מחבר |
נושא  |
|
עמוס
חבר חדש מהשקית
Israel
2 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 11:00:26
|
שלום לכולם, אשמח להתייעץ עם בעלי הניסיון פה. לאחרונה נבדקתי במעבדת השינה, לאור עייפות וחולשה רבה, ונמצא שיש לי כ-9 הפסקות נשימה בשעה. ההמלצה: התקן לסת. אך ההתקן הזה כל כך יקר (מעל ל-5,000 ש"ח, ואין לי ביטוח פרטי), שאני לא ממש יודע מה לעשות. חשבתי שאולי עדיף כבר לקנות מכשיר CPAP - הרי מכשירים אלה זולים יותר.
מה דעתכם? האם לקנות מכשיר CPAP למרות שההמלצה ממעבדת השינה הייתה להשתמש בהתקן? איך אדע איזה מכשיר CPAP לקנות?
תודה רבה מראש על כל עזרה או עצה! |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 13:48:07
|
תשאל במעבדת השינה מה הלחצים שלך? אם זה עד 6 לדעתי כדאי לעשות מאמץ וללכת על סד. אם תקח CPAP זה כמו להרוג זבוב כם פטיש. יש בפורום ד"ר דני מאור, הוא ודאי ישמח לעזור לך בצורה מקצועית יותר. בהצלחה |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
עמוס
חבר חדש מהשקית
Israel
2 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 14:55:53
|
תודה רבה AVIS.
אני לא יודע מה הלחצים - שכן כאמור בתוצאות הבדיקה המליצו לי על התקן, ולא על CPAP, אז לא התייחסו לזה. אולי אנסה קודם כל בלחץ נמוך?
אני מבין שמדובר בפטיש לזבוב, אבל מה לעשות שהפטיש המשוכלל במקרה זה עולה חצי מקוטל הזבובים הפשוט? אני באמת מיואש, וחושש להוציא עכשיו 5,000-7,000 שקל על הסד שבכלל לא בטוח יעזור. זה הרבה מאוד כסף בשבילי... את הCPAP הבנתי שאפשר אולי לקחת לתקופת נסיון כדי לוודא התאמה.
|
נערך על ידי - עמוס בתאריך 08/23/2017 14:56:16 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 17:02:11
|
שלום עמוס וברוך הבא
מעבר להמלצה לשימוש בהתקן מה תוצאות בדיקת השינה שלך? אמור להיות סיכום של הממצאים. למשל סובל מהפסקות נשימה ברמה קלה/בינונית/קשה בהנחה שאתה אכן סובל מהפסקות נשימה ברמה קלה לאור כך שנמצאו לך רק 9 הפסקות נשימה בשעה נראה שהתקן יכול לפתור הבעיה ולכן הוא זה שהומלץ לך. קיימים התקנים פשוטים יותר גם במחירים פחותים בהרבה מ- 5,000 ש"ח תעשה קצת חיפוש באינטרנט לגבי CPAP אין ספק שגם הוא יכול לעזור לך אבל ההסתגלות איליו לא מאד קלה בדר"כ |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/23/2017 17:02:46 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 17:06:39
|
עמוס, כל מה שכתבת נכון, אני מבין אותך, לך על זה. אני מניח שאם תעשה את זה דרך דן בר אור תקבל את המחיר הכי הגון שלא לדבר על השרות. אם תהיה לך עדיין בעיה, אוכל לתת לך את מכשיר הספייר שלי, RESMED 9 |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 08/23/2017 : 18:12:50
|
שלום עמוס וברוך הבא לפורום שלנו, למרות שכבר שוחחנו בטלפון, חשבתי על עוד משהו, חוץ מד"ר דני מאור (אדם מדהים ורופא מקצוען ומעולה) קיימת ד"ר מרים אופנהיימר רופאת שיניים ירושלמית מומחית, גם היא בעלת שם בהתקנים דנטליים וגם אצלה ההתקן עולה אלפי שקלים. העניין הוא שלאחר שיחה ארוכה עמה הבנתי שהיא עובדת בשיטה קצת אחרת ומכינה עבור הלקוח התקן זמני לשבועיים בעלות של כמה מאות שקלים. העניין בהתקנים דנטליים הוא שקצת קשה להתרגל אליהם ולעתים יעילותם נמוכה ולא תמיד ניתן לצפות דברים מראש או לנסות טרם התשלום, אצל ד"ר אופנהיימר הדברים עובדים קצת אחרת וניתן לא רק לנסות את ההתקן טרם ההוצאה הגדולה, מרים גם מחזיקה במכשיר לבדיקות שינה ביתיות ולאחר הכנת ההתקן הזמני היא מבצעת בדיקת שינה עם ההתקן כדי להוכיח את יעילותו. אני חושב שזה רציני מצידה ומונע בזבוז כסף מיותר של אלפי שקלים. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
נושא  |
|