מחבר |
נושא |
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2014 : 10:56:40
|
שלום, נבדקתי לפני כמה שבועות במעבדת שינה (אסותא השלום) והוחלט כי אני זקוק למכשיר CPAP. ניסיתי שניים מהמכשירים שמוצעים דרך מכבי (SEFAM ו-BMC), אבל בעקבות המלצות שקראתי כאן התקשרתי עתה לחברת SLP, כדי להתנסות במכשיר השלישי שמכבי מציעה, WEINMANN. בניגוד לדברים שקראתי כאן בפורום, שאגב הכניסו אותי לעניינים (ותודה על כך), בחברה לא הסכימו לתת מכשיר לניסיון. בנוסף, גם אם אני קונה, לא הסכימו לתת מסיכות לניסיון, עד שאמצא את המתאימה לי. "אפשר לרכוש, זו הדרך היחידה לבדוק. או שתבקש מאסותא", הסבירה לי בחורה בשם קרן. באסותא לא מוכנים לתת את המכשיר הזה לניסיון, כי בדקתי כבר שניים, ולגבי מסיכות נתנו לי אחת לנחיריים ואחת לאף, זהו. מה לעשות לדעתכם? תודה! |
נערך על ידי - באגסי ב 04/03/2014 11:06:49 |
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2014 : 19:56:56
|
חשוב מאד לנסות מספר מסיכות בכדי שתדע איזה להזמין
אתה זכאי לרכוש המכשיר בהסדר מכבי ביחד עם 3 מסיכות שאמורות להספיק לך ל- 3 שנים
איך תדע איזה מסיכה מתאימה לך אם לא תתנסה בכמה?
כנראה שההסדר היום במכבי הוא שתקופת הנסיון היא במעבדה בלבד ולא באמצעות הספק.
אתה צריך להפעיל לחץ על המעבדה לתת לך עוד מסיכות לנסיון |
הכותב אינו רופא והייעוץ אינו ייעוץ רפואי ואינו תחליף לייעוץ רפואי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 04/03/2014 19:57:13 |
|
|
jzomer
חבר ותיק
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2014 : 19:57:56
|
מוזר .אבל החברה צריכה לקבל הפניה מאסותא לאספקת מכשיר -רכעשה בלבד. אסותא אמורה לאפשר לך להתנסות בכל המכשירים שבמכרז ולהתאים מסכה מכל המיגוון הגדול שישנו. אסותא קיבלה משלושת החברות מכשירים לצורך השאלות והתאמות ואני לא מבין למה הם מגבילים רק לשני מכשירים ולאו דוקא לפי בחירתך .מה אכפת להם לתת לך עוד נסיון-מאסותא -לא מאסאלפי.דרוש בתוקף. |
יעקב זומר- בדיקות שינה ביתיות |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2014 : 23:44:03
|
תודה על התשובות. באסותא סרבו בתוקף להתנסות במכשיר השלישי, אנסה שוב. הם טוענים שיש להם מחסור, ו"שכל המכונות אותו דבר". לגבי המסכות, באסותא טוענים שיש להם רק אחת מכל סוג (אפון, אף+פה, נחיריים) ושהחברות אמורות לתת לי דגמים נוספים. מקריאה כאן בפורום ברור לי שאני חייב לנסות כמה שיותר מסכות, אבל גם הבנתי פה - ולא מתגובה אחת או שתיים - שהחברות נותנות לך להתנסות. בקיצור אם אסותא ממשיכים לסרב, אני בבעיה |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/03/2014 : 23:47:20
|
JZOMER, אני באמת לא מבין את אסותא - באמת אנשים לא נחמדים שם - אבל מה אכפת ל-SLP לתת לי להתנסות? הרי בכל מקרה אני יכול להחזיר את המכשיר אחרי שבועיים ולקבל את כל כספי בחזרה? |
|
|
עדנה
חבר פחות חדש
147 הודעות |
נכתב ב - 04/04/2014 : 16:05:21
|
לדעתי, אולי כדאי לפנות למכבי-מרכז ולספר להם על הבעיה.
תמיד ניתן להגיד שבכללית התנאים שונים לגמרי בנושא הסיפאפ...ותמיד
ניתן לעבור מקופה לקופה.
יתכן ותיפול על אוזן קשבת במכבי-מרכז ,מילה קטנה שלהם תשנה את המצב.
עדנה |
|
|
jzomer
חבר ותיק
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/04/2014 : 18:27:04
|
יש חברות שלא כל כך מקפידות על תנאי המכרז .המכרז של מכבי מגדיר באופן מוחלט שהמטפל וקובע את הלחצים והמסכה הוא אסותא מתוקף היותה מעבדת שינה ובאחריות רפואית.החברה המספקת מכשיר ומסכה בלחץ שהוגדר לה -לרוב אוטומטי ואתם יודעים את דעתי על כך- ותו לא. כנראה שהביקוש לויינמן להשאלה גדול יותר ומלאי המכשירים מכל הסוגים זהה .אני לא מוצא סיבה אחרת לכך שלא מאפשרים להתנסות בו.אז אם יש תור חכו קצת בתור לא נורא. אולי כפתרון חלקי למקרים מסוימים תוכל לבקש מכתב רשמי מאסותא שאין להם כרגע מה שאתה מבקש ושאין להם כל התנגדות -או שהם מבקשים מאסאלפי -לעזור לך . קוראים לזה כיסוי תחת אבל אין מה לעשות-זו לא צריכה להיות בעיה. |
|
|
avis
חבר כבר הרבה זמן
Israel
958 הודעות |
נכתב ב - 04/06/2014 : 08:34:46
|
אני לא אוביקטיבי, אבל תמיד העדפתי את הפועל על מכבי!
|
משתמש ותיק - אבי .avi-sadeh.@rfar.com |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/06/2014 : 22:09:57
|
לדעתי לא היתה להם בעיה של זמינות מכשירים. פשוט ניסיתי את שני המכשירים האחרים, והטכנאי הממש לא סימפטי באסותא השלום אמר שהתנסיתי מספיק והגיע הזמן להחליט. ביקשתי עוד קצת ועוד מכשיר, והוא פשוט סירב בטענה שנגמר הזמן. לגבי מסיכות, הוא אמר עוד בהתחלה שאין לו מבחר. כבר בפגישה הראשונה הבחנתי באי רצונו המובהק לסייע. אפילו לא לחייך. עכשיו, כשנוסף העניין עם המכשיר שרציתי לבחון, פשוט נסעתי היום לאסותא בראשון לציון - בלי תור ובלי כלום - ואמרתי שאני לא מרוצה מהטיפול ומהיחס בתל אביב ומעוניין להמשיך את הטיפול בסניף הזה. טכנאית מקסימה וחייכנית טיפלה בי בנדיבות ראויה לציון ונתנה לי מכשיר של ווימן + שתי מסיכות לשלושה שבועות!!! אגב, עוד לפני שעלה בראשי הרעיון לנסוע לראשון, התקשרתי למקסימה מדיקל, בקשר למכשיר של BMC (שעבד מצוין אצלי, אבל היה טיפה רועש), ובחור נחמד בשם אייל חזר אלי ואמר שאין לו בעיה להביא לי כמה מסיכות להתנסות. גם הוא לא הבין את הסיפור עם אסותא, אבל הציע לעזור ככל יכולתו. כמובן שהוא רוצה למכור, אבל ב-SLP קרן לא היתה כל כך נחמדה ולא חשבה בכלל להציע פיתרון. אולי היא לא לחוצה למכור. יתרון גדול למקסימה. ובהקשר זה, מה דעתכם על מכשיר ה-BMC? הוא הרבה יותר קומפקטי מווימן. והמשך למה ש-JOMER אמר, מה דעתך על הלחץ האוטומטי? ושאלה נוספת: חשבתי ללכת על סד דנטלי. זהו אותו סד שפותר את עניין חריקות השיניים? אם מנתקים את העניין הכלכלי, מהם החסרונות שלו? תודה רבה לכולכם!!! |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2014 : 09:47:18
|
באגסי עשית בחוכמה שפנית לסניף אסותא בראשל"צ
בסופו של דבר השירות נקבע גם על פי אופי נותני השירות ואם בתל אביב הטכנאי לא שירותי, טוב שפנית לראשל"צ.
המכשיר המשווק על ידי מקסימה - BMC הוא מכשיר שמיוצר בסין. בעבר נטו להתייחס לכך בחשדנות מסויימת.
היום אני בכלל לא בטוח שיש בכך חיסרון בפני עצמו.
היו בהחלט אינדיקציות טובות למכשיר זה בפורום (תעשה חיפוש).
חברת מקסימה בהחלט רצינית ושירותית. עכשיו קניתי מהם מסיכה במסגרת הסדר מכבי והשירות היה מצויין.
מנהל תחום ה- CPAP שם הוא אייל ירימי בעבר ממדטכניקה איש מצויין, מקצועי ושירותי כך שגם זה ייתרון.
אני ומשתמשים רבים אחרים חושבים שלחץ אוטומטי הוא היעיל והנוח ביותר לרוב המשתמשים
עם זאת קיימות עדויות כי למשתמשים מסויימים מתאים יותר לחץ קבוע.
מכיוון שהמכשירים האוטומטיים במכרז מכבי מאפשרים גם שימוש בלחץ קבוע תמיד תוכל לשנות בהמשך.
הסד הדנטלי יכול להיות יעיל לאנשים הסובלים מהפסקות נשימה ברמה בינונית-קלה
זה לא אותו סד שמשמש לחריקות שיניים
בכל מקרה יעילותו פחותה מה- CPAP. רכישתו גם לא מכוסה על ידי קופות החולים
יש היום סדים פשוטים וזולים וכדאי להחיל נסיון איתם.
אני משתמש בסד כזה בנסיעות לחו"ל והוא בהחלט יעיל עבורי |
נערך על ידי - יצחק בתאריך 04/07/2014 09:55:02 |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2014 : 17:02:37
|
יצחק תודה על תשומת הלב. המכשיר של BMC היה בסדר גמור עבורי, הוא גם קומפקטי ואפילו השנאי פנימי. יש לי תחושה שהוא יותר רועש. מה החיסרון האפשרי של לחץ אוטומטי? באיזה מצב צריך לעבור לקבוע? לגבי מסיכות, SLP ןמקסימה - מי מהן שממנה אקנה את המכשיר - מספקת את כל דגמי המסיכות, או שכל חברה עובדת עם קו מוצרים משלה? |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/07/2014 : 17:54:39
|
1. לגבי השאלה לחץ אוטומטי או קבוע יש על זה הרבה דיונים בפורום. תיכנס לחיפש למעלה מצד שמאל ואל תשכח לסמן גם "נושאי ארכיון" יש בפורום עוד המון דפים שלא מופיעים בחיפוש הרגיל,
חשוב לדעתי להתנסות בשניהם ולהשוות את נוחות ויעילות השימוש בהתאם לדוחות מהמכשיר ולתחושה הסובייקטיבית.
2. לדעתי גם SLP וגם מקסימה מספקות דגמים רבים של מסיכות. צריך לברר איתם
|
נערך על ידי - יצחק בתאריך 04/07/2014 18:05:43 |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2014 : 13:15:42
|
בקשה למשתמשים במסיכות אפיות: אפשר רשימת מסיכות פופולריות וטובות כדי שאדע מה לבקש לבדוק? תודה! |
|
|
jzomer
חבר ותיק
Israel
1361 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2014 : 17:45:12
|
ליצחק-אכן אייל ירימי מצויין.הוא עוד תלמיד שלי מאס אל פי שעבר בהמשך למדטכניקה. אין אדם מתקנא בבנו ובתלמידו.
אכן אם אין הבדל משמעותי במחיר כדאי כלכלית לרכוש אוטומטי במסגרת מכבי אבל לכוון אותו לטווח צר סביב הלחץ הטיפולי או ללחץ קבוע במקרים למשל של הפסקות מרכזיות. |
|
|
באגסי
חבר חדש מהשקית
10 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2014 : 19:49:54
|
אני קצת מצטער שנחשפתי לפורום הנפלא הזה... הוא מסבך את העניינים. חשבתי שאחרי שאני בוחר מכשיר ומסיכה, הכל דבש. פתאום אני מגלה שמומלץ לעקוב אחרי נתונים, לבצע ניסויים, ולהיות ער למתרחש |
|
|
יצחק
חבר של כבוד
Israel
2424 הודעות |
נכתב ב - 04/08/2014 : 20:04:27
|
quote: Originally posted by jzomer
ליצחק-אכן אייל ירימי מצויין.הוא עוד תלמיד שלי מאס אל פי שעבר בהמשך למדטכניקה. אין אדם מתקנא בבנו ובתלמידו.
אכן אם אין הבדל משמעותי במחיר כדאי כלכלית לרכוש אוטומטי במסגרת מכבי אבל לכוון אותו לטווח צר סביב הלחץ הטיפולי או ללחץ קבוע במקרים למשל של הפסקות מרכזיות.
הגענו לימות המשיח
זומר ממליץ על CPAP אוטומטי!!!! |
|
|
|
נושא |
|