מחבר |
נושא  |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 10/19/2014 : 12:18:43
|
לאחרונה רכשתי פילטר מיוחד שאמור למנוע מעבר בקטריות וכדומה, כ-15 ש"ח ליחידה (מתוכם 8.5 ש"ח משלוח ומע"מ) הוא מתחבר בין המסכה לצינור, לא מפריע ולא מורגש. אין סיבה מיוחדת לרכישה מלבד סקרנות וסתם שעמום, חברתי אותו וברור שאיני מרגיש הבדל כלשהו.
https://files.acrobat.com/a/preview/ede787bf-cb3b-4750-b42f-0b6c37e90876
אגב, הכמות שרכשתי היא מספיקה ליותר משנה, אם מישהו רוצה כמה יחידות שישלח לי מייל. |
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
נערך על ידי - avis ב 10/19/2014 13:31:50 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 10/19/2014 : 13:13:19
|
שלום,
מעניין שהזכרת מסנן נגד בקטריות; אני משתמש בו כבר 4 שנים ומרוצה מאד.
הסיבה שלי לשימוש במסנן היא הקטנת עומס החיידקים והוירוסים כדי שמערכת החיסון תוכל להתאמץ פחות, אצלי זה חשוב. אני רואה שימוש רחב יותר אצל אנשים הסובלים מאלרגיה, אולי בתקופה הפריחה, או מכל סיבה אחרת. סביר להניח שמסנן המסוגל לעצור חיידקים ווירוסים יעצור את מרבית האלרגנים.
אני רוכש בארה"ב 12 מסננים בכל שנה במחיר של כ-1.5 $ ליחידה [לרוב מצרף אותם לפריטים אחרים כדי לחסוך דמי הובלה]. המסנן מתפקד, אצלי, כחודש ומוחלף כאשר מתחיל להופיע צבע אפור על דיסקת הסינון בצד יציאת האויר מהמסנן ובעיני זה מעיד שהמסנן גמר את תפקידו.
מספר פרטים על המסנן: הוא מחובר למסכה ואליו מחובר צינור האויר. המסנן מורכב מדיסקת סינון במרכז של "כדור" מחומר פלסטי בקוטר בערך 5 ס"מ ובמשקל בערך 25 גרם, כך שהוא לא גורם לאי נוחות בשימוש. יעלות הסינון גבוהה מאד, המסנן מסלק 0.99999 [בשפת המקצוע "חמש תשיעיות"] המחיידקים וגם ארבע תשיעיות מהוירוסים.
אמנם הרחקת חיידקים ע"י סינון נשמעת מוזר ומזכירה פיליטון ידוע של שי אופיר ז"ל, "ציונה והעין המקולקלת", אך כיום זו טכנולוגיה מקובלת ומסננים כאלה הם ציוד שקבל את האישורים הדרושים ונפוץ בתעשית התרופות ובתעשיה הביוטכנולוגית.
אם יש מעונינים בפרטים נוספים אשמח לחלוק מידע.
דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
נערך על ידי - txeng בתאריך 10/19/2014 13:19:16 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/20/2014 : 17:06:32
|
שלום אבי ודוד האם תוכלו להסברי מדוע פילטר כזה נחוץ בנוסף לפילטר הקיים בפתח כניסת האויר של מכשיר ה- CPAP אני הוספתי בפתח זה פילטר היפו אלרגני ולא פילטר רגיל האם זה לא מספיק? |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/21/2014 12:33:17 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 10/20/2014 : 18:30:11
|
נתקלתי בזה באחד האתרים ובהחלטה של רגע רכשתי את זה סתם בלי לחשוב פעמים, זו האמת. בדיעבד הייתי צריך להביא את זה יחד עם רכישה גדולה כי עלות ההובלה הכפילה את המחיר. טעות שלי שלא חשבתי על זה בזמן הרכישה. במחשבה שניה, מה איכפת לי שיהיה פילטר כזה אחרי המעשיר לחות בכדי שיגן עלי מאפשרות שהמים יזדהמו? למרות שכבר שנים אני עם המעשיר ולא היו לי בעיות. מי שאין לו מעשיר בודאי לא צריך את זה. |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 10/21/2014 : 16:55:23
|
שלום לכולם, שימו לב בבקשה, הפילטר הזה עלול להפחית את הלחץ בין חצי סנטימטר לסנטימטר ועליכם לשים לב לכך ובזמן שמחברים אותו כדאי להעלות קצת את הלחץ במכשיר, יחד עם זאת הוא בעיקר מיועד לאנשים אשר סובלים ממחלות זיהומיות בדרכי הנשימה\ראות ומיועד לסנן טוב יותר את האוויר. אני חושב שבמכשיר אוטומטי עם הפחתת לחץ בנשיפה עלולה להיות בעיה כאשר הפילטר מחובר וישנה אפשרות שיבלבל קצת את המכשיר, שווה לשאול את יצרן המכשיר שאלה כזאת לפני שמחברים פילטר כזה אשר עלול להזיק יותר מלהועיל. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 10/21/2014 : 19:12:06
|
מאז שחברתי את הפילטר לא חשתי בשינוי כלשהו וישן טוב מאוד בדיוק כמו שהיה בלי הפילטר. לפי מה שאני רואה, זה נראה שקוף למכשיר CPAP שלי. אם זה טוב לאלו שסובלים ממחלות זיהומיות וכד' ודאי שהוא טוב גם למי שלא סובל כמוני וכיון שכבר רכשתי את הפילטרים זה ישמש אותי כבטחון היגייני נוסף.
|
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 10/21/2014 : 23:24:02
|
שלום,
כפי שציינתי אני משתמש במסנן הזה מעל 4 שנים. מעולם לא היו בעיות בתפעול מכשיר הנשימה, בודאי לא כאשר הוא מכוון להיות אוטומטי ולא כאשר הוא היה במצב לחץ קבוע. במפרט המסנן רשום שהוא "מקטין" את הלחץ [למעשה גורם למפל לחץ] בערך 1 ס"מ מים. ברוב המקרים שראיתי שינויי לחץ "נורמלים" עקב תזוזות בזמן השינה, אף קצת סתום וכדומה, הם בגודל דומה ורוב המשתמשים אינם מרגישים בהבדל הלחץ - לכן לדעתי זו לא תהיה בעיה.
היכן לחבר את המסנן למערכת? הכניסה למכשיר הנשימה איננה מיקום רצוי כי אז המסנן לא יסלק בקטריות שעלולות להתפתח בתוך המכשיר או במעשיר הלחות. לפיכך המקום העדיף להתקנת המסנן הוא קרוב ביותר לנקודת השימוש, כלומר בכניסה למסכה. עקב משקלו הנמוך של המסנן [כ: 25 גרם] הוא לא אמור להפריע ומניסיוני הארוך - לי הוא לא מפריע.
לגבי המסנן שמגיע עם מכשיר הנשימה. מסנן זה איננו ברמה של עצירת חיידקים [בקטריות] ובודאי הוא לא מיועד לעצור וירוסים.
שאלת השאלות: למי זה טוב? למה צריך מסנן נגד חיידקים?
* עבורי יש לזה תשובה; חשוב לי להקטין את עומס החיידקים והוירוסים כדי לעזור למערכת חיסונית שנפגעה. אני מקווה שזו איננה בעיה נפוצה אצל אחרים. * באוםן כללי יותר. אני סבור שמסנן כזה עשוי לסייע לאלה מאיתנו אשר סובלים מאלרגיות, במיוחד בתקופת השנה בהן האלרגיות פורחות. * בנוסף, אם מישהו חייב לישון בבית חולים [כפציינט לא עלינו, או כאורח מלווה] מסנן כזה הוא תוספת מאד חשובה לציוד השינה שלו. [אגב, אם זה קורה למישהו במפתיע אני אוכל לתת לו/לה מסנן כזה כי תמיד יש לי כתריסר מהם בארון]. * לגבי משתמשים אחרים: לא ידועות לי סיבות שיצדיקו שימוש במסנן נגד חיידקים.
דוד מ
|
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
נערך על ידי - txeng בתאריך 10/21/2014 23:28:30 |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/22/2014 : 10:38:32
|
תודה רבה על התשובות המפורטות חברים
אני בהחלט שוקל לקנות כאלה מסננים. אמנם אינני מתשמש במעשיר לחות אבל בהחלט יש חשש לזיהום גם בצינור למשל.
רק להבהרה. המסנן הזה הוא סטנדרטי ומתאים לכל צינור ולכל מסיכה נכון? |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/22/2014 10:40:52 |
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 10/22/2014 : 23:35:53
|
שלום,
למעונינים במסנן נגד חיידקים מספר נתונים והצעה.
תיבורים כנראה סטנדרטיים, המסנן מתחבר לצינור ולמסכה ללא קושי.
סוג המסנן אני מציע מתוצרת HUDSON. מסננים ממותג זה משמשים במעבדות ונחשבים אמינים. אני משתמש ב: Hudson RCI 1605.
ספק. בשנתיים האחרונות רכשתי דרל האינטרנט מספק אמריקאי MedicalMega עלות של $1.54 לפני משלוח. אינני יודע אם הם שולחים לישראל; אני נעזרתי בחבר שהביא במזודה [להזכיר, מסנן שוקל כ: 25 גרם].
זמן שימוש. אני מחליף כל חודש וזאת כאשר צד יציאת האויר של דיסקית הסינון במרביתו נעשה אפור במקום לבן במסנן חדש. זה כמובן תלוי בכמות האבק בסביבה בה אתם נמצאים; אני נמצא בין חדרה לגדרה.
הייתי מצרף צילום של מפרט המסנן אילו ידעתי כיצד מצרפים תמונה לתגובה. האם מישהו יכול להסביר, או לכתוב היכן נמצא הסבר איך לצרף תמונה?
דוד מ |
נערך על ידי - txeng בתאריך 10/22/2014 23:43:55 |
 |
|
avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 10/23/2014 : 11:28:11
|
כאמור רכשתי כמות גדולה מהנדרש לי ויש לי ספייר כלשהו, אוכל לשלוח במחיר עלות, אם זה יחסוך למישהו את מחיר המשלוח מחו"ל. אגב, למרות שזה קל, הנפח הוא גדול ביחס למשקל. אפשר לשלוח לי בקשה במייל.
|
 |
|
|
נושא  |
|