| מחבר |
נושא  |
|
|
levi884
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 01/04/2016 : 14:57:14
|
שלום לאחרונה הומלץ לי להשתמש במכשיר CPAP למרות שאני סובל בדונ ברמה קלה. קשה לי להתרגל למכשיר ולא יוצא לי הרבה לישון איתו. רציתי לדעת איזה מין גופים יכולים לדרוש פריקת נתונים כמו משרד הרישוי מקומות עבודה ועדות רפואיות למילואים וכו. תודה מראש |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/04/2016 : 22:07:53
|
שלום לך, החוק מונה רשימה של בעיות בריאותיות אשר במידה והן מאובחנות יש לדווח עליהן מיד למשרד הרישוי.דום נשימה היא אחת הבעיות הרפואיות המופיעות ברשימה זו.בהתאם לכך, הרופא שלך עלול לדווח על כך למשרד הרישוי. במקרה זה משרד הרישוי מעביר את הדיווח לגוף הנקרא מרב"ד (מכון רפואי לבטיחות בדרכים). שם נערכות לחולה בדיקות רפואיות ונקבעת כשירותו לנהיגה. הדרך שלך להוכיח למרב"ד כי אתה כשיר יהיה באמצעות פריקת נתוני מכשיר ה- CPAP. מעבר לכך לא מוכרות לי דרישות של גופים נוספים לפריקת נתונים. עצם היותך סובל מהפסקות נשימה בשינה יכול לשמש לך לצורך ועדות רפואיות שונות. לגופו של עניין אם אתה מרגיש עייפות כרונית ופגיעה באיכות החיים מומלץ לך מאד לנסות להסתגל למכשיר.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2016 : 08:03:24
|
בוקר טוב, בד"כ אין משהו קבוע לפעמים רופא המשפחה מדווח ואז יתכן ותתבקש להציג פריקת נתונים אחת לשנה. אז תאלץ לשלם אגרה למשרד הרישוי לגשת לחברה בה רכשת את המכשיר ולפרוק נתונים (מינימום שימוש 4.5 שעות בלילה בחודש מלא) ניתקלתי כבר באנשים שהשתמשו פחות והפריקה לא התקבלה, יחד עם זאת בד"כ לפני ששולחים את הפריקה צריך להחתים רופא ממעבדת שינה וגם זה עולה כסף... בעניין ההיסתגלות למכשיר, מה הבעיה מה בדיוק מפריע לך ? באיזו מסיכה אתה משתמש? איזה מסיכות ניסית? תרגיש חופשי להתקשר אלי ולהיתייעץ איתי, אעזור לך בשמחה. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2016 : 11:21:41
|
| מורי נהיגה חייבים להראות שימוש במכשיר, כמוכן במקרה של תאונה, המשטרה יכולה לבקש הוכחה, ביחוד אם לתובע נודע שאתה משתמש ב CPAP |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 01/05/2016 : 19:23:09
|
תראה מה כתוב בעמוד שהפנית איליו:
המחלות ומצבי בריאות שחובה להודיע עליהן למרב״ד מיידית:
על הרופא להודיע למרב״ד על גבי הטופס המצ״ב על המחלות/מצבי בריאות הבאים: (העיקרון המנחה הוא הסיכון לאובדן יכולת פתאומי). כאמור, על הרופא חובה להודיע באופן מיידי במצבים נוספים בהם קיים סיכון כאמור, שאינם מפורטים ברשימה, לפי שיקול דעתו. מחלת כפיון (אפילפסיה). היפוגליקמיה סמפטומית שהחולה לא ער לה ו/או אינו יודע לזהות את סימניה בבירור. הפרעות בקצב הלב שאינן נשלטות. מצב לאחר שבץ מוחי. דמנציה מתקדמת עם פגיעה בהתמצאות או שיפוט. שימוש לרעה באלכוהול סמים או תרופות. דום נשימה בשינה לכל הנהגים. מחלת נפש אקטיבית הפוגעת בשיפוט. ירידה בכושר הראיה או השמיעה שאינם ניתנים לתיקון ע״י אביזרי עזר. מחלות לב חמורות ואי ספיקת לב מתקדמת. הפרעות בשיווי משקל העלולות להשפיע על כושר נהיגה. מחלות סרטניות פעילות המשפיעות על כושר השיפוט או המצב הכללי. ליקויים אורטופדיים והפרעות מוטוריות המפריעות לתפעול תקין של כלי הרכב. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/05/2016 19:23:52 |
 |
|
| |
נושא  |
|