סיפאפ פורום ישראל - ביפאפ - האם כדאי?
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 ביפאפ - האם כדאי?
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/13/2015 :  00:29:56  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום,

בשירשור אחר קראתי על התלבטות לגבי מכשיר ביפאפ ולכן אדווח על הניסיון שלי, תוך חזרה על הידוע: לא תמיד דבר שמצליח עם משה יצליח גם עם אהרון.

אני משתמש במכשיר ביפאפ מתוצרת רספירוניקס כבר מעל 5 שנים וישן איתו מצוין. לפני כן השתמשתי בסיפאפ [גם הוא רספירוניקס] ועקב סיבוך של דלקת ריאות המליץ רופא ריאות על ביפאפ.

בזמנו לא הייתי משוכנע שזה יעזור אך החלטתי לנסות בעיקר על סמך: [א] הפרש המחיר [בארה"ב] היה בסביבת 100-150 דולר, [ב] אם הניסוי לא היה מצליח תמיד ניתן להפעיל ביפאפ בצורת פעולה של סיפאפ כך שההפסד הכספי איננו קטסטרופה עבורי ולכן היה כדאי לבצע את הניסוי עם השיטה "החדשה" [ביפאפ].

באופן חיצוני שני המכשירים נראים זהים. לא הייתה לי [אני מדגיש שזה נסיון אישי] שום בעיה להתרגל למכשיר החדש.

כדאי לבדוק איזו השתתפות מקבלים מקופ"ח. נדמה לי שהם אינם עוזרים בקניה של מכשיר אלא משכירים למשתמש מכשיר קיים תמורת תשלום די נמוך. הבעייה: סיכוי גבוה מאד לקבלת מכשיר ישן וכנראה לא מודרני. אני החלטתי לוותר על הטובות של קופ"ח מאוחדת ורכשתי מכשיר בארה"ב. בדיעבד, ההשפעה על יכולתי לישון כראוי מצדיקה, עבורי, את ההוצאה הכספית.

בהצלחה למתלבטים,

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.

נערך על ידי - txeng ב 01/13/2015 00:35:26

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/13/2015 :  17:42:55  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
ראו דיונים שהיו לנו בשאלה מהו CPAP לעומת BPAP

בעיקרון BPAP מומלץ בעיקר לאנשים הסובלם מבעיות רפואיות נוספות מלבד חסימות בנשימה כמו בעיה נלווית בראות.

http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=17442&SearchTerms=מה,ההבדל,בין,BPAP,,CPAP
http://www.portan.co.il/forums/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=9573&SearchTerms=מה,ההבדל,בין,BPAP,,CPAP

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/13/2015 17:45:14
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 01/13/2015 :  22:16:42  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
ביפפ הוא מכשיר הנשמה של ממש .לאו דווקא לצורך עזרה בשינה.ניתן בהתוויה של רופא ראות ובדרך כלל בתוספת חמצן ומעשיר לחות.
לא בהכרח מי שמתקשה להסתגל לסיפפ יקל עליו להסתגל לביפפ למרות שיש גם כאלה.
לא כל ביפפ ניתן לכוון ללחץ קבוע -סיפפ.
החלפת הלחצים כל נשימה לעיתים מעצבנת יותר מלחץ קבוע- כמו גם הפחתת לחץ בנשיפה .
בקיצור
תפוח ואגס הם פירות דומים.לא זהים ולשטרודל מקובל תפוחים.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/14/2015 :  20:39:07  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

עברתי על השירשורים שיצחק ציין. צריך להכיר בכך החלק גדול מחוות הדעת שם מתאים למכשירים יותר מיושנים.

מכשירי ביפאפ של היום מצויידים בחידושים המצויים במכשירי סיפאפ. ביניהם מכשירים אוטומטים לחלוטין אשר בנוסף מתאימים את הלחצים למעבר בין שאיפה לפליטה של אויר. מבחינת נוחיות למשתמש הם אינם שונים ממכשיר סיפאפ - זה מבוסס על ניסיון שלי ושל מכר אחד בארה"ב.

לפי שיחות עם אנשים בתחום בארה"ב חלק משמעותי של משתמשי ביפאפ עושים זאת מכיוון שלא הצליחו להסתגל לסיפאפ. כך שאם את/ה נמצא בקבוצה זו - כדאי לשקול רעיון זה.

חשוב לי לציין שהניסיון עליו כתבתי נעשה עם מכשירי רספירוניקס - אני מאמין שמכשירים של יצרן אחר יתנהגו דומה, אך יש הבדל בין "אני מאמין" ובין "ניסיתי בעצמי".

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.

נערך על ידי - txeng בתאריך 01/14/2015 20:46:39
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/14/2015 :  21:02:14  Show Profile  Reply with Quote
עוד מידע על ביפאפ BIPAP

גתקלתי במאמר טוב מאד, לדעתי. הוא בנוי בצורה של טבלת השוואה. אם אנגלית [לא מסובכת] איננה מכשול - כדאי לקרוא.

http://www.lakesidepress.com/CPAP/CPAP.htm

דוד מ

למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.