סיפאפ פורום ישראל - RESMED שאלות ותשובות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 RESMED שאלות ותשובות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/05/2015 :  09:18:40  Show Profile  תגובה עם ציטוט
http://www.resmed.com/us/en/consumer/support/humidifiers/humidifier-settings-faqs.html

Is humidification helpful for Upper Airway Resistance Syndrome (UARS)?
Humidification doesn't really help with OSA or UARS. It helps with side effects caused by CPAP. If you are already on CPAP treatment and experiencing nasal dryness/symptoms, then humidification should help decrease the symptoms. The nasal symptoms are due to the increased flow of air through the nasal passages. Humidification adds moisture to the air breathed and helps the nasal passages cope with the increased flow of air.

Benefits
What are the overall benefits of CPAP humidification?
Up to 40% of PAP users experience nasal congestion and dryness of the nose and throat. These symptoms can be severe enough to prevent patients from continuing their treatment. The HumidAire 3i heated humidifier adds moisture and warmth to the air delivered by a CPAP or bilevel system. This reduces symptoms of dryness and congestion, improving patient comfort and compliance. Research also shows that nasal resistance can promote mouth breathing, which in turn leads to additional dryness. Heated humidification can prevent the large increase in nasal resistance that results in mouth breathing and leaks.

What are the benefits of using a heated air humidifier vs. cold? Nasal pillows vs. mask? Which is a better choice when using humidification?
Because you can adjust the level of heat, heated humidification offers greater flexibility and reduces more severe symptoms. Both nasal pillows and masks are a viable option when using humidification; however, "rainout" (moisture caused by having the humidifier turned up too high) when using nasal pillows may become more of an issue as the moisture is directed into the nostrils.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/05/2015 :  14:01:55  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

אני מבין שזו תרומה נוספת לדיון לגבי מעשיר לחות.

בראשונה זה פרסום של רזמד ולכן קשה לראות זאת כפרסום אוביקטיבי לחלוטין, אחרי הכל הם מוכרים מעשירי לחות. עם זאת בזכרון ניתן להמשיך.

נקודה שניה. רזמד מציגה את התועלת של מעשיר לחות תוך הסתייגות גדולה וצודקת לדעתי. הנה המשפטים הראשונים שבפרסום הזה:

Is humidification helpful for Upper Airway Resistance Syndrome (UARS)?

Humidification doesn't really help with OSA or UARS. It helps with side effects caused by CPAP. If you are already on CPAP treatment and experiencing nasal dryness/symptoms, then humidification should help decrease the symptoms.

בקיצור, אם יש למשתמש בעיות יובש מהסוג האמור אז דעתי זהה להצעת רזמד - כדאי לנסות מעשיר לחות. מצד שני, אם אין בעיות כאלה אין צורך ולא כדאי מעשיר לחות. זו דעתי כבר זמן רב , כפי שנרשמה בפורום זה מספר פעמים.

בריאות לכולנו,
דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 01/05/2015 :  14:15:12  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
הויכוח הבלתי פוסק הזה לעניין "עם מעשיר לחות או בלעדיו"
מזכיר לי את הויכוח שהיה כאן לפני מספר שנים בעניין העדיפות של מסיכה אפית לעומת נחירונים
היה כאן משתמש שטען בתוקף כי בפורום יש העדפה למסיכות אפיות בלבד וקיים כאן עידוד למשתמשים חדשים רק למסיכות אפיות וכי לדעתו הדבר לא רצוי ואף מטעה משתמשים חדשים.
הויכוח עבר לפסים אישיים כשאותו משתמש טרח בכל הודעה ודיון להדגיש שעמדתו שונה מהנהוג בפורום וכי לדעתו מסיכת נחירונים היא העדיפה.

לא עזרו הבהרות חוזרות ונשנות מצידי, כי שני סוגי המסיכות טובים ומומלצים וכי כל אדם צריך לבחור לו את הטוב, הנוח והמתאים יותר בעיניו.
האיש המשיך להלחם על "צדקת מסיכת הנחירונים"

אני מרגיש שהנושא של מעשיר הלחות הופך למקרה דומה.

יש כאן מצב שאנשים מתוך כוונה טובה מנסים לעודד את השימוש במעשיר לחות ולא מקבלים עמדה שהוא לא טוב בכל מקרה אלא בחלק מהמקרים.

אני חושב שהמודעות לשימוש במעשיר לחות בפורום הינה כבר מספקת.

אנשים מודעים לאפשרות זו, ושוב ושוב אני חוזר על כך כי על כל משתמש לבדוק את האופציה הזו ולחליט אם היא נוחה לו או לא.

חבל לדוש בזה יותר. ברור שמעשיר לחות חיוני וחשוב למשתמשים מסויימים ועוזר להם להסתגלות ושימוש במכשיר.

אף אחד לא טוען אחרת.

מאידך יש משתמשים אחרים שמוצאים אותו מיותר ואפילו מפריע וזה גם לגיטימי.

העיקר לנסות את האופציה הזו ולהחליט. מעבר לזה אין כאן חידושים.

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 01/05/2015 17:18:51
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/05/2015 :  15:10:03  Show Profile  Reply with Quote
עוד על מעשיר לחות.

נראה לי שיצחק צודק והנושא הזה כבר נטחן עד דק בפורום.

אני בעד להניח לנושא.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.