סיפאפ פורום ישראל - בחירת מסכה לשינה על הצד
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 בחירת מסכה לשינה על הצד
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

n/a
deleted

2 הודעות

נכתב ב - 10/15/2018 :  14:24:24  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום חברים,
אני משתמש חדש. קראתי בפורום כאן, קראתי באנגלית. נשארתי מבולבל.
ניסיתי ליצור קשר עם ספק שרופאת א.א.ג. המליצה ולא היה מוצלח. הביא לי מכשיר APEX כאשר דברנו על PHILIPS - מילא, אבל מסכה ענקית. תפסן לכל המצח. אני ישן על הצד ועם מסכה כזאת אי אפשר. הסברתי לו לפני שהוא בא שחשוב לי להמשיך לישון על הצד, כי על הגב אני לא ישן עמוק ומתקשה להרדם. לא הייתה לו מסכה שמתאימה לשינה על הצד ולשאר המסכות שהיו לו - לא הייתה מידה מתאימה. סתם שרפתי זמן
מאז קראתי הרבה פה בפורום. אז מה לבקש מספק הבא? יש מסכה שכדאי להתחיל ממנה? שמתאימה לשינה על הצד. שאוכל לנסות ולא לבזבז זמן

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/15/2018 :  19:00:21  Show Profile  Reply with Quote
שלום לך וברוך הבא,
בשוק קיים מגוון גדול מאד של מסיכות, הן לרוב מתחלקות לשלושה סוגים עיקריים מסיכות נחירונים (כמו שתי פטמות קטנות אשר נצמדות לנחיריים בעזרת רצועות קטנות ודקות)
מסיכות אפיות אשר מכסות את האף סביבו ונצמדות גם הן בעזרת רצועות,
ומסיכות פנים מלאות (full face mask) אלה מסיכות אשר מכסות גם את הפה וגם את האף ומיועדות למשתמשים אשר אין באפשרותם לנשום רק מהאף.
ישנן היום גם מסיכות אשר מכסות את האף אך ללא תומך מצח (כמו מסיכת נחירונים אבל ללא נחירונים, עם אפון שמכסה את האף).
אם אתה אוהב לישון על הצד אני ממליץ לך לנסות מסיכת נחירונים (גם אני משתמש בכזאת) היא יושבת יחסית מדויק בנחיריים, לא מכסה את הפנים ויחסית נוחה אבל צריך לנסות ולהתרגל.
חשוב מאד לנסות כמה שיותר מסיכות טרם הרכישה! אל תתפשר בשום אופן ואל תרכוש אם לא ניסית ואם לא נוח לך. אל תשכח שלאחר הרכישה יעברו חמש שנים עד שתוכל לקבל שוב החזר כספי מקופת החולים שלך ובמידה ותרכוש בקלות ראש אתה עלול להיתקע עם מכשיר שבסופו של דבר לא תשתמש בו.
אני מזמין אותך להתקשר אלי ואתן לך בשמחה טיפים נוספים לגבי מסיכות ומכשירים. (מספר הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי.
בינתיים ברוך הבא, תמשיך לעדכן ושיהיה לך בהצלחה .
דן.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/16/2018 :  19:44:11  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום לך. אין דבר כזה מסיכה מתאימה לשינה על הצד.
כל מסיכה אמורה לאפשר שינה על הצד
אגב בלילה אנחנו מסתובבים די הרבה ומחליפים תנוחות שינה
חשוב למקם את הצינור כך שלא יסתבך אלא שיגיע מלמעלה מאחורי המיטה
חשוב שלמסיכה יהיה סביבון מלמעלה שמתחבר לצינור
אפשר להסתדר היטב גם עם מסיכה אפית לשינה על הצד כך אני ישן
צריך לנסות כמה מסיכות עד שמוצאים את הנוחה לך ביותר
בהצלחה!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

אברהם2017
חבר פחות חדש

116 הודעות

נכתב ב - 10/17/2018 :  12:21:20  Show Profile  Reply with Quote
יצחק, תוכל להרחיב על מיקום ה- CPAP ? לא לכל מיטה יש דרגש/שידה שמאפשר את הסידור הנ"ל.
למעלה

just_guy
חבר פחות חדש

101 הודעות

נכתב ב - 10/18/2018 :  08:06:05  Show Profile  Reply with Quote
אני ישן על הצד בד״כ והתחלתי ממסיכת נחירונים. זה הסתדר לי די טוב עם התנוחה, אבל בסופו של דבר לא אהבתי את התחושה של שני זרמי אוויר חזקים שנכנסים לי אל תוך הנחיריים, במיוחד כשמורידים את המסיכה באמצע הלילה - הייתי בתחושה שאני מעיר את כל השכונה :)
עברתי למסיכת אף (N20 במקרה שלי) - עובד נהדר, מסיכה שקטה ונוחה, ישן על הצד בכיף.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/19/2018 :  12:27:28  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אברהם

הצינור צריך להגיע מלמעלה. לכן חייבים מיטה עם גב ואז מעבירים את הצינור מאחורי גב המיטה כך שהוא תמיד מגיע מלמעלה

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

אושרית
חבר חדש

76 הודעות

נכתב ב - 11/10/2018 :  22:05:21  Show Profile  Reply with Quote

מסיכה מומלצת - ישנה על הצד ומשתמשת במסיכת N20 מתוצרת RESMED מסיכה מעולה לכל התנוחות, אפילו על הבטן. ממליצה בחום
למעלה

פורטן
אדמין

3532 הודעות

נכתב ב - 11/11/2018 :  13:40:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by אושרית

מסיכה מומלצת - ישנה על הצד ומשתמשת במסיכת מתוצרת RESMED מסיכה מעולה לכל התנוחות, אפילו על הבטן. ממליצה בחום

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.