סיפאפ פורום ישראל - שיפור ב AHI
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 שיפור ב AHI
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

shlomoep
חבר חדש מהשקית

8 הודעות

נכתב ב - 10/28/2016 :  08:22:20  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום,
מה משפיע יותר על שיפור בעצירות הנשימה?
1) דליפה גבוהה
2) לחץ מינימלי נמוך מדי?
3) לחץ מקסימלי נמוך מדי?
אשמח לקבל המלצות כדי להוריד את עצירות הנשימה מתחת ל 5 לשעה.

תודה
שלמה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/28/2016 :  22:56:47  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום שלמה וברוך הבא
נשמח ראשית לדעת באיזה מכשור אתה משתמש למה הוא מכוון ומה מספר הפסקות הנשימה AHI שנמדדות לך עם המכשיר
באמת ההמלצה היא שתגיע בטיפול במכשיר למקסימום 5 AHI
שינוי כוונון במכשיר בהחלט יכול לעזור לפתור את הבעיה אם יש לך מספר גבוה יותר
דליפת אוויר בדר"כ מפריעה לאיכות השינה והמכשיר אמור לפצות על הדליפה בלחץ גבוה יותר.
אם הלחץ המקסימלי לא מספיק ייתכן שהמכשיר לא יכול לפצות על הדליפה ולכן לא מפעיל לחץ מספיק על מנת למנוע את הפסקות הנשימה.
הלחץ המינימלי לא אמור להיות קריטי ומטרתו יותר לאפשר לך להרדם בנינוחות ללא לחץ גבוה התחלתי.
אני ממליץ לך לפנות למעבדת שינה/יועץ בתחום על מנת שינתח את התוצאות שלך לעומק וימליץ לך על כוונונים אפשריים של המכשיר

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/29/2016 :  19:32:37  Show Profile  Reply with Quote
שלום שלמה, הפסקות נשימה מתחלקות לשלושה סוגים עיקריים מלאות חלקיות ומרכזיות, הפסקות נשימה מלאות (אפנאות) הן חסימה מלאה בבית הבליעה (אין מעבר אוויר). הפסקות נשימה חלקיות (היפופנאות) הן מעבר אוויר חלקי כתוצאה מחסימה חלקית בבית הבליעה (לרוב גם ישמעו נחירות), והפסקות נשימה מרכזיות שהן בעצם סוג של פקודה שגויה מהמוח אל מרכז הנשימה.
ישנם מקרים רבים בהם עקב דליפות אוויר מכשיר הסיפאפ רושם הפסקות נשימה ולעתים גם כתוצאה מאף סתום או אפילו פתיחות פה לא רצוניות כתוצאה מלחץ אוויר גבוה או נמוך מידי (במיוחד במכשיר אוטומטי שלאחר דליפה מעלה לחץ) מכשירים אוטומטיים לא ממש מבינים שמדובר בדליפה ובעצם מעלים לחץ כדי לתת למשתמש עוד אוויר.
במקרה שלך אם אתה רוצה להיות בטוח ניתן לבצע בדיקת שינה עם ובזמן שאתה מחובר לסיפאפ שלך ולמדוד בין היתר את ריווי החמצן בדמך בזמן אותן הפסקות נשימה (אם תירצה אני מבצע בדיקות כאלה עם מיכשור מיתקדם בביתך).
באופן אישי אני חושב שזה מיותר כי אחרי שהוצאתי נתונים ממכשירך לפני מספר ימים לא ראיתי משהו חריג.
אני לא אשכח שפעם יעקב זומר (איש עם הרבה נסיון בתחום) אמר כאן למישהו שאם הוא מתעורר בבוקר ומרגיש טוב והכל בסדר איתו אז אין לו מה להיות מודאג ממכשיר סיפאפ שמראה עוד איזו הפסקה או שתיים מעל החמש המותרות.
אל תשכח שמכשיר סיפאפ רושם הפסקות מבלי למדוד סטורציה (ריווי חמצן בדם) ומנסיון אני אומר לך שלא כל מה שהמכשיר רושם נכון, (וזה לאחר בדיקות שבצעתי עם מכשיר למדידת ריווי חמצן בדם והשוואתי את התוצאות)
אני באופן אישי קורא להפסקת נשימה "הפסקת נשימה" רק אם בעקבותיה יש ירידה בריווי החמצן בדם.
שלמה, אל תידאג הכל בסדר איתך, אתה יכול להרים אלי טלפון ואסביר לך.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

shlomoep
חבר חדש מהשקית

8 הודעות

נכתב ב - 10/31/2016 :  08:22:32  Show Profile  Reply with Quote
ראשית תודה למשיבים.
תשובותיכם עוזרים לי מאד ומשפרים את השינה שלי.
אבל בזמן האחרון הנחירונים עושים לי פצעים בתוך האף.
איך אני מונע אותם בלי שאפסיק את השימוש במכשיר.
אני משתמש בנחירונים של PHILIPS RESPIRONICS OPTILIFE X2M שזה המידה הבינונית אשר הכי מתאימה לי.
האם שינוי בלחצים יכול להרחיק במעט את הנחירונים מהאף וכך ימנע המגע עם האף?

תודה
שלמה
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/31/2016 :  09:41:56  Show Profile  Reply with Quote
שלום, שינוי בלחצים אינו קשור לפצעים אשר הופיעו באפך, בבקשה הסבר יותר היכן הופיעו הפצעים, בכל מקרה הייתי ממליץ במקרה כזה לנסות סוג אחר של מסיכה, המסיכה שלך קצת ישנה (מבחינת דגם) ולאחרונה הופיעו בשוק מסיכות חדישות וטובות יותר שנוגעות קצת אחרת ומפעילות לחץ על אזורים אחרים באף (כמו opus 360 למשל).
אני ממליץ להמתין כמה ימים עד שהפצעים יחלימו ואז לנסות מסיכה אחרת ואולי אפילו מסיכה אפית (כזאת שמכסה את האף ולא ניכנסת לנחיריים) אם תרצה אשמח לתת לך לנסות.
תתקשר אלי ואעזור לך בשמחה.
דן.

למעלה

amtyc
חבר חדש מהשקית

Israel
20 הודעות

נכתב ב - 11/19/2016 :  04:05:53  Show Profile  Reply with Quote
דן שלום,

האם אתה מוכן לפרט ולהסביר קצת יותר בעניין המשפט הבא:

quote:
אני באופן אישי קורא להפסקת נשימה "הפסקת נשימה" רק אם בעקבותיה יש ירידה בריווי החמצן בדם.

מראש תודה.

ResMed AirSense 10 AutoSet
Built-In Humidifier
Weinmann Joyce Mask Size M
Oximeter Contec Model CMS50D+
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 11/20/2016 :  08:18:38  Show Profile  Reply with Quote
כן,לאדם בריא בזמן ערות ובזמן שינה צריך להופיע ריוויו חמצן בדם מעל 96%, בזמן שהאדם לא נושם צונח ריווי החמצן לרמה של מתחת ל 90% וזה הקטע המסוכן בו ישנה בד"כ עליה בקצב הלב ובלחץ הדם,כדי להבין האם מדובר באמת בהפסקות נשימה אמיתיות בצפיפות ובאורכים המתאימים כדי לגרום באמת לירידה בריווי החמצן בדם ניתן למדוד את ריווי החמצן בעזרת מכשיר אשר מתחבר לאצבע בצידו האחד ולמכשיר הסיפאפ בצידו האחר ולמעשה מודד את ריווי החמצן במהלך הלילה וזאת לצד רישומי הפסקות נשימה אותן רושם המכשיר, כך ניתן לדעת האם אותן הפסקות נשימה שנירשמו ע"י המכשיר אכן היו מסוכנות והאם גרמו לירידה בריווי החמצן בדם.
המדידה לא כואבת, מדובר במכשיר שנראה כמו אטב כביסה קטן שיושב בלחץ (חלש מאד) על האצבע לאורך הלילה.
שלמה אם אתה סקרן אתה מוזמן לבוא אלי ואתן לך בהשאלה מכשיר כזה, תישן איתו לילה אחד ולמחרת תבוא אלי וננתח את הנתונים בהשוואה לנתוני מכשיר הסיפאפ, אני מבטיח לך שיהיה מעניין...

למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 11/20/2016 :  10:26:15  Show Profile  Reply with Quote
שלמה שלום,

ראשית מומלץ מאוד ולדעתי חובה שמשתמש בנחירונים יהיה מכשיר לחות.
גם לי היתה תופעה של דמום כתוצאה משפשוף בתחילת דרכי ונעלמה. זה נובע מרגישות בחלק זה באף שנוצר מחיכוך בתזוזה. למרות שנראה כי הנחירון קבוע לאף, אין זה כך כיון שנשימות ושאיפות ותנועה בזמן שינה, גורמים לתזוזה וחיכוך. למרות שהרצועות אמורות למנוע תזוזה, הרצועות גמישות והמסכה זזה בזמן תנועה.
לכן אני ממליץ על מסכות שבהם הנחירון עצמו ניתן לסיבוב סביב צירו, הכוונה לדגמים שבהם החלק שחודר לאף ניתן לפרוק ואפשר לכוונו שיתאים לזוית של הנחיר, זה אמור לשבת יותר טוב באף.
כמוכן ממליץ למרוח וזלין על החלק המגורה, לפני השינה. זה יעבור אחרי זמן מה.
קיימת מסכה שזזה איתך בזמן תנועה ובכך נמנע חיכוך בזמן תנועה, הנחירונים שלה ניתנים לסבוב סביב צירם כמו שתארתי למעלה.
זו מסכה ללא רצועות ! מותקנת על חלק מהשיניים העליונות בלבד, מין סד קל מאוד וחלקי, לא גורמת לתזוזת שיניים במשך הזמן כמו סד רגיל, קלה מאוד להתאמה והרכבה לכל פה, אבל, זה דורש שיניים עליונות במצב סביר. היא נוחה לאלו שמתרגלים אליה, לי נדרשו 4 ימים להתרגל, אם אני לא טועה.
הדגם המדובר מופיע בחתימה שלי.
בהצלחה חבר, אשמח לעזור.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

ארומה
חבר חדש מהשקית

9 הודעות

נכתב ב - 11/20/2016 :  15:50:31  Show Profile  Reply with Quote
אבי,
האם המסיכה DREAMWEAR מוגדרת כנחירון??
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 11/20/2016 :  23:25:23  Show Profile  Reply with Quote
כן, סוג של נחירון, למרות שלא ממש נכנסת לנחיריים רק עוטפת אותם, סוג של שקע שהאף יושב בו בתצורת נחירונים.

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.