הבנתי שרווי חמצן הוא אחד הערכים החשובים שימדדו בתהליך השינה עם מכשיר הסיפאפ. האם המכשירים מודדים אוטומטית רווי חמצן? אם לא איך אפשר לגרום למכשיר למדוד ערך זה? (האם נדרש תוסף למכשיר, ומה עלותו?
היי אושרית ירידה בריווי חמצן יכולה להתרחש לסובלים מהפסקות נשימה בשינה בדר"כ ברמת חומרה בינונית וקשה וזו אחת הדרכים לאבחן הבעייה בשימוש ב CPAP התופעה אמורה ליהעלם לחלוטין מכשיר CPAP לא מודד ריווי חמצן אלא אינדיקטורים אחרים שוב, אם המכשיר יעיל ברור שגם לא צריכה להיות ירידה בריווי החמצן אם את עדיין מוטרדת ניתן לרכוש מכשיר כזה באופן נפרד
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
תודה יצחק איך יודעים אם המכשיר יעיל? יש לילות שיוצא לי 0 הפסקות נשימה ובלילות אחרים ממוצע של 2-4 הפסקות . הלילה היה 1.2 . אין לי מספר קבוע... רווי חמצן מטריד אותי כי הוא ממש לא בריא לנו, בלשון המעטה. עולה יקר מכשיר כזה?
אם המכשיר מראה שאין לך כמעט הפסקות נשימה (פחות מ-5 זה תקין) וגם את מרגישה טוב ועירנית אז גם לא אמורה להיות לך ירידה בריווי חמצן אם את עדיין מודאגת תרכשי מכשיר כזה לא אמור להיות יקר
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
במידה ואין בעית חמצן נמוך במהלך היום ואין הפסקות נשימה בפריקת הנתונים אין צורך למדוד ריווי חמצן במהלך הלילה שהרי במידה ואין הפסקות נשימה אין ירידה בחמצן.