שלום אני בת 28 . אני יודעת שיש לי המון שנים הפרעות שינה . אני מתקשה לשמור על פה סגור בזמן השינה . יש לי המון יובש . ואני מתעוררת המון לשתות מים בלילה . או ללכת לשירותים. יש לי כל הזמן חלומות שאני מדברת מתוך שינה .לפעמים צועקת ! מספרים לי שאני משמיעה קולות של קושי לנשום או הנחות כאלו. לפעמים יש לי נחירות . אני מפחדת שלא אסתדר עם המסכות חמצן ולא יהיה פתרון אחר. אני רק מתחילה את החיים שלי בזוגיות . וכבר להיות עם מסכת חמצן לכל החיים? עוד כמה ימיים קבעתי תור לרופאת משפחה ואני עם המון חששות
היי גלית וברוכה הבאה לפורום החששות והפחדים שלך מאד מובנים גם אני התחלתי לסבול מהפסקות שינה בגיל צעיר יחסית בסוף שנות ה- 30 ומאד חששתי. מאידך החלטתי לקחת אחריות לבריאות שלי ולאיכות החיים שלי ולנסות לפתור הבעיה פשוט נמאס לי להרגיש עייף כל הזמן וחסר חיוניות ולישון בסופי שבוע 9 שעות בלילה ועוד 3 שעות אחה"צ ועדיין להרגיש גמור. כשעשיתי בדיקת שינה וגילו לי דום נשימה ברמת חומרה קשה. הייתי בהלם ודי מיואש. היום לאחר 8 שנים אני רואה את הדברים בפרספקטיבה אחרת. זה בהחלט לא נעים אבל יש בעיות הרבה אבל הרבה יותר קשות. ראשית - זו לא מסיכת חמצן. זה מכשיר ייעודי לבעיה המזרים אויר (רגיל) בלחץ על מנת להקל עלייך לנשום בלילה. זה בהחלט משהו שאפשר להסתגל איליו והוא הופך לחלק משגרת החיים. אם מסתגלים הוא משפר את איכות החיים ללא היכר. זה בטח לא משהו סקסי ומפתה. אבל גם בחורה שנוחרת, משמיעה קולות חניקה, קמה כל הזמן בלילה ועייפה כל היום לא בדיוק נפלא.
אני מציע לך לעשות בדיקות רפואיות מקיפות כולל בדיקת שינה וגם בדיקה אצל רופא א.א.ג.. יכול להיות שאפשר לעזור לך בדרכים נוספות חוץ מה- CPAP כמו כן ירידה במשקל אם יש לך עודף משקל גדול יכולה להואיל. אם יימצא לאחר כל הבדיקות כי הפיתרון שלך הוא ה- CPAP זה בהחלט לא סוף העולם.
אגב גם אז יש עוד פתרונות כמו סד דנטלי שבהחלט יכול להית יעיל בחלק מהמקרים
בקיצור השלימי הבדיקות הרפואיות ותחזרי לכאן לייעוץ נוסף והכי חשוב אל תתייאשי ותהיי אופטימית
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
לא לפחד.לנסות.זו לא מסכת חמצן אלא אויר נקי מסונן יותר טוב מהלכלוך שאנו נושמים עם עשן אבק ואלרגנים.התמיכה באזורים הקורסים בלוע מאפשרת נשימה טבעית וקלה.בזוגיות - השקט שלאחר הנחירה זה יתרון גדול.נסי פעם לברר עם בן הזוג אם הנחירה מפריעה לו ואם היה רוצה לישון בשקט! הוא יעודד אותך או שהוא לא ראוי לך.