סיפאפ פורום ישראל - התנסות ראשונית למסכות או נחירונים ל סיפאפ
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 התנסות ראשונית למסכות או נחירונים ל סיפאפ
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

igf11
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 01/23/2015 :  16:01:46  Show Profile  תגובה עם ציטוט
נקבע לי על _ידי מכון שינה באסותא שאני צריך להשתמש בסיפאפ בגלל דום נשימות רבות בשינה .אני בן 66 וסוכרתי עם עודף משקל (108 ק"ג גובה 1.75 מ').
לא הכרתי את הנושא בכלל והתחלתי להתעניין בנושא. רובם ממליצים באתרים השונים להתנסות במספר מסכות או נחירונים כדי להחליט מה מתאים לכל אחד..
בינתיים קיבלתי מסכת אף שלא הייתי מרוצה ועכשיו אני עובר להתנסות בניחורנים . - בשלב זה אני די מיואש... אבל מעוניין למצוא מסכה שתהיה מתאימה....איך אפשר להתנסות בזה ??איזה ספק בכלל יסכים לכך אם לא אתחייב לקנות אצלו?
יש לציין שאני מבוטח "מכבי זהב "
אבקש התייחסותכם לאפשרויות השונות במדידת מסכות ובאיזה דרך .
תודה מראש לכל המשיבים.
יגאל

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/23/2015 :  18:08:05  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
שלום יגאל וברוך הבא לפורום שלנו

תהליך ההסתגלות הראשוני ל CPAP הוא מאתגר היא אולם כולנו עברנו אותו.תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליך לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.

רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה. יש גם יועצים פרטיים מצויינים כמו דן בר אור החבר בפורום זה.

לגבי קופת חולים מכבי אני מצרף לך את הדף עם זכויותיך כמבוטח במגן זהב.
http://www.maccabi4u.co.il/15196-HE/Maccabi.aspx.
במכבי אתה זכאי לרכוש רק מאחד משני הספקים שזכו במכרז ולמעשה יכול לבחור אחד משלושה מכשירים בלבד.
כל תהליך ההתנסות אמור להעשות באמצעות המעבדה של אסותא והיא זו האמורה לבצע איתך את תהליך ההתאמה. חשוב שתעמוד על זכויותיך לקבל כמה שיותר מסיכות לנסיון, על מנת שתאתר את זו הנוחה לך ביותר. רק אחרי תהליך ההתאמה תוכל לבצע את העסקה מול הספק.

אני יכול לתת לך כמה עיצות:

1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).

2. השלב הקריטי בהסתגלות הוא בחירת ואיתור המסיכה הנוחה ביותר. לכן צריך לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שים לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.

קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:

א. מסיכות אפיות - מכסות את האף
ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות)
ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה

קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם

3. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)

4. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.

5. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.

כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.

אתה מוזמן להמשיך להתייעץ

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/23/2015 18:10:09
למעלה

igf11
חבר חדש מהשקית

5 הודעות

נכתב ב - 01/23/2015 :  18:34:28  Show Profile  Reply with Quote
תודה רבה
למעלה

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 01/24/2015 :  22:59:20  Show Profile  Reply with Quote
שלום יגאל, אשמח מאד לעזור לך, דבר איתי ואתן לך לנסות כמה מסכות, בינתים אסביר לך את ההבדלים בין המכשירים להם אתה זכאי מתוקף היותך מבוטח מכבי:
הראשון sefam נמכר ע"י מקסימה, מכשיר קטן קל משקל אך בעל טכנולוגיה קצת מיושנת, אין לו כרטיס זיכרון (ניתן לפרוק נתונים רק ע"י כבל אשר מחובר למחשב, דבר אשר כבר מזמן עבר מהעולם) אין התחלה אוטומטית ע"י נשימה ואין הפסקה אוטומטית בהסרת המסיכה, אין הפחתת לחץ בזמן נשיפה, (מנגנון אשר מונע היתנגדות בזמן נשיפת אוויר) הצינור במכשיר מחולק לצינור וצינורית לעומת צינור אחד במכשירים המודרניים (לא ממש חיסרון) ולמי שמעוניין להשתמש במעשיר לחות מדובר כאן על יחידה נפרדת אשר פחות נוחה לתיפעול ומגדילה משמעותית את המכשיר.
ה sefam מבוסס על מכשיר שנימכר ע"י פיוריטן בנט לפני חמש שנים והיה מוצלח אז. המכשיר צץ שוב ע"י מכביקר לאחר שזכתה במיכרז ומאז העבירה את המכשיר למקסימה והפסיקה להתעסק בסיפאפ משום מה.
מכשיר נוסף bmc מכשיר סיני יחסית גדול (גם כאן מדובר בדגם יחסית ישן) אך הוא כבר מציע התחלה והפסקה אוטומטית, הפחתת לחץ בנשיפה (אם אני לא טועה) ושים לב, למיטב ידיעתי גם כאן אין כרטיס זיכרון והפריקה מתבצעת ע"י חיבור כבל למחשב. חיסרון נוסף אשר הפריע לי באופן אישי כאשר בדקתי פעם את המכשיר היה הרעש שהמכשיר מייצר בזמן הפעולה, רעש לא סביר לטעמי לעומת המכשירים האחרים בשוק.
מכשיר נוסף והמוצלח ביותר לטעמי ווינמן somno balance e המכשיר אמנם גדול וכבד אבל הוא מיוצר בגרמניה נפוץ מאד בישראל ובחו"ל מתקדם מאד שקט מאד ומחזיק מעמד היטב לאורך שנים, גם המסכות כאן זה כבר סיפור אחר והיבואן מציע למבוטחי מכבי שלל מסכות איכותיות אשר חלקן מיצרות בגרמניה, במכשיר יש כרטיס זיכרון מסוג sd הפחתת לחץ בנשיפה והתחלה והפסקה אוטומטית (לא עובד כל כך טוב עם מסכת נחיריים).
יגאל, בסופו של דבר סיפאפ זה סיפאפ, לך על המכשיר שהכי נוח לך איתו, אל תשכח שאתה "מתחתן" לכמה שנים ולכן אל תבחר מכשיר לפי מה שאומרים לך, בחר מכשיר שנוח לך איתו ולאחר שניסית אותו. שים לב, לפי תנאי המכרז אתה רשאי לרכוש ולבטל עסקה עד 14 יום ואז לנסות ספק אחר, אל תתבייש זו זכותך, אתה גם יכול לבחור לעצמך מסיכה אשר נוחה לך ולבקש אותה מהספק ולשלב בין השניים. בכל מקרה דבר איתי ואתן לך טיפים נוספים. בינתיים שיהיה לך בהצלחה, וברוך הבא לקהילתנו, שבוע טוב, דן.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.