סיפאפ פורום ישראל - על מעשיר לחות וקונכיות תחתונות
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 על מעשיר לחות וקונכיות תחתונות
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

vev
חבר חדש

59 הודעות

נכתב ב - 12/30/2014 :  16:08:55  Show Profile  תגובה עם ציטוט
בהמשך הדיון שהיה פה אם כדאי מעשיר לחות או לא הנה קצת מידע שאולי יעזור לכם להחליט.

לקונכיות התחתונות במערות האף שלושה תפקידים עיקריים:
ליחות האוויר
חימום האוויר
הגברת לחץ האוויר הנכנס לריאות.

הקונכיות בנויות מרקמה ספוגית מלאה בכלי דם (כמו שיש לגברים למטה בקצה של הב*לב*ל).
במהלך הלילה הקונכיות גדלות ומתכוווצות בהתאם לצרכים של הגוף - לחץ אוויר, חימום וליחות.

אחד הגורמים לחסימה דרכי הנשימה הם קונכיות מוגדלות באופן כרוני.

מה שקורה כמשתמשים בCPAP, זה שבגלל זרם האוויר המוגבר, הקונכיות צריכות לעבוד הרבה יותר קשה כי הן צריכות לספק יותר לחות ויותר חום. כשהן עובדות קשה הן גדלות. האדם כלל לא מודע לזה. זו הסיבה שאנשים מדווחים שהם לא מרגישים צורך בלחות - הקונכיות מפצות על כך.

אבל כשקנוכיות עובדות קשה הן גדלות.

הקונכיות גדלות -> מפריעות יותר למעבר אוויר -> צריך יותר לחץ כדי לשמור על מעברי האוויר פתוחים -> המשך שימוש בCPAP (ללא מעשיר) -> הקונכיות גדלות

וחוזר חלילה..

נערך על ידי - vev ב 12/30/2014 16:40:21

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 12/30/2014 :  19:56:16  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
VEV זה מבוסס על מחקר רפואי שערכת?
קראת את זה?
שמעת את זה?

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/30/2014 :  21:23:04  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
הגבלת הזרימה- לא הגברת הלחץ!!!!!!!!!!!!!

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/30/2014 :  21:23:58  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
זרם האויר לא גדל בשימוש בסיפפ.

למעלה

vev
חבר חדש

59 הודעות

נכתב ב - 12/30/2014 :  21:47:42  Show Profile  Reply with Quote
יצחק -זה מבוסס על המון דברים שקראתי ושיחות עם כמה רופאים במהלך השנים.
jzomer - כתבתי "הגברת הלחץ" וזה נכון. בגלל זה קוראים להם גם טורבינות. בדיוק כמו מדחסי הטורבו במכוניות (אפילו צורתם השבלולית דומה).
זרם האוויר בCPAP גם גדל. כמובן שאם אתה מגביר את הלחץ בזמן נתון, יותר אוויר יזרום, בדיוק כמו שכשאתה מגביר זרם מים היוצאים מברז - יותר מים יוצאים בזמן נתון..

סתם חיפוש מהיר שעשיתי בגוגל למי שרוצה מחקרים:
http://erj.ersjournals.com/content/37/3/587.full.html
בטוח שיש עוד המון, זה ממש שתי שניות של חיפוש
וקראתי רק את ההתחלה

quote:

"In conclusion, nasal obstruction of OSA patients on CPAP treatment is inflammatory in origin and the addition of heated humidification decreases nasal resistance and mucosal inflammation. "

למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 12/31/2014 :  11:24:18  Show Profile  Reply with Quote
חברים,
זה רק מחזק את מה שטענתי כל הזמן. אפילו בלי שידעתי על ההסבר הנ"ל.
אם עקבתם אחרי הפוסטים שלי, אני משתדל להיזהר בדברי ולמרות שאני "מעורב" בנושא,תמיד כתבתי באוביקטיביות עד כמה שיכולתי כמובן כמה שאדם מסוגל להעיד על עצמו.
תאמינו לי אני מכיר את עצמי לא מהיום, (-:

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

נערך על ידי - avis בתאריך 12/31/2014 11:25:16
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/31/2014 :  13:17:27  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
אין הגברת לחץ אלא הגבלת זרימה.
הן גורמות לאויר הנכנס להסתחרר וכמו כל מערבולת נוצר אפקט של הגבלת זרימה כדי שלא יחדור אויר קר פתאום לריאות.
אפקט נוסף הוא זריקת האויר לצדדים על הרירית שגורם בצנטריפוגה לאבק להידבק לרירית וכך הסמארק מנקה את האויר.ככה פעלו מסנני אויר טבולים בשמן בגיפים של 48.
השערה נוספת שלי היא שהסחרור עוזר למולקולות ריח להגיע לרצפטורים ברירית האף ובלוע לפני שהכל רץ למטה לריאות.

כל זה למצב בלי סיפפ.

עם הסיפפ הגדלת הלחץ אכן עלולה להעלות מעט את הספיקה אבל היות שמדובר בנפח ריאות קבוע פחות או יותר ולא בצינור פתוח לא תעלה הספיקה מעבר לנדרש באופן נורמאלי.

ככה זה ולא אחרת .............מן הים עד ים כנרת..........

למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/31/2014 :  13:24:12  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
קראתי את המאמר שצרפת- הם לקחו 20 נבדקים שיש להם גודש באף והראו שאפשר לעזור לצמצום הגודש עם מעשיר מחומםץסבתא שלי גם היתה אומרת לשים את הראש עם מגבת מעל סיר עם אדים כדי לפתוח את האף אם יש נזלת.
בארץ אפילו פיתחו מכשיר שנקרא רינוטרם שדוחף אויר ב43 מעלות לאף כדי לרפא נזלת.
הם לא הוכיחו שצריך מעשיר לחות לכל משתמש סיפפ אלא שכדאי לטפל בגודש באף עם אדים חמים.
עם כל הכבוד לרופאי אףאוזןגרון יווניים- לא הייתי מסיק הרבה מהעבודה שלהם.

למעלה

vev
חבר חדש

59 הודעות

נכתב ב - 12/31/2014 :  14:37:11  Show Profile  Reply with Quote
הנה עוד מחקר בשבילך שקושר בין העדר לחות ליובש, דלקתיות, התנגדות אפית גבוה, compliance נמוך..

http://journal.publications.chestnet.org/article.aspx?articleid=1078083

The flow of cold air through the nose dries the mucosa and increases nasal airway resistance. This also stimulates local nerves and leads to the release of inflammatory mediator cells.

...Compliance was improved by 0.59 h/night by the addition of heated humidification (a finding that is lower than the results of previous intervention studies, but still clinically relevant).

..In summary, this is the first study to systematically examine the effects of humidity on compliance and adverse side effects in OSA patients using CPAP. The results of this study demonstrate that heated humidity increases compliance with CPAP. The difference in compliance may be explained by a reduction in side effects associated with upper airway symptoms and awakening feeling more refreshed after using CPAP with heated humidity. Compliance gains may be realized sooner if patients are started with heated humidity at the initiation of CPAP.

נערך על ידי - vev בתאריך 12/31/2014 14:39:51
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/31/2014 :  20:42:26  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
בסדר.נסכם-במקרים שצריך-לשים מעשיר לחות.מחקר נחמד מ1999 שהשתמש במכשירים עתיקים ומומן על ידי פישר פייקל שהיה הדומיננטי אז ביצור מעשירי לחות מחוממים.This research was supported by a grant from Fisher & Paykel Healthcare
תסלח לי אם אני לא משנה את דעותי בנושא.
יש יתרונות וחסרונות.במישור החוף שלנו יש מספיק לחות באויר.
וכמו שאמרו חזל-כל המוסיף גורע

למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 01/01/2015 :  18:23:16  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

מחקרים מדעיים בקשר למעשיר לחות.

במקצועי עסקתי רבות בניתוח מחקרים מדעיים והניסיון [לא רק שלי] מראה שכמעט תמיד אפשר לכל מחקר למצוא מחקרים אחרים בעלי מסקנות הפוכות. מסיבה זו אין לקבל החלטות על סמך ממחקר אחד או שניים.

כדי לדעת מה המומחים חושבים על נושא מסויים [למשל, מעשיר לחות למכשיר נשימה] יש לבצע מחקר השוואתי, כלומר לאסוף את מרבית המחקרים שפורסמו, לנתח את המתולוגיה שלהם [כדי להשמיט מחקרים בהם נעשו שגיאות בשיטה; יש לא מעטים כאלה]. אח"כ לנתח את מסקנות המחקרים אשר עברו את הסינון, לתת להם משקל שמייצג את האמינות שלהם [למשל, מחקר בעל יותר נבדקים לרוב אמין יותר ממחקר עם מעט נבדקים]. רק אחרי שלבים אלה ניתן להסיק מסקנות מבוססות.

את כל זה כמובן איננו עושים בפורום - זה דורש השקעת זמן וחיפוש מידע מעמיקים. כמו כן אינני משוכנע שיש בינינו אנשים בעלי הידע הדרוש לביצוע ניתוח אמין של מידע מחקרי.

לעומת זאת, אנחנו יכולים להעביר מידע עובדתי [למשל הצגת ציוד חדש], אנחנו יכולים לדווח על הניסיון שלנו, תוך הבנה והסתייגות שדבר שטוב לאדם אחד איננו בהכרח מתאים לאדם שני.

לסיכום: מכל מה שנכתב בפורום לא שוכנעתי שכל אחד צריך [או יפיק תועלת] ממעשיר לחות. את המסר הזה אני מציע להעביר למצטרפים חדשים.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 01/01/2015 :  23:18:49  Show Profile  Reply with Quote
אף פעם לא חשבתי שאני מומחה בנושא. אין ערך לכל הניתוחים המלומדים של כל יודעי דבר וחכמי הפורום כולל אותי.
כולנו קטנים ולא נספרים מול כל חברות שמיצרות מכשירים. ברי לי שכל היצרנים המובילים לא חיכו לדעות שלנו ואין לי ספק שעשו זאת על בסיס של מחקר ידע וניסויים, ולא על סמך פורום פורטן או כל דעה של שמרן שחושב שהוא יודע. פיליפס ורסמד משקיעים הרבה על מחקרים וחידושים רואים את זה בהתקדמות המכשירים בעשור האחרון.
מניסיון שלי בחיים, יש אנשים שקשה להם לקבל חידושים ביחוד שזה עולה להם כסף.
מה שברור זה שבעתיד הלא רחוק המכשירים החדשים יהיו רק עם מעשירי לחות ולא חשוב מה אנו חושבים או כותבים נרכוש מכשירים עם מעשיר בתוכו.
ואז כל מה שחשבנו וכתבנו יהיה שווה כקליפת השום.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.03 שניות.