סיפאפ פורום ישראל - קשיי הסתגלות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 קשיי הסתגלות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Yiftah
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 10/07/2015 :  15:20:24  Show Profile  תגובה עם ציטוט
מזה כשבועיים (עם הפסקות) אני מנסה להסתגל למכשיר סיפאפ. ניסיתי בהתחלה מסכת נחירונים ועכשיו עברתי למסכה אפית.
לא טוב.
אני פשוט לא מצליח להרדם עם המכשירים האלה על הפנים שלי. אני מניח שזה בעיקר לחץ פסיכולוגי - סוג של פניקה או תחושת קלאוסטרופוביה.
וכמובן שעם כל לילה שעובר בלי הצלחה אני יותר לחוץ, וזה כשלעצמו מפחית את הסיכוי שאצליח להגיע לשלווה הדרושה כדי להרדם.
רציתי לשאול - כמה זמן אמורה לארוך תקופת ההסתגלות, ואיזה טווח נסיון לתת לכך. יש גבול לכמה לילות אוכל לעבור בלי שינה. אני ישן גרוע בלי סיפאפ, אבל עם סיפאפ אני לא ישן בכלל.
אשמח לכל טיפ, רעיון, הצעה או מלת עידודץ=.

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 10/07/2015 :  17:01:10  Show Profile  Reply with Quote
זה אינדיוידואלי, נסה עם הסיפפ כדור שינה ולרדת בהמשך בהדרגה במינון.
סביר להניח שיש פה בעיה מנטלית. לא להתייאש, כי לדעתי הסיפפ הפיתרון האולטימטיבי.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/07/2015 :  17:49:31  Show Profile  Reply with Quote
גם אני לפני 20 שנה נדרש לי יותר מחודש להתחיל לסבול את המסכה, לקח לי בהדרגה 3 חודשים עד שהסתגלתי. כדור הרגעה או שינה עזרו לי מאוד.
בזמנו כשהתחלתי המסכות היו פחות נוחות מאלי שיש בשוק היום.
צריך סבלנות - סבלנות ועוד סבלנות עד שתישן כמו מלך כפי שישנתי הלילה, (8 שעות רצוף)
בהצלחה,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/07/2015 :  19:33:40  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום יפתח וברוך הבא
תהליך ההסתגלות אינו קל וכולנו עברנו אותו
הוא מאד אינדבידואלי יש אנשים שהוא לוקח להם לילות ספורים ויש כאלה שגם שבועות
לדעתי אגב ככל שמצבו של המטופל גרוע יותר, דהיינו ככל שהוא סובל מבעיות הפסקות הנשימה בדרגה חמורה יותר לזמן ממושך יותר הוא דווקא מסתגל יותר מהר, שכן הוא חווה עם המכשיר לילה ראשון של שינה וכל כך עייף שאינו מרגיש בקשיים.
יש לי חברה כזו מהעבודה שכבר בלילה הראשון ישנה טוב עם המכשיר.
מאידך לי לקחו כמה שבועות להסתגל למכשיר ולמסיכה
אכן זו הרגשה שונה ומוזרה בהתחלה ויש גם רתיעה פסיכולוגית
ראשית לגבי החשיבה - חייבים לאמץ חשיבה חיובית. המכשיר הוא הדרך היעילה להתמודד עם הבעיה ולסייע לך להיות בריא ולהרגיש חיוני ועירני. לכן אתה צריך להסתגל בשבילך.
לאף אחד לא משנה איך הוא נראה בלילה בשינה ולכן זה ממש לא משנה וגם בת הזוג בדר"כ תשמח להעדר הנחירות.
לעניין ההסתגלות הפיזית הרי שראשית יש למצוא את המסיכה הנוחה ביותר
אני אישית לא ממליץ להתחיל עם מסיכת נחירונים
היא מאד מפתה כי היא אסתטית ומינימלית אבל היא מפעילה הרבה יותר לחץ על הנחיריים ומורגשת הרבה יותר
ממליץ על מסיכה אפית נוחה ופשוטה כמו COMFORT CLASSIC של רספרוניקס. כולם משווקים אותה והיא זולה.
להתחיל עם שינה קצרה עם המכשיר וכל לילה להעלות את מינון השעות
בשלב מסויים תמצא את עצמך פשוט קם בבוקר עם המסיכה
ואחרי זה תקום ופשוט תשכח שהיא שם
ואז גם תתחיל להרגיש עירני וחד ולא להרדם על הספה בסלון.
בהצלחה ותמשיך לעדכן!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/07/2015 19:35:43
למעלה

Yiftah
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 10/07/2015 :  19:52:44  Show Profile  Reply with Quote
תודה לכל המגיבים. זה בהחלט מעודד. כדור השינה נשמע לי רעיון טוב ואנסה אותו בהקדם.
הדברים שאתם כותבים (בעיקר יצחק) מעלים שאלה נוספת: מכשיר הסיפאפ בכלל לא זול. קרוב לשלושת אלפים שקל. זו הוצאה שאני יכול ורוצה להוציא אם זה באמת יעזור, אבל מה יקרה אם אתקע עם מכשיר יקר וחסר שימוש? קשה לי להאמין שהחברה תסכים לתת לי תקופת נסיון של חודש או יותר...
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 10/08/2015 :  21:51:38  Show Profile  Reply with Quote
ערב טוב יפתח,
תבקש מהסוכן שלך שיתן לך לנסות מסכה אפית עם חיבור כניסת אויר מהמצח - (לדעתי מסכות ישנות).
מסכה שצינור ההזנה מגיע מהמצח לא צריכה להיות לחוצה על הפנים היא הרבה יותר קלה במשקלה ולא נמשכת קדימה ויוצרת דליפות אויר ואז מחזקים את רצועות הפנים וזה מאוד כואב בעיקר מתחת לאף, מניסיוני עדיף קצת נזילות אויר מאשר ללחוץ את המסכה לפנים.

(עלות מכשיר בהסכם מכבי נעה בסביבות 600 ש"ח לשלוש שנים כולל 3 מסכות ומסננים לפי הוראות יצרן המכשיר, מאוד זול ביחס למה שאתה אמור לקבל).
בהצלחה
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/09/2015 :  12:32:13  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אכן העלות אמורה להיות זולה יותר בהשתתפות קופ"ח
אבל לכל קופה יש את התכנית שלה עם שיעור ההשתתפות ויש גם תכניות שונות במסגרת הקופה.
במכבי אכן המחיר זול אבל ההיצע מוגבל
טרם הרכישה אמורים להשאיל לך את המכשיר לתקופה של כמה שבועות במהלכן אתה אמור להסתגל
בכל מקרה אם לא הסתגלת ורכשת מכשיר תוכל לנסות למכור אותו באתרים כמו YAD2
אבל אני בטוח שתסתגל!!!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 10/10/2015 :  15:39:37  Show Profile  Reply with Quote
יפתח,
המכשיר הינו חלק ממרכיבי השימוש בסיפאפ אבל לא החשוב בהם, אתה צריך להיתרכז במסכה ורק לאחר מכן במכשיר ובציוד הנלוה.
המסכה חייבת להיות נוחה קלה וידידותית לשימוש (בעיקר לצורכי תחזוקה). עפ"י ניסיוני בלבד - (אני משתמש מעל 20 שנה),
אם אתה הולך לכיוון של מסכה אפית - אישית ממליץ על פני נחירונים,
(אני צריך לחץ של 11 ולכן זרם האויר החזק לא נעים לי עם נחירונים),
תודא שהתמיכה על המצח תהיה בשתי נקודות מאוד יציבה ולא בנקודת תמיכה אחת במרכז המצח - המסכה זזה מצד לצד כאשר אנחנו זזים בלילה ומתחילות דליפות.

בהצלחה

למעלה

izibizi
חבר פחות חדש

129 הודעות

נכתב ב - 10/10/2015 :  19:54:01  Show Profile  Reply with Quote
כמה זמן אתה מצליח לנשום עם המכשיר? האם אתה מרגיש מחנק או תחושה דומה שגורמת לך להוציא את המסכה?
למעלה

Yiftah
חבר חדש מהשקית

Israel
3 הודעות

נכתב ב - 10/10/2015 :  21:02:35  Show Profile  Reply with Quote
עם מסיכת הנחירונים הרגשתי מחנק.
זה לא קורה עם המסיכה האפית.
זה פשוט מאוד לא נוח לישון עם זה. אני מתנועע הרבה מצד לצד, משנה תנוחות וכו'. זה עיקר הקושי
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/10/2015 :  21:09:03  Show Profile  Reply with Quote
שלום יפתח, אני מתנצל שאני מגיב רק עכשיו, אני אנסה לעזור לך כמה שאוכל, ראשית חסרים לי המון נתונים כמו למשל דרגת החומרה וסוג המכשיר והמסיכה אותם אתה מנסה. יחד עם זאת אני לא הייתי ממהר להשתמש בכדורי שינה או במסיכה מסויימת כפי שהמליצו לך כאן. קודם כל עליך להתרגל לרעיון הכללי שאתה צריך להשתמש בסיפאפ וזה לא דבר פשוט...
קודם כל חפש מסיכה שתהיה לך נוחה, בקש מהסוכן/סוכנת למדוד לך כמה שיותר סוגים ונסה להרגיש למה אתה מתחבר הכי טוב. לאחר מכן אל תנסה לישון עם המכשיר לפחות בשבוע הראשון! נסה להשתמש בו כאשר אתה בשעת מנוחה צופה בסרט בבית או קורא ספר על הספה. המטרה היא להתרגל לסיפאפ ולשכוח עד כמה שאפשר שהמסיכה על הפנים...
כאשר אתה נכנס למיטה ומניח את המסיכה על הפנים מכבה את האור ומנסה להרדם לא יעזור שום דבר, אתה תחשוב על המסכה ועל המכשיר ולא תצליח להרדם! אני כותב את הדברים האלה מתוך נסיון עם הרבה משתמשים שעזרתי להם להסתגל ובדרך הזו הצליחו ! אתה צריך להתרגל לרעיון לפני שאתה מנסה לישון עם המכשיר.ישנם אנשים שההיסתגלות קצרה יותר עבורם וישנם אחרים אשר מתקשים להסתגל, אני עוד לא ראיתי מישהו שבאמת רצה ובסופו של דבר לא הצליח! יחד עם זאת חשוב שהסוכן/סוכנת יהיה מקצועי ונעים ובטח שלא ילחיץ אותך! קח הכל בקלות,נסה לראות ולהרגיש כמה שיותר מסכות ומכשירים. גם אם לא תצליח תוכל תמיד ללכת לכיוון ההתקן הדנטלי רק אם לא תהיה ברירה..
אני מזמין אותך להתקשר אלי ואתן לך בשמחה טיפים נוספים, אשמח לעזור לך ולתרום מנסיוני.
בינתיים שיהיה לך בהצלחה, דן 0522828484

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/11/2015 :  09:47:04  Show Profile  Reply with Quote
דן,
אכן דבריך נכונים והגיוניים שופכים אור מכיוון אחר.
חבל שלא היו כמוך בתקופה שאני התחלתי להשתמש.
הייתי צריך לעבור את התהליך בכוחות עצמי, ללא הדרכה, למצוא פתרונות יצירתיים בעצמי ללא שהבנתי הרבה מה נפל עלי.
ברוך תהיה.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.