| מחבר |
נושא  |
|
|
חבר
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 11/16/2015 : 11:03:17
|
שלום רב,
רוצה לשתף אתכם בתופעה שיש לי.
אני משתמש במכשיר מידי לילה, כבר מס' שנים.
אולם, מידי יום,יש לי סימני עייפות נכרים מאוד - שחור מסביב לעניים וכד'.
מבחינה גופנית , אני מרגיש בסדר.
מה דעתכם?
|
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/16/2015 : 11:26:44
|
ממליץ לך לעשות כמ דברים:
1. לבדוק אם המכשיר לא מתפקד כמו שצריך, בין אם הוא מקולקל ובין אם חלו שינויים במצבך הדורשים שינוי בכיוונון הלחצים במכשיר או פונקציות אחרות. כדי לשלול אפשרות זו כדאי לבצע בדיקה של המכשיר אצל הספק ובמעבדה והתייעצות עם רופא שינה שיתאים לך לחצים מחדש.
2. כדאי לעשות בדיקות רפואיות בהתאם להמלצת רופא. עייפות יכולה לנבוע מעוד הרבה סיבות רפואיות שאינן קשורות להפסקות הנשימה בשינה ויש לבדוק זאת. |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
peter
חבר חדש מהשקית
35 הודעות |
נכתב ב - 11/17/2015 : 19:50:51
|
| לצערי אני מבין על מה אתה מדבר. צריך להגיד את האמת - השינה עם סיפאפ היא עונש, מעין סיוט שנמשך לאורך כל הלילה במשך 365 יום בשנה. העייפות המורגשת במשך היום היא תופעת לוואי טבעית של השימוש בסיפאפ, גם אם המכשיר שלך תקין, הלחצים תקינים וקרה לך נס גדול שאני ממתין לו כבר 12 שנה - מצאת מסכה מתאימה. צריך להגיד את האמת - לרפואה אין פתרון לבעיה של דום נשימה, זולת השימוש בסיפאפ. הפתרון הזה הנו ה"רע במיעוטו", ולפני שהומצא, יותר אנשים נפטרו מסיבוכים של דום נשימה מאשר היום. אני לא מזלזל בהצעותיו של קודמי לפורום (יצחק) לבדוק את תקינות הציוד שיש לך וגם לבצע בדיקות רפואיות. מאידך, אינני אופטימי, אם הציוד יימצא תקין, כנראה שגם הבדיקות הרפואיות לא יגלו מאומה. אני מאחל לך הצלחה, ומקווה שהפסימיות שלי תתברר כטעות במקרה שלך. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 09:04:33
|
PETER אתה מציג תמונה מאד פסימית של השימוש ב- CPAP כביכול כל אחד שישן עם המכשיר ממשיךל לסבול ומדובר בסיוט זה ממש לא נכון, יש אנשים רבים שישנים עם ה- CPAP בהנאה וכלל לא מרגישים בו והוא שיפר את איכות חייהם ללא היכר. אני מסכים איתך שאכן זה לא הפיתרון האולטימטיבי אבל זה הפיתרון הכמעט יחיד כרגע והוא בוודאי עדיף בהרבה על שנת סיוט עם עשרות הפסקות נשימה בשעה ללא טיפול |
 |
|
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 16:17:40
|
שלום חבר,
אני בהחלט אינני מסכים לדעה שהובעה כאן הטוענת שאין שינה "טובה" עם CPAP - זאת על סמך יותר מ: 25 שנות ניסיון בשינה עם המכשיר. במשך שנים רבות CPAP שחרר אותי [ומשחרר גם כיום] מתופעות של עייפות במשך היום ולמעשה החזיר לי את איכות השינה שהייתה לי בגיל 30.
יתכן מאד שאחדים מאיתנו נאבקים בקשיים בהתאמת המסיכה או המכשיר - זו איננה סיבה משכנעת לפסול באופן כללי CPAP כאמצעי לשינה טובה לסובלים מהפרעות שינה חסימתיות [OSA]. אני סבור שמרבית משתתפי הפורום יסכימו על כך.
מציע לך לא להרים ידיים - צריך להמשיך בנסיונות ההתאמה ורצוי בעזרת אדם שמבין בעניין. לכולנו היו קשיי הסתגלות - כל אחד לפי המאפיינים שלו - ונראה שרובנו עברנו את הקשיים. לדעתי מעבדת שינה טובה עשויה לסייע לך מאד. בנוסף, יש סיבות אחרות לקשיים בשינה אשר אינם קשורים ל CPAP ויתכן שכדאי לך לקבל יעוץ רפואי ממומחה שינה כדי לשלול אפשרויות כאלה.
בהצלחה!
דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
|
biohazard
חבר חדש

86 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 17:31:58
|
אני ישן מעולה עם CPAP (בכוונה אני לא אומר כמו תינוק כי תינוק מתעורר 4 פעמים בלילה)  זו אישתי שסובלת מעייפות ויקיצות (אבל לא מוכנה להיבדק ולשים מכשיר) . |
מכשיר: Weinmann SOMNObalance מסיכה: Weinmann Joyce מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic |
נערך על ידי - biohazard בתאריך 11/18/2015 17:33:20 |
 |
|
|
peter
חבר חדש מהשקית
35 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 19:01:08
|
תודה לכל המשיבים. היה לי ברור שההתייחסות ה"ביקורתית" שלי לסיפאפ תעורר התנגדות בקרב אלה המשתמשים בסיפאפ ללא קשיים ( לא טענתי שאין ברי מזל כאלה), ובמיוחד התנגדות בקרב אלה העוסקים בצורה כזאת או אחרת בתחום ( נדמה לי ששלושה משיבים עוסקים בתחום). ברצוני להבהיר, אני משתמש בסיפאפ במשך 12 שנה, לילה לילה. ייתכן שבעיקר בזכות השימוש בסיפאפ אני כאן וכותב שורות אלה. מאידך, רציתי להעביר מסר שהשימוש בסיפאפ אינו "תמיד מהנה" בלשון המעטה, ובקרב אחוז ניכר מהמשתמשים קיימות בעיות נלוות, בין היתר עייפות תמידית הנגרמת משינה לא מרעננת. בכתבי עת מדעיים התפרסמו הרבה מחקרים המתייחסים לקשיי ההסתגלות לסיפאפ, ובמחקר מקיף משנת 2007 צויין שאחוז ה"לא מסתגלים" לסיפאפ מגיע לפי מחקרים אחדים ל - 83% מהמנסים להסתגל. אני מדגיש, לא אמרתי ש 83% מהמנסים להשתמש בסיפאפ נכשלים בכך, אלא אחוז ה"לא מסתגלים" נע בין 23 ל 83%, תלוי במחקר. בפוסט קודם כבר ציינתי שאני עובד בבית חולים גדול במרכז הארץ ( לא קשור למעבדת השינה שנסגרה), ולצערי נתקל ביותר מקרים שניסו והתייאשו מאשר במקרים של משתמשים מאושרים המתמידים בשימוש לאורך זמן ( שימוש של יותר מ - 4 שעות ללילה). לסיכום, השימוש בסיפאפ מהווה, נכון להיום, את שיטת הטיפול היחידה בבעיה של דום נשימה ( למרות שהתחילו להתפרסם עבודות הממליצות על התערבות חירורגית). השימוש בסיפאפ הנו טיפול מציל חיים במקרים רבים. מאידך, מדובר בטיפול "לא קל" בלשון המעטה עבור אחוז גבוה מהמנסים להסתגל אליו, כשבמקרים רבים עייפות מתמדת היא אחת מתופעות הלוואי של השימוש בסיפאפ. אולי הגיעה השעה להקים ארגון או אגודה של אנשי מקצוע העוסקים בתחום כדי לחפש דרכים כיצד להפוך את השימוש בסיפאפ ליותר נגיש ויותר נסבל לאחוז גבוה מהמנסים להשתמש ? אשמח לקבל תגובות. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 20:27:23
|
quote: Originally posted by peter
תודה לכל המשיבים. היה לי ברור שההתייחסות ה"ביקורתית" שלי לסיפאפ תעורר התנגדות בקרב אלה המשתמשים בסיפאפ ללא קשיים ( לא טענתי שאין ברי מזל כאלה), ובמיוחד התנגדות בקרב אלה העוסקים בצורה כזאת או אחרת בתחום ( נדמה לי ששלושה משיבים עוסקים בתחום).
PETER אין לי שום בעיה עם מה שכתבת ואני מסכים לחלק גדול מהדברים אבל מפריע לי שכתבת, שההתנגדות של המשיבים לדבריך נובעת מכך שהם עוסקים בתחום????
מי עוסק בתחום???. אני מנהל את הפורום בהתנדבות ואינני עוסק למחייתי בשום תחום שאפילו קרוב במקצת לתחום ה- CPAP הרמיזה שלך בנושא זה מקוממת ולא ברור למה היא מתייחסת |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/18/2015 20:28:15 |
 |
|
|
peter
חבר חדש מהשקית
35 הודעות |
נכתב ב - 11/18/2015 : 21:42:41
|
יצחק היקר, נדמה לי שאני לא מכיר אותך, לא יודע במה אתה עוסק, אבל בשום אופן לא הייתה לי שום כוונה חס וחלילה לרמוז לדבר לא כשר. זה לגיטימי לגמרי שמי שעוסק בתחום מסויים מגן על תחום עיסוקו וקשה לו להיות אובייקטיבי או להכיר בקשיים שמתלווים לתחום. במקרה זה אני לא מצפה מאדם שעבודתו קשורה במכשירי סיפאפ או מסכות להצהיר שהשימוש בסיפאפ עלול להיות חוויה קשה. ידוע שגם מנתחים לא מציגים את כל הקשיים והסיבוכים של הניתוח שהם עומדים לבצע, אחרת אף אחד לא היה מסכים לניתוח. למרות שבמשך שנים הכרתי הרבה אנשי מקצוע בתחום הסיפאפ, בד"כ לא היו התייחסויות לקשיים הנובעים מהשימוש בסיפאפ והמסכה. התקשורת היא תמיד בלשון החיוב, "יש מסכה חדשה נהדרת, יש מכשיר חדש נהדר " וכו'. ואולי טוב שכך, אחרת אולי גם אני הייתי נכלל בסטטיסטיקה של 83% שהתייאשו, ומי יודע איפה הייתי מוצא את עצמי היום בלי השימוש בסיפאפ . לסיכום, אני חושש שפירשת את דברי באופן לא נכון, אני יודע שהרבה מחברי הפורום הזה עוסקים בתחום, וזה הייחודיות והמעלה של הפורום הזה. אני מעוניין לקרוא את ההתייחסויות של העוסקים בתחום, זאת הסיבה להשתתפותי בפורום. הרי שליש (33%) מהחיים אני קשור למסכה, והבעיות המתלוות לפרק זמן הזה ראויות להתייחסות רצינית ומקיפה, כולל הצגה שקופה של הקשיים המתלווים לשימוש בסיפאפ. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 11/19/2015 : 10:14:48
|
הרי החבר החדש הוא לא משתמש חדש ולא מתלונן בעצמו על כך שהוא לא נרדם או שיש לו בעיה לישון עם המכשיר. לפי הסימנים שהוא מוסר, הייתי הולך לרופא המשפחה + אאג לבדוק שינויים פיזיולוגים, במקביל מוריד תוצאות מהמכשיר לראות אם המכשיר לא צריך התאמה לנתונים של היום. זה יכול לנבוע משינוי פיזיולוגי או שינו שקרה במכשיר. חשבתי על לחץ שהמסכה עם הרצועות מפעילים על הפנים אבל קשה לי להאמין שהחבר לא היה עולה על זה. בהצלחה חבר, היינו סקרנים לדעת מה הסיבה כאשר תדע. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
 |
|
|
חבר
חבר חדש מהשקית
4 הודעות |
נכתב ב - 11/19/2015 : 13:36:53
|
ניסיתי כבר מס' מכשירים....כולל מסכת אף-פה אך התוצאה זהה...
פרקתי את הנתונים מהמכשיר שיש ברשותי וכן ניסיתי מכשירים
אחרים. הדוחות מכל המכשירים מראים מס' הפסקות זניח, בריחת אויר מינימלית.
האם ידוע לכם היכן ניתן לקבל מכשיר למדידת סיטורציה לילית ( אני בקופ"ח מכבי) ?
תודה.
|
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
|
|
amtyc
חבר חדש מהשקית
Israel
20 הודעות |
נכתב ב - 04/23/2016 : 10:28:25
|
עבר כבר זמן רב מאז ההודעה האחרונה, והבעיה אולי כבר נפתרה, ובכל זאת:
חבר,
גם העייפות וגם הסימנים השחורים מסביב לעיניים הם סימני היכר ברורים לרמה נמוכה של חמצן בדם. בדוק את עצמך עם מכשיר שעולה כמה עשרות שקלים וגם מקליט תוצאות של לילה שלם. גם אם המכשיר לא ממש מדייק, חשוב לראות אם במשך הלילה יש ירידה ברמת הסטורציה, ואם כן - כמה. זה עשוי לתת לך כיוון טוב לגבי הפיתרון.
תודה.
|
ResMed AirSense 10 AutoSet Built-In Humidifier Weinmann Joyce Mask Size M Oximeter Contec Model CMS50D+ |
 |
|
| |
נושא  |
|