סיפאפ פורום ישראל - מורידה מסכה מתוך שינה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מורידה מסכה מתוך שינה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Merav_19
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 02/13/2016 :  14:13:05  Show Profile  תגובה עם ציטוט
היי, חדשה פה.
אובחנתי עם דום נשימה חמור וכרגע אני בתהליך התאמת לחצים וכ'ו עם מכשיר מושאל (resmed).
בהתחלה לא הצלחתי להרדם כלל עם המכשיר כי מעברי האוויר שלי דרך האף כמעט חסומים,אז החליפו לי למסכה של פה+אף והצלחתי להתחיל להרדם (גם זה רק אחרי שהשאלתי את המכשיר חימום-לחות, כי האוויר הקפוא והיובש בפה הפריעו מאד).
הבעיה היא שעכשיו גם אם אני מצליחה להרדם עם המכשיר, כמעט כל לילה אחרי שעה-שעתיים אני מורידה אותו מתוך שינה... מה עושים???
אני מניחה שאולי יש מתישהו טיפה דליפת אוויר ואז זה מרגיש כאילו המכשיר כבר 'תוקף' אותי עם אוויר וזה מאד מפריע. אם אני מתעוררת אז פשוט מכבה מדליקה שוב, אבל לא יודעת מה לעשות כשזה מתוך שינה...
כמו כן, מישהו יודע להגיד כמה החזר יש מקופת חולים כללית (פלטינום)? מניחה שאהיה חייבת לרכוש מכשיר עם חימום לחות עקב הסיפור עם הפה. ..
והאם החברות בארץ מאפשרות להתנסות במספר מסכות שונות כדי למצוא התאמה מושלמת?
תודה רבה,

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 02/13/2016 :  23:22:49  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
היי מירב,

כמה הצעות:
ראשית לבדוק מדוע מעברי האויר באף חסומים כל הזמן?. להתייעץ עם רופא א.א.ג. אולי יש איזשהו פיתרון כירורגי.
כמו כן יש טיפות אף שאמורות לפתור בעיה זו.
מסיכת אף פה היא מסיכה שיותר קשה להסתגל אליה. זה אפשרי אבל זה נחשב יותר קשה.
אם את לא מצליחה לפתור את בעיית האף תחזרי אליה ותמשיכי לנסות להתסגל. ההורדה תוך כדי השינה אופיינית לכל תהליך הסתגלות גם למסיכת אף רגילה והיא נעלמת במהלך ההסתגלות.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 02/13/2016 23:23:09
למעלה

Merav_19
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 02/14/2016 :  03:04:03  Show Profile  Reply with Quote
היי יצחק, תודה על התגובה, מעודד לדעת שזו תופעה נפוצה. .. אז אמשיך לנסות ולהתעקש עד שיתפוס.
מסכה אפית כרגע לא רלוונטית מכל מיני סיבות. רופא אאג מומחה קבע שגם ינתחו סטיית מחיצה, המבנה של דרכי הנשימה הוא כזה שמעברי האוויר דרך האף בנויים צר מדי כך שהניתוח בקושי יעזור. מה גם שאני חצי מה מזמן עם אף סתום עם אלרגיות.
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 02/14/2016 :  08:57:32  Show Profile  Reply with Quote
בוקר טוב מירב היקרה וברוכה הבאה לפורום, יצחק ענה לך מצויין, אני מבין שלאחר שבדקת את הנושא אין ממש דרך לטפל בחסימה באף ולכן ככל הנראה יהיה צורך בשימוש במסיכת פנים מלאה, האמת היא שמכמה סיבות אני לא ממש אוהב את האופציה הזאת אבל אם אין ברירה לפחות תדעי שניסית את כולן עד שתמצאי את האחת שנוחה לך, בשוק קיימות המון מסיכות פנים מלאות מיצרנים שונים והייתי מציע לך להחשף לכמה שיותר עד שתרגישי נוח. יש למשל מסיכה מלאה ללא תומך מצח קלה וקטנה מאד שמכסה את הפה והאף של יצרן בשם הסינר, ויש מסיכה של חברה מצויינת בשם פישר אנד פייקל גם היא נוחה מאד. אם תרצי דברי איתי בטלפון ואתן לך מידע נוסף ואסביר לך מה יותר טוב ומה פחות טוב שהרי קצת קשה להסביר כאן את הכל.
עד כאן בעניין הזה, ועכשיו לעניין מעשיר הלחות, במצבך כדאי מאד להשתמש במעשיר לחות מחומם משום שציינת שאת סובלת מאלרגיות ומאף סתום רוב הזמן וזה עלול לגרום לך קושי להשתמש במכשיר. העניין הוא שלפי דעתי יהיה כדאי לבקש גם צינור מחומם בנוסף למעשיר הלחות וזה כדי למנוע איבוי בזמן השימוש (איבוי הוא תופעה של הופעת טיפות מים בצינור במהלך השימוש כתוצאה מהפרשי טמ"פ בתוך הצינור ומחוץ לו) ולפעמים בחברות לא ממש ממליצים על זה ורק מבקשים להניח את המכשיר על הרצפה או לכוון את הלחות לטמ"פ נמוכה וזה קצת חבל כי כך לא ממש מנצלים טוב את המעשיר ולקבל טיפות מים לפנים באמצע הלילה גם זה לא ממש כיף...
לחות במקרה של נזלת אלרגית זה מעולה וזה יעיל מאד . אני זוכר כשהייתי ילד קטן וסבלתי מאף סתום אמא שלי הייתה מחממת סיר עם מים חמים מניחה מגבת על ראשי ומבקשת שאנשום את אדי המים, וזה בהחלט הקל על האף הסתום. מעשיר הלחות אמנם מחמם את המים לטמ"פ הרבה יותר נמוכה אבל עדיין מקל מאד במקרים כמו שלך.
בעניין ההחזר הכספי מקופ"ח ראשית הפלטיניום לא משחק כאן תפקיד (נחמד שהוא קיים לדברים אחרים) ההחזרים למעשה מגיעים משני מקומות ומשנייהם קיימת "תקרת החזר" (זאת אומרת שלא משנה באיזה סכום תרכשי, לא תקבלי יותר מהתיקרה) הסכומים מתחלקים לשני החזרים האחד מהכללית והשני מהמושלם הסכום הראשון מהכללית לא יעלה על 2363 ש"ח וזה המקסימום והסכום השני לא יעלה על 1941 ש"ח ושוב הכל תלוי בסכום החשבונית אותו תגישי לקופה לאחר הרכישה. יש חלוקה ברורה באחוזים.
יחד עם זאת יש סכום נוסף מהכללית (לא קשור למושלם) בסך 1674 ש"ח אשר מוקצה לרכישת אביזרים למכשיר במהלך הזמן לאחר הרכישה והוא אינו קשור לרכישה הראשונית.
בכל מקרה מירב היקרה, כתבתי כאן המון ובהחלט ניסיתי לענות על הכל ולקבל אותך בחום לפורום שלנו ובכלל לקהילת משתמשי הסיפאפ אשר הולכת וגודלת משנה לשנה, סיפאפ הוא מכשיר מצויין (גם אני משתמש באחד עם לחות) והדבר החשוב ביותר הוא הליווי הראשוני וההתאמה הראשונית וחשוב מאד שמי שעושה זאת עבורך יהיה מקצועי סבלני ובעל מגוון גדול עד כמה שאפשר של מסיכות ומכשירים.
אל תתיאשי גם אם קצת קשה בהתחלה.
תרגישי חופשי להתקשר אלי בטלפון ולהתייעץ איתי, אשמח מאד לעזור לך ולתת לך טיפים נוספים.
שיהיה לך המון המון בהצלחה.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.