מחבר |
נושא  |
|
גיא חן
חבר חדש מהשקית
1 הודעות |
נכתב ב - 10/07/2014 : 10:11:30
|
שלום לכולם! אני צריך לקנות מכשיר CPAP בהמלצת הרופא עם לחץ משתנה, אוטומטי ועם סילק או ג'ויס בגודל של 4 ס"מ - 14 ס"מ קיבלתי רשימה של חברות: אורקמד, ויינמן, מדטכניקה, מדיקוויפ, קלינטיקה מה מומלץ? ולמי היה ניסיון עם השירות של המכשירים? אודה לתגובתכם |
|
biohazard
חבר חדש

86 הודעות |
נכתב ב - 10/07/2014 : 10:48:32
|
אני משתמש במכשיר של Weinmann הכבתוב למטה כבר כמה שנים ומרוצה מאוד. מבחינת שירות הדבר היחידי שהייתי צריך זה מתכלים ועכשיו השרות של SLP עבר ל Weinmann ישראל , ועוד לא בדקתי אותם |
מכשיר: Weinmann SOMNObalance מסיכה: Weinmann Joyce מסיכה נוספת: Respironics Comfort Classic |
 |
|
dan bar-or
חבר פחות חדש

Israel
431 הודעות |
נכתב ב - 10/07/2014 : 11:29:48
|
שלום גיא וברוך הבא לפורום שלנו, בבקשה ראה את השרשור של ניב, נכתב שם כבר הכל. לגבי נושא המסכות אל תמהר לקנות ישנן המון מסכות ואל תינעל על משהו לפני שניסית מספר אפשרויות. אל תתפשר על כלום לך על מה שנוח לך, אל תשכח שאתה מתחתן לחמש שנים! נסה מסכת נחיריים למשל opus 360 של פישר אנד פייקל או למשל swift fx של רסמד אתה תיחשף למשהו חדש ומעניין לפי דעתי. יחד עם זאת בדוק אופציה למעשיר לחות מחומם (ראה בשרשור הקודם) לך על סוכן שיש לך כימיה טובה אתו, זה חשוב מאד. לגבי slp עד שחטיבת ה cpap הועברה לווינמן ישראל הם היו בסדר גמור, היום אני לא ממש יודע מה קורה שם ועליך לבדוק את צעדיך הבאים בקפידה רבה לפני הרכישה , המכשיר אמנם אותו מכשיר אבל נושא השירות שתקבל אחרי המכירה חשוב יותר מהכול!!! קח בחשבון שבעתיד תרצה לרכוש מתכלים במחירים סבירים ויחד עם זאת תזדקק לשירות ולליווי מקצועי כמו למשל פריקות נתונים ועזרה במצבים מסוימים וזה נורא כואב שלעתים אחרי המכירה שוכחים מי אתה בכלל ואז אתה מוצא את עצמך מחפש שירות מתרוצץ ומתרגז לחינם! חשוב שלפני המכירה הדברים יהיו מעוגנים בחוזה הרכישה ובתעודת האחריות ! בקש למשל לעגן חוזית נושא של שירות בחינם עד הבית במקרה של בעיה אחרי הרכישה או למשל מכשיר חלופי באותו היום עד הבית במקרה של תקלה, ברר עם הסוכן האם ניתן לשוחח אתו טלפונית בשעות הערב, האמן לי מניסיון זמינותו של הסוכן קריטית במצבים מסוימים. ודא שהכול יהיה כתוב!!! זה חשוב מאד! אני מבקש לציין כאן שאינני מכיר את השירות של ווינמן ישראל ויתכן שמדובר בשירות מצוין אין בדברי כאן דבר וחצי דבר נגדם הם רק לאחרונה נכנסו לנעלי slp ואני מקווה בשביל כולם שהשרות שלהם ימשיך להיות טוב כפי שנהגו ב slp. אשמח לתת לך טיפים נוספים בטלפון, דבר איתי בשמחה, חג שמח. |
דן בר-אור, יועץ סיפאפ מקצועי. טל: 052-2828484 |
 |
|
ויינמן ישראל בע"מ
חבר חדש מהשקית
2 הודעות |
נכתב ב - 10/29/2014 : 19:04:19
|
גיא שלום
נשמח לתת לך את השרות הטוב ביותר. באם הנך חבר מכבי תוכל לנסות את מכשיר סומנו באלנס. באם אתה שייך לקופה אחרת ישנה אפשרות לנסות גם את מכשיר הפריזמה החדש.
דודו |
 |
|
יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 10/29/2014 : 21:04:34
|
גיא שלום,
אני מבין שאתה משתמש חדש שקונה את המכשיר הראשון שלו.
הקנייה הראשונה ובמיוחד תקופת ההסתגלות הראשונה היא קריטית להצלחת הטיפול ויש להקדיש לה מחשבה וסבלנות.
לפעמים ההסתגלות לא קלה אך עם נכונות, רצון, התמדה וסיוע של סוכן או יועץ טוב היא צריכה להסתיים בהצלחה.
אני חוזר על העיצות הרגילות שלי:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים שציינת למעלה ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק והסוכן שלו.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות.
6. לנסות המכשיר עם מעשיר לחות ובלעדיו על מנת להחליט אם הוא מסייע לך.
7. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
|
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 10/29/2014 21:05:22 |
 |
|
txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות |
נכתב ב - 10/30/2014 : 11:29:41
|
שלום,
מצטרף למברכים אותך על הצטרפות לחבורה. אמנם מכשיר CPAP רצוי כמו קורקבן שני, אך למרביתנו אין ברירה - זו הדרך בה ניתן להעביר את הלילה בשינה ולקום בבוקר כאחד האדם.
נראה לי שיצחק מיצה היטב את היעוץ למשתמש החדש ולדעתי כדאי לקחת את הרשימה שלו ולבצעה צעד אחרי צעד.
הערתי היחידה. עניין מעשיר לחות מוזכר אך, לדעתי, לא בהדגשה המתאימה.
חשוב לדעת: לא כל אחד זקוק למעשיר לחות, במיוחד לא באקלים שלנו. מצד שני הסוכנים והחברות המשווקים את הציוד [גם בחו"ל] "דוחפים" את התוספת הזו מסיבות שלהם.
יש בפורום תגובות של משתמשים שמצאו עזר רב במעשיר לחות וממולם אנשים בעלי ניסיון אחר או הפוך. ראה את ההתכתבות בעניין. בנוסף חשוב לזכור שתמיד אפשר - אם צריך - להוסיף מעשיר לחות במועד מאוחר יותר. אך כאן כדאי לברר את המשמעות מבחינת השתתפות קופ"ח שלך.
באופן כללי, לאנשים מסויימים קשה להתרגל לשינה עם CPAP אך אסור להרים ידים! CPAP איננו משהו בו משתמשים כדי לכייף - CPAP לוקחים מחוסר ברירה.
בהצלחה, דוד מ |
הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית. |
 |
|
|
נושא  |
|