מחבר |
נושא  |
|
yemima
חבר חדש מהשקית
12 הודעות |
נכתב ב - 01/15/2018 : 10:22:33
|
שלום רב לחברי הפורום, ותודה מראש על זמנכם!
אתמול קבלתי את המכשיר למשך שבועיים ממעבדת השינה קבלתי מסכה על כל הפנים כי אני נושמת דרך הפה.
ניסיתי במשך שעה וחצי להירדם ולא הצלחתי נשמתי נשימות, קראתי והייתי מאד עייפה אבל זה לא עזר לי. מאד מלחיץ אותי להניח מסכה על הפנים אני מפחדת מחנק ובאופן כללי חרדתית
למישהו יש עיצה איך להירגע?
האם נכון לקחת רגיעון או כדור שינה? |
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 01/15/2018 : 16:05:48
|
איזה קופת חולים? איזה מכשיר קבלת? איזה לחץ? האם מכשיר סיני? האם הוא מכוון לRAMP (שבו הלחץ עולה בהדרגתיות)? התקשרי אלי 0525113680 |
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 01/15/2018 16:07:31 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/15/2018 : 22:09:22
|
שלום ימימה וברוכה הבאה. תהליך ההסתגלות ל CPAP אינו פשוט בהתחלה והוא דורש תעצומות נפש וגוף אין כמעט אחד שישן את הלילה הראשון עם המכשיר בהצלחה אכן מוזר מאד בהתחלה להתרגל לישון עם מסיכה על הפנים זה נראה ומרגיש לא טבעי. על אחת כמה וכמה מסיכת פנים מלאה. אבל כולנו עברנו את השלב הזה והיום אלו מביננו שהסתגלו בכלל לא מרגישים מוזר עם ה CPAP להיפך שינה בלעדיו היא מוזרה. ההרגשה איתו היא טבעית והשינה נעימה וקלה כאשר המשכיר מזרים אויר נעים ומחיה. בקיצור אל תתייאשי. עמוס שלפני משתמש ב CPAP למעלה מ- 25 שנה ואני כבר כמעט 10 ויש כאן עוד רבים וטובים.
להרגיעך - אין שום סיכוי לחנק עם המסיכה!!! במסיכה יש חורים לאוורור ובכל מקרה גם אם ה CPAP לא עובד לא נחנקים.
זה רק קושי פסיכולוגי.
אם את חרדה ומרגישה חוסר שקט בהתחלה בהחלט שווה להתייעץ עם הרופא לגבי תרופה כלשהי להרגעה.
אבל בכל מקרה אני מפציר בך לא לוותר ולהמשיך לנסות.
זה מאד חשוב לבריאותך ולאיכות חייך
בהצלחה ותמשיכי לשאול ולעדכן
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/15/2018 22:11:06 |
 |
|
yemima
חבר חדש מהשקית
12 הודעות |
נכתב ב - 01/17/2018 : 10:06:30
|
עמוס שלום ותודה רבה על תגובתך. אני חברת מכבי המכשיר - APEX XT AUTO model no 9s-005720 לא ברור לי אם הוא מטאיוון או מספרד, שתיהן רשומות לא יודעת אם הוא מכוון לשינוי הדרגתי. כרגע כשהפעלתי אותו זה מה שמופיע על הצג: M0DE A 4.0 CMH20 LOW P המון המון תודה!
quote: Originally posted by עמוס פורת
איזה קופת חולים? איזה מכשיר קבלת? איזה לחץ? האם מכשיר סיני? האם הוא מכוון לRAMP (שבו הלחץ עולה בהדרגתיות)? התקשרי אלי 0525113680
|
 |
|
yemima
חבר חדש מהשקית
12 הודעות |
נכתב ב - 01/17/2018 : 10:08:28
|
יצחק תודה גדולה על דברי ההרגעה והעידוד זה בדיוק מה שחסר לי כרגע. אתמול הצלחתי להישאר עם המסכה בין 22:00 - 02:00 ולמרות שמרגיש לי כאילו לא ישנתי בכלל, אני מניחה שאכן נרדמתי לפרקים. אמשיך לנסות ואתם תמשיכו לעודד אותי ממש ממש תודה
quote: Originally posted by יצחק
שלום ימימה וברוכה הבאה. תהליך ההסתגלות ל CPAP אינו פשוט בהתחלה והוא דורש תעצומות נפש וגוף אין כמעט אחד שישן את הלילה הראשון עם המכשיר בהצלחה אכן מוזר מאד בהתחלה להתרגל לישון עם מסיכה על הפנים זה נראה ומרגיש לא טבעי. על אחת כמה וכמה מסיכת פנים מלאה. אבל כולנו עברנו את השלב הזה והיום אלו מביננו שהסתגלו בכלל לא מרגישים מוזר עם ה CPAP להיפך שינה בלעדיו היא מוזרה. ההרגשה איתו היא טבעית והשינה נעימה וקלה כאשר המשכיר מזרים אויר נעים ומחיה. בקיצור אל תתייאשי. עמוס שלפני משתמש ב CPAP למעלה מ- 25 שנה ואני כבר כמעט 10 ויש כאן עוד רבים וטובים.
להרגיעך - אין שום סיכוי לחנק עם המסיכה!!! במסיכה יש חורים לאוורור ובכל מקרה גם אם ה CPAP לא עובד לא נחנקים.
זה רק קושי פסיכולוגי.
אם את חרדה ומרגישה חוסר שקט בהתחלה בהחלט שווה להתייעץ עם הרופא לגבי תרופה כלשהי להרגעה.
אבל בכל מקרה אני מפציר בך לא לוותר ולהמשיך לנסות.
זה מאד חשוב לבריאותך ולאיכות חייך
בהצלחה ותמשיכי לשאול ולעדכן
|
 |
|
עמוס פורת
חבר ותיק

Israel
1629 הודעות |
נכתב ב - 01/23/2018 : 09:56:35
|
ימימה שלום, דברי אתי.(יש דברים שאי אפשר לפרט בפורום) או תפני לדן בר אור. הוא יועץ מצויין! יש לו המון ניסיון,הוא יכול לעזור לך. הוא יכול להקל עלייך בזמן ההתרגלות למכשיר. לאחר מכן המכשיר יהפוך לידידך הטוב ביותר. אני משתמש בסיפאפ רסמד כבר 25 שנה!
|
עמוס פורת
|
נערך על ידי - עמוס פורת בתאריך 01/23/2018 10:02:46 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/24/2018 : 20:38:58
|
ימימה, נשמח אם תחזרי אלינו ותדווחי אם יש שיפור |
 |
|
yemima
חבר חדש מהשקית
12 הודעות |
נכתב ב - 01/28/2018 : 12:04:49
|
אתקשר בע"ה כי אני ממש לא מצליחה להסתגל לצערי |
 |
|
shirley
חבר חדש מהשקית
Israel
1 הודעות |
נכתב ב - 07/04/2018 : 15:08:26
|
היי ימימה עמוס ויצחק
שמי שירלי ובקרוב אני עומדת לרכוש מכשיר CPAP ומישהי המליצה לי על המכשיר של ימימה XT-AUTO דגם 9S-005720 שסיפרה לי כמה המכשיר מדהים ושכבר מהלילה הראשון היא ישנה טוב. האם אתם ממליצים עליו או שיש יותר מומלצים ? רוצה מכשיר קטן שלא מלחיץ את מי שלידי 
|
shirley |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 07/06/2018 : 14:00:02
|
היי שירלי, זה מכשיר בסדר אבל לא מהמובילים בשוק אם יש לך אפשרות נסי מכשירים נוספים |
 |
|
משה 10
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 07/17/2018 : 13:32:17
|
בס"ד היי ימימה 1. כאחד שמשתמש בCPAP מעל 15 שנה - ממליץ בחום. אחרי שמתרגלים אי אפשר בלי. 5 שעות שינה עם מכשיר ואתה כמו חדש - אל תפחדי 2. כחבר מכבי - המכשירים שניתן לרכוש כיום אינם משהו בכלל. לפני כשנה וחצי החלפתי מכשיר ואז לפי המלצת הפורום לקחתי את המכשיר של ווימן (comnobalance) ואני מסתדר איתו אבל אין להשוות למכשיר הקודם (דוילביס) 3. התרשמתי לפי נוסח כתיבתך שאת דתייה. לידיעתך נושא הכשרות חשוב ולא כל המכשירים הינם בעלי הכשר. יהיו כאלו שיגידו שזה פיקוח נפש וכו' ויהיו כאלו שישתלחו בי כפי שכבר היה בעבר אבל צריך לדעת איך להשתמש בשבת ועם איזה מכשיר. בהצלחה |
משה |
 |
|
חני של רמי
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 07/20/2018 : 01:46:32
|
הי ימימה קבלי עידוד גם ממני. בהתחלה זה פשוט הזוי לישון עם זה אבל הגוף מתרגל במיוחד כשמבינים שהמכשיר עושה לנו טוב ומשפר את בריאותינו ואת איכות השינה שלנו שהיא חשובה להמון תחומים בחיים. אני כארבעה חודשים עם המכשיר והמסיכה שהיא סיפור בפני עצמו, ואני רוצה להגיד לך שכל לילה הוא שונה. תלוי מה אכלת לפני ההליכה לישון (אני מפסיקה לאכול 3 שעות ויותר לפני ההליכה לישון אחרת אני לא יכולה להשתמש במסיכה) תלוי מה המצב רוח שלך (משפיע על נשימות) מצבי סטרס מפריעים לשינה, אז תשתדלי לא להיות במתח, בכלל בחיים. בקשר למסיכה שלך, אני יודעת שיש לה מנגנון בטיחות, שגם אם מתרחשת הפסקת חשמל, לא יקרה לך כלום, לא תיחנקי חלילה. ועוד משהו עד היום מזה 4 חודשים בשימוש, אני לא מעזה להסתכל בראי איך אני נראית עם המסיכה. עדיף :) |
 |
|
משה 10
חבר חדש מהשקית
25 הודעות |
נכתב ב - 07/26/2018 : 19:15:41
|
בס"ד דווקא לגבי "מנגנון בטיחות" שחני אומרת , אולי במכשירים משוכללים יש סוללת גיבוי אבל במכשיר שיש לי ממכבי כשכבה המתח אני מתעורר מיידית |
משה |
 |
|
חני של רמי
חבר חדש מהשקית
27 הודעות |
נכתב ב - 08/04/2018 : 19:02:02
|
אין לי מושג לגבי סוללת גיבוי, עכשיו חידשת לי. התכוונתי בקשר למסיכה מלאה - אף ופה. יש שם מנגנון נגד חנק (שאלוהים ישמור...) שברגע שנפסקת אספקת האויר יש שסתום במסיכה שפותח אותה לאספקת אויר החדר.
|
 |
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 08/12/2018 : 12:41:29
|
אפשר לשים UPS, אבל UPS סטנדרטי זול מחזיק להפסקות חשמל קצרות בלבד.
|
 |
|
|
נושא  |
|