סיפאפ פורום ישראל - CPAP לטיסה
דף הבית | פרופיל | הרשמה | נושאים פעילים | חברים | חיפוש | שאלות ותשובות
שם משתמש:
סיסמא:
שמור סיסמא
 כל הפורומים
 רפואה
 פורום משתמשי מכשירי CPAP
 CPAP לטיסה
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
מחבר נושא קודם נושא נושא הבא  

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/26/2014 :  12:19:19  Show Profile  תגובה עם ציטוט
מזה זמן רב אני בודק את האפשרות להשתמש ב-CPAP בזמן טיסה. תמיד לקחתי לנסיעות את ה-RESMED שלי ללא המעשיר. לא מעניין אותי מכשיר לקמפינג, חשוב לי לישון רק מספר שעות בטיסות ארוכות.
בדקתי טכנית את המכשירים הקטנים בשוק בעיקר Z1 ו-Transcend, קראתי הרבה ביקורות, והגעתי למסקנה כי לאף אחד מהם אין לחצים אוטומטי, שלי זה חשוב, אם כי נראה לי שלמספר שעות אצליח להסתדר עם לחץ קבוע.
הרבה אנשים היו מרוצים מהמכשיר Z1 והתלהבו מגודלו אך רובם הם משתמשי לחץ קבוע, רובם התלונן על הרעש (במטוס זה לא רלונטי במקרה שלי), חלק התלונן שהגיע חסר פריט באריזה או תקלה בסוללה. היו שהתלוננו כי הסוללה לא עומדת במפרט היצרן למספר השעות בזמן שימוש בלחץ מסוים. רוב התלונות היו על Z1. כיון ש-Z1 הוא המכשיר הראשון של החברה שיצרה אותו על Z1 הרבה ציינו שהם מחכים למכשיר השני שתוציא החברה עם שיפורים ולמידת לקחים.
הגעתי למסקנה כי במקרה זה החסרון הגדול ביותר ב-2 מכשירים אלו הוא השרות שחסר בישראל. גם לשלם יקר עבור בצועים מופחתים (בהשוואה ל-S9) ולרוץ לחו"ל במקרה של בעיה זה לא מתאים לי. מה עוד שיש הצתברות גדולה לתקלה.
לאור כלזה, אני חושב לרכוש סוללה של RESMED ולהשתמש במכשיר הרגיל שלי בזמן טיסה. מבחינת משקל וגודל זה לא נוראה, מה עוד שאיני לוקח את המעשיר איתי. אני סומך על RESMED שהמוצר שלה הוא מצויין ולא אתקל בבעיות. טפו טפו
את הסוללה ארכוש בחו"ל בנסיעה הקרובה שלי.
חשובה לי מאוד דעתכם לפני שאבצע החלטתי זו.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com

יצחק
חבר של כבוד

Israel
2424 הודעות

נכתב ב - 07/26/2014 :  14:44:28  Show Profile  Send יצחק an AOL message  Reply with Quote
אבי, אני חושב אכן שהמסקנה אליה הגעת היא הנכונה

ה- S-9 מכשיר מצויין שלא מאכזב ואיליו אתה רגיל. הוא גם לא גדול במיוחד.

הכי טוב שתשתמש בו גם בטיסה

הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי
למעלה

txeng
חבר פחות חדש

USA
140 הודעות

נכתב ב - 07/30/2014 :  13:05:56  Show Profile  Reply with Quote
שלום,

בהמשך לבקשתך לתגובות אציג שתי שאלות:

1. האם אתה מודע לכך שהאויר בתא הנוסעים במרבית הטיסות מכיל 15% חמצן לעומת 21% באויר "הרגיל"? האם ידוע לך כיצד זה משפיע על הסיוע שמכשיר סיפאפ אמור לתת לנושם?

2. האם ידוע לך על קיום בדיקת נשימה טרום-טיסה שאמורה לייצג תנאי נשימה בתא הנוסעים?

אם משהו מזה מעניין - רשמתי פרטים נוספים בשירשור אחר בפורום.

דוד מ

הכותב משתמש 30+ שנים במכשירי סיפאפ וביפאפ של פיליפס-רספירוניקס. ב"אזרחות" הוא מהנדש כימאי כבר עשרות שנים, ובהשכלתו דר' להנדסה כימית.
למעלה

avis
חבר כבר הרבה זמן

Israel
958 הודעות

נכתב ב - 07/30/2014 :  14:20:00  Show Profile  Reply with Quote
דוד תודה,
קראתי את השרשור כבר כאשר כתבת את זה בראשונה.
כיוון שאני מכיר את עצמי, אין לי בעיית חמצן ולכן אף פעם לא הייתה לי בעיה בטיסה,
אני טס הרבה ולפעמים זה נמשך 12 שעות ועם קונקשין זה יוכל לקחת 16 שעות, אף פעם האויר במטוס לא הזיז לי, אני לא מסוגל להירדם ללא מסכה על הפנים, (פסיכולוגית) גם אם זה לא בטיסה. לפעמים כשאני עייף מאוד מאוד נופל מהרגלים, נרדם, או בעצם מנמנם חצי שעה אבל מתעורר בגלל חוסר נשימה.
אם אי פעם ארגיש שיש לי בעיה, אזכור את שכתבת.

משתמש ותיק - אבי
.avi-sadeh.@rfar.com
למעלה

jzomer
חבר ותיק

Israel
1361 הודעות

נכתב ב - 08/03/2014 :  09:46:54  Show Profile  Visit jzomer's Homepage  Reply with Quote
בטיסה הבאה שלי אלבש שעון אוקסימטר אוסף נתונים ונראה מה קורה לריווי החמצן בדם בעת הטיסה ואדווח.
אגב -זה רלבנטי גם לשהייה בגבהים -במכשירים מסוימים יש פיצוי אוטומטי לגובה מעל פני הים-פשוט סיבובי מנוע גדולים יותר.באחרים צריך לכוון ידנית.

עוד משהו לגבי סוללות-יש לזכור כי הסוללה לא מיועדת לספק חשמל גם למעשיר לחות מחומם ואולי גם לצינור מחומם.

יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות
למעלה
  נושא קודם נושא נושא הבא  
 נושא חדש  תגובה לנושא
 הדפסה
קפיצה אל:
סיפאפ פורום ישראל בחזרה למעלה
הדף נוצר ב 0.05 שניות.