| מחבר |
נושא  |
|
|
Gadi123
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2016 : 22:22:12
|
שלום לכולם. לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת מעבדת שינה והתוצאה היא שאני סובל מדום נשימה בשינה במיוחד כשאני שוכב על הגב, והומלץ לי להשתמש במכשיר cpap. אחרי כמה חודשים אחרי הבדיקה החלטתי לנסות את המכשיר שהוצע לי במעבדת שינה איפה שעשיתי את הבדיקה. אני מתחיל שבוע שני של ניסיון עם המכשיר וגם אחרי שינה עם המכשיר אני עדיין מתעורר עייף ותמיד רוצה לישון, וזה מעצבן נורא! קשה לי לתפקד ככה והרבה פיהוקים. בהתחלה היו מצבים שהייתי מוריד באמצע הלילה את המסכה לבד וגם הייתי מתעורר בגלל הצינור, הבנתי שצריך להתרגל לזה. המסכה שקיבלתי היא מסכת אף..
האם גם לגבי העייפות זה יעלם במשך הזמן? או שיש בעיה כלשהי? כי אם אני מתעורר עייף גם אם אני יישן עם המכשיר למה אני צריך אותו בכלל?
ועוד שאלה קטנה.. אם אני אצליח להוריד במשקל יש סיכוי שהדום נשימה יעלם? או שזה לכל החיים?ואם אנשים רזים גם סובלים מדום נשימה?
אשמח לעזרה ולעוד מידע, אני חדש בכל הנושא הזה. תודה רבה
|
נערך על ידי - Gadi123 ב 02/19/2016 22:25:01 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
    
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/19/2016 : 22:38:08
|
היי גדי וברוך הבא לפורום אני מבין שאתה בשבוע שני של שינה עם המכשיר. אגב איזה מכשיר זה? האם הסתגלת?. האם אתה מצליח לישון לילה שלם של שינה של 6 שעות לפחות עם המכשיר? בהנחה שכן, כדאי לעשות כמה דברים: 1. ראשית אתה עדיין בתחילת ההסתגלות ובדר"כ תהלך ההסתגלות לוקח יותר משבוע/יים, אז התאזר בסבלנות. 2. יש בצע קריאת נתונים מהמכשיר. בכדי להבין האם המכשיר אפקטיבי? דהיינו האם אתה מגיע בשינה איתו לקרוב ל- 0 הפסקות נשימה, אין בריחת אויר וכו'.אתה יכול לעשות את זה במעבדת השינה. 3. בעיית עייפות, למרות שינה עם המכשיר גם היא קיימת לפעמים ויכולות להיות לה מספר תשובות. מציע לך קודם לעבור את השלבים הקודמים ואז להמשיך לברר. 4. הורדה במשקל - בהחלט יכול לשפר או אפילו להעלים (במקרה של הפסקות נשימה בשינה ברמת חומרה קלה) את בעית הפסקות הנשימה. אם יש לך עודף משקל גדול בהחלט מומלץ להרזות. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/19/2016 22:39:29 |
 |
|
|
Gadi123
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 02/20/2016 : 09:23:04
|
היי יצחק, תודה. נכון, אני בשבוע השני עם המכשיר. אני משתמש במכשיר SOMNOBalance של החברה WEINMANN. ומסכת אף. עדיין לא הצלחתי להסתגל כמו שינה רגילה. אני עדין מתעורר בגלל הצינור כשאני מסתובב וגם המסכה קצת מציקה. 6 שעות עם המכשיר לא יצא לי לישון.. יצא לי הכי הרבה עד 4 שעות בערך. קורה לי שאני מוריד את המסכה לבד או שאני מתעורר ולא יכול לחזור לישון. אני אמשיך לנסות להשתמש כל יום עם המכשיר עד שאצליח לישון איתו כמו שצריך ומקווה שיעזור לי עם העייפות, זה פשוט סבל !!
איך המכשיר שקיבלתי? הוא טוב? מישהו עוד משתמש בו?
תודה :)
|
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
    
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 02/20/2016 : 09:48:03
|
המכשיר שלך הוא מכשיר בינוני הוא עושה את העבודה אבל לא משתווה ברמתו למכשירים המודרנים אבל זה לא אומר שאי אפשר להסתגל איליו ושהוא לא אפקטיבי. הוא בהחלט יכול להיות אפקטיבי. אתה עדיין במהלך ההסתגלות. ההסתגלות תהיה כשתישן לילה שלם עם המכשיר, תתעורר בבוקר ובקושי תזכור שהמסיכה על פניך. תופעת הורדת המסיכה היא טבעית להתחלה. לגבי הצינור. הוא לא אמור להפריע לך. אתה צריך להעביר את הצינור מאחורי גב המיטה, אם יש לה גב, כך שהוא יגיע תמיד מלמעלה וימשך למטה, אם יש עודפי צינור. אם אין גב למיטה יש שיטה לקשור אותו עם לולאה מלמעלה. באופן כזה אתה לא אמור להרגיש אותו בכלל. תמשיך להסתגל ואל תתייאש!
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/20/2016 09:48:57 |
 |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש
 
Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 02/20/2016 : 15:26:14
|
שלום גדי היקר וברוך הבא לקהילת משתמשי הסיפאפ, התופעה שהנך מתאר כאן (הסרת המסיכה) הינה טבעית לחלוטין בשבועות הראשונים ואין לך מה לדאוג, אתה תראה שזה יפסק בהדרגה ככל שיעבור זמן. לא ציינת את דרגת החומרה ולכן קצת קשה לענות לך בעניין שאלת הפחתת המשקל. בעניין העייפות שאתה מרגיש צריך לבצע פריקת נתונים ולבדוק מדוע אתה מתעורר עייף? האם אתה מצליח לישון 6-7 שעות בלילה? זה חשוב מאד ללא קשר למכשיר, ניתקלתי בעברי במטופלים אשר במהלך ההיסתגלות למכשיר פשוט ישנו מעט ולכן התעוררו עייפים מאד. אולי המסיכה לא נוחה לך ? ניסית מסיכות אחרות ? למשל מסיכת נחירונים ? בעניין הצינור באמת ניתן לתפוס חלק ממנו בין ראש המיטה לקיר (ולהשאיר לעצמך חצי מטר לתזוזה כך שלא יהווה מעמסה). אגב המסיכה שאני ממליץ עליהה מאד הינה מסיכת נחירונים של חברת פישר אנד פייקל (ניו זילנד) מדגם opus 360 זו מסיכת נחירונים קלה פשוטה שקטה וטובה. מעבר לכך בשוק קיימות כמעט 60 סוגי מסכות ואני במקומך הייתי מנסה כמה שיותר! אל תקל ראש בזה! אל תשכח שאתה מתחתן עם מכשיר לחמש שנים ואם לא תהיה מרוצה זה ייאש אותך ויבוא לביטוי כל לילה... בקש מהסוכן שלך לנסות כמה שיותר מסכות , בקש ממנו שיגיע בכל יומיים שלושה לפרוק נתונים! בקש שישאיר לך לנסיון לפחות שלוש ארבע מסכות בכל פעם, חפש באינטרנט מסכות שנראה לך שאתה מתחבר אליהן. אגב לשאלתך האם גם אנשים רזים סובלים מהפסקות נשימה בשינה? אז התשובה כמובן חיובית, בכל שנותי בתחום ראיתי המון אנשים רזים אשר סבלו מהפסקות נשימה בשינה וזאת עקב בסיס לשון מוגדל (הלשון צונחת לאחור בזמן השינה וחוסמת את מעברי האוויר), עקב בית בליעה צר מאד אשר תורם גם הוא להצרות במעברי האוויר, לא תמיד מדובר באנשים שמנים. אך יחד עם זאת אין ספק שהפחתה במשקל תורמת מאד להקלה בתופעה ולעיתים אנשים אשר הפחיתו ממשקלם מבצעים בדיקה חוזרת ומגלים שהבעיה נפתרה ב כ 60/70% והפסקות הנשימה שנשארו הן תוצאה של בית בליעה צר כפי שפרטתי מעלה.בכל מקרה בעניין הזה ההמלצה היא לבצע בדיקת שינה חוזרת כאשר מפחיתים משמעותית במשקל. ולשאלתך לגבי טיב המכשיר שקיבלת לנסיון, אני מאמין שסיפאפ זה סיפאפ ואם נוח לך איתו תישאר איתו, זה נכון שהבאלאנס הוא קצת גדול וכבד וישן אבל עדיין מדובר בסוס עבודה גרמני שישרת אותך שנים רבות. אני הייתי מבקש מהסוכן לנסות גם את הפריזמה (גם הוא מכשיר של וינמן קצת חדיש יותר). בכל מקרה, תתקשר אלי ואתן לך טיפים נוספים ויחד עם זאת אם בא לך קפוץ אלי וניפרוק ביחד נתונים ואנסה לעזור לך עד כמה שאפשר כמובן בשמחה וללא תמורה.
|
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
n-avraham
חבר פחות חדש
 
Israel
233 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
    
Israel
2424 הודעות |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש
 
Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 02/21/2016 : 00:17:20
|
| ניתן גם לרכוש בארץ ולקבל החזר מלא מהקופה (מכבי וכללית). |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
  
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/21/2016 : 08:55:59
|
בהמשך למה שצחי כתב על הצינור שמגיע מלמעלה, אכן זה פתרון שאני משתמש בו כיום, אבל לפני זה כשהיתה לי מסכה אחרת שהצינור בא מלמטה, נהגתי להצמיד את הצינור בעזרת מהדק תנין לבגד השינה שלי כך שלא ימשך בזמן סיבוב ויסתובב איתי בזמן שינוי תנוחה. שים לב, כדאי שתתרגל לישון יותר על הצד ופחות על הגב, כי אז החיך לא צונח וסוגר לך את פתח הנשימה. כך לפחות אני עושה, מתחיל על הגב וכשמרגיש שאני מתחיל להרדם עובר לצד. אני חושב שאולי 3-5 פעמים אניעובר מצד לצד במשך הלילה. אין לי ספק שאחרי תקופת התרגלות (3 חודשים בערך) תהיה אלוף ותגיד לעצמך איך יכלתי בלי זה. בהצלחה, ואל תתבייש להתיעץ, בתקופה שאני התחלתי הייתי צריך ללמוד הכל לבד, דע לך שרק אתה יודע מה מפריע לך ועליך למצוא את הדרך הכי מתאימה לך מכל העצות. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק
   
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 02/25/2016 : 09:45:23
|
עייפות יכולה לנבוע מהרבה גורמים ובמקרה כזה מומלץ לישון לילה עם הסיפפ במעבדת שינה אמיתית או בבית עם בדיקת שינה אמיתית.אני מתכוון גם עם בדיקת תנועות רגל וגם עם שתי חגורות שיעריכו אם יש לך צרות נוספות כמו תנועות מחזוריות בשינה או נשימה מחזורית או הפסקות מרכזיות שהסיפפ לא פותר.אני מניח שקיבלת סתם כך סיפפ אוטומטי הביתה .לפעמים לחץ קבוע מתאים יותר.לפעמים הפחתת הלחץ בנשיפה מפריעה לישון. גם תיפקודי בלוטת התריס ,הורמון גדילה,תרופות שונות ,כאבים שונים בגוף,אנמיה,דיכאון,ירידה בהורמונים-טסטוסטרון במיוחד- ועוד יכולים להסביר עייפות. לגבי תיפקוד הסיפפ - השאלה לא אם אתה ללא עייפות בכלל אלא אם יש שיפור.נסה יומיים בלי הסיפפ ויומיים איתו וחפש את ההבדל. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
Gadi123
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 02/27/2016 : 09:42:40
|
היי כולם, מצטער שלקח לי זמן לענות. הייתה לי בעיה במחשב. תודה רבה לכולם על העזרה, חלק מהדברים כבר עשיתי ומרגיש שינוי..
תודה |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
  
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 02/27/2016 : 10:19:34
|
יפה גדי כיון שכולנו תמיד לומדים האחד מהניסיון של השני, היה כדאי שתשתף אותנו במה שעשיתה, מה הצליח ומה לא הצליח. תמשיך עד שתגיע לשינה 100 אחוז טובה עבורך.
|
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
| |
נושא  |
|