סיפאפ פורום ישראל - השאלת מכשיר CPAP
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 השאלת מכשיר CPAP
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

Doronus
חבר חדש מהשקית

9 הודעות

נכתב ב - 07/30/2015 :  09:43:09  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם !

לאחרונה אובחנתי כסובל מ OSAP ו רופא ה-אא"ג הורה על ניתןח לתיקון מחיצת-אף תחילה.

אני שוקל שימוש בCPAP בתקופה שלפני הניתוח (יכול לקחת מספר חודשים), אולם אם הניתוח יפתור את הבעיה, כבר לא אזדקק למכשיר.

האם למישהו יש ניסיון עם המכשירים המושאלים ע"י עמותות (יד שרה וכיו"ב) ?

zaigm
חבר חדש

81 הודעות

נכתב ב - 07/30/2015 :  14:35:18  Show Profile  Reply with Quote
כל התערבות כירורגית הייתי מקבל כאופציה אחרונה. עדיף לשמוע עוד חוות דעת. עשיתי ניתוח כזה בזמנו ולא נפתרה בעייתי, אולם הכל אינדוידואלי.
לגבי ההשאלה [ה cpap הפתרון האולטימטיבי] בדוק עם העמותות ואם לא מקווה שימצא פתרון דרך הפורום.
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 07/31/2015 :  07:42:41  Show Profile  Reply with Quote
שלום דורון וברוך הבא לפורום, ניתוחים למיניהם למניעת/הפחתת הפסקות נשימה בשינה נימצאו כלא ממש יעילים ובשנים האחרונות כמעט שכבר לא מבוצעים אלא רק במקרים חריגים בהם הם ניתנים כמוצא אחרון וזאת לאחר בדיקה מקיפה של המנתח טרם הניתוח.
הניתוח עליו אתה מדבר כאן הינו ניתוח ליישור מחיצה אשר בהחלט יגרום לך בהמשך לנשום טוב יותר דרך האף גם בערות וגם בשינה, ויחד עם זאת עשוי להפחית במשהו את הפסקות הנשימה מהן אתה סובל, (חסרים לי כאן נתונים כמו דרגת חומרה גובה ומשקל). אני באופן אישי (אינני רופא וזו דעתי בלבד) חושב שזהו ניתוח נהדר עם החלמה מהירה יחסית אשר ישפר בהמשך את איכות חייך, בעברי נתקלתי באנשים אשר עברו את הניתוח הזה וחלקם דיווחו על הטבה וחלק אחר טען שאין שינוי, אני חושב שנזק זה לא יגרום לך.
בעניין השאלת מכשיר לכמה חודשים, אשאיל לך מכשיר בשמחה אם תרצה עד לאחר הניתוח אז אמליץ לך לבצע בדיקת שינה נוספת לאחר החלמה מלאה ולבדוק עד כמה השתפר המצב אם בכלל.
ועוד דבר, בעניין השאלת מכשירים לכל תקופת זמן, אני מרכז ביד שרה ובעזר מציון בהיתנדבות את תחום מכשירי הסיפאפ וניתן להשאיל דרכי מכשירים בחינם ולכל דורש אשר ביצע בדיקת שינה ובידיו טופס תוצאות עדכני חתום ע"י רופא.
אשמח מאד לעזור לכל אחד מכם אשר יבקש להשאיל מכשיר.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 08/02/2015 :  21:23:31  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום דורון וברוך הבא
אכן קיבלת עיצות והצעות טובות לסיוע מקודמיי.
גם מנסיוני ניתוח כזה ספק אם יפתור לך את בעיית הפסקות הנשימה בשינה. במיוחד אם אתה סובל בדרגת חומרה בינונית עד קשה.
עם זאת מדובר בניתוח קל יחסית.
אם אתה אכן סובל מהבעיה ברמת חומרה בינונית או קשה כדאי לך להתחיל להסתגל לcpap כי הוא הפיתרון האפקטיבי הכמעט יחידי היום.
בהצלחה ונשמח אם תמשיך לעדכן

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 08/02/2015 21:26:50
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 08/03/2015 :  08:43:11  Show Profile  Reply with Quote
דורון,

אם הרופא המליץ לך, לדעתי, כדאי שהצעד הראשון יהיה ניתוח. זה מרחיב את פתחי כניסת האוויר ומקל בעתיד על הנשימה, חדירת האוויר שקטה וזורמת חלק. אצלי זה היה כך. פתאום התחלתי להריח ולסבול פחות מגודש באף שהיה נסתם כל פעם.
אני בהחלט ממליץ, ללא קשר למכשיר CPAP שהוא בעיקר פתרון לבעיות שהם אחרי האף, כלומר בחך, ענבל, לשון וכולי.
אני כמו כל חברי הפורום, לא רופאים ויכולים להעיד רק על סמך ניסיוני. לכן אחד יכתוב לך - לא - והשני - כן.
בסופו של דבר, את תפעל ע"פ ההיגיון שלך ותחליט בעצמך.
לנו יש הרבה עצות, השאלה אם יש לך מספיק ברווזים.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 08/03/2015 14:22:28
למעלה

vev
חבר חדש

59 הודעות

נכתב ב - 08/07/2015 :  00:33:17  Show Profile  Reply with Quote
לגבי שאלתך - לא ידוע לי. אם הם משאילים אלו בטח מכשירים נחותים.

קנה דרך הקופה, גם כך תצטרך את זה לתקופה אם לא עד סוף ימיך.

דבר חכם שאתה לא הולך על האופציה הניתוחית.

מה שהמנתח מציע זה פשוט מעשה מנוול שנובע מבצע כסף!

אמורים לטפל קודם בבעיות הגדולות ואם זה עובד אז מפסיקים עם הניתוחים!

במקום זה עושים הפוך. קודם מטפלים בבעיות הקטנות שברור שלא עוזרות, יחתכו לך את המחיצה, יכרתו ענבלים,יגדילו את החיך, יזיזו לך את הלסת, רק בסוף יטפלו בקונכיות שהם הגורם העיקרי לOSA.

הדבר שקול שתכניס את הרכב למוסך בגלל בעיה במנוע והם קודם ייעצו לך לפתור כל בעיה אחרת מלבד המנוע.

אני מקווה שתלמד מנסיונם המר של אחרים.

אני לא מכיר אדם אחד שניתוח מחיצות עזר לו. עם זאת אני מכיר אדם ש5 שנים של CPAP פתרו לו את בעית הOSA, ללא שום ניתוח. נדיר אבל קורה.

אם אתה עושה ניתוח קונכיות - תוודא שהרופא לא מבצע כריתה מלאה אלא כריתה חלקית. כמה שפחות יותר טוב. לכרות תמיד אפשר. הרקמה הזו לא צומחת. תשאל את הרופא אם הוא יודע מה זה תסמונת האף הריק. אם הוא בין המתנגדים או אומר שזה שטויות (כמו פינקלשטיין הפושע, זכרונו לא לברכה שישרף בגיהנום ויקולל זרעו ל1000 שנים הבאות) - תברח ממנו. אלו רופאים טיפשים שחושבים שיודעים הכל ויגרמו לך נזק לכל החיים.

נערך על ידי - vev בתאריך 08/07/2015 00:46:15
למעלה

dhkh
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 08/07/2015 :  18:08:41  Show Profile  Reply with Quote
שלום דורון,
אני תרמתי ליד שרה 4 מכשירים (בצפת), לדעתי ניתן לקבלם בכל הארץ,
המכשירים היו תקינים לחלוטין, מסרתי גם מספר מסכות שהיצטברו אצלי,אם אתה מאזור הצפון (נהריה, רמת הגולן), אני מוכן לתת לך מסכה חדשה. למכשיר תדאג לבד.

מישהו הציע לך לרכוש מכשיר אם אתה חבר מכבי כל הסיפור עולה 600 ש"ח לשלוש שנים. (לא יודע איך זה בקופות אחרות). אני מאוד מרוצה מהסידור של מכבי ולכן כל 3 שנים אני מחליף מכשיר. שבת שלום
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.