מחבר |
נושא  |
|
ואגי
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 11/19/2014 : 12:39:34
|
הי,
אני גר בחיפה, העיר הכי מסרטנת בישראל. פרט לכך, בחורף כל השכנים שלי מחממים על סולר והריח מחריד, איא אפשר לפתוח חלון בלילה, והפילטריים שלי נעשים שחורים תוך מספר שבועות.
אני יודע שחלקיקים מיקרוניים או מאד קטנים גורמים לסרטן ריאות
אני מחפש פילטר שיסנן עד לרמה מיקרונית קטנה ככל האפשר, רצוי משהוא (כגון יריעה) שניתן לחתוך על מנת להתאים לגודל הפילטר של מכשיר רזמד S9. חיפשתי ברשת, אבל כל שמצאתי היה פילטרים בקטריאליים, שזה לא מה שאני מחפש
אם מי יודע - תבוא עליו הברכה
ואגי - איציק וגנר |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/19/2014 : 19:51:53
|
לדעתי הפילטרים הבקטריאליים בהחלט יכולים לעזור הם מסננים חלקיקים קטנים מהאויר עליהם "יושבות" הבקטריות או החיידקים |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 11/19/2014 : 22:10:22
|
שלום, אני מצטרף לדעתו של יצחק ומציע להשתמש במסנן נגד בקטריות ווירוסים מהסיבות הבאות: 1. כאשר חותכים מסנן מתוך יריעה, ומתאימים אותו למכשיר הנשימה תמיד קיימת האפשרות שחלק מהאויר הנכנס יעקוף את אלמנט הסינון שאיננו מחובר לדפנות באופן קשיח. איזה חלק מהאויר הנכנס יעקוף? תלוי בצורת ההתקנה של אלמנט הסינון. 2. מסנן בקטריות ווירוסים זמין ומחירו בארה"ב נמוך מ: $2 ליחידה. אורך חיי מסנן כזה באוירה של חיפה איננו ידוע לי והייתי מציע פשוט להשיג 2 מסננים ולנסות. 3. יעילות המסנן. המסנן שהצעתי בשרשור אחר מסוגל לסלק 99.99% מהוירוסים. מה גודל של וירוס? לפי איציקלופדיה בריטניקה: קוטר 20-400 ננומטר; אורך וירוס בערך 1000-700 ננומטר. [מיקרון = 1000 ננומטרים]. מסקנה: המסנן האמור מסלק, באופן מעשי, את כל החלקיקים [וירוסים] שגודלם קטן ממיקרון אחד. 4. מסנן נגד בקטריות בנוי כך שהאויר הנכנס איננו יכול לעקוף את אלמנט הסינון. 5. להלן העתק של נתונים מהדיון בעניין מסנן בקטריאלי. * תיבורים סטנדרטיים. המסנן מתחבר לצינור ולמסכה ללא קושי. * סוג המסנן: אני מציע מתוצרת HUDSON. מסננים ממותג זה משמשים במעבדות ונחשבים אמינים. אני משתמש ב: Hudson RCI 1605. * ספק. בשנתיים האחרונות רכשתי דרך האינטרנט מספק אמריקאי MedicalMega עלות של $1.54 לפני משלוח. אינני יודע אם הם שולחים לישראל; אני נעזרתי בחבר שהביא במזודה [להזכיר, מסנן שוקל כ: 25 גרם]. * זמן שימוש. אני מחליף כל חודש וזאת כאשר צד יציאת האויר של דיסקית הסינון במרביתו נעשה אפור במקום לבן במסנן חדש. זה כמובן תלוי בכמות האבק בסביבה בה אתם נמצאים; אני נמצא בין חדרה לגדרה.
מקווה שהמידע הזה יסייע לך להחליט.
דוד מ
נ.ב. אם תחליט לערוך ניסוי, אני מוכן לתת לך 2 מסננים לצורך זה. התקשר אל txeng-il21@usa.net לתאום.
|
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
נערך על ידי - txeng בתאריך 11/19/2014 22:16:27 |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/01/2014 : 22:16:22
|
אתם מתכוונים למסנן יציאה .יש בעיה לפעמים כי הוא מבלבל את המשוב של הנחירה -מחליש-ועלול קצת לשנות את האוטומט שקובע לחצים. אם מתחילים שימוש כדאי להסתכל על הנתונים שבוע לפני ושבוע אחרי ולראות אם חל שינוי בטווח הלחצים. אם כן - לשנות קצת את תיכנות האוטומט.להעלות קצת את הלחץ הנמוך למשל.
עוד נקודה-שימוש במעשיר לחות ירטיב את המסנן.
לגבי חומר סינון חלופי- עלה בדעתי לנסות ולגזור את המסכות הירוקות של האחיות ששמים על האף והפה .זה רפואי ואמור לעצור חיידקים ואולי גם וירוסים.
מה דעת המומחים?????? |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
ואגי
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2014 : 09:47:57
|
\ אני מודה ל- XTENG על המידע המפורט, וכבר הזמנתי 12 פילטרים בחברת MEDICALMEGA' לפי 1.85 דולר האחד. הקישור הוא:
https://www.medicalmega.com/cart.html#calculate
החברה אינה שולחת לארץ, לכן את השילוח אני עושה באמצעות BUY2USA שנותנים שרות מהיר, ברור וטוב. מחיר דואר רגיל של האתר בארה"ב הוא 7$ לניו ג'רסי. להבנתי הפילטרים האלה נכנסים בין המכשיר והצינור המוביל לאף,
לכן החלטתי להוסיף פילטרים היפואלרגנים של אתר CPAP.COM - הם מתאימים לכניסת האויר של מכשיר ה- S9 שלי. ייתכן ואצטרך להגדיל את לחץ האוויר בשל כך אבל הבריאות מעל לכל.
ושוב תודה ל - XTENG
ולעניין אחר - אני חבר קופ"ח מכבי, ומבחר המכשירים והמסכות שהם מספקים הוא מחפיר.
לפני שלוש שנים, לקראת החלפת המכשיר בדקתי מכשיר אוטומטי (מקטין לחץ בעת נשיפה) - היחידי במכבי שהוא אוטומטי, ולא הרגשתי כל הבדל לכאורה ביחס למכשיר הלא אוטומטי שהיה לי, וביחס למכשיר דה-וילביס אוטמטי (אז הייתי חבר בקופ"ח מאוחדת, שהיא מאד ליברלית) (כמובן שבדיקה זו הייתה אינדיבידואלית ולא מדעית אלא תחושתית בלבד, לכן אין לראת בזאת כל אינדיקציה מומלצת).
בזמנו, כשהשוויתי בין המכשירים ובדקתי את נתוני האפניה במכשירים שאיפשרו זאת, התברר לי כי האפניאה במכשירים הלא אוטמטיים הייתה גבוהה ב- 37% מאשר במכשירים האוטומטיים, ושוב, זה ממצא אינדיבידואלי שלי בלבד, אבל לדעתי מי שקונה מכשיר לא אוטומטי כיום ((פעם המכשירים הללו עלו יותר מ-50% ממכשירים לא אוטמטיים) עושה טעות.
בהיצע המכשירים של מכבי ישנם עוד שני מכשירים לא אוטומטיים שמחירם באר"הב (באתר סיפאפ.קום) בסביבות 400 דולר, כלומר בתחתית טווח המחירים. את חברת החברה השלישית לא מצאתי כלל באתר, וגם לא אצל עוד כמה אתרים בארה"ב, ואני אישית לא הייתי קונה מכשיר שלא נמכר בארה"ב.
אני חושב שאלה מאיתנו החברים במכבי -הקופה העשירה בארץ, צרכים להתארגן ולפנות למשרד הבריאות (אחרי הבחירות) ולקופה על מנת ש:
א. נוכל לייבא מארה"ב בעצמנו ולקבל את מלא ההתתפות,
ב. שמכבי תאפשר לקנות את כל סוגי המכשירים והמסכות מכל היבואנים בארץ ולקבל את מלא ההחזר בחוק. לדוגמא - בקופ"ח כללית ההשתתפות עבור המכשיר הטוב בשוק מכשיר הרזמד S9 שלי (שאותו לא אחליף באחר) היא 800 שח; במכבי עולה מכשיר עד 600 שח - אבל אלה מכשירים שעולים בחו"ל מחצית ממכשירי הרזמד ורספרוניקס האוטומטים,
ג. היצע המסכות של מכבי הוא פשוט בושה - שלוש מכסות עלובות שכל אחת גרועה מקודמתה, הרי המסכה, יותר מהמכשיר היא הדבר שקובע את נוחות או אינוחות השימוש והשנה שלנו (יש לי חמש מסיכות שונות שקניתי במשך השנים)
אני משלם 150 שח לחודש לביטומ הכי יקר שלהם, ולפי מה שקראתי, רק 80-50% בערך מתשלומי העמיתים עבור הביטוחים המשלימים אכן מגיעים חזרה לעמיתי, השאר נשאר כרווח של הקופות, לכן יש כאן אפילו מקום לתביעה ייצוגית או לפנייה לבג"צ
אני עומד להזמין מסכה מארצות הברית, ונראה אותם שלא יחזירו לי את מחירה.
איציק |
 |
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 18:33:37
|
תיקון קטן לדברי קודם- במקרה שמתי לב היום שבתכנה של רסמד S9 יש מקום לציין אם יש או אין פילטר מוצא אנטיבקטריאלי.כלומר - הם יודעים שיש בעיה ומנטרלים אותה אם דואגים ללמד את המכשיר שיש פילטר מחובר.נראה לי שפשוט האלגוריטם מגביר קצת את הרגישות שלו. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
נושא  |
|
|
|