סיפאפ פורום ישראל - מכשיר מומלץ - קופח מאוחדת עדיף
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 מכשיר מומלץ - קופח מאוחדת עדיף
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

dorob
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 03/29/2015 :  23:45:28  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום לכולם.

אני חדש בתחום. הובחנתי ונמצאתי זקוק למכשיר סיפאפ, כך שבלית כורחי, הצטרפתי למועדון...
וכעת אני מצתעניין לגבי רכישת מכשיר סיפאפ.
אני מעוניין לנצל את ההחזר של קופת החולים, לפחות על המכשיר הראשון שארכוש, גם אם הוא לא יהיה הטוב או המוביל בשוק.
לפי מה שקראתי, אני מעדיף מכשיר אוטומטי. כמו כן, התרשמתי שאין חשיבות יתרה למכשיר עצמו אלא דווקא למסיכה.

הבנתי שלקופה שלי (מאוחדת) יש הסדרים עם: קלנטיקה, מדיקוויפ ומקסימה
סוכן אחר (עדיין במסגרת ההחזר) מציע לי את ווינמן סומנו (שלדבריו, היתרון בו שהוא מתחיל ומפסיק אוטומטית ושזו פונקציה חשובה ושחוצמזה יש בו תכונות משוכללות לדבריו).
קלינקה מציאה לי את רסמד s9 אסקייפ, כלומר המכשיר הסטנדרטי (שלדבריו, אין בו את התכונה של התחלה אוטומטית)
בנוסף יש את יתר המכשירים שחברות אלו מציעות במסגרת ההסכם.

איזה מכשיר עדיף ונחשב טוב (מבין המכשירים בהסדר של מאוחדת)?
אני גם מוכן לשקול מעבר לקופ"ח אחרת, אם קופה אחרת מציעה הסדר יותר טוב או מכשיר יותר טוב.

בתודה,
דורון

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 03/30/2015 :  01:07:40  Show Profile  Reply with Quote
שלום דורון וברוך הבא לפורום, אתחיל בשאלה, קודם כל האם ניסית מכשיר כל שהוא ? האם ישנת טוב ? האם יש מסכה מסויימת אשר נוחה לך יותר מאחרת? האם נקבע לך לחץ טיפולי אפקטיבי אשר איתו אתה חש בנוח ויחד עם זאת מטפל בבעיה שלך?
אין ספק שבמחירים של היום באמת כדאי לרכוש מכשיר אוטומטי ומקסימום במקרה הצורך לכוון אותו ללחץ קבוע אם צריך.
כיוון לחץ נכון אמור להתבצע רק לאחר פריקת נתונים ע"י מי שמוסמך לכך ולאחר שהשתמשת במכשיר אוטומטי לפחות כמה לילות. האם ביצעת תהליך כזה ?
בעניין קופת חולים מאוחדת אכן ישנם מספר ספקי הסדר כפי שציינת מעלה, קלינטיקה מקסימה ומדיקוויפ.
למיטב ידיעתי קלינטיקה מציעה בגרסה האוטומטית את האס 9 אסקייפ אשר מלבד היותו מכשיר מכשיר מצויין מציג שני חוסרים בולטים, האחד התחלה והפסקה אוטומטית (הדלקת המכשיר בנשימה ונשיפה,וכיבוי אוטומטי בהסרת המסכה) לכול הדעות זהו דבר חשוב אשר מקובל במכשירים מתקדמים. תכונה נוספת אשר בולטת בחסרונה בדגם זה היא פריקת נתונים מלאה אשר אינה קיימת באסקייפ. לקלינטיקה יש דגם אוטומטי נוסף שנקרא אס 9 אוטוסט (יקר יותר) שבו קיימות שתי התכונות החשובות האלה, העניין הוא שבמסגרת ההסדר עם הקופה למיטב ידיעתי לא מוצע המכשיר הזה , למקסימה למיטב ידיעתי יש את הרסמארט הסיני בו קיימת התחלה והפסקה אוטומטית.
למדיקוויפ יש את הבראס ללא התחלה והפסקה אוטומטית ויש להם גם את האפקס גם הוא למיטב ידיעתי ללא התחלה והפסקה.
אינני יודע מי הציע לך את הסומנו באלאנס הגרמני אך מה שכן קיימת בו האופציה של התחלה והפסקה וגם רישום נתונים מלא.
כחבר מאוחדת במידה ויש ביטוח עדיף אתה זכאי לרכוש מכשיר בעלות ההישתתפות בלבד מאחד מספקי ההסדר ובעלות מוזלת אף יותר במידה ויש לך ביטוח "שיא" לפחות שנה ברצף (למצטרף חדש ישנה תקופת אכשרה שנה מיום ההיצטרפות עד לזכאות).
יחד עם זאת שים לב כי אינך מחוייב לרכוש אצל ספק הסדר ובמידה ואתה מעוניין ברכישה מספק אחר שאינו ספק הסדר אתה רשאי לעשות זאת ובמקרה כזה אתה תשלם את כל עלות המכשיר לספק ולאחר הגשת החשבונית לקופה תהיה זכאי להחזר עד 1500 ש"ח למבוטחי "עדיף" ועד 2500 ש"ח למבוטחי "שיא".
דורון, ישנם בישראל המון ספקים והמון מכשירים, אני ממליץ לך פשוט לנסות מספר מכשירים ומספר מסכות ואז להחליט ממי אתה רוכש, חשוב מאד שתרגיש נוח עם המכשיר שהרי אתה "מתחתן" לחמש שנים וחשוב שהחתונה תהיה מוצלחת (ניתן לקבל החזר מהקופה אחת לחמש שנים)
לשאלתך בעניין מעבר לקופה אחרת , לכל קופה יש מחירים אחרים וספקים אחרים, לצורך העניין הקופה הזולה ביותר היא מכבי אשר מציעה ללקוחות בעלי ביטוח משלים מכשיר בעלות מוזלת סביב ה 500/600ש"ח אבל היא גם מגבילה אותך למכשיר מסויים ולשני ספקים בלבד שלא כמו מאוחדת שלא מגבילה. אני באופן אישי בנושא רגיש כל כך הייתי מעדיף לשלם קצת יותר אבל לבחור את המכשיר שבו אשתמש כל לילה במשך שנים.
דורון, חשוב מאד גם שתהיה לך כימיה טובה עם הסוכן שמוכר לך את המכשיר, שיהיה שירותי ומקצועי כמה שיותר, אל תתבייש (זו זכותך) לבקש לנסות ולראות כמה שיותר מסכות מיצרנים שונים ושים לב גם לנושא השירות לאחר המכירה ! חשוב לבקש שירות בבית ושלא יקרה מצב בו יהיה עליך לחפש את הסוכן או את החברה ברחבי הארץ.
דורון אני מאחל לך בהצלחה ! ברוך הבא לקהילתנו, אשמח מאד לשוחח איתך בטלפון, אל תתביש צלצל אלי ואתן לך עוד כמה טיפים טובים (גם אני משתמש בסיפאפ כבר המון שנים).
בינתיים חג שמח, דן.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

dorob
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 03/30/2015 :  09:52:17  Show Profile  Reply with Quote
שלום דן ותודה רבה על התשובה המקיפה

1) אכן עשיתי בדיקת הפסקות שינה באסותא ולאחר מכן קיבלתי מהם התנסות של שבוע עם מכשיר אוטומטי של חברת SLP (כמדומני ווינמן) עם מסיכה אפית weinmann yoyce. הלחץ היה 4-11 סמ"/מים. נמצא שזה עזר בצורה משמעותית
2) יש לי מאוחדת עדיף. לא מאוחדת שיא :-( גם לא אוכל לחכות שנה
3) אני מבין שפונקציה של התחלה והפסקה אוטומטית היא תכונה חשובה ביותר. האם המכשירים המוצעים ע"י מכבי הם עם הפסקה והתחלה אוטומטית?
4) האם הסומנו באלאנס הגרמני הוא מכשיר טוב וממומלץ. הוא הוצע לי ע"י SLP
5) דיברתי עם מקסימה והם מציעים מכשיר בשם point 2 של אופריסטר, גם עם התחלה והפסקה אוטומטית. האם הוא מומלץ?
6) אני גר בצפון הרחוק ולא כ"כ נייד ולכן קשה לי להגיע לספקים ע"מ לקחת מכשירים להתנסות ולהחזיר אותם..

בתודה,
דורון

למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 03/31/2015 :  17:58:40  Show Profile  Reply with Quote
שלום דורון, סליחה שאני מגיב רק עכשיו, הבלאנס הוא מכשיר מצויין,השאלה באיזה מחיר הציעו לך לרכוש אותו והשאלה החשובה עוד יותר מהי רמת השירות שתוצע לך (שירות עד הבית) לאחר המכירה ! זה נושא חשוב מאד והחברה ממנה אתה עתיד לרכוש צריכה להציע לך שירות כזה שיהיה מעוגן בכתובים טרם הרכישה כי כפי שציינת אינך נייד ואתה מתגורר בצפון הרחוק, סיפאפ זו "חתונה" לחמש שנים שבמהלכה ככל הנראה תזדקק לשירות בבית וזה חשוב מאד.
חברת מקסימה אכן מציעה את ההופריכטר גם הוא מכשיר מצויין אך נפוץ הרבה פחות מהבאלאנס אשר נמכר בארץ באלפים עד היום והוכיח את עצמו כמכשיר עמיד ורציני.
דורון, בשורה תחתונה זה הכל עניין של מחיר ושירות, פשוט תבדוק את עניין המחיר והשירות טרם הרכישה.
אם תרצה דבר איתי בטלפון ואתן לך טיפים נוספים בשמחה. סה"כ באלאנס זו קניה טובה.
חג שמח, דן.

למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 03/31/2015 :  18:08:32  Show Profile  Reply with Quote
סליחה, שכחתי לציין משהו נוסף, לעולם אל תרכוש מכשיר בלי נסיון של שבועיים לפחות, עליך לבקש מהחברה שישלחו אליך סוכן עד הבית עם המכשיר למטרת השאלה ללא התחייבות מצידך טרם הרכישה וכך תוכל לבדוק האם המכשיר מתאים לך ועונה על צרכיך הן מבחינת המסיכה והן מבחינת המכשיר עצמו .

למעלה

dorob
חבר חדש מהשקית

3 הודעות

נכתב ב - 04/02/2015 :  23:05:34  Show Profile  Reply with Quote
שלום דן,
תודה רבה על השובה.
הסומנו באלנס הוצע לי ע"י סוכן של חברת SLP, ברמת ההחזר המקסימלית של מאוחדת עדיף.
כמובן שדובר על כך שהוא יגיע אליי הביתה לצורך המכירה. על שרות לאחר מכן עדיין לא דיברתי איתו.
כמדומני (על פי תמונת המכשיר ועפ"י SLP) שזהו המכשיר שקיבלתי להתנסות לשבוע ע"י אסותא במסגרת הבדיקה.
לא התנסתי או השוואתי מול מכשירים אחרים, כך שקשה לי להגיד אם הוא טוב לי או לא. אבל בטח כל מכשיר "לא נוח" בהתחלה.
אני מניח שכל המכשירים עושים פחות או יותר את אותה עבודה (מוציאים אויר) וההבדל הוא בעיקר בפונקציות או באמינות המכשיר.
מה שנראה לי יותר חשוב (לצורך נוחות והתאמה) זו המסכה ולכן אני מעוניין להתעקש לנסות מס' מסיכות, ...אבל תחילה לרכוש מכשיר.

בשורה התחתונה אתה אומר שזהו מכשיר טוב ומומלץ.
כפי שראיתי באתר של מכבי, מכשיר זה הוא אחד המכשירים המוצעים ע"י מכבי במחיר מוזל, לכן אני מתפלא שבכמה פוסטים כאן, רשמו שלא מומלץ לקחת את העיסקה של מכבי למרות שהיא זולה ומפתה, כי המכשירים בהסדר שלה הם פשוטים ולא איכותיים.

חג שמח,
דורון
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 04/03/2015 :  07:58:17  Show Profile  Reply with Quote
שלום דורון,אני מציע לך קודם כל לנסות את המכשיר עם כמה מסכות לפני שאתה רוכש. יחד עם זאת הסיבה ההגיונית שאני יכול להעלות על דעתי לכך שכמה אנשים כתבו כאן שלא כדאי לרכוש את המכשיר הזה היא לא משום שהמכשיר לא בסדר או משהו, זה פשוט משום שישנם מכשירים אשר נחשבים לטובים יותר ומכבי מגבילה את המטופלים שלה ולא מאפשרת חופש בחירה.אני באופן אישי הייתי מסתפק בבלאנס אשר נחשב למכשיר ותיק ואמין, אבל שוב ידידי הכל שאלה של מחיר (במיוחד ללקוח מאוחדת אשר מוגבל בתיקרת ההחזר) בכמה הוצע לך המכשיר ? מה תנאי התשלום? האם הסוכן מסכים לתנאי תשלום נוחים ? למשל המחאה דחויה מצידך עד לקבלת ההחזר מהקופה? ושוב אם אתה גר רחוק זכור את נושא השירות !!
חג שמח, דן.

למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 04/11/2015 :  13:26:26  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
דורון שלום,

הייתי בטיול ביפן ולכן לא הייתי פנוי לסייע לך
אם עדיין אתה מתלבט כתוב כאן שאלות נוספות ואשמח לעזור לך
בינתיים קיבלת עצות טובות מדן שאני מסכים עם חלקן הגדול

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 04/20/2015 :  19:23:31  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
סומנו בלנס הוא לדעתי הטוב ביותר במבחר של מכבי.
במבחר של מאוחדת קיים גם המכשיר של רסמד דגם 9 שהוא טוב מאד גם כן.לרסמד יוצא כרגע דגם 10 שנראה טוב יותר אבל לא נכנס למכרז של הקופה.גם לויינמן יש דגם חדיש יותר שנקרא פריזמה שהוא מעולה אבל לא במכרז.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.04 שניות.