סיפאפ פורום ישראל - חדשה בתחום
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 חדשה בתחום
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

רותי ג
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 10/12/2016 :  19:53:12  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם. ראיתי בכל הדיונים באינטרנט שמתייחסים לסכנות שבדום נשימה אך יש עוד סכנות שאנשים לא מודעים אליהן. לפני כשלשה חודשים איבדתי לפתע כמעט לחלוטין את הראיה בעין אחת וזה כנראה לצמיתות. הרופאים מכירים את התופעה (שבץ בעצב העין הגורם לבצקת ופגיעה בראיה) אך לא ברורה להם הסיבה ואין להם כל תשובה לריפוי. אחת הסברות לפגיעה היא ירידת לחץ דם פתאומי תוך כדי שינה הנובעת, לדעתם, מדום נשימה בשינה. נשלחתי למכון מור למעבדת שינה. קיבלתי מכשיר קטן ונוח (מעין שעון יד ואצבעון) ואחרי לילה קבע הרופא שיש לי דום נשימה ברמה בינונית עד קשה. הטכנאי שם נתן לי הביתה להתנסות במכשיר כבד ביותר עם מסיכה מסורבלת ולא נוחה (לא ברור לי למה מייאשים אנשים מיד בהתחלה). מידי פעם אויר ברח ממנה והיא גרמה לי לסימנים ורגישות בעצם ליד האף, ויש לה תומך מצח לא נעים .הייתי נחושה להשתמש בה לפחות בחלק מהזמן כדי לדעת אם זה עוזר. ואכן, זה הפחית ל 2 הפסקות נשימה בשעה. הייתי די מיואשת. ניגשתי לספקי ציוד סיפאפ. הנמצא ברשימת הספקים שניתנה לי, סמוך לביתי, והם נתנו לי מכשיר קטן, קל שהוא גם אוטומטי וגם לא. עם צינור דק ומסיכה עדינה, בקושי מורגשת, נצמדת היטב בלי דליפות. המסכה : resmed swift FX nano והמכשיר של DeVilbiss הייתי מאושרת כי אני נחושה לעשות הכל כדי לא להיפגע בעין השנייה. ואחרי ההקדמה הארוכה שאלתי היא: לאור זה שאתם ממליצים בחום לבדוק כמה מכשירים וכמה מסיכות. האם כדאי לי לקחת את המסכה הראשונה שניסיתי ונראה לי שאסתדר איתה היטב או לנסות עוד מסיכות ומכשירים?

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/13/2016 :  00:48:43  Show Profile  Reply with Quote
שלום רותי וברוכה הבאה לפורום שלנו.
אתחיל בכך שלא ניראה שהפגיעה בעין שלך קשורה להפסקות נשימה בשינה, לרוב הבעיה בהפסקות נשימה בשינה היא הפוכה, לא לחץ דם נמוך אלא לחץ דם גבוה, הוכח כבר כי מי שסובל מהפסקות נשימה יסבול לרוב גם מלחץ דם גבוה וממחלות נוספות, והמשתמשים בסיפאפ יאזנו את לחץ הדם. כך שניראה לי שיש כאן איזו שהיא טעות.
בעניין המכשיר והמסיכה אני תמיד מציע לנסות כמה שיותר מכשירים ומסיכות ולא לרכוש את הראשון שמנסים, בישראל קיימות חברות רבות (גם כאלה שאינן מופיעות ברשימה של מכון מור שאין מניעה לרכוש מהן) ולכל אחת מהן יש מכשירים ומסיכות שעשויות להיות לך נוחות יותר או פחות, אני מציע לא להתפשר בעניין הזה ולנסות כמה שיותר, אל תשכחי שאת "מתחתנת" לחמש שנים בהן לא תוכלי לקבל שוב את השתתפות הקופה ברכישת מכשיר והמכשיר שתרכשי איתו גם תאלצי לישון בכל לילה בחמש השנים הקרובות! לכן חשוב שלא תקלי ראש בבחירת המכשיר והמסיכה וזכותך לנסות כמה שיותר מכשירים ומסכות טרם הרכישה ותאמיני לי שככל שתנסי יותר תופתעי יותר.
בעניין המסיכה יש מסיכה בסגנון שניסית והיתה נוחה לך שנקראת opus 360 והיא נחשבת למסיכה נוחה מאד וקלה מאד וכמעט שאינה דולפת (כמובן שזאת מסיכת נחירונים) ה swift fx לטעמי רכה מידי (מה שנוח למשתמש) אבל בעלת פוטנציאל גבוהה יותר לדליפות.
יש מסיכה נוספת גם היא בתצורת נחירונים של חברת פיליפס שנקראת dreamwere היא מסיכה חדשה ונהדת יוקרתית ומעולה וקוצרת הצלחה בעולם.
אני בעצמי משתמש במכשיר סיפאפ וגם אני משתמש במסיכת נחירונים, אני חושב שזה באמת פיתרון טוב לאלו המתקשים בחבישת מסיכה אפית סטנדרטית.
לסיום, רותי אני אשמח אם תתקשרי אלי בטלפון ואתן לך בשמחה טיפים נוספים ואפילו אם תרצי אתן לך לנסות מכשיר אחר או מסיכה מהמסיכות שציינתי כאן.
בינתיים אני מאחל לך הצלחה רבה !! והכי חשוב התמידי ותראי שבסוף תיסתגלי ויהיה לך טוב ונוח ! תתקשרי אלי ואעזור לך בשמחה.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

רותי ג
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 10/13/2016 :  09:46:52  Show Profile  Reply with Quote
לדן, תודה על תשובה מהירה ומפורטת. התקשרתי לחברה, שממנה לקחתי לניסיון את המכשיר והמסכה, מסתבר שיש להם מסיכות רבות וביניהן opus 360 שהזכרת. הם מוכנים לתת לי אותה לנסיון בנוסף למסכה שיש לי כבר. ובקשר לסיבה לאיבוד ראיה: יש לרופאים השערות שונות ואחת מהן היא טראומה או דום נשימה בשינה הגורמים לירידה פתאומית בלחץ הדם. זה לפחות מה שנאמר לי בבית החולים ומופיע בכל המאמרים המסקרים את הבעיה. (אם מעניין אותך אז זה נקרא naion לא להתבלבל עם aion) לא בהכרח שזאת הסיבה, אך הרופאים חושדים שיש קשר.
ושוב תודה על התיחסותך ואכן אהיה אתך בקשר לקבלת טיפים נוספים.
למעלה

רותי ג
חבר חדש מהשקית

4 הודעות

נכתב ב - 10/13/2016 :  12:37:47  Show Profile  Reply with Quote
לאחרונה דווח גם על שכיחות יתר של NAION אצל חולים עם sleep apnea מתוך מאמר באתר http://www.themedical.co.il/Article.aspx?f=15&s=2&id=113
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/14/2016 :  08:46:44  Show Profile  Reply with Quote
רותי שלום,
התרשמתי מאוד מהנחישות והיסודיות שלך כבר בהתחלה,
לרוב, משתמשים חדשים עוברים תראומה והלם בתחילה ולוקח להם זמן להסתגל.
לידיעתך, יש גם מסכת נחיריים ללא רצועות, מורכבת על השיניים העליונות. אם בשלב מאוחר יותר תרגישי שהרצועות מפריעות או משאירות סימנים את יכולה לנסות את האופציה ללא רצועות. פעם בשנה את יכולה לרכוש מסכה.
בנוסף ליתרון ללא רצועות יש יתרון שהיא יציבה במשך כל הלילה ולא זזה ממקומה ולכן אין בריחת אויר יחסית לאחרות.
בנושא מכשיר, אני ממליץ על אוטומטי עם מעשיר לחות. המעשירים החדישים מגיעים עם מעשיר אינטגרלי.
בהצלחה,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/23/2016 :  18:55:02  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
היי רותי,

ברוכה הבאה.
אני שהיתי בטיול בחו"ל במהלך החג ולכן לא עניתי לך במועד
גם אני בהחלט מתרשם מנחישותך והידע שאת מפגינה כבר בהתחלה של הטיפול
אין ספק כי זהו סוד ההצלחה של ההסתגלות: רכישת הידע הנכון, שימוש בשירותים מקצועיים והרבה נכונות והתמדה
המכשיר שקיבלת הוא מכשיר טוב אבל אינו מהומבילים בשוק לדעתי.אני בהחלט הייתי בוחן מכשירים נוספים.
לעניין מסיכה הדבר מאד אינדבידואלי ואנשים שונים מוצאים מסיכות שונות כנוחות להם ביותר
גם כאן צריך להתנסות כמה שיותר. אבל אם מצאת מסיכה שהיא נוחה לך אין טעם להמשיך בחיפושים.
שיהיה לך המון בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך לשאול ולעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/23/2016 18:56:00
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.