סיפאפ פורום ישראל - מאובחנת חדשה...ושאלות למכביר
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מאובחנת חדשה...ושאלות למכביר
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

bruckit
חבר חדש מהשקית

Israel
1 הודעות

נכתב ב - 03/30/2018 :  13:51:42  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכם, לפני כ-3 ימים קיבלתי (ממכון מור) את האבחון שלי - ומסתבר שאני שייכת לפורום.... נכנסתי וקראתי הרבה ובאמת תודה על כל האינפורמציה ועל האמפטיה ההדדית כאן. יש לי מספר שאלות ואם תוכלו, אשמח ואודה.
רקע עלי: בת 51, מוסיקאית - מומחית בכלי נשיפה - מה שאומר שיש לי מיומנויות שליטה רבה מאד בנשימה ובמיקוד שלה. בבעיית "השמנת יתר" - BMI 36, בדיאטה פעילה.

נוחרת שנים רבות - בדציבלים גבוהים, לפני כ- 15 שנה שלחו אותי למעבדת שינה - אך לא נמצא OSA ואילו עתה OSA
תוצאות הבדיקה (ביתית): רישום במשך 3.35 שעות, במהלכן נרשמה נחירה בעוצמה חזקה. תועדו הפסקות נשימה בצפיפות של 58.4 לשעה (נשמע לגם לי מוזר). סטורציה ממוצעת 92%, ערך מינימלי 76%.
בדף השני - עם הגרפים וכו - כתוב: Respiratory indices
ומופיע המספר 58.4 ב- all night, בפרמטרים - PRDI, PAHI
ODI - 40.1

בעיו קודמות - נחירות חזקות, חוסר חיוניות במשך היום ובעיות ריכוז שרק עתה התחזקו.
נתנו לי מכשיר לנסיון (לוונשטיין) ובלילה הראשון ישנתי נפלא (למרות המסכה והרצועות) 4 שעות ללא הפסקה, ואחר כך עוד 3 ללא הפסקה. הלילה ישנתי 2, 2, 3 (שעות) ואני מרגישה מצוין.

מספר שאלות:
א. איך אני קוראת מהמכשיר את מצב הלחץ?
ב. עניין הנהיגה, הםא אני צריכה לדווח? האם רופאים מדווחים? האם ישללו לי? מעולם לא היתה לי בעיה בנהידה (אני מאד דרוכה בנהיגה) ולא היו לי תאונות דרכים מעולם (חוץ ממכונית שנתקעה בשלי כשעמדתי ברמזור אדום - אבל זו לא אשמתי...)
ג. אני נוסעת הרבה לחול - ומחפשת מכשיר קטן ונוח.
ד. האם דנטלי יכול לעזור בנסיעות?

תודה וחג שמח.

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 03/31/2018 :  17:15:09  Show Profile  Reply with Quote
שלום רב, לא ציינת באיזה מכשיר את משתמשת ולכן לא יהיה ניתן להדריך אותך איך לראות את הלחץ. יחד עם זאת מדוע חשוב לך לראות את הלחץ? אם אני מבין נכון קיבלת מכשיר ממכון מור מתוצרת לווינשטיין,זה המכשיר שמכון מור נותן לנסיון ועל המסך שלו לא ניתן לראות יותר מידי פרטים...
לאחר הנסיון עם המכשיר את יכולה לרכוש כל מכשיר שתרצי ולקבל החזר מקופת החולים (את לא חייבת לרכוש את המכשיר שמוצע לך במכון מור). בכל מקרה כמעט לכל המכשירים יש תכנת מחשב אשר בעזרתה ניתן ללמוד את נתוני השימוש.

בעניין רשיון הנהיגה, בד"כ מי שמדווח למרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים) הוא רופא המשפחה, ויחד עם זאת לא תמיד הרופא מדווח ולא תמיד המרב"ד פונה לנהג/ת. יחד עם זאת אין לך ממה לדאוג במידה ויפנו אליך בעתיד, בסה"כ יבקשו ממך הוכחה לכך שיש ברשותך מכשיר cpap ואת משתמשת בו מדי לילה באופן קבוע ואין לך הפסקות נשימה. (אם תקבלי מכתב כזה מהמרב"ד בעתיד צרי איתי קשר ואעזור לך לטפל בזה).
בעניין מכשיר קטן, רוב המכשירים כיום קטנים ונוחים לנסיעות ואני ממליץ לך להבדיל בין מכשיר קטן אשר מיועד בהגדרתו לנסיעות לבין מכשיר לשימוש יום יומי קבוע. אני ממליץ לרכוש מכשיר שיהיה לך נעים ונוח לשימוש (במכשירים אשר מיועדים לנסיעות לעתים רמת הבידוד על המדחס קצת נמוכה ובשימוש יום יומי זה עלול קצת להרעיש ולהפריע).
אני באופן אישי חושב שמגוון מכשירי ה travel שקיים בשוק קטן מידי ועדיין מדובר בתחום מתפתח. אני בטוח שבעוד כמה שנים זה ישתפר באופן משמעותי.

בעניין התקן דנטלי למניעת הפסקות נשימה בשינה, לפי דרגת החומרה שציינת כאן התקן כזה לא יתאים לך. ההתקנים הללו מיועדים לדרגות חומרה קלות עד בינוניות ובמקרה שלך פשוט לא יועילו.

במידה ויש לך שאלות נוספות אני מזמין אותך להתקשר אלי ואעזור בשמחה. (מ"ס הטלפון שלי מופיע בחתימה שלי מטה).
בינתיים, ברוכה הבאה לפורום ושיהיה לך בהצלחה!!!

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484

נערך על ידי - dan bar-or בתאריך 03/31/2018 19:19:03
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 04/09/2018 :  19:20:23  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום לך וברוכה הבא.

אני מניח שקראת את ההודעה הקבועה שלי למשתמשים חדשים.
אם לא כיתבי לי ואשלך לך אותה.

בכל אופן מתאורייך עולה כי את אכן סובלת מדום נשימה בשינה ברמה חמורה וחייבת טיפול בCPAP לשמירה על בריאותך ואיכותך חייך.

עצם זה שהסתגלת כל כך מהר למכשיר כבר בלילה הראשון מעידה כמה אכן היית זקוקה כבר לשנת לילה טובה ללא הפסקות נשימה.

ההסתגלות עלולה להיות קצת יותר קשה בהמשך אחרי שכבר תתאוששי מהמחסור האדיר בשינה. אבל לא בהכרח.

לגבי נהיגה אם אכן תשמשי ב CPAP לא יהיו לך בעיות. רופא המשפחה שלך אכן עשוי לדווח אבל שוב אם תדווחי שאת משתמשת ב CPAP לא יעשו לך בעיות.

מכשיר לנסיעות. אכן לא הייתי ממליץ להתמקד במכשיר כזה. תבחרי מכשיר טוב ונוח ותסעי איתו.

אני אישית משתמש בנסיעות בהתקן דנטלי. אבל אכן ספק אם יעזור בדרגת החומרה שלך ובמשקלך הנוכחי.

אם תרזי אין ספק כי זה ישפר בהרבה את מצבך

בהצלחה ואת מוזמנת לעדכן ולשאול

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.