| מחבר |
נושא  |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 10/22/2014 : 10:45:32
|
למרות שזה לא רלוונטי בשבילי ברגע זה, לטובת החברים שלחתי מייל זה לנציב: שלום, אבקש לקבל תשובה לשאלה עקרונית על ההחזרים למכשיר CPAP, האם קופות החולים והביטוחים המשלימים למיניהם, רשאים להתנות או להגביל את ההחזרים, לרכישת מכשיר CPAP, לרכישה בארץ (ולא מחו"ל) ו/או מסוכנים הקשורים לקופה ? מה הנימוק לכך והאם זה מוצדק? לידיעתכם, כל המכשירים מיוצרים בחו"ל ונמכרים על ידי הסוכנים בארץ ברווחים גדולים. לפי מיטב הבנתי, הגבלות כגון אלו משמעותם שהקופה גוזרת קופון על חשבון הפציינט. אודה לכם על תשובתכם המהירה בברכה - אבי להלן אפשרויות התקשרות עם הנציב: את הבקשה יש להגיש לנציבות הקבילות על גבי טופס הגשת בקשה בצרוף המסמכים הנדרשים. ניתן לשלוח את הבקשה לנציבות קבילות הציבור לכתובת: נציבות הקבילות, משרד הבריאות רח' ירמיהו 39, ירושלים, ת.ד 1176 מיקוד: 9101002 דרכי התקשרות נוספות: פקס: 02-5655981 דוא"ל: #8203;kvilot@moh.health.gov.il לשאלות ובירורים - מוקד "קול הבריאות": 5400* ,08-6241010 להלן קישור לטופס בקשה: http://www.health.gov.il/DocLib/kvilot-refund.pdf
כמובן שאפרסם את התשובה בפורום.
|
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis ב 10/22/2014 10:46:02 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/22/2014 : 14:20:35
|
תודה רבה אבי יפה מאד.
הבעיה אגב יותר מורכבת. בקופ"ח מכבי בה אני למשך חבר נהגו בדרך אחרת (יש על זה המון פוסטים בפורום).
הם עשו מכרז בין הספקים. בחרו 3 ספקים שהם לאו דווקא היבואנים של המכשירים המובילים בשוק וזכו במכרז בשל המחיר הנמוך בלבד ככל הנראה.
כתוצאה מכך למבוטחי מכבי מתאפשרת רכישה בההשתתפות הקופה רק מאותם 3 ספקים וזאת בהשתתפות עצמית נמוכה מאד יחסית (בדר"כ כ- 500 ש"ח למכבי זהב)
כספית זה כאמור משתלם אבל חוסר האפשרות לרכוש מכשירים מובילים בשוק היא הבעייתית.
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
 |
|
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 10/22/2014 : 14:44:12
|
כללית מאפשרת רכישה מחו"ל. מי שעשה לי בעיות בינתיים זה "דקלה" מהביטוח הפרטי של הקיבוצים. פניתי למפקח על הביטוח במשרד האוצר. כשתהיה תשובה אעדכן. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 11/09/2014 : 17:23:33
|
היום קבלתי תשובה זו במייל:
שלום רב.
תודה על פנייתך למשרדנו.
נציבות הקבילות מטפלת בפניות פרטניות בנושא מימוש זכויות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. אין באפשרותנו להשיב לפנייתך העוסקת בנושא כוללני, אשר יש בו שוני בין קופת חולים אחת לחברתה. במידה שברצונך לברר בעיה פרטנית בה נתקלת ניתן לפנות אלינו תוך ציון שם המבוטח, ת.ז. שם הקופה, טלפון של המבוטח, ופרטי הבעיה בה נתקל.
באופן כללי אוסיף כי לפי החוק קופת חולים רשאית לספק שירות באמצעות ספקים מסויימים הקשורים איתה בהסכם. אין מחובתה לספק החזר עבור רכישת שירות אצל ספק שנבחר על ידי המבוטח באופן פרטי.
בברכה,
עו"ד תרצה פוקס | עוזרת ראשית נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי טל: 5400* | פקס: 02-5655981 kvilot@moh.health.gov.il | www.health.gov.il
|
נערך על ידי - avis בתאריך 11/09/2014 17:23:59 |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/11/2014 : 21:28:22
|
quote: Originally posted by avis
היום קבלתי תשובה זו במייל:
שלום רב.
תודה על פנייתך למשרדנו.
נציבות הקבילות מטפלת בפניות פרטניות בנושא מימוש זכויות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי. אין באפשרותנו להשיב לפנייתך העוסקת בנושא כוללני, אשר יש בו שוני בין קופת חולים אחת לחברתה. במידה שברצונך לברר בעיה פרטנית בה נתקלת ניתן לפנות אלינו תוך ציון שם המבוטח, ת.ז. שם הקופה, טלפון של המבוטח, ופרטי הבעיה בה נתקל.
באופן כללי אוסיף כי לפי החוק קופת חולים רשאית לספק שירות באמצעות ספקים מסויימים הקשורים איתה בהסכם. אין מחובתה לספק החזר עבור רכישת שירות אצל ספק שנבחר על ידי המבוטח באופן פרטי.
בברכה,
עו"ד תרצה פוקס | עוזרת ראשית נציבות הקבילות לחוק ביטוח בריאות ממלכתי טל: 5400* | פקס: 02-5655981 kvilot@moh.health.gov.il | www.health.gov.il
כאן בדיוק שורש הבעיה משרד הבריאות מתיר לקופות החולים להגביל רכישה מספקים מסויימים בלבד
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 11/11/2014 21:31:34 |
 |
|
|
johndewey
חבר פחות חדש

131 הודעות |
נכתב ב - 11/14/2014 : 10:03:04
|
| יש כאן נקודה עדינה: מוצר שהלקוח קונה והקופה מספסדת זה לא בדיוק "אספקת שרות באמצעות ספק". אני לא עורך דין, אבל אפשר אולי לטעון שהקופה מספקת פה את השרות ללקוח שלה ולא באמצעות ספק. הרי הלקוח, ולא הקופה, מבצאים את הרכישה. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 11/14/2014 : 14:33:30
|
אני מסכים עם JOHN לפני יותר משנה, המושלם סרב לשלם לי עבור מכשיר שרכשתי מארה"ב, כתבתי לנציב קבילות והוא קבל את עמדתי - המושלם של הכללית שילם את המגיע לי. כך שיש מקרה פרטני, הם הולכים לקראת האזרח. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 11/14/2014 : 22:39:08
|
השאלה מה כתוב בתקנון של הכללית.
האם כללית מגבילה בתקנון רכישת מכשיר CPAP רק מספקים בהסדר? |
 |
|
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 11/15/2014 : 23:15:40
|
| הספקים של ה"כללית הם מדטכניקה וקלינטיקה. לפי החוברת של המושלם |
 |
|
|
n/a
deleted

272 הודעות |
נכתב ב - 11/24/2014 : 20:54:13
|
כזכור פניתי למשרדהאוצר כדי לאפשר החזר על קניית אביזרים לסיפאפ בחו"ל. לאחר התערבות המפקח על הביטוח במשרד האוצר קיבלתי מ"דקלה" מכתב איך לפנות אליהם – בלי איזכור נושא הפניה. את התשובה החיובית קיבלתי רק בטלפון. הם כנראה נזהרים. כאשר אקבל את ההחזר סופית אדווח.
פניה למפקח על הביטוח באמצעות פקס מס' 02-5695352 או דרך המען רח' קפלן 1 ירושלים 91950. יש גם מייל pniutzibur2@mof.gov.il. טל. 3002*.
|
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/01/2014 : 22:09:28
|
הקופות בוחרות לעבוד עם הספקים המשתלמים ביותר ומקבלות הנחה משמעותית בגלל ההתחייבות לכמויות. אל תשכחו שכמות הלקוחות זה הנכס הגדול ביותר של הקופה - עם מסה גדולה הן מתמקחות עם בתי חולים ממשלתיים לקבל הנחות ויכולות לייבש בית חולים ולומר - לא עובדים איתו -בלי בושה. סוגרים את מעבדת השינה בתל השומר בדיוק בגלל סיבה זו. ואם רמת הטיפול תרד-לא נורא.ואם החולים יעמדו בתור או יצטרכו לנסוע רחוק -גם לא נורא. והמגוחך הוא שבתי חולים ממשלתיים ששיכים למעשה למשרד הבריאות נאלצים להתחרות אחד עם השני ולהוריד מחירים כי הקופה יכולה לטרטר חולים מבית חולים אחד למישנהו -שכאמור שייכים למדינה. אם הקופות לא יעשו את זה- המדינה תצטרך לסבסד את גרעונות הקופה. אם כך יפעלו-המדינה תצטרך לסבסד את בתי החולים הממשלתיים. כולם במילכוד. והמילקי זול יותר בברלין................. |
 |
|
|
ואגי
חבר חדש מהשקית
3 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2014 : 10:27:00
|
בעניין ההחזר מקופות החולים
אני עם כל הכותבים, ובמיחוד AVIS שפתח את הנושא
לדעתי הפתרון הוא פנייה (לאחר הבחירות) לשר הבריאות, או לחפש עמותה הפועתלת לטובת האזרחים, כגון העמותה לזכויות האזרח או אומ"ץ. הקיצון הוא פעולה משפטית - בגץ או פעולה אחרתה שיבואו הקופות ויסבירו מדוע רק 80-50% מהביטוחים המשלימים מגיעים חזרה למבוטחים והיתרה נשארת בקופות, מדוע משרד הגריאות מאשר ליבואנים להרוויח כמעט 100% ואף יותר (יש מכשירים שבדקתי שמחירם בארה"ב עד 500 דולר בעוד היבואנים דורשים עבורם 6000-700 שח - כמו היבואנים של המכשירים העולים 800-1000 דולר.
בואו נתארגן לאחר הבחירות ונחשוב מה לעשות
איציק |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/02/2014 : 23:46:36
|
הגישה שלנו לא צריכה להתלונן על היבואנים. שירוויחו כמה שרוצים, כל עוד הקופות יכירו ברכישות מכל מקור כולל חו"ל. השוק צריך להיות פתוח כולל יבוא. |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2014 : 08:21:06
|
מסכים עם אבי ההגדרה של ספקים בכללים בינתיים היא שאצלם אפשר לשלם רק את ההפ]רש בין מחיר המכשיר ובין ההשתתםות של הקופה והספק דורג לקבל את חלקו מהקופה. אפשר עדיין לרכוש מכל מקום ולדרוש החזר. רוב החברות שלא בהסכם פעלו התיישרו לפי הקו ומוכנות לקבל את חלק הקופה בצק דחוי למספר חודשים כדי שלא יגבה הכסף לפני שהקופה מחזירה לפציינט. מעיין מימון ביניים. כל זאת עד שהקופה תעשה מיכרז ותעבוד כמו מכבי.לדעתי פעולות אלו היות שהן מבוצעות על ידי חברת ביטוח משמעותן הרעת תנאי פוליסה בלי להוריד את הפרמיה.אולי הממונה על הביטוח יכול להתערב??????
הטריק הוא שהספקים מורידים את מחיר המכשיר בפני הקופה אבל ההשתתפות העצמית באחוזים נשארת לפי המחיר הישן כך שכל ההנחה נספגת על ידי הקופה ישראבלוף אמרנו??? ומה מחירי התרופות שבאמת משלמות הקופות לחברת טבע למשל??????.אפילו השבכ לא יודע.אבל אנחנו משלמים השתתפות עצמית למשל 50% ממחיר התרופה בבית המרקחת.יתכן במצב קיצוני של חמישים אחוז הנחה שאנחנו בעצם משלמים את כל העלות . הבנת את זה ברוך???????יצאת צדיק????????לא!!!!!!!!!!!
|
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2014 : 09:34:44
|
זומר צודק, הלואי ואחרי הבחירות יהיה עם מי לדבר באוצר, במשרד הבריאות וילכו לקראתנו. |
 |
|
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2014 : 10:27:05
|
שלום,
זומר צודק, וגם אבי צודק - ועם זאת אשרי המאמין שאחרי הבחירות יהיה עם מי לדבר.
אם יהיה לנו מזל, נקבל את אותה גברת בשינויי אדרת; או נקבל/נבחר במשהו יותר גרוע כי כנראה החרדים יחזרו לשבת ליד הצלחת ולהם יש צרכים ורצונות משלהם. אנו, האזרחים העובדים, משלמי המיסים וגם ההולכים למילואים נשארים עם האימרה הידועה "אם אין אני לי, מי לי".
מצער לכתוב זאת, אך כך זה נראה.
אולי כדאי לחזור ולהתרכז בעניני מכשירי CPAP, מסכות ופילטרים - זה פחות מצער ופחות מאכזב.
דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2014 : 13:28:26
|
אני בין אלו שאופטימיים, מאמין שלא יהיה מה שהיה, וכל שר ישן או חדש יהיה חייב לתת דעתו לבעיה שלנו. |
 |
|
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 12/04/2014 : 14:31:58
|
לצערי ב- 5 השנים שאני בפורום ראיתי רק איך המצב הולך ומחמיר ולא הולך ומוטב
קופות כמו מכבי שנתנו תנאים די טובים להשתתפות עצמית ברכישת מכשיר
ואגב אם התנאים טובים, דהיינו ההשתתפות העצמית נמוכה, אותי לפחות ממש לא מעניין לקנות מכשירים בחו"ל
עברו לעבוד רק עם מספר מסויים של ספקים שזכו במכרז עם מחירי רצפה, דהיינו קופ"ח מכבי מגבילה אותך בבחירת מכשיר שלא לפי בחירת המבטוח ובוודאות אינו מהמכשירים המובילים בתחום.
המצב כיום שהוא שקופ"ח מכבי מציעה את התנאים הגרועים ביותר למבוטחיה בתחום ה- CPAP וזאת כביגול בחסות משרד הבריאות.
במצב אכן נראה עגום לנו הסובלים מהפסקות הנשימה בשינה ואני ממש לא אופטימי אחרי הבחירות... |
 |
|
|
jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 12/09/2014 : 18:38:15
|
| גם אני פסימי .כלומר ריאלי.כסף משוחרר לא יוחזר.החברות מנועות אפילו להציע דגם משופר של מכשיר שהן מיבאות בתוספת מינימלית של תשלום כלומר המטופלים תקועים לא רק עם חברות שבמכרז אלא גם עם המכשירים הישנים שהיו בעת קיום המכרז שזה כמה שנים טובות אחורה. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
 |
|
|
יהודה
חבר חדש מהשקית
Israel
4 הודעות |
נכתב ב - 06/27/2015 : 14:15:46
|
אפשר תמיד להחליף קופה ובא לגואל ציון,צריך להישתמש בכוחנו על מנת לכופף את רצון הקופות שמגבילים את זכויותינו.
|
 |
|
| |
נושא  |
|