המכשירים אשר מוצעים על ידה (שלושה דגמים) ואין דרך לקבל החזר בגין רכישה פרטית דרך הקופה. מבחינת אופן הפעולה כולם זהים ועובדים פחות או יותר אותו דבר מלבד שינויים מינוריים כמו אלגוריתם פעולה שונה , הפחתת לחץ בזמן נשיפה או מנגנון התחלת פעולה אוטומטי. מקווה שעזרתי, שיהיה לך בהצלחה , ברוך הבא ותמשיך לעדכן .
|
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
נערך על ידי - dan bar-or בתאריך 07/11/2019 09:24:31 |
 |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 07/11/2019 : 18:33:32
|
אני משתמש בחו"ל באיירמיני ובסה"כ ממליץ מאוד, הייתה תקופה שבכלל שקלתי להפוך אותו למכשיר קבוע גם בבית, אולי זה עוד יקרה יום אחד. הרעש שהמכשיר עושה נסבל לגמרי בעיניי, קצת יותר רועה מהקבוע שלי - לא משהו דרמנטי שיכול להפריע להרדם. הגודל בהחלט מורגש לטובה במקרה הזה, וגם יצא לי לטוס פעם אחד עם המכשיר הגדול - פחות נוח בהחלט. אני מאוד אוהב את האפלירציה שמגיעה עם המכשיר - פשוטה, נוחה מאוד ונהדרת. הפתרון שלו ללחות (הטבליות) אומנם עולה כסף, אבל סופר נוח, במיוחד בנסיעות. בקיצור - ממליץ מאוד מנסיוני. |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 07/15/2019 : 08:47:19
|
אין ספק שהאייר מיני מכשיר מצויין,קטן קל ומתאים מאד לנסיעות, אני באופן אישי ישנתי איתו תקופה ולא מצאתי שניתן להחליפו במכשיר הקיים הקבוע שלי, היה לי קשה עם הרעש שהוא מייצר והיה לי קשה להתרגל למסיכה שמגיעה איתו,(ניתן להשתמש רק בשלוש מסיכות מסויימות) כאשר ביקשתי לחבר לו סוללה (מתבקש בגודל הזה במכשיר travel) נוכחתי לגלות שיש רק סוללה אחת גדולה מאד ביחס למכשיר אותה ניתן לחבר למכשיר ואינה קשורה ליצרן המכשיר, (24v) הבנתי גם שניתן לעקוף את חיבור המסיכה למכשיר ולהשתמש במסיכות אחרות, אינני יודע אם זה מאושר ע"י היצרן, אני מניח שההגבלה נובעת מהתאמה מדוייקת מטעם היצרן לדליפות ושימוש בקפסולות בצינור המיוחד בהתאמה לגודלו של המכשיר ואופן פעולתו ולכן לא הייתי מסתכן ומשתמש במתאם כזה או במסיכות אחרות וזה מעצבן ומגביל ומצריך להתרגל להשתמש במסיכה אחרת ממה שאני רגיל. בעניין קפסולות הלחות היצרן יצר תלות יקרה מאד בכך שבכל חודש צריך לרכוש אך ורק ממנו קפסולות לחות יקרות ומיותרות למי שלא רגיל להשתמש בלחות. (אני באופן אישי כן משתמש בלחות). בקיצור לא הייתי משתמש במכשיר הזה באופן קבוע והייתי רוכש אותו רק אם באמת אני נוסע הרבה ואין לי צורך בשימוש בסוללה, (עלות הסוללה המיוחדת כמעט חצי מעלות המכשיר ! וגם כך המכשיר מאד יקר. בגדול אחלה מכשיר אבל לא לשימוש קבוע. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות |
נכתב ב - 07/16/2019 : 16:58:45
|
טוב, אני משתמש במסיכות של רסמד, כך שלא הייתה לי בעיה עם המסיכות של אייר מיני, למרות שהחיבור הלא סטנדרטי בהחלט מעצבן. בעניין הלחות - כן, זה אכן יקר, אבל אם אנחנו בוחנים את המכשיר לטובת הנסיעות - אין פתרון יותר נוח מזה. רעש זה עניין אישי מאוד - לי לא מפריע בכלל, למרות שהמשכיר (העיקר המסיכה)רועש יותר בגלל קוטר הצינור והמנוע הקטן שאמור להתאמץ יותר. ענין הסוללה קריטי רק במקרה של שינה בשטח - כמעט ולא קורה אצלי, ואם אי פעם אחליט לעשון באוהל - אסבול לילה אחת ללא סיפאפ, נראה לי - לא מצדיק קניית סוללה. |
 |
|
|
נושא  |
|
|
|