שלום אני חדש כאן אבקש את עזרתכם מצב צילום של תשובה שקבלתי ממעבדת השינה .אציין שאניצריך לעבור ינוח מחיצה באף המחיצה נוטה חזר שמאלה הנשימה מתבצעת דרך הפה במהלך הלילה . צפיפות הפרעות נשימה ahi = 24% ארועים לשעה. 158 ירידות ברמת החמצן מרמה של 94% עד לרמה של 82% במשך 24% מהלילה נשמעה נחירה . מה זה אומר הניבדק סובל מדם נשימתי ברמה בינונית עד קשה כמה זה מחייב טיפול.
לדבריך ניתוח של תוצאות בדיקת השינה מעלה כי הינך סובל מהסעיה ברמת בינונית-קשה.
חשוב שתקבל טיפול כדי לשמור על בריאותך (שכן אי טיפול בבעיה עלול לגרום לבעיות רפואיות רבות) ולשפר את איכות חייך
הטיפול העיקרי המוכח כמסייע לתופעת הפסקות הנשימה בשינה הוא מכשיר ה- CPAP.
למיטב ידיעתי, הוא גם הטיפול המקובל העיקרי בעולם לבעיה זו.
מעבר לכך אתה סובל מנשימה באמצעות הפה שהיא בעייתית בפני עצמה ועלולה להפריע גם לטיפול בהפסקות הנשימה. כדאי שתתיעץ עם רופא מומחה בתחום כדי לבדוק האם ביכולתך להתחיל טיפול ב- CPAP לפני הניתוח שאתה עתיד לעבור לדבריך.
ההתחלה היא לפעמים קשה ותהליך ההסתגלות למכשיר ה- CPAP הינו לא פשוט וקל אולם כולנו עברנו אותו. תהליך ההסתגלות אורך מספר שבועות במהלכן עליו לאתר את המסיכה הנוחה לך אישית ביותר ואת המכשיר וכיוונון הפונקציות המתאימות לך ביותר.
רצוי מאד שהתהליך ילווה בייעוץ מקצועי ואכפתי של מעבדת שינה או של סוכן אחת החברות המשווקות את המכשירים וכן גם בייעוץ מרופא מומחה.
דבר ראשון שעליך לבדוק הוא זכויותייך הספציפיות בהתאם לקופת החולים בה את חברה והתוכנית שלך בקופה. בדר"כ הקופה מפנה למעבדת שנה ושם מתחיל תהליך ההתאמה. המכשיר שמספקת המעבדה אינו בהכרח המכשיר המתקדם בשוק או המתאים לך ביותר (אלא כנראה החברה עימה המעבדה נמצאת בקשרים עסקיים כלשהם). כדאי ואף מומלץ לנסות אלטרנטיבות נוספות. יש היום בשוק מכשירים מתקדמים, שקטים ואפילו אסתטיים.
אני יכול לתת לך כמה עיצות:
1. להשלים את הבדיקה במעבדת שינה כולל המלצה לשימוש במכשיר CPAP ובדיקת התאמת לחצים (תעזור באבחנה וגם בקבלת ההחזר מקופ"ח).
2. לפנות ישירות לכמה מהספקים ולקבל מהם מכשירים לנסיון בכדי להתרשם לא רק מאיכות המכשיר והתאמתו אלא גם מטיב השירות והמקצועיות של הספק.כל חברה אמורה לסייע לך בעניין.
3. לנסות מגוון רחב של מסיכות על מנת להחליט מהי המסיכה הנוחה אישית ביותר למטופל (לכל אדם מסיכה שהוא מוצא אותה נוחה יותר והדבר אינדבידואלי).שימי לב את יכול לרכוש מסיכה מתוצרת שונה מיצרן המכשיר.
קיימות מסיכות במגוון רב הנחלקות לכמה משפחות עיקריות:
א. מסיכות אפיות - מכסות את האף ב. מסיכות נחירונים - נכנסות ישירות לנחיריים (יותר קשות להסתגלות) ג. מסיכות אף ופה - מכסות גם את הפה ומיועדות לנושים דרך הפה בלילה
קיימים גם מסיכות מחומרים שונים כמו ג'ל וסיליקון או שילוב ביניהם
4. רק לאחר בחירת המסיכה לנסות אותה על מכשיר נוסף (בכדי שההשוואה תהיה אמיתית ומדוייקת)
5. לקבל כל מכשיר לתקופת ניסיון של שבועיים-שלושה לפחות
6. רק לאחר השלמת הבדיקות יש לקבל החלטה מושכלת על רכישה ולנהל מו"מ מול הספק על המחיר (ניתן לבקש הנחה ו/או קבלת אביזרים מתכלים נוספים כחלק מהחבילה).
כדאי לך לקרוא לפחות את כל העצים המופיעים בראש הפורום כדי שתאסוף אינפורמציה חשובה נוספת שתעזור לך להתמודד עם התופעה.
העיקר - לא להתייאש!!! אחרי שתתרגל למכשיר תראה איך הוא משפר את איכות חייך ללא הכר ומפחית את הסיכונים הבריאותיים שבאי טיפול בבעיה.
אתה מוזמנים להמשיך להתייעץ
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי