| מחבר |
נושא  |
|
|
יפית
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 08/14/2015 : 15:09:04
|
אני בת 65, אובחנתי במעבדת השינה בביח לונשטיין עם דום נשימה בינוני,תזוזת רגליים קשה והידוק שיניים ולסתות . הוצע לי מכשיר סיפאפ תרופה רקוויפ וסד לילה. שאלתי היא: האם להתאים מכשיר דרך הקופה יש טכנאי של מכון מור שאחכ מפנה לחברות או ישירות דרך החברות מה עדיף ואיזו חברה היא הטובה ביותר מבחינת המכשיר וגם השירות. ושאלה שניה האם אפשר להסתדר במקביל עם משיר הסיפאפ גם עם סד לילה. תודה |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 08/14/2015 : 18:31:24
|
שלום יפית וברוכה הבאה לפורום שלנו
תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של יועץ מתמחה בתחום או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
לגבי סד לילה. אני אישית משתמש כבר שנים לא מעטות בסד לילה המיועד למנוע חריקות שיניים במקביל לשימוש ב- CPAP. אין בכך שום בעיה. את סד הלילה מתאים לך רופא שיניים.
אני ממליץ לך:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב אתה יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת). קיימים מספר מכשירים מובילים בשוק. חשוב שלמכשיר יהיו אופציות של קריאת נתונים מפורטת, מנגנון הפחתת לחץ בנשיפה וכן שהמכשיר יהיה שקט באופן שלא יפריע לך או לבן זוגך.
4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.
5. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה.
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
בהצלחה ואת מוזמנת להמשיך לשאול ולעדכן
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/14/2015 18:34:04 |
 |
|
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 08/14/2015 : 19:34:48
|
שלום יפית וברוכה הבאה לפורום שלנו, אשתדל מאד לתרום לך כאן מנסיוני ואכן שאלת שאלות רציניות ולעניין. חשוב לי לציין כבר בתחילת תשובתי כי אינני רופא אינני עוסק ברפואה ותשובותי כאן הן דעתי בלבד ועליך להתייעץ עם רופא מוסמך לפני שתבקשי לפעול לפיהן. יחד עם זאת אינני מכיר אותך ולכן אשתדל לענות באופן כללי לשאלותייך.(אשמח לקבל פרטים נוספים כמו כמות הפסקות נשימה, גובה ומשקל). במהלך השנים נתקלתי רבות בסינדרום שנקרא "רסלס לגס" באנשים אשר סובלים מהפסקות נשימה בשינה ולעיתים מופיעות תנועות הרגליים כקשר ישיר להפסקות הנשימה ופוסקות כאשר משתמשים במכשיר סיפאפ למניעת הפסקות נשימה. לכן הייתי קודם כל מנסה להסתגל למכשיר ולאחר תקופת זמן קצרה שאת עם המכשיר לבדוק שוב בבדיקת שינה מסודרת האם תנועות הרגליים חלפו, במידה ולא חלפה התופעה הייתי מבקש מהרופא מרשם לכדור שנקרא קלונקס אשר במינונים נמוכים יכול לעזור טוב יותר לבעיה הזאת ויחד עם זאת לא להחמיר את הפסקות הנשימה . הרקוויפ אשר הומלץ לך מיועד לאנשים אשר סובלים ממחלת פרקינסון בעיקר ויחד עם זאת "על הדרך" יכול גם באופן מסויים להפחית תנועות רגליים אבל הקלונקס מוכך כיעיל יותר לבעיה במינונים נמוכים. כרגע הייתי ממתין עם התרופות למיניהן ומנסה לישון עם סיפאפ, זה יכול פשוט להעלם כאשר משתמשים במכשיר סיפאפ לאורך זמן. השינה הופכת רגועה יותר ויחד עם זה גם תנועות הרגליים. אם זה לא מצליח, נסי את הטיפול התרופתי. לגבי "הידוק לסתות" זו תופעה שאינה שכיחה במיוחד וניתן לטפל בה ע"י התאמת סד לילה שימנע את התופעה. יש רופא שיניים בשם דני מאור שמומחה בזה ומתעסק אך ורק בנושא הזה ושמעתי עליו דברים טובים. חשוב מאד שתאמרי לרופא השיניים טרם התאמת הסד שאת משתמשת בסיפאפ כך שיכין לך התקן שיאפשר לך לישון בפה סגור אחרת לא יהיה ניתן להשתמש בסיפאפ.ולשאלתך, אני מכיר המון אנשים אשר חיים טוב עם ההתקן הדנטלי ועם הסיפאפ. את החלק האחרון בתשובתי אקדיש לנושא המכשיר ולעניין ההתאמה, חשוב מאד לבצע את ההתאמה באופן מקצועי ויעיל עד כמה שניתן, בהחלט ניתן לבקש התאמה ע"י הנציג ממכון מור וניתן גם לבצעה ע"י אחד מהסוכנים. במהלך ההתאמה עליך לא להתבייש ולבקש לראות כמה שיותר מכשירים וכמה שיותר מסכות שהרי לאחר הרכישה את "מתחתנת" עם המכשיר לחמש שנים אשר במהלכן לא ניתן לקבל שוב החזר מקופת החולים ולכן יש לבחון היטב את המכשיר את החברה ואת הסוכן טרם הרכישה ולא להחליט מהר ! ולסיום, אשמח מאד לעזור לך בתהליך ההתאמה וההיסתגלות למכשיר, (אוכל גם לתת לך מכשיר עם רישום נתונים לנסיון וללוות אותך בתהליך). צרי איתי קשר בטלפון ואתן לך טיפים נוספים בשמחה. ובינתיים שוב ברוכה הבאה לקהילת משתמשי הסיפאפ ושיהיה לך בהצלחה.... |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
|
יפית
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 08/16/2015 : 14:49:28
|
תודה לכם על התשובות אני כרגע בבדקות דחופות אחרות אחזור אלכם בעוד כמה ימים |
 |
|