מחבר |
נושא  |
|
Yoav
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2017 : 07:10:53
|
שלום רב, חדש פה בפורום ולומד הרבה ממה שנכתב. אשמח לקבל חוות דעת של משתמשים במכשירים שמכבי מציעה בהסדר. האם אין במכבי החזרים על מכשירים שלא בהסדר? האם זה נכון? בתודה,
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2017 : 19:02:41
|
שלום יואב,
אכן השיטה של מכבי היא שבעיקרון מקבלים החזר רק על רכישה מספקים שזכו במכרז שלה וגם מהם רק על המכשירים הספציפיים שהציעו במכרז. ראה כאן https://www.maccabi4u.co.il/15196-he/Maccabi.aspx
ההחזר שמכבי מציעה הוא גבוה אבל למרבה הצער המכשירים אינם המכשירים המובילים בשוק היום. מבין המכשירים המוצעים הייתי אישית מעדיף את Weinmann
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות |
נכתב ב - 10/31/2017 : 19:08:56
|
למרות מה שכתוב באתר מכבי, ווינמן מספקים את מכשיר הפריזמה סמארט החדש יותר. פניתי אל מכבי שיתקנו את המידע בדף אך ללא הועיל.
|
 |
|
DavidSrebrnik
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 11/16/2017 : 14:06:45
|
שלום, אני חבר מכבי וצריך להחליף את המכשיר שלי PHILIPS שעבד יפה מאוד כ-7 שנים אבל התחיל לעשות בעיות עם המים. איך אפשר לבחור בין 3 המכשירים שנותן מכבי? הפחד שלי הוא עם המים, עם המכשיר לפני הPHILIPS , הם היו נכנסים למסכה, ב-PHILIPS יש פטנט שמונע את זה . האם קיים אותו פטנט ב-3 המכשירים של מכבי? |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2017 : 07:48:00
|
שלום דוד וברוך הבא לפורום, כמו שאמר כאן ידידי יצחק מכשירי הסיפאפ שמציעה מכבי לחבריה הם לא מהמובילים בשוק ומשום מה באופן תמוהה החליטה מכבי (קופת החולים השניה בגודלה בישראל) לספק לחבריה מכשירים אלה. אך כפי שאמרתי למישהו ששוחח איתי השבוע, סיפאפ זה סיפאפ ולמסיכות הפשוטות קצת קשה אבל ניתן להתרגל... אני חייב לומר בנימה אישית שזה מרגיז ומקומם שהרי כללית ומאוחדת מאפשרות רכישה מכל ספק שיעלה על הדעת ולאחר הצגת חשבונית מקבלים החזר מקופת החולים. מכבי משום מה בחרה לבחור לנו את המכשירים... אם הייתי במקומך הייתי נשאר עם ה פיליפס (איזה דגם יש לך?) ובעניין המים, התקלה שאתה מתאר איננה תקלה ! מדובר בתופעה אשר נקראת איבוי והיא קשורה יותר לעונות השנה ופחות למכשיר המעולה שלך ! ואני אסביר, כאשר משתמשים במעשיר לחות מחומם המעשיר מחמם את המים שנמצאים במיכל ונוצרים אדים אשר מעשירים את האוויר שאתה נושם במסיכה בלחות חמימה ונעימה אשר מונעת נשימה של אוויר יבש וקר. העניין הוא שלעתים כאשר בחדר השינה מתחיל להיות קצת קר האדים החמים אשר פוגשים בצינור הקר הופכים לטיפות מים אשר בסופו של דבר מגיעות למסיכה ואז התוצאה היא חדירת מים למסיכה ולאף, מצב מאד לא נעים ואפילו מסוכן... אם לא הבנת, אז תחשוב על יום חורף קר בו אתה נכנס למקלחת ולאחר שאתה מתקלח נוצרים אדים על המראה במקלחת (המראה קרה והאדים חמים) שלאחר מכן הופכים לטיפות מים... עכשיו תחשוב לרגע מה היה קורה אילו היית מחמם קצת את המראה במקלחת טרם המקלחת , הטמפרטורית היו פחות או יותר שוות ואדי המים החמים במקלחת לא היו פוגשים במראה הקרה ולכן לא היו נוצרים אדים שהופכים לטיפות מים. בסיפאפ שלך הסיפור דומה מאד ועל אותו עקרון, חשוב לי להבהיר כי לא מדובר בתקלה והמכשיר שלך בסדר גמור ואין צורך להחליפו בחדש. ישנן מספר דרכים למנוע את התופעה, הראשונה והיעילה ביותר היא הוספת צינור מחומם אינטגרלי אשר משווה את הטמפרטורה בין מעשיר הלחות לחלל הצינור ובכך מונע את התופעה. אגב, ניתן לרכוש צינור כזה ולקבל החזר מלא מסל האביזרים של מכבי עליו פרטתי כאן באחד השרשורים הקודמים . מדובר בצינור סיפאפ בעל חיבור חשמלי נפרד אשר מתחבר למכשיר ממש כמו הצינור הרגיל. בתוך הצינור עובר סליל להט אשר מביא אותו לטמפרטורה פחות או יותר זהה לטמפרטורה במעשיר הלחות.(בקיץ ניתן לחזור לצינור הרגיל) דרך נוספת ופחות יעילה היא לרכוש כיסוי בד לצינור (מעין שרוול ארוך אשר מכסה את הצינור לכל אורכו) אשר מבודד את הצינור מחלל החדר ובכך שומר על החום ומונע את התופעה. ניתן גם פשוט להנמיך קצת את הטמפרטורה במעשיר הלחות, הוא אמנם יהיה יעיל פחות אבל לא תסבול מטיפות המים המעצבנות... אגב במכשיר החדש של פיליפס אין שום פטנט מלבד פשוט צינור מחומם מובנה אשר מגיע עם המכשיר ועם מעשיר הלחות. המכשירים שמכבי מספקת כמובן שמגיעים ללא צינור מחומם והפתרון היצירתי כפי שאני שמעתי ממישהו והזדעזתי (פאקינג שנת 2017!!!) הוא פשוט להניח את המכשיר נמוך ממך ולקוות לטוב... אם תרצה עצות נוספות או סתם לשוחח עם חבר לסיפאפ דבר איתי בטלפון, מספרי מופיע בחתימה מטה. בינתיים מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה ! |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
eyals
חבר חדש מהשקית
Israel
2 הודעות |
נכתב ב - 05/06/2018 : 13:00:09
|
האם יש שינויים בנושא המסכות של מכבי בחצי השנה שחלפה?
המסכות המוצעות באתר של מכבי נכון לעכשיו הן: APEX Curative Medical Weinmann XT-Auto Apex Curasa Auto Cpap EUT Somnobalance
|
 |
|
eyals
חבר חדש מהשקית
Israel
2 הודעות |
נכתב ב - 05/06/2018 : 13:04:13
|
והנה בצורה מסודרת:
Weinmann - Somnobalance e
Curative Medical - Curasa Auto Cpap EUT