סיפאפ פורום ישראל - האם *כל אחד* צריך מעשיר לחות ???
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 האם *כל אחד* צריך מעשיר לחות ???
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 10/13/2014 :  22:05:25  Show Profile  תגובה עם ציטוט
שלום,

כאשר אני קורא את ההתכתבויות בפורום בחודשים האחרונים אני מתרשם שמעשיר לחות הוא חלק הכרחי של מכשיר הנשימה - זה כמובן איננו נכון. רושם כזה משפיע על אנשים חדשים וראיתי מספר מקרים בהם משתמשים רוכשים מכשירי נשימה *בפעם ראשונה* ביחד עם מעשיר לחות כאשר לא ברור שיש לכך הצדקה, מבחינתם. בנוסף, יצרניות המכשירים לאחרונה "דוחפות" תוספת של מעשיר לחות כסטנדרט - מן הסתם הן לא מפסידות במקרים כאלה.

לא ראיתי שום הסתייגות ברורה לרעיון שמעשיר לחות הוא חובה. לכן אני מציע במפורש את הדעה שמעשיר לחות *איננו* חובה *לכל* משתמש.

יש משתמשים אשר עבורם מעשיר לחות הוא חלק חיוני, אך הם רק חלק מכלל המשתמשים. יש משתמשים [לדעתי, רבים] אשר אינם נזקקים לאבזר זה.

חשוב לזכור שמעשיר לחות סוחב על גבו מספר מגרעות לצד היתרונות שהוא מציע. הציוד נעשה מסובך יותר, יש בעיות של נזילת טיפות מים ולכן דרוש לחמם את צינור האויר, לפעמים צריך גם לעטוף את הצינור ב"מעיל" מתאים. מעבר לכל אלה, אוירה לחה משמשת בית גידול טוב לחידקים אשר פחות אוהבים יובש. אבל, אם היתרונות עולים על החסרונות סחתיין, קנו מעשיר לחות.

לדעתי, אם המשתמש במכונת נשימה ישן היטב, קם בבוקר ללא הרגשת יובש בדרכי הנשימה, איננו סובל מתופעות לוואי משונות - מן הסתם הוא *איננו* זקוק למעשיר לחות. אציין בנוסף שהאקלים בארץ, בניגוד לארצות קרות באירופה או ארה"ב, איננו מחייב תוספת לחות במרבית המקרים, גם כאשר ישנים בחדר ממוזג אויר.

מעניין אם בנוסף אלי יש עוד משתמשים שמסתדרים היטב ללא שימוש במעשיר לחות.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.

dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות

נכתב ב - 10/13/2014 :  23:34:12  Show Profile  Reply with Quote
דוד, מעשיר לחות זה דבר נהדר למי שבאמת צריך, הרחבתי על כך רבות באחד השירשורים לאחרונה, אני מסכים איתך שלמי שלא צריך זה באמת מיותר. בנושא החיידקים, בכל שנותי לא נתקלתי בבעיה כזאת כאשר שומרים על ניקיון ותחזוקה כמו שצריך.

דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 10/13/2014 :  23:40:52  Show Profile  Reply with Quote
איני רואה את הדברים כמוך. החברות לא היו דוחפות את המעשיר לחות אם זה לא היה עוזר לרבים מאוד. עד כדי כך שזה הפך להיות סטנדרט ואינטגרלי בכל המכשירים החדשים.
בכל החברות המובילות זה כך. אי אפשר לעבוד על כל האנשים ואכן מקריאת תגובות בפורומים רבים בחו"ל הרבה מאוד משתמשים במעשיר לחות. אפילו במכשירים קטנים המיועדים לטיסות או קמפינג מוסיפים את הלחות.
רק מי שמשתמש במעשיר מספיק זמן יודע כמה הוא חסר כאשר אין אותו.
בנסיעות שלי לחו"ל נהגתי לא לקחת את המעשיר. בנסיעות קצרות איך שהוא עברתי את זה. לאחרונה נסעתי מעל שבועיים והרגשתי מאוד בחסרון המעשיר שהחלטתי לא לותר עליו בנסיעות הבאות.
כל הניסיונות לציין את החסרונות של המעשיר לחות הן לא חסרונות כאשר צוברים ניסיון קצר וזה הופך להרגל הניקוי והאחזקה כמו כל דבר אחר. לפי הטעונים שהצגת אפשר להגיד גם שמכשיר ה-cpap הוא מטרד ועובדה שאנו בכל זואת משתמשים בו.
נכון זה עולה כסף אבל זה הדבר האחרון שהייתי חוסך עליו.
אני מאלו שזוכר את התקופה של בלי מעשיר ואת התקופה עם מעשיר. זה הדבר הכי טוב שקרה לי יחד עם המסכה בלי הרצועות שלי.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 10/14/2014 :  17:55:51  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
בשנותיי בפורום כתבתי שוב ושוב שהמעשיר אינו חובה.
לי אישית לא רק שאינו מסייע אלא הוא ממש מפריע. אפילו בדרגת החימום הנמוכה ביותר.
בכל אופן מצאתי לנכון לנסות אותו במשך מספר ימים רק כדי שאוכל להתרשם ולהשוות
מעשיר לחות חשוב יותר באקלים קר ויבש. כמו כן הוא בדרכ חיוני למשתמשים במסיכת נחירונים. בהם האוויר מוזרם ישירות לנחיריים ויוצר רגישות רבה, לה המעשיר מסייע.
אכן חברות רבות מוסיפות לאחרונה המעשיר כחלק אינטגראלי מהחבילה אינני רואה רע בכך.
לסיכום אני חושב שכל משתמש חדש צריך לנסות עם מעשיר לחות ובלעדיו ולקבל החלטה המתאימה לו אישית

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי

נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/14/2014 17:57:30
למעלה

alonibm
חבר חדש מהשקית

Israel
10 הודעות

נכתב ב - 10/14/2014 :  20:20:18  Show Profile  Reply with Quote
ערב טוב לכם אני לפני חודש ומשהו רכשתי מכשיר בלי מעשיר לחות וישן איתו מצוין ללא שום בעיות לא כל אחד צריך ואני ישן עם מזגן
למעלה

ירון
חבר פחות חדש

119 הודעות

נכתב ב - 11/15/2014 :  20:26:29  Show Profile  Reply with Quote
לפחות בקופ"ח מכבי במעמד הרכישה תוספת העלות למעשיר לחות מצד הרוכש היא כ 100 ש"ח (או פחות לא זוכר בדיוק) כך שרבים רוכשים כי אולי יצטרכו.
אני אישית לא משתמש במעשיר לחות כרגיל אבל לעיתים כשמצונן אני מפעיל מעשיר לכמה לילות.

למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 11/16/2014 :  20:02:50  Show Profile  Reply with Quote
שלום,
על אף ההסתיגות שלי מציוד נוסף שאיננו נחוץ [מעשיר לחות איננו נחוץ לכל אחד לדעתי] הרי במחיר של 100 ש"ח גם אני הייתי רוכש. כידוע החיים וגם הבריאות הם משהו דינאמי ומה שאיננו נחוץ היום יכול להיות חשוב בעוד זמן - 100 ש"ח הוא מחיר נמוך,לדעתי, עבור השקט הנפשי.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 12/01/2014 :  22:18:34  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
לרכוש בזול כדאי לפחות לעונות של חמסין או אלרגיה.
להשתמש כשלא צריך זה ממש מיותר- המערכת עלולה לפתח עובש חיידקים ושאר מרעין בישין
יובש בפה נגרם בדרך כלל מלחץ לא נכון שגורם לפתיחת הפה.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.02 שניות.