סיפאפ פורום ישראל - מסיכה מלאה או מסיכת אף + רצועת ראש-סנטר
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מסיכה מלאה או מסיכת אף + רצועת ראש-סנטר
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

IdanB
חבר חדש מהשקית

Israel
6 הודעות

נכתב ב - 06/22/2017 :  15:51:45  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם,
אובחנתי בעבר כסובל מהפסקות נשימה קלות במהלך כמה בדיקות שינה (שינה לא הכי איכותית מבחינת רמת חמצן ושנת REM)
הוצע לי להשתמש ב CPAP ואכן קיבלתי מכשיר APEX XT-AUTO עם מסיכת אף - הצלחתי להתרגל אך ככל הנראה בגלל מבנה הלסת/שיניים (בצעירותי היה לי גשר בשיניים) כמה שעות לאחר ההירדמות - מספיק לחץ אוויר דיי נמוך 7-8.5 כדי לגרום לאוויר לצאת דרך הפה ולהתעוררות. (ולכן כאשר אינני משתמש ב CPAP הפה נפתח בשלב כלשהו והעדות לכך היא היובש והסירחון בלשון + זליגת רוק מהפה על הכרית לאחר ההתעוררות.

על כן ניסיתי מסיכה המכסה גם את הפה (ביקשתי מידה הכי גדולה שהייתה לספק) ושם במקרה הרע האוויר ברח מכל מיני מקומות (לעיניים,לצדדים,למטה) ונדרש זמן רב להתאים את הרצועות ובמקרה הטוב היא לחצה על גשר האף והתעוררתי כל בוקר עם סימן אדום שנעלם רק למחרת.

קראתי באתרים מסויימים שכאשר מדובר באדם בריא וצעיר עדיף להשתמש במסיכת אף +רצועת סנטר מאשר מסיכה מלאה (אני יודע שיש גם כאלו שמכסות את כל הפנים)

האם רצועת הסנטר או כל אמצעי אחר המצמיד את השפתיים זו לזו בעל סיכוניים?

במידה ולא - איך יודעים באיזה סוג מסיכת אף לבחור (נחירונים /בד /רגילה וכו')

מקווה שבקרוב ארכוש לעצמי כלי נגינה בשם דידג'רדו בתקווה שישפר את המצב.

תודה לעוזרים

IdanB
חבר חדש מהשקית

Israel
6 הודעות

נכתב ב - 06/22/2017 :  16:12:19  Show Profile  Reply with Quote
אציין כי במהלך בדיקות אצל כמה מומחי אא"ג (באופן פרטי) לפני 5/6/7 שנים בערך (כשהתחלתי להבחין בעייפות) נמסר לי כי פרט לסטייה קלה במחיצות ("אפשר לשבור את הקונכיות תוך 5 דקות וכו'") אין משהו חריג במבנה הלוע ותעלות האף. אני בן 26 כיום
למעלה

IdanB
חבר חדש מהשקית

Israel
6 הודעות

נכתב ב - 06/22/2017 :  16:17:24  Show Profile  Reply with Quote
וכמו כן היה רופא מנתח (ידוע גם בניתוחים פלסטיים) ברמת אביב שהציע להקטין את הנחיריים שלי (בנוסף לתיקון הסטייה הקלה במחיצות אם אני לא טועה) , לא יודע אם מותר לציין את שמו. ולאחר שקראתי כמה תגובות של אנשים שהצטערו שעשו זאת בגלל קושי בנשימה וכו' פסלתי את הרעיון.
למעלה

IdanB
חבר חדש מהשקית

Israel
6 הודעות

נכתב ב - 06/22/2017 :  16:34:56  Show Profile  Reply with Quote
מתנצל על השרשור המפוצל (אין כפתור עריכת הודעות)
אציין כי בעת ערות אני נושם דרך האף עם פה סגור
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 06/23/2017 :  13:02:32  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
א. יש כפתור עריכה.הכפתור עם הסצל של דף ועיפרון.

לגופם של דברים אני מציע לך לנסות כמה שיותר מסיכות. מסיכה זה מאד אינדבידאלי וכל אחד מתרגל לסוג אחר של מבנה מסיכה וחומר ממנו היא עשויה.

כמו כן אם אכן הפסקות הנשימה שלך הם ברמה קלה הייתי בהחלט מנסה גם סד דנטלי

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.