סיפאפ פורום ישראל - מעשיר לחות - עוד סיבוב
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מעשיר לחות - עוד סיבוב
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 08/30/2015 :  13:36:37  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם,

אני מגיע למצב בו אולי אצטרך להשתמש במעשיר לחות. הסיבה: אני אזדקק למסכה ללא רצועות עקב טיפולים בעור הפנים [אותם אינני מאחל לאף אחד]. רכשתי וגם השתמשתי במסכה שהומלצה ע"י אבי ס. - זה עבד יפה. אחרי הסבר טוב של אבי היה לילה אחד של "גימגומים" ואח"כ הסתגלתי והצלחתי לישון היטב במשך כשבוע. כאן התחילו בעיות, כנראה עקב יובש באף שגרם לי לדימום באף ולאי נוחות רבה, ובשלב זה חזרתי למסכה האפית הישנה [עם הרצועות] בה נעלמה מיד הבעיה באף. נראה לי שמעשיר לחות עשוי לפתור את הבעיה הזו.

למרות שנים רבות עם CPAP ו: BIPAP אין לי ניסיון עם מעשיר לחות כי מעולם לא היה בו צורך. אני מניח שאזדקק למעשיר לחות ולמסכה ללא רצועות לתקופה של 3-4 חודשים. יתכן וארצה להמשיך גם אח"כ, אך סביר שלא אהיה חייב לעשות זאת.

יש לי מעשיר לחות חדיש וחדש של רספירוניקס, עדיין בנילון בקופסה. אני מנסה לצמצם את תקופת הטעויות והתיקונים ומבקש לשמוע את בעלי הניסיון. אין לי צינור מחומם - האם הכרחי גם בקיץ? לאיזה ערכים לכוון את המכשיר [רספירוניקס] כאשר אני מתחיל בניסיונות? מה עוד חשוב לדעת בהקשר זה?

אשמח לעיצות מבעלי ניסיון או ידע רלבנטי.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/30/2015 :  14:49:32  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום דוד
מצטער לשמוע על הבעיות בעור הפנים
מזל שיש היום את "המסיכה של אבי" ללא הרצועות
גם אני כמוך משתמש עד היום במסיכה אפית ללא מעשיר לחות
כך שאין לי נסיון רב במעשיר לחות (ניסיתי אותו בעבר כמה פעמים ולא מצאתי אותו נוח עבורי)
לעניין, אני חושב שהצינור המחומם אינו חובה בעיקר לא בקיץ שכן תפקידו העיקרי למנוע עיבוי האדים למים בחורף.
לעניין כוונון הטמפרטורה במעשיר הלחות אני מניח שצריך ל"שחק" עם זה עד שמוצאים את הטמפרטורה הטובה ביותר עבורך.
בוודאי אבי ואחרים ייתנו תשובות מפורטות
בהצלחה!

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 08/31/2015 :  10:01:03  Show Profile  Reply with Quote
דוד,
מצטער לשמוע על הבעיות. גם לי בתחילת דרכי בדיוק שיצאה מסכת נחירונים ראשונה, סבלתי מאותה בעיה. לקח קצת זמן אך נפתרה מעצמה בעזרת סבלנות וניסיונות התאמה עד שהתרגלתי. מעשיר הלחות הגיע יותר מאוחר.
אני מניח שמעשיר לחות יעזור, גם אם אין לך צינור חימום. במכשיר שלי הטמפרטורה המכסימלית היא 30 מעלות וזה מה שמכוון, כיון שזרימת האויר גורמת לקרור האויר, החום "הגבוה" של המעשיר מאזן את הטמפרטורה שחודרת בפועל לאף. אני לא מרגיש חום אפילו בקיץ החם, מכיון שזה חודר ישירות לאף ולא זורם על הפנים, 30 מעלות זה הרבה יותר פחות מחום הגוף. קיימת אפשרות לשים שרוול בד על הצינור שיוצא מהמכשיר, הוא מבודד ומקטין בריחת חום. לי יש כזה.
לי נראה שהבעיה שלך יכולה לנבוע מהדברים הבאים:
1. האפון לא מתאים, נסה להחליף גודל אחר, בנוסף, לאפון יש אפשרות להסתובב סביב צירו, נסה לשחק בכיוון בכל אחד עד שתרגיש הכי נוח ומותאם לחריץ באף. לאפון יש בליטה שאמורה להצביע על כיוון החריץ, לפני ההרכבה כוון בליטה זו מעלה, הדק את המסכה לאף בלחץ חלש מאוד, תשאיר דליפת אויר קטנה מאוד, לאחר מכן בעזרת האצבע כוון את הבליטה סביב או נגד כיוון השעון עד שהדליפה תעלם, זה הכיוון המתאים. אם פעולה זה רק תקטין את הדליפה, תגדיל את ההידוק לאף עד שהדליפה תעלם. אני עושה את זה כל לילה מחדש.
2. בדוק אם הסד יושב יציב בפה ולא זז בכלל. גם אם אתה מנסה להזיזו. אם זז, יש להתאים מחדש עד להתאמה של 100%. תדע זאות כאשר תרגיש שהוא מורכב ויוצא בלחץ קל ובנקישה קלה. סימן נוסף להתאמה טובה היא פתיחת הפה והסד לא נופל או זז.
3. הידוק לא מתאים לאף. נסה הידוק חלש יותר עד שמפסיקה בריחת האויר. אחרי 5 דקות שפר את ההתקנה והלחץ לאף. כיוון שאצל כל אחד זה יכול להיות שונה, אולי אצלך דווקא הידוק יתר יעזור לך. רק אתה תדע מה מתאים וטוב לך.
3. בעזרת יעוץ של רוקח או רופא, בקש משחה למרוח בשטח המגע עם הנחיריים. (וזלין או ג'ל שמתאים למגע ולא מסוכן או רעיל)
4. לבסוף, כל כמה ימים נסה ימי מנוחה והחלמה לדימום עם מסכה אחרת, עד שלבסוף תעלם הרגישות באף.

אגב, אני כל לילה לפני השינה, משחרר את הבורג, מרכיב את הסד היטב ורק לאחר מכן מהדק לנחיריים. לא משאיר את הכיוון של הלילה הקודם.
אני מאמין שלאחר חודש תרגיש שיפור. (זכור לי שלקח לי אפילו יותר זמן במסכה האפית הראשונה שלי, לפני 15 -20 שנה?)
בהצלחה חבר,

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

izibizi
חבר פחות חדש

129 הודעות

נכתב ב - 09/11/2015 :  13:21:31  Show Profile  Reply with Quote
אני חושב שזה מאד תלוי בטמפרטורת החדר בלילה. במיוחד אם ישנים (כמוני) עם מזגן שמייבש את האוויר.

בזמנו ב S8 המעשיר לחות עם הצינור הרגיל היה יוצר הרבה התעבות של מים בצינור עד שזה היה משפריץ לי טיפות לאף וזה מאד לא נעים.

ב S9 רכשתי מיד צינור מחומם ואין התעבות ואין מים בצינור והאף לא מתייבש וזה נוח מאד. גם אצלי שמתי טמפרטורה הכי גבוהה שזה מאפשר.

מעבר לעניין המילוי מים לפני השינה זה הופך את השימוש במכשיר לשינה נעימה, במיוחד עם מסיכת נחיריים.
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.